- 11 Nisan 2022
- 3.055
- 2.698
- 63
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #10.581
Benim dr um da perinatolog. 3 haftada bir bakıyor. El, kalp, böbrek vs. 18 haftada bakalım dedi ama ben tatildeydim 21 de baktık. Her zamanki muayene kadar sürdü. Tek fark renkli yüzünün fotoğrafını verdiDüzelir canim kalbini ferah tut. Ya benimde kafama su takildi . Gittiğim doktor perinatolog dün gittim 19. Hafta het gittiğimde ayrıntili heryerine bakiyor, dünde yine bakti uzun uzun , 3 haftada bir gidiyordum çıkarken sey dedim bidaha geldiğimizde ayrıntılı ultason mu olacak dedim. O da ben her muyanede oyle bakıyorum, ben perinatologm ben her ayrıntıya bakıyorum her seferinde dedi, ki farkettim mesela hepsinde organlara tek tek bakiyor, kol kemiğini, bacak kemiğini vs ölçüyor . Kalbine bakiyir akis iyi diyor vs neyse isye ama ben 19 haftaliktm herşey görünmüş mudu? Bidaha gidişim 3 -4 hafta ben 4 haftaya randevu aldim. 19.haftada olan muayne olur mu ya
Ah sağolasın:) dün bide hpv icin örnek aldi..ben şubatta smear verdim ama hic hpv ye bakmadılar deyince baktiBenim dr um da perinatolog. 3 haftada bir bakıyor. El, kalp, böbrek vs. 18 haftada bakalım dedi ama ben tatildeydim 21 de baktık. Her zamanki muayene kadar sürdü. Tek fark renkli yüzünün fotoğrafını verdisenin de her seferinde bakıyormuş. Gelişimi daha rahat takip ediliyor. 19. Hafta uygun bir vakit
Çok geçmiş olsun canım hamilelik te bebekte veya annede görülebiliyor şuan bnde var mesela 13 mm büyüme doktor çok hızlı buyumedigi sürece bı sıkıntı olmayacagini söylediBöbrek genişlemesi inşallah ciddi bir soruna dönüşmeden geldiği hızla çıkıp gider gündemimizden
O malesef doğum yapana kadar geçmiyor bı sıkıntısı varmı bı sorun varmı 9 ay hamilelik çok guzel evet ama riskleri insanı çok korkutuyorTeşekkür ederim canım amin inşallahDün perinatolog bunun haricinde bir şey görmedim ama gebeliğin ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek olası problemler için bir şey diyemem, deri hastalıklarını göremiyoruz ve göz ve kulağı görüyoruz ama görüp görmeyeceğini duyup duymayacağını bilemiyoruz vs diye anlattı. Olumlulara da odaklanabilir insan elbette ama hamileyken biraz evhamlı da oluyoruz galiba ya şöyle olursa ya böyle olursa diye canı sıkılıyor işte. Allahım kimseyi evladıyla sınamasın
Sen bilirsin tabiki içinden ne geçiyorsa ama. Sonuçta tırnakta kesiyoruz aynı şey gibi saç. Mantıklı bir açıklaması yoksa bu tarz şeyler inanmakla alakalı. Kesince birşey olacağına inanırsan gerçekten olur. Bende ciddiye almayip hatta kendim kestim buara onlerden de biraz alacağım. İçinden ne geçiyorsa onu yap en guzeliGünaydın kızlar saçlarımı kestirmem lazım ama annemler kestirme diyonormalde hurafe derim umursamam ama içime de kuşku düşüyo bi kere .sizce umursamayıp kestirsem mi ya
Benim ilk hamileligimde çok olmuştu. Hamileliğin yarısından sonra özellikle son zaman arttı ama senin olmayabilir korkutma kendini. Tecrübeme göre genelde ilk hamilelikte oluyor oluyorsa genişlemeden dolayı. İlk hamilelikten sonra sırt ölçüm baya genislemisti mesela sütünde falan fark ediyordum net. İkinci hamileligimde olmadı bunda da şuana kadar olmadı inşallah olmazKızlarDilyy @Aklimtrakyada Virgo women Pembis Hayaller sizin sonuçta ilk gebelik değil belki bilirsiniz nasıl tarif etsem göğüs kafesim mi işte göğsümün olduğu o bölge kemikleri mi ağrıyor oraya bir öküz oturdu derler ya öyle bir ağrı var bu normal mi hani nette bakınca akciğer vs yerleşmeye çalışınca ağrı olur diyor ha baksan bide kalp krizi belirtisi diyor bi korktum
Gorumceminde okadar öndeydi hep hiçte bir sorun olmadı. Hatta 40haftasini doldurdu hala gelmeye niyeti yoktu ki sezeryan oldu kendi isteğiyle. Biraz tombik doğdu sadece ama yine de normal. Şuanda 5aylik ve boy kilosu normal aralikta. Kimseyi dinleme bence çok normal bir durum bu. Doktorun devamlı takip ediyorsonuctaKızlar bebeği normal haftasından önde giden var mı ?
Benim bebek 2 hafta önden gidiyor doktor 2 haftanın sorun olmadığını söyledi ama iki tane hamile kuzenim bebek problemli olur doktor nasıl sorun olmaz dedi bizim doktor sorun olur haftasında olmazsa falan filan diyerek baya korkuttular birde ben hiç kilo alamadım çok kilo verdim kilo almazsan sağlıklı olmaz falan dediler insanın moralini bozdular
Doktor her şey iyi demesine rağmen benim gibi olan var mı merak ediyorum önde giden
Aramizda 1 hafta var sanirim sizinle bende bebeği tam net hissedemiyorum, yani oluyor ama oğlum gibi değil ama ultrasonda gördüğüm sürekli hareket halindeydi, ben 19+3 oldum sizde sanirim 18 içindesiniz doktorda.gidince sordu canim sıkılıyor. Cok mu yağlı, karnım acabaHanımlar benim iki gündür bebek hareketi sandığım şey sanırım rahim kasilmasiymis. karnımın bir bakmışsın sağında bir bakmışsın solunda bir bakmissin ortasında sertlik oluyor. Yumsakken hiçbir hareket hissim yok
Canım ben aslında yarın 18 haftalık olucam neden burda böyle yazıyor anlamıyorum. Benimki tüp bebwk olduğu için 40. Haftada almazlar sanırım daha erken alırlar. hareket halinde hep bende gördümAramizda 1 hafta var sanirim sizinle bende bebeği tam net hissedemiyorum, yani oluyor ama oğlum gibi değil ama ultrasonda gördüğüm sürekli hareket halindeydi, ben 19+3 oldum sizde sanirim 18 içindesiniz doktorda.gidince sordu canim sıkılıyor. Cok mu yağlı, karnım acaba
Geçmiş olsun canım benimde aynı ilk defa oldum geceleri uyumuyor banada doktorum aynı kremi verdi insallah geçer beter birseymisHanimlar vajinal kaşıntı geldi mi başıniza. Gebeyken ilk defa oldum doktoruma yazdim simdilik travogen krem kullanıyorum sabah aksam.
Kontrolede var biraz umarim ilerlemez.
Kesinlikle canım insan olumlu şeyleri bırakıp olumsuzluklara takılıyor... Fazla duygusaliz sanırım. Sonuçta canımızdan bir parça. Amin kimse evladiyla sinamasin bizler de dahil inşallahTeşekkür ederim canım amin inşallahDün perinatolog bunun haricinde bir şey görmedim ama gebeliğin ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek olası problemler için bir şey diyemem, deri hastalıklarını göremiyoruz ve göz ve kulağı görüyoruz ama görüp görmeyeceğini duyup duymayacağını bilemiyoruz vs diye anlattı. Olumlulara da odaklanabilir insan elbette ama hamileyken biraz evhamlı da oluyoruz galiba ya şöyle olursa ya böyle olursa diye canı sıkılıyor işte. Allahım kimseyi evladıyla sınamasın
Benimde sezeryan olacak, ilk hamilelikte 38. Haftada alindi, şimdi bilmiyorum hayırlısı olsun.Canım ben aslında yarın 18 haftalık olucam neden burda böyle yazıyor anlamıyorum. Benimki tüp bebwk olduğu için 40. Haftada almazlar sanırım daha erken alırlar. hareket halinde hep bende gördümbenimki yağlı ama 60 kilo hamile kaldım 65 oldum göbeğim var
Benim de ilki sezeryan. İri bebek kanama vs diye sezeryan oldu. İri bebek dedikleri bebek 3150 gram doğduBenimde sezeryan olacak, ilk hamilelikte 38. Haftada alindi, şimdi bilmiyorum hayırlısı olsun.
Neden 38 den önce alirlar diye düşünüyorsun ki, genelde anne karnında ne kadar kalsa o kadar iyi deniliyor yaBenim de ilki sezeryan. İri bebek kanama vs diye sezeryan oldu. İri bebek dedikleri bebek 3150 gram doğduama kafası büyüktü oğlumun benim. Doğum kanalına sıkışma ihtimali vardı. 38 de aldılar. Bunu 38 den önce alırlar diye düşünüyorum ama tam bilemiyorum da bakalım
Geçmiş olsun canım benimde aynı ilk defa oldum geceleri uyumuyor banada doktorum aynı kremi verdi insallah geçer beter birseymis
Canım probiyotik takviyenin ismini de paylaşır mısınVirgo women kızlar ben probiyotik hap kullanmaya başladım. Doktor önermişti faydaları arasında gebelik şekeri, preaklampsi ve vajinal enfeksiyonların önüne geçiyor yazıyordu. Şu aralar mantar durumu yok. Yine olacak mı bakalım.
Canım doktorum iki tane önermişti biri newvit onu bulamayınca ella plus probiyotik önerdi. Ella pahallı geldi baya 60 kapsül 445 TL, ben de internetten newvit buldum 30 kapsül 93 TL onu aldım.Canım probiyotik takviyenin ismini de paylaşır mısın
Midem yüzündenmiş rennie başladım Allahım dünya varmış bunca zaman karnım şiş geziyordum hepsi bittiYok kuzum bende olmadi hic.ne bileyim göğüs tarafindaki agrinin hamilelikle ilgisi yoktur bence.
Midem yüzündenmiş burada kızlar söyleyince anladımCanım benimde var o ağrı... Göğüslerin büyümesine yoruyorum ben o ağrıyı açıkçası ama için rahat edecekse bir EKG çektir en azından kafan rahstlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?