- 27 Eylül 2020
- 7.621
- 11.126
- 198
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #10.601
Benimki mide yüzündenmiş kızlar söyleyince anladımBenim ilk hamileligimde çok olmuştu. Hamileliğin yarısından sonra özellikle son zaman arttı ama senin olmayabilir korkutma kendini. Tecrübeme göre genelde ilk hamilelikte oluyor oluyorsa genişlemeden dolayı. İlk hamilelikten sonra sırt ölçüm baya genislemisti mesela sütünde falan fark ediyordum net. İkinci hamileligimde olmadı bunda da şuana kadar olmadı inşallah olmaz
Bu normal probiyotik mi?ben nbl optima probiyotik kullanıyorum çiğneme, dünde vajinal probiyotik verdi fitil. Akinti vardi, ben beyaz diyordum doktor muayenede yoğurt gib idediCanım doktorum iki tane önermişti biri newvit onu bulamayınca ella plus probiyotik önerdi. Ella pahallı geldi baya 60 kapsül 445 TL, ben de internetten newvit buldum 30 kapsül 93 TL onu aldım.
Canım doktor bizim kadın doğumda istediğimiz bakteriler bu probiyotiklerde var dedi. Benimki hap şeklinde.Bu normal probiyotik mi?ben nbl optima probiyotik kullanıyorum çiğneme, dünde vajinal probiyotik verdi fitil. Akinti vardi, ben beyaz diyordum doktor muayenede yoğurt gib idedi
Rennine diyorum kuzum sana ben acayip rahatladım mide sinyal verdigi anda at hemen bir taneMidem yüzündenmiş rennie başladım Allahım dünya varmış bunca zaman karnım şiş geziyordum hepsi bitti
Merhaba sizde hareketler nasıl devam etti? Ben özellikle dün neredeyse tüm gün hissetmiştim bugün hiç hareket yok bir iki sefer pıt pıt vurur gibi oldu. Normal miSadece tek bir kişide duymuştum bu ismi , "İlkyaz " çok hoşuma gitmişti , beğenen olabilir belki. Benim de kızım olucak ,Vera düşünüyorum, eşim benim ismimi koymak istiyor ama kendi ismimle seslenmek tuhaf gelir bana diye istemiyorum. "Lavin " ismi de hoş bence .
Birşey sorucam kızlar , bu haftalarda bebek hareketlerini hergun hissetmek gerekiyor mu ? Ben daha ilk hareketleri geçen haftadan beri hissetmeye başladım , eşim elini koyunca o da hissediyor . İlk hamileligimde ilk haraketler minik pitpit lar segirmeler şeklinde olmuştu , bu direk tekme , kayma hareketleri ile geç ama hızlı başladı. Ama dün hiç hareket yoktu , bugun de emin olamıyorum, kayma,itme gibi his oldu birkaç kere ama vurma şeklinde ele gelen hareket yok . Normal midir ?
Gerçekten öyleymiş doktor da onu mesaj atınca hemen aldık normalde ne yesem az çok fark etmez kocaman bir göbeğim olur hiç hazmetmemiş gibi gezerdim daha bir kullanmada o gitti eşim bile fark ediyorRennine diyorum kuzum sana ben acayip rahatladım mide sinyal verdigi anda at hemen bir tane
Bilmiyorum ama öyle hissediyorumNeden 38 den önce alirlar diye düşünüyorsun ki, genelde anne karnında ne kadar kalsa o kadar iyi deniliyor yabende nedense allah korusun ama aralikta doğum yapacam gibi geliyor
İyi bari canımMidem yüzündenmiş burada kızlar söyleyince anladım
Hadi geçmiş olsunGerçekten öyleymiş doktor da onu mesaj atınca hemen aldık normalde ne yesem az çok fark etmez kocaman bir göbeğim olur hiç hazmetmemiş gibi gezerdim daha bir kullanmada o gitti eşim bile fark ediyorağrı da bitti şükür
Sezeryan olduğum için 38.haftam Aralık sonu bende bir aralık annesi adayıyımNeden 38 den önce alirlar diye düşünüyorsun ki, genelde anne karnında ne kadar kalsa o kadar iyi deniliyor yabende nedense allah korusun ama aralikta doğum yapacam gibi geliyor
Aralık sonu yil kaybı değil ya valla ekimde kasımda doğanlar bile aslinda ocağa az diyorlarSezeryan olduğum için 38.haftam Aralık sonu bende bir aralık annesi adayıyımtabi doktoruma elimden geleni yapacağım hep bir yıldan kaybettin istemiyorum 1 ocakta 39+2 oluyo eğer o zamana bekletirse benden iyisi yok
Eltimin 8aylik oğlu var canım onun bebeğinde de var detaylı da çıktı mı hatirlamiyorum. Doktora gittiler birkaç sefer. takip ediliyor ama bebek gayet iyi. Sen şimdiden kendine evham yapma zamanla gecebilcek birşey kendini de bebeğini de üzme. Allah'ın izniyle sağlıkla doğar bebeğinEvet erkek. Baktım ben de çoğunda düzeliyor yazmışlar doğuma kadar, inşallah bizim miniğin de düzelir
Doktorların özellikle hamilelere konuşma tarzına çok dikkat etmesi lazım ama onlarda haklı hem günde kaç hamile görüyorlar hemde söylemeleri lazım. Kimi insan dava bile açıyor doktora söylemedi yada cinsiyeti bilemedi diye maalesef. Kuzenimin eşine bağırsakta parlama var demişler down sendromu olabilme riski falanda yapıyormuş ki tüp bebekti kaçıncı denemeleri. Kiza zehir oldu hamileliği ama bebekleri sapasağlam doğdu ikizleri. Sende hep olumlu örnekleri düşünmeye çalış iyi düşün iyi olsunTeşekkür ederim canım amin inşallahDün perinatolog bunun haricinde bir şey görmedim ama gebeliğin ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek olası problemler için bir şey diyemem, deri hastalıklarını göremiyoruz ve göz ve kulağı görüyoruz ama görüp görmeyeceğini duyup duymayacağını bilemiyoruz vs diye anlattı. Olumlulara da odaklanabilir insan elbette ama hamileyken biraz evhamlı da oluyoruz galiba ya şöyle olursa ya böyle olursa diye canı sıkılıyor işte. Allahım kimseyi evladıyla sınamasın
Sevindim canım nedenini bulup rahatlamanaMidem yüzündenmiş rennie başladım Allahım dünya varmış bunca zaman karnım şiş geziyordum hepsi bitti
Bence perinatolog olması bir şansDüzelir canim kalbini ferah tut. Ya benimde kafama su takildi . Gittiğim doktor perinatolog dün gittim 19. Hafta het gittiğimde ayrıntili heryerine bakiyor, dünde yine bakti uzun uzun , 3 haftada bir gidiyordum çıkarken sey dedim bidaha geldiğimizde ayrıntılı ultason mu olacak dedim. O da ben her muyanede oyle bakıyorum, ben perinatologm ben her ayrıntıya bakıyorum her seferinde dedi, ki farkettim mesela hepsinde organlara tek tek bakiyor, kol kemiğini, bacak kemiğini vs ölçüyor . Kalbine bakiyir akis iyi diyor vs neyse isye ama ben 19 haftaliktm herşey görünmüş mudu? Bidaha gidişim 3 -4 hafta ben 4 haftaya randevu aldim. 19.haftada olan muayne olur mu ya
Benimkinde nefes darlığı falan vardı canım zaten onu yazmamisim. Senin şükür daha kolay cozulebilir birşeymis rahatlamissinBenimki mide yüzündenmiş kızlar söyleyince anladım
Teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun canım hamilelik te bebekte veya annede görülebiliyor şuan bnde var mesela 13 mm büyüme doktor çok hızlı buyumedigi sürece bı sıkıntı olmayacagini söyledi
Hem nasıl ben aslında cidden çok sıkıntı çekiyormuşum da bilmiyormuşum resmen şurup kullanıp rahat edince farkı anladımBenimkinde nefes darlığı falan vardı canım zaten onu yazmamisim. Senin şükür daha kolay cozulebilir birşeymis rahatlamissin
Doğru söylüyorsun canım teşekkür ederimDoktorların özellikle hamilelere konuşma tarzına çok dikkat etmesi lazım ama onlarda haklı hem günde kaç hamile görüyorlar hemde söylemeleri lazım. Kimi insan dava bile açıyor doktora söylemedi yada cinsiyeti bilemedi diye maalesef. Kuzenimin eşine bağırsakta parlama var demişler down sendromu olabilme riski falanda yapıyormuş ki tüp bebekti kaçıncı denemeleri. Kiza zehir oldu hamileliği ama bebekleri sapasağlam doğdu ikizleri. Sende hep olumlu örnekleri düşünmeye çalış iyi düşün iyi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?