- 22 Mart 2019
- 5.257
- 11.805
- 25
-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #16.261
Bende 5 li takim alcamKızlar hastane çıkış seti olarak 10 lu almamız şart mı 5 li takım beğendim ondan almak istiyorum ama deneyimlerinizi paylaşır mısınız
Teşekkür ederim cevabın için tansiyon bende de olabileceği söylendi o nedenle tuzsuz yiyorum, aspirin içiyorum elimden geldiğince iyi beslenmeye çalışıyorum inşallah sizin gibi sağlıkla kucağıma alırım bebişimiBen varım ilk bebeğimde ana arterlerden birinde çentiklenme (daralma) vardı, 3400 kg doğdu ve sağlıklıydı. Sadece son aylar tansiyonum sınırda çıkıyordu takipteydim. Korkmayın sadece iyi beslenin ve mümkün olduğunca sağa yatın, geçmiş olsun
Teşekkür ederimMerhaba canim
Rahmi besleyen damar centik derken damar daralmasindan bahsediyorsun galiba
Canim bazi kisilerde duydum takip edilmesi lazim mesela farkin acilmamasi lazim miş
Sende gonlunu ferah tut kontrollerini aksatma insallah bi sorun olmaz
Ben oldum geçen ay.Ayın 10unda ikinci dozu olucam.Sağlık ocağında vardı aşı bu arada.Kızlar tetanoz aşınızı oldunuz mu olduysanız kaç doz oldunuz ben bugün eczaneden ücretli alıp yaptırdım eczanelerde bile yoktu yeni gelmiş hemen aldım ama tek dozla kalacağım sanırım
Bizim burda yok malesef oyüzden ücretli aldımBen oldum geçen ay.Ayın 10unda ikinci dozu olucam.Sağlık ocağında vardı aşı bu arada.
Ben sağlık ocağında 1 ay arayla 2 doz oldum doğumdan sonra da 3. Doz olcakmisKızlar tetanoz aşınızı oldunuz mu olduysanız kaç doz oldunuz ben bugün eczaneden ücretli alıp yaptırdım eczanelerde bile yoktu yeni gelmiş hemen aldım ama tek dozla kalacağım sanırım
Allah yardımcın olsun canım her şey bebeklerimizin sağlığı için inşallah ikiniz de sağlıklı olarak bitirirsiniz bu güzel süreci artık son zamanlarımız biraz daha sabır
merhaba parmaktan kan alınınca tokluk yüksek çıkıyor mu ? benim sadece o gün yüksek çıktı da sizin de o şekilde mi emin olamadım.Kızlar size kendi sürecimi anlatayım şu bir iki haftadır benim için zorlu bi süreç başkadı gebelik şekeri yüksek gelince hemen diyete başladım sıfır şeker sıfır karbonhidrat ekmek karabugday siyez yada cavdar olarak yiyorum şeker hayatımda hiç yok meyve porsiyonları hariç ve en zor kısmı her gün aç tok olmak üzere günde 6 kere parmaktan kan alıp seker takibi yapıyorum doktoruö ve diyetisyenim bu konuda cok netler sıkılar o yüzden uymama gibi bi şansım yok bebiş için herşeyi yaparım tabiiki onlarda benim ve oğluşum için bunları tavsiye edip beni takip ediyorlar ama bu sürec beni cok yordu üzdü diyet doguma kadar devam edicek kan ölçümü kan degerler normale dönünce diyetle birlikte bırakıcaz arada yapıcaz. Anlayacagınız ne öyle pastaymıs yada çaya bi kasık seker atayımmış doguma kadar hayal galiba gebeliğimin son zamanlarının bu kadar zor gececegini hayal etmezdim rabbim kimseye yasatmasın benim gibi sekeri çıkanlar dikkat etsin bebeklerimiz saglıgı canımızın isteklerinden önemli hiç yoktan doguma kadar sabır sabır sabır
Görümcemde eczaneden almış İzmir’de.Deprem bölgesine gönderdik demişler.Bizim hemşire sesimi duyunca kapıya çıktı sen tetanoz aşısı oldun mu diye yakaladı beni.Aslında onlarda kayıtlarımız varmış bi gebem daha var seninle aynı zamanlarda demişti.İhtiyacına göre saklamış galiba.Bizim burda yok malesef oyüzden ücretli aldım
Saol canım benim Allah razı olsunRabbim sabır versin canım
Kayınvalidem hastalandı gece daha yeni eve gelebildim canım doktor randevumu arayıp iptal ettim oda yarın gel dedi inşallah yarın gidicemGulue canım naptın verdinmi 100 şeker ben verdim 4 kere kan aldılar sabahtan beri hastanedeyim sonuç bekliyorum daha sen naptın
Merhaba su içmek dışında başka birşey önermişmiydi doktorunuz, ben de kendim araştırdım biraz su içmek yürüyüş yapmak limon tüketmek iyi geliyormuş deneyeceğimMerhabalar bende de oldu. Rahme giden bebeği besleyen damarlardan birisi tıkalı idi benim fakat. Ama etkisi aynı oluyor. Biri tıkalı yada kapalı olunca sorun olmuyor. Diğerinden besleniyor bebek. Sadece daha sağlıklı beslenmek gerekiyordu. Bana doktor bolca su iç detaylı da bakacağız açılmış mı diye demişti. Bakıldı ve evet açılmış. Açılmasaydı yediklerime daha dikkat edip bebeğe daha çok fayda sağlayacak şeyler yemem gerekecekti. Tek dezavantajı tıkalı olursa bebeğin çok değil biraz zayıf doğar dediler. Benimde tıkalı olduğu zamandan kalma 4 gün gerilik var bebekte. Hiç endişelenecek bir şey deşil inanın. Öyle olsa doktorunuz riske atmaz ve söyler gerçekten içiniz rahat olsun.
2 doz oldum canım bende zaten deprem bölgesinde olduğumuz için aşı varmışKızlar tetanoz aşınızı oldunuz mu olduysanız kaç doz oldunuz ben bugün eczaneden ücretli alıp yaptırdım eczanelerde bile yoktu yeni gelmiş hemen aldım ama tek dozla kalacağım sanırım
Anladım canım acaba tek doz yeterli olur mu gerçi sağlık ocağındaki hemşire yeterli olur dedi ama yinede arada kaldım2 doz oldum canım bende zaten deprem bölgesinde olduğumuz için aşı varmış
benim oğlanda tek doz yapmışlardı ama ondan hemen önce bir hamileliğim vardı 2 doz olmuştum zaten o yüzden oğlumda 2. doz gerek görmedi eğer ilk hamileliğinse imkanın olursa 2. doz ol bence imkanın olmazsada en azından 1 doz olmuşsun bişey olmazAnladım canım acaba tek doz yeterli olur mu gerçi sağlık ocağındaki hemşire yeterli olur dedi ama yinede arada kaldım
Evet ilk hamileliğim canımbenim oğlanda tek doz yapmışlardı ama ondan hemen önce bir hamileliğim vardı 2 doz olmuştum zaten o yüzden oğlumda 2. doz gerek görmedi eğer ilk hamileliğinse imkanın olursa 2. doz ol bence imkanın olmazsada en azından 1 doz olmuşsun bişey olmaz
Anladım canım benimki gene yüksek çıktıKayınvalidem hastalandı gece daha yeni eve gelebildim canım doktor randevumu arayıp iptal ettim oda yarın gel dedi inşallah yarın gidicem
Çok teşekkür ederim herkes illa 10lu al diye tutturdu ben istemiyorum ama en güzel senin dediğin gibi yapmakcanım ben oğluma hiç öyle 10 lu set falan almadım altlı üstlü takım eldiven penye beresi çorabı tulumu kendin nasıl istersen ayarlayabilirsin bence hiç illa bu olmalı diye düşünme bence zaten şuan bizimkiler yaz bebeği olucak çok fazla giydirmeyiz çoğu parçasını hava soğuyana kadarda üstüne olmaz zaten kendini şartlama 10 lu olucak falan diye 5 limi beğendin bence olur ayrı ayrı birleştirmekmi istedin bence oda olur tadını çıkar
Merhaba su içmek dışında başka birşey önermişmiydi doktorunuz, ben de kendim araştırdım biraz su içmek yürüyüş yapmak limon tüketmek iyi geliyormuş deneyeceğimsizinkinin açılmasına çok sevindim bana da doktorum kendiliğinden açılabilir dedi. 2-3 hafta sonra tekrar bakacak inşallah açılır
canım ben set şeklinde hiç almadım oğlumada almamıştım zaten benim aldığımdan çok hediye geldi çoğunu kullanamadım şimdi kızıma kaldı şuan kıyafet falan hiç almasam bile baya bi zaman yeter yürüyene kadar yetecek kıyafeti var sonrada alırım sağlıklı olsunda kıyafet falan hemen olur anneanne babaanne hala teyze dayı vs birsürü oluyo çoğunu giydirmeye zamanında olmuyoÇok teşekkür ederim herkes illa 10lu al diye tutturdu ben istemiyorum ama en güzel senin dediğin gibi yapmak