• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Dogal yumurta olsa aslinda cokk faydali bebek icin kuzum eksik etmemeye calis belki dogal olana alerjisi yoktur
Benim de yumurtanın beyazına alerji degil de intoleransım var fazla tüketti mi ben de kabarıyorum 😁 benden ona geçti muhtemelen.

benim iştahım değil de aşırı tatlı isteğim var. Acıkmıyorum ama tatlı yemezsem ölecekmişim. Ben 73 ile doğuma gittim şu an 66 kiloyum. Kanamam kesildi gibi 2 gündür ped takmıyorum çok mutluyum cidden. 😄 benim de karnım yumuşak daha. İlk doğumdan sonra kas bile yapmıştım. Karnım hiç kalmamıştı. Bebek biraz büyüsün tekrar spora ve düşük karbonhidratlı beslenmeye başlamak istiyorum.

Oğlum 1. Ay aşısı oldu bugün. Çok huzursuzdu saat 4’ten beri. Yordu azıcık beni.
Bebişle uğraşmaktan zamanla gider o kilolar diye düşünmek istiyorum 😬😬☺️☺️

Ayy demeyin pazartesi de bize geliyor sıra 😄

benim iştahım değil de aşırı tatlı isteğim var. Acıkmıyorum ama tatlı yemezsem ölecekmişim. Ben 73 ile doğuma gittim şu an 66 kiloyum. Kanamam kesildi gibi 2 gündür ped takmıyorum çok mutluyum cidden. 😄 benim de karnım yumuşak daha. İlk doğumdan sonra kas bile yapmıştım. Karnım hiç kalmamıştı. Bebek biraz büyüsün tekrar spora ve düşük karbonhidratlı beslenmeye başlamak istiyorum.

Oğlum 1. Ay aşısı oldu bugün. Çok huzursuzdu saat 4’ten beri. Yordu azıcık beni.
Galiba benim de lohusa kanamam bitti. Boyle erken bitmesi iyi bir şey mi kotu bir sey mi emin degilim ama ben namaz da kiliyorum bu yogunlukta biraz zor olacak ama. Cok gecmis olsun canim bizim de bir haftamiz var asisina cekiniyorum biraz. Emzik alip asisi vurulana kadar onu oyle oyalamak istiyorum yoksa asla durmaz

Benim de yumurtanın beyazına alerji degil de intoleransım var fazla tüketti mi ben de kabarıyorum 😁 benden ona geçti muhtemelen.

Bebişle uğraşmaktan zamanla gider o kilolar diye düşünmek istiyorum 😬😬☺️☺️

Ayy demeyin pazartesi de bize geliyor sıra 😄
Emzirmek kilo verdiriyor diyorlar acaba sut yapar diye yiyip durduklarimiz emzirmeyle belki kilo yapmaz ya. Ben dogum sonrasi cok guzel odem attim zayifladim ama sut yapar diye yediklerim yuzunden ya alicam ya da oldugum kiloda kalicam gibi hissediyorum

Kaç kilo verdiniz kızlar?
Normal doğum yapanların dikişleri düştü mü?

Ben 77den 70e düştüm devamı gitmiyo ama göbek eski haline döndü sadece biraz yumuşak yeni yeni sertleşmeye başlıyor gibi. Görümcem 30 martta doğum yaptı karnı benden büyük kalmış 😅 ben hiç doğurmamış gibiyim ama kalçalardaki kilom kaldı 😒😒
İç dikişler de düşme oldu ama dışarıdaki dikiş duruyor hala ama sanki makat bölgem birleşmiş gibi daha ayrık duruyordu. Yakında düşer heralde.

İnanmıyordum bebek doğunca uyuyamıcaksın diyenlere ama artık inanıyorum 🤣🤣 gece uykum en fazla 6 7 saat ama genelde 5 saatle tamamlıyoruz neyse ki oğlum ilk günden beri geceleri uyuyor uyumazsa gündüzleri uyumuyor. Ben alıştım galiba biraz da uykusuzluğa.
Git gide toparlanıyorum çok şükür 🥰🥰 sizde durumlar nasıl?
Canim ben de 70 kusurlerdeydim hamileyken ama kiloma bakmadim moralim bozuluyordu cunku😂 dr un dedigi 8 kilo vermistim 2 hafta onve baktiginda. Dikislerim falan dustu cok sukur karnim hic kalmamisti ama sut yapsin diye yediklerim yuzundrn biraz gobegim cikmaya basladi sadece dogum yapmis gobegim hic kalmadi her goren sen nasil dogum yaptin diyor cok sukur ki. Cildim falan da cook duzeldi dogum sonrasi. Uykuya gelince 6 saat uyuyorum demissin bence gayet iyi uyku suren ben kimi zaman iki saat falan uyuyorum toplamda. Gun icindeki toplam uykum da yine 6 saat degildir totalde. Sanirim gaz probleminiz yok biz bi de onunla da cok ugrastik

Canim ben de 70 kusurlerdeydim hamileyken ama kiloma bakmadim moralim bozuluyordu cunku😂 dr un dedigi 8 kilo vermistim 2 hafta onve baktiginda. Dikislerim falan dustu cok sukur karnim hic kalmamisti ama sut yapsin diye yediklerim yuzundrn biraz gobegim cikmaya basladi sadece dogum yapmis gobegim hic kalmadi her goren sen nasil dogum yaptin diyor cok sukur ki. Cildim falan da cook duzeldi dogum sonrasi. Uykuya gelince 6 saat uyuyorum demissin bence gayet iyi uyku suren ben kimi zaman iki saat falan uyuyorum toplamda. Gun icindeki toplam uykum da yine 6 saat degildir totalde. Sanirim gaz probleminiz yok biz bi de onunla da cok ugrastik
Gündüz var ben akşama kadar onu rahatlatmak için çok uğraşıyorum bide geceye taşırsa gaz problemini çok fena oluyo . Her bebek farklı işte bizimki gündüz durmuyo 😅

Kızlar dayanamıyorum emzik kullanıyorum.geceleri sürekli memede olmak istiyor gücüm kalmıyor emzik veriyorum.ama damak yapısını bozar diyenler özellikle ilk 1ay kullanmayı önermeynler var bir yandan vicdan azabı duyuyorum ama geceleri gücüm kalmiyor memeden çekince uyanıyor oyuzden emzik veriyorum inşallah damak yapısını bozmaz
Ya bi sürü bebek var Emzik kullanıp damak yapısı bozulmayan sen 3 ylıl kullan mican emziği şurda belki bi yıl 6 ay falan tskışma o kdr rahatssan sorun yok,
Sizlere birşey soracaktım. Ben aşırı derecede acıkıyorum. Sürekli birşeyler yiyorum. Hamilelikte almadığım kiloları emzirme döneminde alacağım gibi duruyor. Sizlerde durumlar nasıl?
Bende öyle valla kasmıyorum yiyip içiyorum bide onun derdine düşmeyecm
Kızlar bebeklerinizi nasıl yıkıyorsunuz? Evim 24 derece doğalgaz yanmıyor, her akşam yıkamak istiyorum ama ben henüz daha hiç yıkamadım hep halam yıkadı. Kafasına suyu nasıl döküyorsunuz, kulaklarını kapatıyor musunuz
Evin derecesi ni ölcmüyorum. Banyoya küveti koyuyorum suyu hazırlsyıp yıkıyorum.kulaklarono da kapatmıyorum şu girmesin diye dikkat ediyorum
Kafasınanda elime dökpüp elimden akıtıyorum tazikki gelmesin diye
Kaç kilo verdiniz kızlar?
Normal doğum yapanların dikişleri düştü mü?

Ben 77den 70e düştüm devamı gitmiyo ama göbek eski haline döndü sadece biraz yumuşak yeni yeni sertleşmeye başlıyor gibi. Görümcem 30 martta doğum yaptı karnı benden büyük kalmış 😅 ben hiç doğurmamış gibiyim ama kalçalardaki kilom kaldı 😒😒
İç dikişler de düşme oldu ama dışarıdaki dikiş duruyor hala ama sanki makat bölgem birleşmiş gibi daha ayrık duruyordu. Yakında düşer heralde.

İnanmıyordum bebek doğunca uyuyamıcaksın diyenlere ama artık inanıyorum 🤣🤣 gece uykum en fazla 6 7 saat ama genelde 5 saatle tamamlıyoruz neyse ki oğlum ilk günden beri geceleri uyuyor uyumazsa gündüzleri uyumuyor. Ben alıştım galiba biraz da uykusuzluğa.
Git gide toparlanıyorum çok şükür 🥰🥰 sizde durumlar nasıl?
Bnde alıştım uykusuzluğa başkacaremz yok zaten 😂 kiloma,bakmak aklıma gelmedi bebişle uğraşmaktan ama ben,baya verdim hamilelik öncesine dönmek üzereyim sanrm metabolizma meselesi hep minyondmn zaten

Kızlar daha önce bahsetmiştim akşamları sürekli aranıyor emmek istiyor uykuya geçemiyor diye. Çoğu zaman doymuyor sanıp mama veriyordum meme uçlarım da acıyor demiştim. Şimdi acımıyor baya alıştı çok şükür. Bir yerde okudum aranması sadece aç olduğu anlamına gelmezmiş annenin yanında durmak istediğinden kaynaklı emmek istiyormuş. Dün emmek istedikçe verdim ve kucağımda uyudu yatırmadım. Öyle huzurluydu ki mama da vermemiş oldum 3 saat uyudu o şekilde. Bir kaç kişinin de bebeği akşam huzursuzdu sanırım. Ne mama ne emzik verdim kullandı beni emzik olarak ama mutluydu en azından 🙄

Kızlar ben sleepy 1 numara kullanıyordum (2-5kg için diyor) ama bacak kenarları falan iz yapmaya başladı bebeğim 4kg acaba 2 numaraya geçmeli miyim yoksa normal mi iz yapması?

Kızlar ben sleepy 1 numara kullanıyordum (2-5kg için diyor) ama bacak kenarları falan iz yapmaya başladı bebeğim 4kg acaba 2 numaraya geçmeli miyim yoksa normal mi iz yapması?
Biz 2 haftadır 2 numarasını kullanıyoruz 4200 kilomuz. 1den geçiyordu çişleri. Kaç gece örtülere üstüne geçti bikere de kakası sırtına geçti. Bitsin sleepy kullanmıycam küçükken böyleyse büyükken nasıl geçer acaba ? Stok yapmıştım 3 4 5 külot bez birer paket var ama yenisini almam. Eskiden iyiymiş kullananlar öyle söylüyor ama bozmuş kendini yeni serileri. Molfix pure soft var o baya iyi. Ondan da gece kullanıyorum geçmiyo her kalktığımda altını almıyorum gece uykusu açılmasın diye. Bir alıyorum bir almıyorum. Geçirmiyor molfix pure soft. Ama mavi serisi kötü pişik yaptı başta ondan kullanmıştım.

Biz 2 haftadır 2 numarasını kullanıyoruz 4200 kilomuz. 1den geçiyordu çişleri. Kaç gece örtülere üstüne geçti bikere de kakası sırtına geçti. Bitsin sleepy kullanmıycam küçükken böyleyse büyükken nasıl geçer acaba ? Stok yapmıştım 3 4 5 külot bez birer paket var ama yenisini almam. Eskiden iyiymiş kullananlar öyle söylüyor ama bozmuş kendini yeni serileri. Molfix pure soft var o baya iyi. Ondan da gece kullanıyorum geçmiyo her kalktığımda altını almıyorum gece uykusu açılmasın diye. Bir alıyorum bir almıyorum. Geçirmiyor molfix pure soft. Ama mavi serisi kötü pişik yaptı başta ondan kullanmıştım.
Bizim çiş kaka geçirme sorunumuz yok ama küçük geliyor gibi geldi bana daha da dün yeni 1 paket daha almıştım gidiyim de değiştiriyim bari😄

Kızlar daha önce bahsetmiştim akşamları sürekli aranıyor emmek istiyor uykuya geçemiyor diye. Çoğu zaman doymuyor sanıp mama veriyordum meme uçlarım da acıyor demiştim. Şimdi acımıyor baya alıştı çok şükür. Bir yerde okudum aranması sadece aç olduğu anlamına gelmezmiş annenin yanında durmak istediğinden kaynaklı emmek istiyormuş. Dün emmek istedikçe verdim ve kucağımda uyudu yatırmadım. Öyle huzurluydu ki mama da vermemiş oldum 3 saat uyudu o şekilde. Bir kaç kişinin de bebeği akşam huzursuzdu sanırım. Ne mama ne emzik verdim kullandı beni emzik olarak ama mutluydu en azından 🙄
Bu ara bende öyle yapmaya başladım. Çünkü sütümüzün artması lazım. Normalde bekliyordum 2 saat olsun en az diye şimdi veriyorum saatte 1 memeyi. Ama yarım saatte bir vermiyorum 1 saat olmasını bekliyorum yine de . Ama dediğiniz gibi aç oldukları için değil bizi istedikleri için de aranıyolar. Benimki doyduktan sonra güle güle konuşa konuşa mememle oynuyo bazen hoşuna gidiyor bende izin veriyorum artık bir süre. O mutlu olsun diye yapmıyo muyuz zaten her şeyi? Göğüste de kokunuzla uyutun

Son düzenleme:
Bizim çiş kaka geçirme sorunumuz yok ama küçük geliyor gibi geldi bana daha da dün yeni 1 paket daha almıştım gidiyim de değiştiriyim bari😄
Bizim de hem bacakları sıkıyordu hemde üstte cırt cırt kapattığımız kısım yanlardan açık kalıyodu bacak kıvrımının olduğu yer sonra almadım 1 numara. Molfix pure soft kesinlikle öneririm

Aa ben slepiy kullaniyorum henüz tasirma olmadi insallah olmaz

Kesinlikle Molfix pure soft çok iyi . Sızdırma hiç olmuyor.külot bez de ilk 6 ay zor olur aslında çıkarırken rahat da,sadece giydirirken zorlar

selam anneler nasılsınız🥹
2 günlük bir bebişim var
sezaryen oldum çok hazırlıksızdım.
karnım bayağı kaldı ve dikişlerim sızlıyor kırmızılı görünüyor. korse vs kullanan var mı? bu konuda öneriniz olur mu?
Sezeryan zamanla iyileşiyor geçmiş olsun çok. İçebiliyorsanız bol bol kemik ilikli su tavsiye ederim. Ben de 17 gün önce sezeryan oldum karın yavaş yavaş gidiyor. Beni ilk 5 gün içinde gören bebek ne zaman doğacak bile demişti 😂 korseye gelince doktorum kullan dedi ama bu konu çok göreceli kimi karın kaslarında tembellik yaptığını idda ediyor. Ben de henüz kullanmadım.

Back