• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Nasılsınız kızlar ek gıdada daha aktif oluruz diyordum ama kimseden ses çıkmıyor ben dahil .. bi bakıyorum akşam olmuş nasıl geçiyor günler anlamıyorum yorgunluk uykusuzluk. Nasıl gidiyor ek gıda serüveni, bebişler nasıl hastalıklar bitti umarım
bende yorgun ve bitkin. Aslında çok daha düzenli her şey şu an, uykusu günlük rutinlerimiz felan maşallah çok güzel. Ek gıda iyi gidiyor ama hazırlaması yedirmesi derken bir de benim kızım illa kendisi yemek istiyor her yer kirleniyor mutlaka kıyafet değişiyoruz hatta bazen banyoya kadar gidiyor durum sen düşün 😅 asla buraya girecek zaman kalmıyor, hep ilgi bekliyor hep oyunlar oynuyoruz. Zaten kızım gözümün içine bakarken elime telefon alamam 🥹

Kidsferi ne kadar veriyosunuz acaba 6 ay bebek 4 10 yaş diyor kutusunda
🌺 D vitamini oceans demir kidsfer. Benim bebeğimde de süt alerjisi çıktı. Doktor oceans ve bazı demirler süt alerjisini tetikliyor gaz yapabiliyor ayrıca diye kidsfer yazdı. Daha bugün başlayacağım.

Kızlar kidsfer demir vitamini kullanan varmı? Kızım 6aylık kaç damla veriyorsunuz

bende yorgun ve bitkin. Aslında çok daha düzenli her şey şu an, uykusu günlük rutinlerimiz felan maşallah çok güzel. Ek gıda iyi gidiyor ama hazırlaması yedirmesi derken bir de benim kızım illa kendisi yemek istiyor her yer kirleniyor mutlaka kıyafet değişiyoruz hatta bazen banyoya kadar gidiyor durum sen düşün 😅 asla buraya girecek zaman kalmıyor, hep ilgi bekliyor hep oyunlar oynuyoruz. Zaten kızım gözümün içine bakarken elime telefon alamam 🥹
Ben bazen kendi kendine takılırken alıyorum beş dakika falan sonra haydi anne birlikte oynayalım dercesine söyleniyor koşa koşa gidiyorum 😂 uyurken kitap okuyorum genelde. Ek gıda hazırlaması da ayrı olay oldu cidden ben aylık menü yaptım şimdi yapacak bir şey yok her gün ona uyacağım iki öğün ver dedi doktorumuz. Giyilebilir önlük var ondan alsana çok iyi ben ondan kullanıyorum alt pijamasına aksa da üst temiz kalıyor en azından

Kızlar 6 aylık oldık bugün muhallebi tarzı deneyen oldı mı ? Öneri tarif var mı ? Böyle takip ettiğiniz bir yer var mı sıfır noktasındayım doktorda liste filan vermedi

Kızlar 6 aylık oldık bugün muhallebi tarzı deneyen oldı mı ? Öneri tarif var mı ? Böyle takip ettiğiniz bir yer var mı sıfır noktasındayım doktorda liste filan vermedi
Tam bunu yazmaya geldim ek gıdaya başlayacağım liste falan vermedi 2 gün yoğurt ver dedi ne kadar vericem ne kadar vermicem hiç birşey demedi sonra sebze haşla dedi. Yine doktor değiştireceğim sanırım.

Kızlar tüm tarifler internette var aşçı anneden aldım instagramdan aldım bir şeyler, tadımda ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı olacak şekilde tattırıyorsunuz. Sonra sebzeler, ben bazı sebzelere 2 gün uyguladım şimdi karışımlardayım, bugün sabah karnabahar tattı yanında yoğurt ikindi de pirinç unu pişirdim içine elma rendeledim tarçın koydum mis gibi oldu

IMG_5718.webp

Y yeniannemrv mavilihayat00 mavilihayat00 0dan ilk tadımlarınızsa listemizi paylaşayım sizlede. Patates tatlı patates kabak havuç avokado bal kabağı zeytinyağ yoğurt elma armut muz medine hurması. 2 gün denedik her birini. Birinde alerji belirtisi yoksa ikinci sebzeye veya meyveye geçtik. İlk gün sade olarak verdim ikinci gün karıştırarak. Örn. Patates yedi 2 gün alerji olmadı. Havuca başladık sade şekilde. İkinci gün havuç patates şeklinde .. her gün 4 5 tatlı kaşığı su. Ne kadar yedi derseniz istediği kadar yedi. Bazen hiç istemedi zorlamadım tadacak kadar verdim alerjiyi kontrol etmek için.

Y yeniannemrv mavilihayat00 mavilihayat00 0dan ilk tadımlarınızsa listemizi paylaşayım sizlede. Patates tatlı patates kabak havuç avokado bal kabağı zeytinyağ yoğurt elma armut muz medine hurması. 2 gün denedik her birini. Birinde alerji belirtisi yoksa ikinci sebzeye veya meyveye geçtik. İlk gün sade olarak verdim ikinci gün karıştırarak. Örn. Patates yedi 2 gün alerji olmadı. Havuca başladık sade şekilde. İkinci gün havuç patates şeklinde .. her gün 4 5 tatlı kaşığı su. Ne kadar yedi derseniz istediği kadar yedi. Bazen hiç istemedi zorlamadım tadacak kadar verdim alerjiyi kontrol etmek için.
Kaydettim canım sağol ne vereceğimi söyledi ama ne kadar söylemedi bende sormadım açıkçası aklıma gelmemişti. Bebeğimde kanlı kaka var yok denecek kadar az ama yinede ek gıda süreci biraz düşündürüyor beni kendi doktoru hariç 4 5 doktora gittim ciddiye alma diyorlar onun için alerji durumunu iyi gözlemlemem lazım.

Ben tadımları bitirdim canım kıyma falan da verdim doktorun önerisiyle ceviz de verebilirsin dedi meyve veriyorum şimdi tadım olarak bi karnabahar kalmıştı onu da tattı bugün yarın havuçla irmikli vereceğim bulgur irmik şehriye pirinç de ver dedi

Kaydettim canım sağol ne vereceğimi söyledi ama ne kadar söylemedi bende sormadım açıkçası aklıma gelmemişti. Bebeğimde kanlı kaka var yok denecek kadar az ama yinede ek gıda süreci biraz düşündürüyor beni kendi doktoru hariç 4 5 doktora gittim ciddiye alma diyorlar onun için alerji durumunu iyi gözlemlemem lazım.
Aynen alerjş takibini sıkı yaparsın inşallah bişey çıkmaz iştahı bol olsun 👍🏻

Ben tadımları bitirdim canım kıyma falan da verdim doktorun önerisiyle ceviz de verebilirsin dedi meyve veriyorum şimdi tadım olarak bi karnabahar kalmıştı onu da tattı bugün yarın havuçla irmikli vereceğim bulgur irmik şehriye pirinç de ver dedi
👍🏻 E süper o zaman afiyetler olsunnn

Şahsen çok bulamaç şeyleri verme taraftarı değilim damak tadı gelişsin diye genelde sebze+ soğan + sarımsak duruma göre kıyma + peynir altı suyu + yoğurt şeklinde ama sebze baskın olarak yapıyorum yemeklerini. Sabah kahvaltıda tereyağlı patatesli omlet veya haşlanmış y.sarısı + labne veya lor peyniri + pekmez gibi oluyo. Birde meyve + irmik veya pirinç unu veya tam buğday unu mama hazırlıyorum akşam üstü pek yemiyo ama. Şuan karnıbahar enginar kereviz ıspanak bamya taze fasulye bezelye tattık. Kuşkonmaz ve semizotu kaldı bulabilirsem. Ön dişimizin biri patlamak üzere diğeride görünüyo sanırım bir haftaya pankek/muffin/sebze köftesi gibi gıdalara geçicez. 🤯🥲

Back
X