- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #18.581
te bugun o hirıltı icin bende gittim cigerlerinde birsey yok bogazinda kikirdak oluuormus tam gelismedigi icin oluyor onemsenecekbirsey degil kendiliginden geciyor dediBugün hırıltı yi konuştuk ciğerlerini dinledi sorun yok dedi. Çocuk da deli gibi hırıltı var burnunu temizle dedi. Sanırım bir çok bebekte bu hırıltı var.size katılıyorum anne olmak çok güzel ama bacağı mi yamuk hırıltı var nefes mi alamıyor kakasi nasıl uykusunu alabildimi sütüm yetiyor mu.. zaten sezeryandan sonra benim sütüm ilk hafta gelmedi beni herkes deli etti sütu yok diye ordan bı süt meselesi takıntı kaldı simdi cok şükür iyi geliyor ama hep bı zihnim meşgul ;( tecrübesizlik ilk bebek sorunsalı sanirim
Oğlum sabah 6-7 arası güne başlıyor. 5 uyku yapıyor. Gün içinde 1-1.30 saat maksimum uyanık kalıyor. Genelde 21-22 arası da gece uykusuna geçiş yapıyor.Kizlar bebeklerinizin gündüz uykusu nasil? Belli bir rutininiz oluştu mu?
Bu düzeni nasıl oluşturdunuz acaba? Benim oğlum gündüz neredeyse hiç uyumuyor sadece kucağımda ayakta gezersek susuyor yoksa sürekli ağlıyor artık vücudum tükendi. Gecede 9-10arası uykuya dalıyor 1de ve 4te uyanıp emiyor sonra sabah 6da bi uyanıyor akşam olana kadar güç bela 1 saat anca uyutuyorum. Yardımcı olabilecek olan varsa fikirlere açığım çünkü artık tükendimOğlum sabah 6-7 arası güne başlıyor. 5 uyku yapıyor. Gün içinde 1-1.30 saat maksimum uyanık kalıyor. Genelde 21-22 arası da gece uykusuna geçiş yapıyor.
6.30 gibi uyanış
8 ilk uyku 9 gibi kalkıyor.
10 ikinci uyku 11 gibi kalkıyor.
12-12.30 uzun uyku 14.30’a kadar blok şeklinde uyuyor.
16 dördüncü uyku 17 gibi kalkıyor.
18.30-19.00 beşinci uyku. Saat 21.30 gibi de gece uykusuna geçiş. Aşağı yukarı böyleyiz.
İki gündür hemen hemen saatlerimiz ayni ama ben buna alışık olmadığım için ay bu çocuk çok uyudu hasta mi demeye başladım. Yok yok ben bu ara iyi değilim benim lohusaligim 2. Ayda başladı. Bakımı tamamen bende olmaya başladığından beri çok stresliyim yaOğlum sabah 6-7 arası güne başlıyor. 5 uyku yapıyor. Gün içinde 1-1.30 saat maksimum uyanık kalıyor. Genelde 21-22 arası da gece uykusuna geçiş yapıyor.
6.30 gibi uyanış
8 ilk uyku 9 gibi kalkıyor.
10 ikinci uyku 11 gibi kalkıyor.
12-12.30 uzun uyku 14.30’a kadar blok şeklinde uyuyor.
16 dördüncü uyku 17 gibi kalkıyor.
18.30-19.00 beşinci uyku. Saat 21.30 gibi de gece uykusuna geçiş. Aşağı yukarı böyleyiz.
bence bebekle alakalı bu. Ben ekstra bir şey yapmadım. Bu aylarda zaten bebek kendi belirler düzenini. Tek diyebileceğim, zor uykuya dalan bir bebek olabilir. Sürekli uyutmaya çalışmak ikinizi de strese sokuyordur. Benim tavsiyem saat 6’da kalktıktan sonra 45 dk-1 saat oyalayıp maksimum 7’de uyutmaya başlamanız. Çok uyarılınca da uyuyamıyorlar. Bir de gece gündüz rutinlerimiz var. Bunlar benim ekstra oluşturduğum rutinler değil. Evin olağan rutinleri.Bu düzeni nasıl oluşturdunuz acaba? Benim oğlum gündüz neredeyse hiç uyumuyor sadece kucağımda ayakta gezersek susuyor yoksa sürekli ağlıyor artık vücudum tükendi. Gecede 9-10arası uykuya dalıyor 1de ve 4te uyanıp emiyor sonra sabah 6da bi uyanıyor akşam olana kadar güç bela 1 saat anca uyutuyorum. Yardımcı olabilecek olan varsa fikirlere açığım çünkü artık tükendim
Bebeklerin uyku düzeni çok değişir ya. Ben şu an tamamen günü kurtardık oley modundayım iyi uyuduğu zaman. 2 gün iyi olur ertesi gün hiç uyumaz, çok normal böyle şeyler. Stres yapmaya hiç gerek yok. Uyuduğu zaman tadını çıkarmak lazım.İki gündür hemen hemen saatlerimiz ayni ama ben buna alışık olmadığım için ay bu çocuk çok uyudu hasta mi demeye başladım. Yok yok ben bu ara iyi değilim benim lohusaligim 2. Ayda başladı. Bakımı tamamen bende olmaya başladığından beri çok stresliyim ya
Evet bi turlu alamadi kanı ;( çok ağlayıp morarip nefes alamayincada bıraktıKan gelmediği için mi veremediniz?
Valla gittiğim bir doktora ben çok mu takintiliyim nasıl rahat olucam dedim kendisi ilk hamileliğinde odaya telefon sokmamis emzirirken canı kola çekmiş bir yudum almamış evde wifi komple kapattırmis bunları anlattı. Ama sonrada bana çok ayrıntı düşünmeyin dedi. bu saydiklari benim bile aklıma gelmedi çocugu emzirirken telefon hep elimde;( yani bizde muhtemelen ikinci üçüncü de daha rahat olcaz belkide biz insanlara takma bu kadar ya diye konuscaz bilmiyorum ama zorlanıyorum gerckten zihnim hep doluGeçmiş olsun sıkıntı olmaz inşallahçoğu bebekte oluyor diye biliyorum bir süre sonra kendiliğinden geçiyor.
Annelik o kadar zor ki çoğu zaman bir yeri acısa vicdan yaptırıyor insana.İlk kızım olunca anneme dedim hatta sen 5 çocuğu nasil büyüttün biz daha İlkte böyleyizhoş ikincide daha rahatız ama hasta olsa yine de o telaş oluyor
Bir çok bebekte oluyor sezeryanli bebeklerde biraz daha uzun sürebiliyor bu durum dedi.ne sezeryanla arkadaş herşeyin altından çıkıyor.Is
te bugun o hirıltı icin bende gittim cigerlerinde birsey yok bogazinda kikirdak oluuormus tam gelismedigi icin oluyor onemsenecekbirsey degil kendiliginden geciyor dedi
Geçmiş olsun . Evet hırıltı o darlıktan kaynaklıymısMevsimsel alerjik rinit.reflü birde bogazda kıjirdak oluyormus o daha gelisimini tamamlamamis onrmli birey degil hirilti ses ordan geliyo dedi kendiliginden gecer dedi ciger filmi istemedi gelisimi gayet iyi dedi
O ne fark edıyor ya bacak kalınlığı mı boy Uzunluğu mumini mi kullanıyorsun midi mifarklı serileri varmış
valla bilmiyorum ki kilo olarak biraz farklıydı birinin kullanım kilosu daha genişti onu aldımO ne fark edıyor ya bacak kalınlığı mı boy Uzunluğu mu
Ben de kullandım 15 günlükken istemişti bizden sorun çıkmadı çok şükür. Benim kızımda ağlayınca toparlayamıyoe nefesini baya kızarıyor inşallah bir sorun yokturBende kan vermek istemiyorum yada bir ay sonra verelim dedim 48gunluk bugün. Geç kalmayalım troid onemli dedi.hamileliktr ilaç kullanan annelerin bebeklerine 1. Ay dan sonra bakıyoruz dedi. Bu arada ordan çıkınca başka doktora danistim o da baktırın dedi;( çocuk çok ağlayıp morarinca nefesi falan kesildi ağlamaktan kan da veremedik boşuna ağladı o kadar;( üzerine bide kardiyolojiye yonlendirilince eve nasıl geldiğini bilemedim;( ya bencede normaldir ben çok gördüm ağlarken nefesi kesilen moraran bebekler;(
Buzuki Orhan var YouTube ta. Bebeğiniz uyusun adı. Ben etkisini gördüm sakinleştirici özelliği var benceKızım 5 saattir uyumuyor uykudan kendini alamıyor ama uyuyamıyor. Memeden ayrılmıyor gözlerinden yaş geliyor yatağa koyunca. Onunla bende ağlıyorum gözünde yaş görmeye dayanamıyorum. Normal mi gözünden böyle yaş akması anlamadım. Atak dönemindeyiz 5. Hafta atak döneminde de aynısıydı. Siz de nasıl atak dönemleri?
Kundak yapmayi denediniz mi? Ben boyle zamanlarda kundak yapiyorum ve acayip ise yariyor. Benim bebekler erken dogdugu icin ben 5. Hafta atak donemindeyim simdi ve kundakla isi goturmeye calisiyorum. Simdilik ise yariyor gibi duruyor.Kızım 5 saattir uyumuyor uykudan kendini alamıyor ama uyuyamıyor. Memeden ayrılmıyor gözlerinden yaş geliyor yatağa koyunca. Onunla bende ağlıyorum gözünde yaş görmeye dayanamıyorum. Normal mi gözünden böyle yaş akması anlamadım. Atak dönemindeyiz 5. Hafta atak döneminde de aynısıydı. Siz de nasıl atak dönemleri?
Denedim kundağı hiç sevmiyor maalesefKundak yapmayi denediniz mi? Ben boyle zamanlarda kundak yapiyorum ve acayip ise yariyor. Benim bebekler erken dogdugu icin ben 5. Hafta atak donemindeyim simdi ve kundakla isi goturmeye calisiyorum. Simdilik ise yariyor gibi duruyor.
Teşekkür ederim deneyeceğimBuzuki Orhan var YouTube ta. Bebeğiniz uyusun adı. Ben etkisini gördüm sakinleştirici özelliği var bence
Snırım bende öyle yapıcam 6 kilo olmuşuz nerdeyse. 2 numaryı da fazla kullanmamıştım yeni geçmiştim elimdeki bezler bitince 3 alırım uzın süre gider artık.valla bilmiyorum ki kilo olarak biraz farklıydı birinin kullanım kilosu daha genişti onu aldım
Bu arada bacak kısmı dar oluyor yukarıdan bol bize fikir olsun diye söyledim 3 numara alın sizin afacan bacaktan kalınlasmaya basladıysa.prima çok pahalı ya ben de uygun diye sleepy almıştım ama sızdırması da hiç iyi olmuyorşimdi molfix e baktım 2 numara mini ve 3 numara midi var hangisini alacağıma karar verip bir an önce sipariş etmeliyim benim bebişe bez yetiştiremiyorum
Battaniye içine koyun eşinizle sallayın .Benim kız ağladığı anda böyle sakinleşip direk uykuya geçiyorKızım 5 saattir uyumuyor uykudan kendini alamıyor ama uyuyamıyor. Memeden ayrılmıyor gözlerinden yaş geliyor yatağa koyunca. Onunla bende ağlıyorum gözünde yaş görmeye dayanamıyorum. Normal mi gözünden böyle yaş akması anlamadım. Atak dönemindeyiz 5. Hafta atak döneminde de aynısıydı. Siz de nasıl atak dönemleri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?