2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Benim de öyle nerdeyse tüm gün devam ediyor bulantım ama kusmuyorun ki bu iyi bir şeymiş. Doktor günde 4 kere kusarsan hastaneye gidip serom taktirman gerek dedi. Ki ben günde anca bir öğün yiyebiliyorum bi kusarsam hepsi gider zaten. Bu bulantı geçmiyor geçmiyor
Benim hamilelikte aşırı bulantım yok sadece tiksinme ve ciddi mide yanması var beni de yanma çok zorluyor ama midem bulanırsa da hayatta rahatlama olmuyor 🤷‍♀️

Doktorum amniosentez dışında hiç bir test güvenmiyormuş kesin sonuç istiyorsan amniosentez yap dedi o da çok maliyetli 7000 tl gibi bir şey dedi doktor. Kafam iyice karıştı siz hangi testi yapacaksınız ? Ve hangi şirketlerle görüştünüz benim bu konuda hiç bilgim yok 😔
Canım ben bu konu hakkında bildiklerimi aktarayım Perşembe günü doktorumuz bilgi verdi. Ambiosentez tanı testi ve doğruluk oranı %100 ama %1 düşük riski var bebekten sıvı alındığı için. Fetal DNA bir tarama testi. Doktor doğruluk oranını %99.9 olarak söyledi. Bunda anneden kan alınıp yurt dışına gönderiliyor. Anne kanındaki bebek dokusu inceleniyor. 35 yaş üstünde 2 ve 4lu tarama testlerinin doğruluk oranı çok düşükmüş o nedenle biz fetal DNA yaptıracağız. Doktorum 4500tl dedi

Kızlar ben çıktım şimdi oğlumu götürmedim kötü bir şey derler diye. Kalp atışı var çok şükür. 8+4 musuz. 9 demesini bekliyordum☺️
Kanamadan sonra yukarda olan cöküklük ilerlememiş çok şükür. İlerlemez diyemeyiz bildiğiniz gibi üst taraf esnemedigi için riskiniz her zaman var ama daha önce bir kez doğum yaptığınız için rahminizi esneme payi bir oncekinden daha fazla olabilir dedi. İçerisinin anotomisini merak ediyorum ama anca doğumda görebilirim dedi. 34. Haftaya kadar dayanabilirsek ciğerleri gelistikten sonra gerisi önemli değil dedi.

Kızlar ben çıktım şimdi oğlumu götürmedim kötü bir şey derler diye. Kalp atışı var çok şükür. 8+4 musuz. 9 demesini bekliyordum☺️
Kanamadan sonra yukarda olan cöküklük ilerlememiş çok şükür. İlerlemez diyemeyiz bildiğiniz gibi üst taraf esnemedigi için riskiniz her zaman var ama daha önce bir kez doğum yaptığınız için rahminizi esneme payi bir oncekinden daha fazla olabilir dedi. İçerisinin anotomisini merak ediyorum ama anca doğumda görebilirim dedi. 34. Haftaya kadar dayanabilirsek ciğerleri gelistikten sonra gerisi önemli değil dedi.
Çok şükür canım gözün aydın zaten 32 den sonra doğumlarda kuvoz dışında pek bir sorun olmuyor korkma 🤗

Çok şükür canım gözün aydın zaten 32 den sonra doğumlarda kuvoz dışında pek bir sorun olmuyor korkma 🤗
Teşekkür ederim 🥰İlk oğlum 32 haftada doğdu 20 gün yoğun bakım da kaldı bazen korkular yaşattı bize. Allah'ın izniyle bu sefer 34 e kadar dayanabilirsek çok daha iyi olur .🙏

Bak çok şükür güzel haberler ile döndün 😍bence de rahim bir kez esnemiş şimdi neden esnemesin biz güzel düşünelim 😍

Oof sende mi o salgina yakalandın yoksa hepimizi mahvetti o ya. 1 2 gun surer canım cok sürmüyor korkma.muz ye patetes haslama ye potasyum kaybediyorsun cok. Bol su ic eve gondermezler mi git dinlen bugun oyle nasil calisilir ya ben ayakta duramiyordum. Cok gecmis olsunn
Sağol canım valla hastane de çok dolu izini gectim dinlenemiyorsun bile 😭

Çok sevindim canım inşallah dayanacak bebisimiz 🤲

Canım ben bu konu hakkında bildiklerimi aktarayım Perşembe günü doktorumuz bilgi verdi. Ambiosentez tanı testi ve doğruluk oranı %100 ama %1 düşük riski var bebekten sıvı alındığı için. Fetal DNA bir tarama testi. Doktor doğruluk oranını %99.9 olarak söyledi. Bunda anneden kan alınıp yurt dışına gönderiliyor. Anne kanındaki bebek dokusu inceleniyor. 35 yaş üstünde 2 ve 4lu tarama testlerinin doğruluk oranı çok düşükmüş o nedenle biz fetal DNA yaptıracağız. Doktorum 4500tl dedi
Ben 27 yaşındayım ama yine de 2li ve 4lu tarama testlerini güvenmiyorum napacagimi bilmiyorum. İnşallah test sonucunuz güzel çıkar Allah sağlıklı bir bebeği kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏼 benim de Allah'ım. Çok korkuyorum boşuna endişeleniyor olabilirim ama herkes içime şüphe düşürdü

Tabi ki bilgilerimi onerilerimi paylasirim memnuniyetle😊
Benim yağım böyle erimis mum gibi ama teninle buluşunca aninda eriyor emilimi guzel vicik vicik degildi kavanoza hazirlamislar. Hatta geçenlerde paylaşmıştım detayi 2018 de yptirmistim ben, senin için de tekrar paylaşayım.
Ben memnun kaldim şahsen
☺️ Tesekkur ederiim. Sanirim deniycem ben de 🙏🏻

Ben 27 yaşındayım ama yine de 2li ve 4lu tarama testlerini güvenmiyorum napacagimi bilmiyorum. İnşallah test sonucunuz güzel çıkar Allah sağlıklı bir bebeği kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏼 benim de Allah'ım. Çok korkuyorum boşuna endişeleniyor olabilirim ama herkes içime şüphe düşürdü
O korku hepimizde var maalesef. Rabbim hepimizin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. İçin rahat etmeyecekse mutlaka yaptır derim çünkü yolumuz uzun biliyorsun. Ben onun için yaptırma kararı aldım

Doktorum amniosentez dışında hiç bir test güvenmiyormuş kesin sonuç istiyorsan amniosentez yap dedi o da çok maliyetli 7000 tl gibi bir şey dedi doktor. Kafam iyice karıştı siz hangi testi yapacaksınız ? Ve hangi şirketlerle görüştünüz benim bu konuda hiç bilgim yok 😔
Amniyosentez bana korku veriyor. Bebeğin plesanta sıvısından alınması korkutuyor. Ben de nifty testi düşünüyorum kan alınarak bakılıyor. Ama 12.haftada enseye bakayım ona göre ben sana söylerim dedi dr.

X