- 27 Temmuz 2013
- 185
- 143
- 26
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #18.981
Canım ben bu yaşımda tırnağımı kısa kesmişim yine tırnak batması oldu ayağımdaYaa hiç sorma. Fazla törpülemişiz. Aslında hata bizde. 2 gündür de törpülememiştim. Nasıl farketmedim parmağını anlamadım. Bütün gece kendimi suçladım. Tüm gün bebekleyim nasıl görmem diye. Eşim de kızdı en sonunda. İlah mısın sen kendine gel dedi. Her şeye de engel olamazsın. Bebek bu olacağı varsa olur diye kızınca sakinledim biraz. İnsan işte suçluyo kendini. Öyle kötü ağlayınca mahvoldum. Dua ettim bana geçsin hastalığı o iyi olsun diye. Annelik böyle bir şeymiş. Ona bir şey olmasın diye kendini feda etmeye can atıyorsun resmen. Garip bir his. Allah isteyen herkese anneliği tattırsın inşallah.
Bu arada şiş inmiş. Kıpkırmızıydı parmağın ucu. Rengi açılmış. Şükür çabuk toparladı.
Bunu okudum hatta eşime de yapalım dedim. İltihabı patlamasa yapardık da iltihap patladı. Çok yakar dedi. Krem iyi geldi şükür.Canım ben bu yaşımda tırnağımı kısa kesmişim yine tırnak batması oldu ayağımdasirkeli suya koyunca geçiyor baya tavsiye ederim
Şu orta kulak iltihaplanmasını her şeyde gördüm. Yatarak emzirirsen orta kulak iltihabı olur. Banyoda su kaçarsa orta kulak iltihabı olur. Üşürse yine olur. Daha büssürü vardı. İnsana da korku salıyorlar. Benim doktor doğduğunda bir haftalıkken yapmaya başla dedi. Ben korkuma umursamadım. Yapmadım. Aspiratör var zaten dedim ama öyle değilmiş bu iş. Baktım çocuk hırıltılı ses çıkarıyo. Ağlarken sümük çıkarıyo. Mama içerken ses boğuk boğuk geliyo. Gecenin bir yarısıydı. Yan yatırıp bastım serumu. Sırtına vurunca bir sümük çıkmış ki inanamadım. Beyaz yoğun sümük çıktı. 2 gün aspiratörle çektim. Dolmayan aspiratör doldu. Bir de ben hemen çeviriyordum yani her sıkmamda 4 saniye durmuyodum bile. Geçende 7 8 saniye durdum. Daha çok çıktı sümüğü. Ben hızlı yapıyormuşum. Onu farkettim.Bi de bazı doktorlar 2 yaş öncesi serum fizyolojik önermiyor orta kulak iltihaplanması olabilir diye bi kısmı öyle diyor bi kısmı böyle
Yân yâtıncâ bizde yüzüstü dönmeye başladık napcaz bilmiyorum . Sırt üstü kâfa yan da olabiliyor bir süre sonra.Kızlar bebeğinizi yatırırken yan mı yatırıyorsunuz yoksa sırt üstü yatırıp kafasını mı yan çeviriyorsunuz? Bana hastanedeyken yan yatırın kusma ihtimaline karşı demişlerdi ama artık baya büyüdü yan yattıkça omzu ezilirmiş gibi geliyo
Doktora sordum onu. Nasıl istersen öyle yatır dedi. Sadece kafasının şekillenmesine dikkat etmelisin dedi. Hep de sırtüstü yatsa düzleşme olur falan. Ben gün içinde beraber yatacaksam yan yatırıyorum. Gece hep Sırtüstü yatırıyorum. 2 ay oldu. Hep sırtüstü yatırdım. Gün içinde yan yatırmaya çalışıyorum. O yine sırtüstü oluyor da neyse. Yan yatırmak artık tehlikeli ya. Dönmeye başladılar. Riske atmayın bence.Yân yâtıncâ bizde yüzüstü dönmeye başladık napcaz bilmiyorum . Sırt üstü kâfa yan da olabiliyor bir süre sonra.
öyle iyi anlıyorum ki seniYaa hiç sorma. Fazla törpülemişiz. Aslında hata bizde. 2 gündür de törpülememiştim. Nasıl farketmedim parmağını anlamadım. Bütün gece kendimi suçladım. Tüm gün bebekleyim nasıl görmem diye. Eşim de kızdı en sonunda. İlah mısın sen kendine gel dedi. Her şeye de engel olamazsın. Bebek bu olacağı varsa olur diye kızınca sakinledim biraz. İnsan işte suçluyo kendini. Öyle kötü ağlayınca mahvoldum. Dua ettim bana geçsin hastalığı o iyi olsun diye. Annelik böyle bir şeymiş. Ona bir şey olmasın diye kendini feda etmeye can atıyorsun resmen. Garip bir his. Allah isteyen herkese anneliği tattırsın inşallah.
Bu arada şiş inmiş. Kıpkırmızıydı parmağın ucu. Rengi açılmış. Şükür çabuk toparladı.
mutlaka kullanıcambunuO da iyiymişiçini topla da gel deseydin
Evet ya cidden öyle. Annelik kesinlikle delilik. Bir de şunu farkettim. Bebek kucağımdayken aynı anda 10 şeyi düşünüp hızlıca yapıyorum. Mesela mama hazırlarken kafamda oturduğum yere koymam gereken diğer eşyaları tasarlıyorum tekrar tekrar kalkmayayım diye. Eşimde hiç böyle bir durum yok. Yani ağız mendilini almıyo yanına çocuk ağzından akıtınca ağız mendili diye dolanıyo. Diyorum ki 2 ay oldu. Bunu bari öğrensene.öyle iyi anlıyorum ki senibu sözü ben de çok kullandım ona bi şey olmasın bana olsun benim bebişimin boynu kulakları falan öyle olunca ben de cilt hastalıkları çok olan biriyim benden mi bebeğe geçti diye saçma bi düşünceye bile kapıldım dediğin gibi annelik işte.. delilik.. eşin çok haklı bizler her konuda bebeğimize faydalı olmaya çalışıyoruz ama işte hayat bu. bi arkadaşıma olanları anlattım 30 yaşında biz bile bazen uyum problemi yaşıyoruz o daha 30 günlük ne yapsın diyor:) hiç kendini suçlama yaşanacağı varmış ve çok şükür ki hemen geçmiş
Öyle de şuan hastalık sürecindeyiz geniz akıntısı çok oluyor.Doktora sordum onu. Nasıl istersen öyle yatır dedi. Sadece kafasının şekillenmesine dikkat etmelisin dedi. Hep de sırtüstü yatsa düzleşme olur falan. Ben gün içinde beraber yatacaksam yan yatırıyorum. Gece hep Sırtüstü yatırıyorum. 2 ay oldu. Hep sırtüstü yatırdım. Gün içinde yan yatırmaya çalışıyorum. O yine sırtüstü oluyor da neyse. Yan yatırmak artık tehlikeli ya. Dönmeye başladılar. Riske atmayın bence.
Benim bebeğim bazen parmaklarıyla yüzünü sıkıyor oda çizim gibi oluyor bende hep kesiyordum törpü aldım kullanmaya başladım.Kızım gene tüm yüzünü yırtmis tırnaklarını kesmeme rağmen.eldiven takıyorum bu sefer onu yüzüne öyle bir sürtüyor ki anlamadım normal mi bu kadar yüzünü yirtmaya sürtmeye çalışması valla küçük bebek çok hayatımda olmadı oyuzden ne normal ne degil anlamıyorum
E bebekte de satılıyor ben oradan aldım çok güzelBenimki mama yerken yanaklarını sıkıyo ellerini keşfediyor aslında. Ben tırnak makası hiç almadım direk törpü aldım. Harika bir şey. Etine de asla zarar vermiyor. Eki Görüntüle 3269065
Ben doğduğundan beri anakıcağı kullanıyorum.Çok heveslendim yarın hemen çıkartircam kutusundantşk ler iyiki paylaştiniz ben 3.ay baslicaktim
valla ben eşimden umudumu kestim. bi bez bağlıyor olmamış diyorum sen bağla o zaman diyo bi de tersleme huyu varEvet ya cidden öyle. Annelik kesinlikle delilik. Bir de şunu farkettim. Bebek kucağımdayken aynı anda 10 şeyi düşünüp hızlıca yapıyorum. Mesela mama hazırlarken kafamda oturduğum yere koymam gereken diğer eşyaları tasarlıyorum tekrar tekrar kalkmayayım diye. Eşimde hiç böyle bir durum yok. Yani ağız mendilini almıyo yanına çocuk ağzından akıtınca ağız mendili diye dolanıyo. Diyorum ki 2 ay oldu. Bunu bari öğrensene.Cidden şaka gibiler. Hala daha fazla beklentim var galiba ya. Ben mi abartıyorum yoksa eşimin böyle olması normal mi? Sizin eşlerinizde de aynı mı?
Her gün serum yapıyor musun? Mesela gün içinde sürekli aspiratörle çekiyo musun? Her beslenmede aspiratörle temizliyorum benÖyle de şuan hastalık sürecindeyiz geniz akıntısı çok oluyor.
Ne kadae tanıdık geldi yavalla ben eşimden umudumu kestim. bi bez bağlıyor olmamış diyorum sen bağla o zaman diyo bi de tersleme huyu varondan bi şey isteyeceğime kendim yapsam daha az yorucu olur mesela bebek duruyo uyanalı 40 dk falan olmuş uyutmaya çalışıyor zorla halbuki ağlamıyor falan bi sal çocuğu
Ben evde iş yaparken bununla yanıma alıyorum emzikte veriyorum duruyor arada konuşuyorum şarkı açıyorım iyi oluyorŞimdilik duruyor gibi inşallah sever bende en azından sabah bı kahvaltı hazirlayabilirim kendime nereye koysam dusermi acaba diye korkuyordumyüz üstü döner mi kusarsa boğazına kaçar mı en azindan bununla öyle bı derdimiz olmaz
2. Ayı dolduktan 1 hafta sonra yaptırdım bendeKızlar 10 mayısta 2 aylık oluyoruz. Aşıları ve 2 ay kontrolü için gittiğimiz kliniği aradım ancak aşıları 19unda açılacak dediler. 2 ayı geçmiş oluyor aşı zamanı. Siz nasıl yaptırdınız gecikince sorun oluyor mu ?
Bu şekilde yan yatarak emzirme önerilmiyor diye biliyorum.Cocuk doktorları da genel olarak bu görüşte.Orta kulak enfeksiyonunu tetikliyormus
Bende yan emziryorum çünkü elimizde tutarken bebek yatıyor çok konforlu hatta uyuyamadışım zaman yan emzirip uyutup yanından kalkıyorum uyanmıyor.Hiçbir emzirme pozisyonu orta kulak iltihabı yapmaz. Bebekler zaten her şekilde yatarak emmek zorundalar doğası gereği. Zaten Amerikan pediatri derneği tarafından bebek için en güvenli emzirme pozisyonu seçilmiş bu pozisyon. Biz dik de otursak bebek kucağımızda bu pozisyonda emiyor zaten gene.
Ben 3.-5. Ayda yaptıracağım doktor öyle önerdi zaten 2. Ay aşıları fazla 3..-5 yaptır dediKızlar Rota virus aşısını 2. Ay da mı 3. Ay da mı yaptiracaksiniz? Menenjit yapmayi da düsünen var mi? Ben ikisini de yaptirmak istiyorum yalniz Rotayi 2-4 mü 3-5 ay mı yaptirsam bilemedim.
Normal canım ben de dün yaptırdım 5e geliyordu saat eve gelince saat 6 buçuk gibi besledim mamayla. Sonra 10a kadar uyudu.Kızlar beneğime 2. Ay aşılarını yaptırdım bugün ama çok uyku hali bar normal mi acaba ?
Bu ay aşı olunca 3 ve 5 de yaptıracağım rotayı ben deKızlar Rota virus aşısını 2. Ay da mı 3. Ay da mı yaptiracaksiniz? Menenjit yapmayi da düsünen var mi? Ben ikisini de yaptirmak istiyorum yalniz Rotayi 2-4 mü 3-5 ay mı yaptirsam bilemedim.
Doktorum 3. Ay dedi çünkü 2. Ayda zaten 3 aşı var biri verem ağır olmasın dediKızlar Rota virus aşısını 2. Ay da mı 3. Ay da mı yaptiracaksiniz? Menenjit yapmayi da düsünen var mi? Ben ikisini de yaptirmak istiyorum yalniz Rotayi 2-4 mü 3-5 ay mı yaptirsam bilemedim.