2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Biz de çok korkuyorduk eşimle ama çok rahatlior başka türlü nefesini iyi alamadığinda ememior da doktor midesine bile kaçsa sorun olmaz dedi biz rahatladık öyle
Bi de bazı doktorlar 2 yaş öncesi serum fizyolojik önermiyor orta kulak iltihaplanması olabilir diye bi kısmı öyle diyor bi kısmı böyle
Antibiyotik anında kesmez zaten ama geniz akıntısı varsa serum fizyolojik yapıp burnunu temizleyin faydasını görürsünüz .Ateşi var mı ?

Biz de çok korkuyorduk eşimle ama çok rahatlior başka türlü nefesini iyi alamadığinda ememior da doktor midesine bile kaçsa sorun olmaz dedi biz rahatladık öyle

Bi de bazı doktorlar 2 yaş öncesi serum fizyolojik önermiyor orta kulak iltihaplanması olabilir diye bi kısmı öyle diyor bi kısmı böyle

İlk kızımin bebekliginde ne zaman doktora gtsek ilk sorulan serum fizyolojik yapıyor musunuz oluyordu zararından çok faydasi var bence.Aksi halde hastaligi ilerliyor

Burnunj ve arka tarafıni temizlemefiginiz surece geniz akinyisi balgam olarak cigere akar benim ilk kizimda geniz akintisi vardi cok ugrastik burnunu temizlemeyle sonra bronsit baslangici dediler hava makinesi aldik sikıstikça hava yapiyorum bu oglusumada serumla temizleme yapiyorum

Allah korusun,yapmayı becerebilsem yapacağım sırf bu yüzden doktor tutasım geliyor,bir de o an bebeğim ağlayınca canı acıyor düşüncesiyle içim acıyor

Allah korusun,yapmayı becerebilsem yapacağım sırf bu yüzden doktor tutasım geliyor,bir de o an bebeğim ağlayınca canı acıyor düşüncesiyle içim acıyor
ben de bebişim ağladığında çok üzülüyor karalar bağlıyordum ne yapacağımı bilemeyip öylece duruyordum. şimdi bunun çok doğal olduğuny sadece ağlayarak iletişimde olabildiğini anlıyorum normal karşılayıp o anki ihtiyacını gidermeye çalışıyorum. susturmaya çalışıyorum bazen emzikle bazen memeyle bazen dik tutarak sırtını sıvazlayarak bazen kucağımda sallanarak. çok ağlamalı katılmalı günler geçirdik geçen gün yine öyle olmuştu birden hoplamak geldi aklıma kucağımda bebekle büyük büyük zıpladım ve sustu sakinleşti. yani yaşaya yaşaya öğreniyoruz bu yüzden aslında annelik öyle değişik bir tecrübe ki… her anımız bir mucize
çok uzun bir giriş yaptım kusura bakmayın ben de çok korkuyordum eczaneden serum fizyolojik istedim eczacı tanıdıktı onunla yapamazsın otri bebe ve aspiratör verdi dr osman gönülal’ın videosunu defalarca izledim başta azıcık sıkıp çıkarıyordum şimdi alıştım bebişim de alıştı daha rahat yapıyoruz çok şükür sen de dene ve ağlamasından korkma ağladığında ters çevirip pat pat vuracaksın minik minik

Böyle düşünmeniz de normal ilk olduğu için ama onu tedavi edecek olan da sizsiniz yaparken en fazla genzine kaçar onu da sırtına vurarak halledebilirsiniz.Doktor yapsa da ağlayacak o değişmez ki.Daha nelerine şahit olacaksınız Rabbim hastalıklarını göstermesin inşallah da bunlar ne kadar kolaymış diyeceğiniz günler de gelecek Eşinizle yapın destek olursa daha rahat olursunuz belki erkekler bu konularda daha soğukkanli oluyor

benim eşim bebeği yıkarken, topuk kanını verirken, aşı olurken, burnunu temizlerken hep odadan çıkıyor benim içim parçalanıyo diyo sanki biz çok mutlu oluyoruz

3 gündür oğlumun huyu değişti öğlen 12-1 gibi yatıp en az 3 saat uyurdu, arada uyansa da pışpışlayınca geri dalardı. Gece uykuları düzenliydi. Birden bire o çocuk gitti. Önce gündüz uyumamaya ve sürekli ağlamaya başladı. Bu gece de artık zorla uyuttuğum uykusundan uyandı şimdi geri uyutamıyoruz. Sürekli memede olmak istiyor, memede uyuyor yatırınca bir yeri ağrıyor gibi ağlıyor. Ne emzikle ne pışpışla kanıyor. Sürekli emince de gazı karın ağrısı bitmiyor.
Bugün bir yeri mi ağrıyor diye doktora da götürdük hiçbir şeyi yok dedi. Kolikmiş biogaia yazıp gönderdi..kolik olsa 45 günlük olana kadar olmaz mıydı
Tükendik günlerdir ne uyku var ne düzen. Ne yapsak iyi gelir, bu cuma 7 haftayı bitirecek

Bence bebişler sürekli huy değiştiriyor sabırlı olun herkes 4 ay sonra geçer diyor koliğe.. benimki gündüzleri uyuyor geceleri sabahlara kadar uyumuyordu sonra bir anda gündüz hiç uyumadı gece uyudu değişti huyu sizinki de atak yaşıyordur belki..gerçi ben de bilmiyorum ilk çocuğum

Eğer doyduğundan eminseniz (çişli bez sayısından anlarsınız) bebeğiniz büyüme atağı geçiriyordur. Bebekler her atak sonrası yeni beceri edinirler (kafasını dik tutma, gülücük atmaya başlama gibi) Ataklar 1 hafta sürebilir. İnternetten büyüme atağı dönemlerine bakabilirsiniz. Bu dönemlerde daha fazla emmek ve annenin varlığını hep hissetmek istiyorlar.

Canım atak haftasına girmişsiniz. Kolik için belli bir zaman ölçü yok. Her an başlaması mümkün bu bir haftada sürekli memeye yapışık gezmek isteyecek. Uykuya zor dalacak. Bu atak haftasında biz de emzik kullanmaya başladık. Bizim atak geçti şükür de geçene kadar biz de bittik gözüaydın olsun kızımın yedi bizi sürekli slingdeydi kanguru gibiydik resmen. Benimki sadece mama içiyor. İlk başlarda anlayamadık. Sürekli emme güdüsü olunca verdik mamayı verdik mamayı bir kustu en sonunda. Ama baktık hala istiyor. Verdik emziği direk sızdı. Evde sling sokakta kanguru ve özellikle de emzik kurtardı bu haftamı. Bizimki 7. Haftanın başında başladı. Normalde 8. Haftada başlar atak. 2 haftaya yakın sürdü.

Kızlar bahtsız bedevi gibi başımıza gelen yeni bir rahatsızlığı anlatayım. Başınıza gelirse korkmayın. Öncelikle evinizde terramcyn krem bulunsun bunun için. Akşam eşim bizim kızı besliyordu biberonla. O sırada dedi ki parmağı kızarmış şişmiş ve iltihap toplamış. Bu ne dedim. Meğerse eşimde de olurmuş tırnak batması. İnternette nereye baktıysam annede babada varsa bebekte de oluyormuş. Kimi aradıysak annesinden ya da babasından geçmiş. Neyse. Bana sık dedi iltihap çıksın dedi. Zaten ben dokundum irin aktı sildim hemen. Bebeğim bir başladı ağlamaya. Ama öyle basit ağlama değil. Bayaa sesi gitti artık. Ben katılacak diye panikteyim. Eşim eczaneye gitti terramcyn aldı geldi. Sürdük direk. Doktor arkadaşı dedi ki 3 4 güne geçer ama çok kısa kesmişsiniz tırnağı dedi. Biz de törpü makinesi var onunla alıyoruz tırnakları dedik. Kısacası biraz fazla törpülenmiş. Tırnak da uzayınca batmış. Keselim mi dedik. Ellemeyin o tırnak uzasın artık siz terramcyn sürün sadece dedi. Kızlar inanın bu olayı 10da falan başladık yaşamaya. Terramcyn sürdük 10 buçuk 11 civarıydı sanırım. Saat 12ye kadar uyanıp ağlayıp uyudu. En sonunda acısı azaldı sanırım. Uyuyakaldı. Bütün bu süreçte tabiiki slingin içinde. Ayrılmak istemiyor asla. Saat 3e kadar sıkı sıkıya sarıldık. Uyudu. 3te açlıktan uyandı. Verdik mamayı. Şuanda parmak acısı yok geçmiş acısı belli. Birazdan yine sürücez kremi. Uyuyor nasıl olsa. Bu da böyle bir anımız oldu. Şansıma da öğleden sonra ebe çağırdı. İki aşısı varmış. Onları önden yaptı. Geriye verem aşısı kaldı. O aşıyı açınca toplu yaptıkları için ya bu cuma ya da haftaya cuma yapacaklarmış. Aşılardan sonra 2 3 gün su değmeyecekmiş aşıların yerine. Banyo yapmayın 2 gün dedi. Perş günü akşam banyo yapın. Cuma aşıya getirin çünkü veremden sonra da banyo yasak 3 gün dedi. Normalde 3 aşıyı tek seferde de yapıyolarmış ama çok huysuzlanmasın fazla yüklenmesin isterseniz böyle de seçenek sunuyorum dedi. Ben de ayrı olsun dedim.

çok geçmiş olsun hayretle okudun törpüden böyle bir sonuç çıkacağını ummazdım inşallah hemen uzar tırnağı iyileşir kuzucuğun bir de aşıyla üst üste gelmesi offf gerçekten her şey üst üste gelir

benimki de birkaç gün iyi birkaç gün kötü şeklinde ilerliyor kolik diye etiket yapıştırıyorlar hemen o yüzden sıkma canını ben hiçbir doktorun ağzından atak geçiriyor diyeduymadım kolik deyip geçiyorlar. atak olayı daha mantıklı geliyor bana çünkü gerçekten büyümek sancılı olsa gerek.. daha bir düzenleri olmadığı için birkaç güne bu durumun da geçeceğine eminim bol sabırlar diliyorum ağlarken sancısı var gibi ağlıyorsa gaz için çözüm düşünülebilir

Yaa hiç sorma. Fazla törpülemişiz. Aslında hata bizde. 2 gündür de törpülememiştim. Nasıl farketmedim parmağını anlamadım. Bütün gece kendimi suçladım. Tüm gün bebekleyim nasıl görmem diye. Eşim de kızdı en sonunda. İlah mısın sen kendine gel dedi. Her şeye de engel olamazsın. Bebek bu olacağı varsa olur diye kızınca sakinledim biraz. İnsan işte suçluyo kendini. Öyle kötü ağlayınca mahvoldum. Dua ettim bana geçsin hastalığı o iyi olsun diye. Annelik böyle bir şeymiş. Ona bir şey olmasın diye kendini feda etmeye can atıyorsun resmen. Garip bir his. Allah isteyen herkese anneliği tattırsın inşallah.
Bu arada şiş inmiş. Kıpkırmızıydı parmağın ucu. Rengi açılmış. Şükür çabuk toparladı.

Sayfalarca geriye gidersen benzerlerini aynı haftada biz de yaşadık ama şükür geçiyor.Atak haftası olduğu için ne olduma dönüyor insan bol sabır istiyor .Emdikçe karnı mi aç diyosun ama açlıktan değil sürekli memede olmak istemesi . Yatınca ağrısı varsa gaz sıkışıyor bir de.Banyo yaptırabilirsin ,karnına havluyu ütüyle ısıtıp koyabilirsin, battaniye arasına alıp eşinle sallayabilirsin.Bizim yaptıklarımiz bunlardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…