2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bizde Baska hiçbir belirti yok. Gaz sıkıntısı, kaka renginde değişme, döküntü vs hiçbişey yok sadece sulu kaka. 4 güne kadarda günlük 7-8 kere kakalı Bez alırdım, 4 günden beri sayı 3-4 oldu. Baska belirti olmayınca Dr da önemsemiyor ama rota aşısı yaptırıcz oyuzden biraz huzursuzum. Sizde Baska belirti varmıydı?

Rota demişken 2.ayda bizde yaptırdık belki ondandır sıvı olması. Yeni doğanda günde 8-10 kaka normal diyorlar ama bilmiyorum Bizde belirti çoook göz üstlerinde ensede döküntü, geçmeyen pişik,sümüksü kaka,burun tıkanıklığı,gaz

Beslenmesi nasıl sık sık mı besleniyor?

Beslenmesi normal aralıkta 2,2.5 saatte. İnşallah olmaz cok zor, normal hastalık olsa ilaç veririlir en fazla 1 haftada iyileşir ama alerji süregelen bişey, büyük kızım alerjik astım sürekli ilaca baglı, cok gecms olsun sizede umarım bian önce iyileşir

Oğlumun da sulu kakası ben normal zannediyordum testte de mukus gördüğü için doktor süt ürünleri diyeti verdi ama hala sulu. On bel gündür diyetteyim

Teşekkür ederiz Sizede çok geçmiş olsun.
Umarım miniktede alerjik bir durum yoktur

Oğlumun da sulu kakası ben normal zannediyordum testte de mukus gördüğü için doktor süt ürünleri diyeti verdi ama hala sulu. On bel gündür diyetteyim
Süt proteinlerinin vücuttan atılması 15 gün ile 3 hafta arasında oluyormuş kısa zamanda toparlar inşallah

Süt proteinlerinin vücuttan atılması 15 gün ile 3 hafta arasında oluyormuş kısa zamanda toparlar inşallah
Bizimde on beş gün oldu elimden geldiğince dikkat ediyorum ama oğluma alerji maması tavsiye etmedi doktor mama da kullanıyoruz maalesef ve o süt ürünü bana çok mantıksız geliyor :/

Bizimde on beş gün oldu elimden geldiğince dikkat ediyorum ama oğluma alerji maması tavsiye etmedi doktor mama da kullanıyoruz maalesef ve o süt ürünü bana çok mantıksız geliyor :/
O nasıl oluyor gerçekten
Böyle durumlarda mamada değişir diye biliyorum çok şaşırdım.

Alerji için diyet yapıyorsanız mamasinin da alerji maması olması gerekmez mi ama çok saçma geldi bana bız diyetle beraber alerji maması başladık mesela kilo alımı yavaş olduğu için mama başlayalım dedi doktor ama aptamil progomin syneo alerji maması başladık normal mama değil .yokse yaptığın diyetin bir anlamı kalmaz ki

Yenidoğan için 90 mı? Aya göre değil kiloya göre hesaplanır mama miktarı arkadaşlar.
Evet yeni doğan 90 ml yazıyor tablosunda mamanın tam olarak öyle yazıyor ama dediğim gibi belki alerji mamaları farklıdır normal mamalardan bilemedim. Alttaki de normal Aptamil mama ölçüleri mesela

Eklentiler

• IMG_20230506_231651.jpg
    135,9 KB · Görüntüleme: 65
Biz de test yapmadık. Mukuslu kaka, sürekli İshal, çok gaz sancılı bir 2 ay geçirdik (çok şükür diyet mama ve 3. Ayın gelişiyle gaz sancısı normal düzeye döndü). Doktorumuz diyetimizi açtı yoğurt ve kek yiyebiliyorum artık bakalım nasıl olacak. Gerçi sütüm de git gide azalıyor sağarak veriyirum bütün gub kucağımdan inmedigi için çok fazla da sagamiyorum gittiği yere kadar. Ama mamayı bence kesinlikle alarji maması kullanman gerek yoksa diyetin ne anlamı var

Evet yeni doğan 90 ml yazıyor tablosunda mamanın tam olarak öyle yazıyor ama dediğim gibi belki alerji mamaları farklıdır normal mamalardan bilemedim. Alttaki de normal Aptamil mama ölçüleri mesela
Muhtemelen alerji mamasinin olcusu farklidir kuzu anti reflu mamais kullaniyorum 5 kilo icin 150 cc diyo mesela ben 90 veriyorum cunku cocugum icemez o kadarini catlar

Oğlumda da hep sulu kaka var .Teşekkür ederim doktoruna soracağım böyle bile bir rahatlama oldu ama hala kıvranıyor senin adına sevindim bir de alerji mamasına rapor çıkabiliyormuş o şekilde mi aldın ? %80 devlet karşılıyor diyorlar

Eczaneler devlet bir kısmını karşılıyor diye çok uçuk fiyatlara satiyor mamayı malesef ben internetten alıyorum normal mamalardan daha uyguna geliyor hatta bazen

Canım test yaptırmadık henüz doktorumuzla karar vereceğiz.
Bencede görüş sanada yazık diyet yeterince zor zaten boşa gitmesin.

Kızlar benim kız 5 gündür kaka yapmadı sadece anne sütü ile besleniyor karnı yumuşak ama 5 günde uzun bir süre doktora götürsem mi diyorum bide sakral gamzesi olan var mı benim kızda var gibi geldi merak ettim nasıl oluyor ucu kapalı iki tane gözlüklü var

10 gune kadar normalmis kaka yapmamalari, sakral gamze benim kizda da var ama doktor ilk muayenede soylemisti sizinkinde soylemedi mi

10 gune kadar normalmis kaka yapmamalari, sakral gamze benim kizda da var ama doktor ilk muayenede soylemisti sizinkinde soylemedi mi
Yok söylemedi işin garip tarafı 11 gün yoğun bakımda kaldı fark edilmedi yada sorun olmadığı için bana söylenmedi kakada yapmayınca insan üzülüyor 10 gün yazıyor internette de cuma doktora gideceğiz sorcam sakral gamzeyle kaka olayını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…