• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Arkadaşlar selam, ben de 36+ 3 günlük hamileyim. Normal doğumdan korktuğum için sezaryen istiyorum. Doktorum 10 mayıs gibi alalım dedi bu da 38+3 e denk geliyor. Bu tarih bebeği almak için erken mi? Özel hastane bu arada kendilerine göre plan da yapıyor olabilirler.
Sezaryen doğumlarda genellikle 38. hafta içinde doğumu gerçekleştiriyorlar. Benimde ilk doğum 38 hafta içinde olmuştu bu doğumum da 38+ 5 te olacak inşAllah

Yarım saat önce su ve akıntı karışık bişey geldi iç çamaşırıma yarın da kontrolüm var kızlar sizce akıntıdan mı bebekten gelen su mu 😔😔 doktorumla konuşmama gerek var mı kontrolüm yarın sabah.
Sulu akinti şeklinde süt kesigi gibi bende bazen oluyo ebem normal dedi

Kızlar bende kontrolden çıktım 38+2 çatı muayenesi oldum hiç korkulacak bisey değilmiş gönlünüzü ferah tutun hiç korkmayın benim canım çok tatlıdır normalde ona rağmen hiç acımadı ama bebeğimin suyu azalmış doktor beş litre olması gerekirken 2 litre felan kalmış dedi doğumu erken başlatmamız gerekebilir gibi konuştu iki gün sonra gel ama müdahale edebiliriz oyuzden sabahtan gel dedi özel hastane acaba sezeryan almak için mi böyle konuştu bilmiyorum kafamı çok karıştırdı
Ilkte suni sancı verir hemen sezeryana almazvence acılman varsa tabi

D
Doguma az kaldı inşallah bişey çıkmaz yazarım buraya alt üstü bı cilek kokladim🙄ama 9ayda kaç kere o çilek zeytin sağıma soluma değmiştir kimbilir🥲doğum günümde bir suru gül geldi kokladım geçmiş olsun ne diyim.
bizim ailede hiç doğum lekesi vs yok. Anneme dedim hiç mi canin çekmedi bişey yada bı yerine dokundunmu çilek biseyler yiyip kadın zerre inanmadığı için ne alaka deyip durdu 🙄 bu arada canım aşırı zararlı bı fastfood çekti bi kere yani cocuga net zararı olur bir yiyecek almadım yemedim inşallah lekesi mekesi olmaz neyse ki mide yanmalarim envai çeşit ilaca rağmen hala devam ediyor bunun üzerine düşmüyorum 🥲 kızım Allah'a emanet
Kizima hamileyken banada gül koklatmadilar elime degdirmediler ama kizimin ensesinde dogum lekesi var bence degio deymemekle.alakasi yok ama ayvayi cok ye kızin gamzeli olsun dediler onu yaptim kizimin iki yanagindada gamze var belki oda bir tesadüftür😁

Seze
Arkadaşlar selam, ben de 36+ 3 günlük hamileyim. Normal doğumdan korktuğum için sezaryen istiyorum. Doktorum 10 mayıs gibi alalım dedi bu da 38+3 e denk geliyor. Bu tarih bebeği almak için erken mi? Özel hastane bu arada kendilerine göre plan da yapıyor olabilirler.
ryan dogumda normal.dogumdan 1 hafta önce yapiyorlar

Valla bende çilek çok yedim ağzıma ellerime çok gelmiştir ağzıma da başkası sokacak değil ya 😅😅😅 ben de inanmıyorum açıkçası ama kardeşlerimde oldu diyo annem bende de olmuş . Ama ben inanmıyorum böyle şeylere o ayrı. Lohusaya al basması vs onlara da fazla inanmıyorum o da bi rahatsızlıktan dolayı oluyomuş insana mesela doğumdan sonra ateşle gelen bir rahatsızlıkmış şuan hatırlamıyorum hastalığı ama.
Ya hepsi batıl inanç bende hiç inanmıyorum o al basması dedikleri de mastit doğumdan sonra sütün hepsini bebek içemediği için göğüslerde biriken süt ateşli hastalık yapıyor lohusa yalnız bırakılmaz lohusa kapı çalınca açmaz vs vs oo daha neler neler var saçma yani eskiden bilinmiyormuş kadın lohusa depresyonuna girince de derlermiş al basması oldu yalnız bırakmayın vs diye

Bende özele gidiyorum benimki de 39 da alma taraftarı bence kesinlikle kendi planına göre ayarlıyorlar bi diyo 39 ben ısrar ettim tamam 38+2 den sonra da olur dedi erken değil canım benim kızım 37+4 de acil sezeryan ile doğdu hiç bi sıkıntı yoktu kilosu vs baya 40 haftalık bebek gibiydi doktor 37+0 da gelişimi tamamlanıyor ama biz bekliyoruz kilo alsın anne karnında ne kadar kalırsa o kadar iyi diye demişti

Kizima hamileyken banada gül koklatmadilar elime degdirmediler ama kizimin ensesinde dogum lekesi var bence degio deymemekle.alakasi yok ama ayvayi cok ye kızin gamzeli olsun dediler onu yaptim kizimin iki yanagindada gamze var belki oda bir tesadüftür😁
Ben de çok ayva yedim ki bende de Gamze var ama kızımda olmadı bence batıl inanç 😂 benim canım da kızıma hamileyken çilek çekti ama çilek alerjim var hiç sevmem çocukluğumdan beri yiyemiyorum yemedim yani ama kızımda leke vs hiç bişey olmadı bence o doğum lekesi genetik 😃

Kızlar bugün sabahtan beri evde iş yapıyordum belim baya ağrımaya başladı bi de 2 defa çamaşırımda avuç içi kadar su lekesi gördüm, az önce çamaşır değiştirdim şu an yine bir parmak boğumum kadar gelmiş. Yani bu kesinlikle idrar değil ona eminim ama daha bugün kontrole gittim her şey normaldi. Kendimi yorduğum için oldu muhtemelen o yüzden sabaha kadar bekliyim sabah da devam ederse doktora giderim diye düşündüm sizce beklemeden mi gitmeliyim?

Sulu akinti şeklinde süt kesigi gibi bende bazen oluyo ebem normal dedi
Yumurtlama akıntısı gibi akıntı vardı dediğiniz gibi aynı ama bi parmak kadar da su vardı çamaşırımda ve sonradan beyaz sulu akıntı geldi duşa girince tamamen arındım sanırım daha gelmedi şu saate kadar.
Ya hepsi batıl inanç bende hiç inanmıyorum o al basması dedikleri de mastit doğumdan sonra sütün hepsini bebek içemediği için göğüslerde biriken süt ateşli hastalık yapıyor lohusa yalnız bırakılmaz lohusa kapı çalınca açmaz vs vs oo daha neler neler var saçma yani eskiden bilinmiyormuş kadın lohusa depresyonuna girince de derlermiş al basması oldu yalnız bırakmayın vs diye
Annem o kafada tamam desem 40 gün kalacak o derece. Ben de istemiyorum allahın izniyle hiçbir şey olmaz ben zaten kaç aydır ayetel kürsi okuyup uyuyorum her gece. Allahın izniyle o zaman da aynı şekilde devam ederim hiçbir şey olmaz. Hurafe dedikleri şey aynen dedikleriniz. Var evet ruhani şeyler inanıyorum ama her an bizimle uğraşmıyolar ki. Ve korunuyoruz bence duayla da. 40 gün yanımda biri kalırsa ben nasıl alışayım bebekli yeni düzene? Ya da nasıl kendi yeni düzeni mi kurayım biri varken evimde devamlı? İlk zamanlar ihtiyaç ama en fazla 10 15 gün o da ayaklanana alışana kadar. Fazlası gereksiz. Bu tür şeylerden korkup da zaten yanımda birini istemem.

Ben de özele gidiyorum benim de sezeryan olacak bugün 37+0 günlük doktor bana 12 mayısa gün verdi. 39.haftada alacak doktora kalsa 40.haftada alacaktı ama zor ikna ettim 39 a 🙈

Çok değildi. Devamı gelmedi
Tamam korkma ozaman
Ben ilk sezeryanda spinal oldum iğne vuruldu ayaklar direk ısınmaya başlıyor a psikolojik mi bilmiyorum kesiyi atmaya başlayınca hissediyorum demeye başlayınca uyutuldum mu bayıldim mi bilmiyorum 🙈 ama gözümü açtığımda prensesim doğmuş bana gösterdiler onu giydirip odaya gönderiyorlar.Dikilme anında hep uyaniktim sıfır his böyle ayakların kütüklesmis de kaldırmaya çalışılıyor gibi tuhaftı:).Bunda yine spinal anestezi olacak . Odaya çıkınca zaten kendinde olmanın büyük avantaji oluyor bebeğini emzirme anın bilinçli bir şekilde en azından .İlk kalkma anı zor ama hepsi de geçiyor gidiyor,bebeğin derdine düşülüyor ☺️ kalıci ağrı olsaydı kimse ikinci üçüncü hamileliği dusunmezdi 🙈
Hım hhissedince panik olma diye uyutmuşlar mı acaba. Ben şey istiyorum söylemeye çekiniyorum. Müzik acmalarını istiyorum o beni çok sakinleştirir. Söylesem mı yaparlar mı bilmiyorum .
İlk kalkma evet kardeşimde zorlanırdı 1. De korkuyordu kalkmaya ikincide daha erken kalktı.

Ayvayı cildi güzel olsun diye yedim ;) bizim sulalede o meşhurdur kim ayva yediyse cilt sorunu hiç olmamış cocuklarinda. Ama leke olayı bı tuhaf;) benim doğum günümde hep gül geldi en sevdiğim çiçek gül bilirler kokladım da valla bakalım az kaldı doğunca bu tezi inşallah curutmus olacağım 😂🙏inşallah yani öyle inanıyorum amin🙏😂
Ben de çok ayva yedim ki bende de Gamze var ama kızımda olmadı bence batıl inanç 😂 benim canım da kızıma hamileyken çilek çekti ama çilek alerjim var hiç sevmem çocukluğumdan beri yiyemiyorum yemedim yani ama kızımda leke vs hiç bişey olmadı bence o doğum lekesi genetik 😃
Bana da genetik gibi geliyor azıcık forumlari karıştırdım annesi türbeye gitmiş kalçasını kasimis leke olmuş çilek yemiş yüzüne sıçramış çilek olmuş.siyah zeytin yedikten sonra sırtını kasimis ciğer üstüne değmiş ciğer çıkmış.... İnsanlar nasıl hatırlıyor tüm bunları onu düşündüm bugün 🥲🥰 yani şimdi bı leke olsa aaaa ben zeytin yiyip sırtımı kasimistim diyemem şahsen ki hafızama normalde güvenirim ama asla böyle günlük detayları hatirlayamam aylar sonra hemde... Bi'de hamilelikte zaten hafizamiz biraz zorliyor bizi dikkat dağınıklığı unutkanlık hormonel olarak daha fazla çıkıyor millet nasıl hatırlıyor ..hani türbeden sonra kalçanı kasidigini nasıl hatırlarsın ..okudukça bı farklı hissettim gulemedim de dalga geçer gibi olmasın kınamayım ne olur ne olmaz diye🥲🥲 al basması da iyimiş🥲hiç hamile insanlara bunlar söylenir mi ya Avrupa'da,ABD de niye bişey olmuyor da hep bizim bu doğudaki memleketlerin egzantrik hikayeleri oluyor anlamıyorum. Bizim sulalede hiç leke yok eşimin de bı lekesi yok inşallah cocukda da olmaz ki cilt bu benler leke ton farkı bazı insanlarda olur normaldir... Bu kadar yazdım biraz da kendimi rahatlatma olsun diye😂😂insan bı acaba diyor okurken sonra saçmalama diye kendimi sarsiyorum

Tamam korkma ozaman

Hım hhissedince panik olma diye uyutmuşlar mı acaba. Ben şey istiyorum söylemeye çekiniyorum. Müzik acmalarını istiyorum o beni çok sakinleştirir. Söylesem mı yaparlar mı bilmiyorum .
İlk kalkma evet kardeşimde zorlanırdı 1. De korkuyordu kalkmaya ikincide daha erken kalktı.
Müzik açılabilir doktor uygun görürse doktorunuzla konuşun. Kendi müzik listenizi bir flashla götürürsünüz olmadı. Gebe eğitiminde söyleyebilirsiniz imkan varsa yapabilirler demişlerdi

Günaydınlar herkese

Beni doğum korkusu sardı biraz. Gece rüyamda bi sezaryen oldum bir normal doğum yaptım. Değişik değişik şeyler gördüm. Çok kötüydü ya. Bir de sabaha karşı hep düzensiz sancılarım oldu. Psikolojik olarak çok yorgun uyandım bu sabah.

16
Yarın muhakkak söyleyeceğim ben de. Bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz. Sizin kaç çıkıyordu? Ne yaptınız
16/10 falan oldu birkaç kez. İlaçla 14/9 altına düşmedi. Erken doğum olmak zorunda kaldı. Hareketler falan da azalmıştı benim sancı çıkıyordu bir de. Bir sürü etken var.

Back
X