- 16 Haziran 2020
- 4.260
- 9.545
- 28
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #41.601
Merhaba benim oğlum da şimdi 7 aylık. Ayırdığınızda gece kaç kez kalkıyordu?Ben 7 aylıkken ayırdım odaları. Montessori yatak yaptırmıştım bizim marangoza, yatağını da kardeşim aldı yataştan sağolsun, 90x200, hem ileriki yaşlarında da kullanır hem de evde başka oda olmadığı için lohusalıkta annem kullanmıştı iyi olmuştu
Gece kalkıyor yine ama odası bizimkiyle mutfak arasında olduğu için, mama hazırlamak için falan illaki gitmem gerekiyor o nedenle zorlanmıyorum. Bu ay daha iyi gibi sanki, daha az kalkıyor. Daha az dediğim 2-3
Ben hep istiyordum eşim de pek meraklı çıktı o konuda rahattım. Sesini duymaya gelince çocuk doğduğundan beri gık dese duyar oldum ben. Gece de çok rahat duyuyorum, hatta bazen dönerken ses çıkarmış oluyor bir bakmışım uyuyor, böyle boş yere kalktıklarım çok oldu. Hormonlardan mıdır nedir, artık hemen kalkabiliyorum.İyi yaptınız bence Allah korusun ne olur ne olmaz.
yataktan kalkıp gitmek hemde sesi gelir mi acaba uyanır miyim uyanmaz miyim diye cesaret edemedim.
Bebekler büyüyor Artk aynı o da da kalmak mantıkli değil bide yani 1 yıla faln herşeyi idrak edecek yasa gelecekler şimdiden ayırmak bi yandan daha kolay olur alışması açısından.
AA maşallah ne güzel erkenden ayiemissnz. Zor olmadı mı ben ne zaman konuyu açsam eşim hemen başlıyor daha küçük korkar, sesine uyanamazsn faln vazgeçiyorm hemen
Uyanınca sesi geliyor mu yanında olduğu zamanlar kadar çabuk uyanıyor musunuz.
İlk 1-2 ay baya zorlandım benim kız çok uyanır gece. 7-8. aylarda bir de diş çıkarma dönemi olduğu için 2 saatte bir bazen saat başı bile kalkardı. Şimdi 2 kere falan kalkıyor sonra da sabah 7-8 arası güne başlıyor zaten.Merhaba benim oğlum da şimdi 7 aylık. Ayırdığınızda gece kaç kez kalkıyordu?
Teşekkür ederim biraz daha bekleyim o zaman büyüdükçe kalkmalar azalıyor demek kiİlk 1-2 ay baya zorlandım benim kız çok uyanır gece. 7-8. aylarda bir de diş çıkarma dönemi olduğu için 2 saatte bir bazen saat başı bile kalkardı. Şimdi 2 kere falan kalkıyor sonra da sabah 7-8 arası güne başlıyor zaten.
Büyüdükçe de odasına alışması zor diyorlar. Ben en baştan beri gündüzleri odasında uyuttum mesela, sonradan gece de odasına alışması kolay oldu belki, bence çok da geçe bırakmayın derimTeşekkür ederim biraz daha bekleyim o zaman büyüdükçe kalkmalar azalıyor demek ki
Evet ben de ondan korkuyorum ama çok sık uyanıyor nerdeyse saat başı uyanıyorBüyüdükçe de odasına alışması zor diyorlar. Ben en baştan beri gündüzleri odasında uyuttum mesela, sonradan gece de odasına alışması kolay oldu belki, bence çok da geçe bırakmayın derim
Telsiz benim çok işime yaradı. İlk aylarda yoktu. Misafir varken uyanmış duymamışım. O kadar ağlamış ki çok üzülmüştüm. Hemen aldım. Hala kullanıyorum. Akşam yatınca televizyon sesinden ağlamasını duymuyoruz. Telsiz çok iyi oluyor. Kamera yok. Olsa nasıl olurdu bilemeyeceğim.Arkadaşlarım bebek kamerasına ya da telsizine gerek yok diyor. Sizler kullanıyor musunuz?
Bende var ama çok şart değil kamera olsun olmasın sesini duyunca yanına gidiyor zaten insan. Ben de daha çok evde misafir falan varken kullanıyorumArkadaşlarım bebek kamerasına ya da telsizine gerek yok diyor. Sizler kullanıyor musunuz?
Ben daha önce baby shower, diş buğdayı gibi organizasyonlarımda trendyoldan aldım. Bu da öyle olur büyük ihtimalle, henüz bakmadım. Önce elbise ve pastayı netleştireyim diyorum.Süslemeyi nasıl yapacaksın? Ben hala trendyoldaki konsept d.günü süslerine bakıyorum ama karar veremedim. Baktığın bi site var mı?
Ben kamera almıştım sadece bir kere kullandım, bana çok gereksiz geldi açıkçası... Zaten evdeysem duyuyorum, gezmedeysem çok ses olduğu için uyumuyor yanına pış pış açıp bırakıyorum. O yüzden telsiz ve kamera işlevsiz kalıyor, sürekli gidip kontrol ediyorum.Arkadaşlarım bebek kamerasına ya da telsizine gerek yok diyor. Sizler kullanıyor musunuz?
Şehire göre değişiyordur elbetteki ama benim bulunduğum yere göre çok pahalı aldığın fiyat...Kızlar pasta fiyatları nasıl?
Ben 10 kişilik küçük bir doğum günü pastası için 2500 tl fiyat aldım. Sektöre göre iyi bir fiyat mı?
Geçmiş olsun üşüttü mü?Bebeğim kusuyor, öksürüyor, burnu akıyor, balgamı var boğazını tıkadığı için sürekli boğulur gibi oluyor. Yüreğim ağzımda geziyorum resmen, doktor antibiyotik başlattı 3 şurup + burun spreyi kullanıyoruz.Bebekler hiç hasta olmasın.
Telsiz benim çok işime yaradı. İlk aylarda yoktu. Misafir varken uyanmış duymamışım. O kadar ağlamış ki çok üzülmüştüm. Hemen aldım. Hala kullanıyorum. Akşam yatınca televizyon sesinden ağlamasını duymuyoruz. Telsiz çok iyi oluyor. Kamera yok. Olsa nasıl olurdu bilemeyeceğim.
Şehire göre değişiyordur elbetteki ama benim bulunduğum yere göre çok pahalı aldığın fiyat...
Burada 10 kişilik şeker hamuru yada normal kremalı yapılan konsept pastalar 700-1.000 TL arası hatta daha uygunları da var. Tabi bu fiyatlar pastane tarzı işletmeler için geçerli, eğer evde hazırlayan butik pastacıdan yaptırmak istersen x2 oluyor
Biz de 10 aydır tv izlemiyoruz. Annem izliyor kızım uyuyunca. Kızıma o bakıyor. Bi de mutfakta olduğumda duymuyorum ağlamasını. O yüzden çok işime yarıyor.Hmm. Benim ev küçük. Bir de tv açmıyoruz. Belki ayda 2 kez falan kısa süreliğine kısık sesle eşim açar ve sonra uyuyakalır zaten .Yani maalesef ki netflix izlemeyeli epeyce oldu.asla enerjim kalmıyor akşama. Yoksa ben de açardım herhalde ve tvden izlerdim. Ama eşim de ben de pertiz her akşam. Hafta sonu daha iyiyiz. Bunları düşününce telsiz bana gereksiz diye düşündüm şimdi
Bende var ama çok şart değil kamera olsun olmasın sesini duyunca yanına gidiyor zaten insan. Ben de daha çok evde misafir falan varken kullanıyorum