- 11 Eylül 2018
- 281
- 433
- 27
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #36.081
15. Ay atağı diye bir şey var mı ya mahvoldum sürekli ama sürekli ağlıyor azı dişlerini bir türlü çıkaramadı. Üstüne bir de grip oldu. Çok zorlaniyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maaalesef var büyük 18-24 ay atağından önce ki son atak dönemi neden sonuç öğreniyolar bu ara15. Ay atağı diye bir şey var mı ya mahvoldum sürekli ama sürekli ağlıyor azı dişlerini bir türlü çıkaramadı. Üstüne bir de grip oldu. Çok zorlaniyorum
Oturdum ağlıyorum artık o kadar zorluyor ki beniMaaalesef var büyük 18-24 ay atağından önce ki son atak dönemi neden sonuç öğreniyolar bu ara
Yardım alacağın kimse yok muOturdum ağlıyorum artık o kadar zorluyor ki beni
Annemlere gitcem bir kaç gün umarım atlatırız bu süreciYardım alacağın kimse yok mu
Oturdum ağlıyorum artık o kadar zorluyor ki beni
Allah yardımcınız olsun çok zor gerçektende ben annemlere geldim kuzenleri var onlarla vakit geçiriyor birazcık sakinledi sizin gidebileceğiniz yakınlarınız varsa eğer gidin bence. Tek bakmak zor kaldı ki iki çocukla dahada zordurValla sana o kadar hak veriyorumki, esim isinden dolayi bir kac gundur evde degil.
Iki cocukla perisanlari oynuyorum resmen.
Allah yardımcınız olsun çok zor gerçektende ben annemlere geldim kuzenleri var onlarla vakit geçiriyor birazcık sakinledi sizin gidebileceğiniz yakınlarınız varsa eğer gidin bence. Tek bakmak zor kaldı ki iki çocukla dahada zordur
Süreç baya yıpratıcı ilerliyomuş gerçekten senin için Allah kolaylık versin canım ama evet kalabalığın handikapıda bu işte otorite tek değil bir sürü haliyle istediğini yaptırabildiğini tercih ediyo çocuk bakma anlamaz etmez diyoruz ama gayet anlayıp manipüle ediyo bücürükler. Şöyle anneanne dede yanında olunca benimki de yüzüme bakmıyo asla ama uyku saatine ne yiyeceği ne içeceği neyle oynayacağı kararlarını ben veriyorum dışına çıkmalarınada izin vermiyorum işte akşam 8 dedin mi en geç ağlasada sızlasada yatağına götürüyorum mesela kavga ediyo benle 1 saat ama kaldırmıyorum bi şekilde sınır çizmem lazım çünkü. Benim ona değil onun bana uyması gerektiğini diretiyorum mutlaka. Yavaş yavaş çocuğuda yıpratmadan belli şeylerde kontrolü eline al. En başta uyku saati gecede 5 defa kalkması senin için çooook yorucu ve artık ihtiyacı yok ne emmeye ne kalkmaya.Arkadaslar selam, benim oğlum 14,5 aylik suan. Alt katimizda babannesi dedesi var buyuk amca yenge var ust katinda amcasi var. Kalabalik bi aileyiz. Doğduğundan beri kucaktan hic inmedi desem yeridir her istediği oldu hatta daha istemeden oldu. Bakim konusuna cok karisiyolar diyemem ama ben şu sekilde hissetmeye başladım, onlari ailesi olarak goruyor da bizi bakicisi olarak görüyor gibi. Ben yanindan gitsem arkasina donup bakmaz annem nerde demez. Gun icinde evde tutamaz oldum dış kapinin önünde durup ağlıyor onların yanina gitmek istiyor. Ve herseye bagiriyor her istediginin aninda olmasini istiyor ve yapilmazsa kolunu bacagini koparmisiz gibi ciglik kiyamet. Ben hic disipline edemiyorum çocuğumu. Evet daha küçük zamanla degisir belki ama ben bu durumdan cok yiprandim. Durdurak olmayan her yere her seye saldiran bi cocuk. Hala desteksiz yuruyemiyor emerken sadece ısırıyor, geceleri hala en az 5 kere uyanir. Bel agrisi yorgunluk uykusuzluk derken iyice bunaldim. Ve kendimi sucluyorum cocuga iyi gelmiyorum, beni sevmiyormus gibi hissediyorum. Esimle birbirimize giriyoruz ki biraz önceki arastirmalarima gore aşırı hareketli cocuklarinin evebeynlerinde birbirlerine karsi tahammülsüzlük görülebilen bi durummus. Butun bunlari buraya niye yaziyorum onu da bilmiyorum. Yakın arkadaşlarimin çocuğu yok onlar beni şu durumda anlayamaz. Tek basima bakmiyorum evet ama bu kalabaliklik herkesin herseye bu kadar mudahil olmasida biraz rahatsiz edici bi durum oldu. Öyle bi içimi dökmek istedim sizlere…
Kesinlikle biseyler yapmam lazim. Olmadi yardim almam gerekiyor bi uzmandan. Çünkü gerçekten giderek mutsuzlasiyorum. Bu şekilde ne kendime ne oğluma bi faydam olur. Annenlik delilik allah hepimizin yardimcisi olsun. Tesekkur ederim cevabın içinSüreç baya yıpratıcı ilerliyomuş gerçekten senin için Allah kolaylık versin canım ama evet kalabalığın handikapıda bu işte otorite tek değil bir sürü haliyle istediğini yaptırabildiğini tercih ediyo çocuk bakma anlamaz etmez diyoruz ama gayet anlayıp manipüle ediyo bücürükler. Şöyle anneanne dede yanında olunca benimki de yüzüme bakmıyo asla ama uyku saatine ne yiyeceği ne içeceği neyle oynayacağı kararlarını ben veriyorum dışına çıkmalarınada izin vermiyorum işte akşam 8 dedin mi en geç ağlasada sızlasada yatağına götürüyorum mesela kavga ediyo benle 1 saat ama kaldırmıyorum bi şekilde sınır çizmem lazım çünkü. Benim ona değil onun bana uyması gerektiğini diretiyorum mutlaka. Yavaş yavaş çocuğuda yıpratmadan belli şeylerde kontrolü eline al. En başta uyku saati gecede 5 defa kalkması senin için çooook yorucu ve artık ihtiyacı yok ne emmeye ne kalkmaya.
Kesinlikle kendine yaptığın en büyük iyilik olurKesinlikle biseyler yapmam lazim. Olmadi yardim almam gerekiyor bi uzmandan. Çünkü gerçekten giderek mutsuzlasiyorum. Bu şekilde ne kendime ne oğluma bi faydam olur. Annenlik delilik allah hepimizin yardimcisi olsun. Tesekkur ederim cevabın için
Gece kalkışlar bizde de var emip uyuyor çoğunlukl hemen ama sabaha karşı 1 defa kucakta sallama istiyor geneldeSüreç baya yıpratıcı ilerliyomuş gerçekten senin için Allah kolaylık versin canım ama evet kalabalığın handikapıda bu işte otorite tek değil bir sürü haliyle istediğini yaptırabildiğini tercih ediyo çocuk bakma anlamaz etmez diyoruz ama gayet anlayıp manipüle ediyo bücürükler. Şöyle anneanne dede yanında olunca benimki de yüzüme bakmıyo asla ama uyku saatine ne yiyeceği ne içeceği neyle oynayacağı kararlarını ben veriyorum dışına çıkmalarınada izin vermiyorum işte akşam 8 dedin mi en geç ağlasada sızlasada yatağına götürüyorum mesela kavga ediyo benle 1 saat ama kaldırmıyorum bi şekilde sınır çizmem lazım çünkü. Benim ona değil onun bana uyması gerektiğini diretiyorum mutlaka. Yavaş yavaş çocuğuda yıpratmadan belli şeylerde kontrolü eline al. En başta uyku saati gecede 5 defa kalkması senin için çooook yorucu ve artık ihtiyacı yok ne emmeye ne kalkmaya.
Gece emmesini bitir artık derim 1 yaş sonrası gece beslenmesi diş çürüğü ve gastrit gibi sorunlara sebebiyet oluyomuş en kötü uyku kalitesini etkiliyo işte. İlk günler biberonla su verebilirsin sonra suyuda kesersin. Ben emzirmeyi top yekün sonlandırdığım için ilk 3 ay kadar gece uyanınca su verdim. Baktım bu defa suya kalkıyo onuda iptal ettim. Şimdi şükürler olsun gece boyu uyuyo akşam 7.30 8 yatakta sabah 6ya kadar uykuda.Gece kalkışlar bizde de var emip uyuyor çoğunlukl hemen ama sabaha karşı 1 defa kucakta sallama istiyor genelde
grubumuz çok sakinledi arkadaşlar farkında mısınız
Aynı.Sürekli tepemde 5 dk uzanamıyorum ya.Çıldıriciimm.Aynen, ben biraz zorlaniyorum ya. Bebegimle nerdeyse yapisik gezcez.
Yemek yaptigimda bile bacaklarima sariliyo al beni diye. Merakli melehat neler yaptigimi gormek istiyor.
Diş sancısından olabilir mi hep böyle değildi diyosun çünkü ağrısı varsa eğer katı tüketmek istemeyebilirMerhaba arkadaşlar çooook uzun süredir aktif değildim burada aylar oldu hatta. Benim oğlum 15 aylık ama 12. Aydan beri ciddi yeme problemi yaşıyoruz. Sıvı gıdalarda sorun yok çorba vs. gibi ama katı gıdaları reddediyor yemek istemiyor verince tükürüyor yada öğürüyor. Dilinde küçücük bir tane bile kalsa gösteriyor al diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Ek gıda geçişinden beri gıdaları hep çatalla ezdim verdim sorunsuz yiyordu sonraki dönemlerde yumurta beyazı domates salatalık avakado fln doğrayıp veriyordum onları da yiyordu ama şimdi hiç birini yemiyor çiğnemiyor verdiğimi ya tüm yutuyor yada çıkartıyor ağzından. Ne yapacağımı bilemiyorum. Böyle bir süreç geçiren var mı aranız da. Öneriniz nedir