- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.761
canım gözün aydın bebişlerin önden gidiyordu zaten :) umarım bir an önce çıkarlar küvezden :) çok sevindim sağlıkla kavuşmanızaKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.
Bak sevindim muayene kısmını geçtiyse bebek için kilo kısmın bana iyi oldu bilgi olarak teşekkür ederimbende 31+3 de gittiğimde 2050 gramdı bana da biraz büyük ama öyle çok iri bi bebek değil dedi, doktorun çok kabaymış cidden benim doktorum herşeyi anlatır rahim açıklığı vs bana da söylemiyor kii bi sancı vs bişey olmadan da elle muayene yapıp bakmıyorlar zaten, ultrasonla da görünen bişey değil sanırım çünkü bana ilkinde hep elle baktılar
Oooo hayırlı uğurlu olsun maşallah.onlar tez çıkar küvezden çok güçlü oluyorlar ama ikiz ya belki kilo biraz az ise kontrol amaçlıdır eminim çooook tatlı ve sağlıklılardır annesiKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.
Öyle çok var ki onu seninkinliğin belirliyormuş aslında bnm ebe öyle dedi tamamen salgıladığı hormon ve bebekle alakalı düşünme bunu dediSelam kızlar bugün Dr a gittim her şey yolunda çok şükür bebeğimin kafası başından beri ileride gözüküyor 2 hafta kadar normal doğum istiyorum ama dr bu şekilde büyük giderse biraz zorlanırsın dedi sanırım 39 40 a kadar gelmezse sezeryan olurum gibime geliyo bu şekilde olup normal doğum yapan var mı aranızda ya da çevrenizde
Aranızdaki bağ ne olursa olsun kopmaz canım üzme kendini bende ilk kızımı 3ay emzirebildim reddetti istemedi bana alışkın değildi ben kucağıma alınca ağlardı babanesinde susardı beni istemezdi kokuma alışkın değildi kayınvalidem kendine alıştırmıştı yanında yatırıp vs ameliyatlıyım diye lohusalığın verdiği o depresyonla da ortalığı ayağa kaldırmıştım en sonunda bu yüzden kızım bi süre beni istemedi bende ağladı emmedi sonrasında toparladık bana alıştı aramızdaki bağ güçlendi derken 1yaşındaydı hamile kaldım tekrardan ilgilenemedim çok, ilgisiz kaldı biraz babanesi babası ilgileniyordu daha çok üzülüyordum ama elimden bişey gelmiyordu iyi olduğum zamanlarda onunla ilgilenip oyuncak oynayıp saçlarını tarıyordum doğumdan sonra sezeryanı çabucak atlatıp aradaki açığı kapattım ikisiyle de eşit ilgilendim bebek uyurken onunla ilgilendim isteklerini yerine getirdim mutfağa birlikte girdik bol bol gülmesini mutlu olmasını sağladım bir çocuğun hayattaki en kıymetlisi annesidir o bağ asla kopmaz şuan kızım 9yaşında gözümden bir damla yaş düştüğünü görse elinde ne varsa bırakır bana koşar sarılır herşeyime yardımcı olmaya çalışır hiç kıyamaz bana kızın bu zamanlarda sana çok düşkün olmayabilir ilerde kardeşi de olunca seninde ilgin ve sevginle yine o bağ hemen kuvvetlenirbenim de yine dün ağlama krizim geldi 10 aylık kızım ağlıyor ben ağlıyorum, eşim artık gülmeye başladı halimize :) kızım çok ilgisiz bana karşı annesi ben değilim gibi bana hiç düşkünlüğü kalmadıbakamıyorum ona çok ağrılarım oluyor, oynatamıyorum falan emziremedim de ikinci gebelikten ötürü 4,5 ay emdi, öğlenleri babanesi bakıyor ben işteyken, akşamları da babası bakıyor, çok üzülüyorum durup durup ağlıyorum benden uzaklaşacak beni isteyemeyecek sevmeyecek diye 33+4 deyim bende hayırlısıyla bi doğursam doğum haberleri geldikçe mutlu oluyorum :)
Hadi hayırlı olsun peş peşe doğum haberleri gelmeye başladı. Umarım en kısa sürede birlikte eve dönersiniz gözün aydınKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.
Bebek ilk doğduğunda babaanne yada anneanne ilgilenirse anne yerine onlara bağlanabiliyormuş. Sonradan durum değişir bence. Sizde güzel bir örneğisinizAranızdaki bağ ne olursa olsun kopmaz canım üzme kendini bende ilk kızımı 3ay emzirebildim reddetti istemedi bana alışkın değildi ben kucağıma alınca ağlardı babanesinde susardı beni istemezdi kokuma alışkın değildi kayınvalidem kendine alıştırmıştı yanında yatırıp vs ameliyatlıyım diye lohusalığın verdiği o depresyonla da ortalığı ayağa kaldırmıştım en sonunda bu yüzden kızım bi süre beni istemedi bende ağladı emmedi sonrasında toparladık bana alıştı aramızdaki bağ güçlendi derken 1yaşındaydı hamile kaldım tekrardan ilgilenemedim çok, ilgisiz kaldı biraz babanesi babası ilgileniyordu daha çok üzülüyordum ama elimden bişey gelmiyordu iyi olduğum zamanlarda onunla ilgilenip oyuncak oynayıp saçlarını tarıyordum doğumdan sonra sezeryanı çabucak atlatıp aradaki açığı kapattım ikisiyle de eşit ilgilendim bebek uyurken onunla ilgilendim isteklerini yerine getirdim mutfağa birlikte girdik bol bol gülmesini mutlu olmasını sağladım bir çocuğun hayattaki en kıymetlisi annesidir o bağ asla kopmaz şuan kızım 9yaşında gözümden bir damla yaş düştüğünü görse elinde ne varsa bırakır bana koşar sarılır herşeyime yardımcı olmaya çalışır hiç kıyamaz bana kızın bu zamanlarda sana çok düşkün olmayabilir ilerde kardeşi de olunca seninde ilgin ve sevginle yine o bağ hemen kuvvetlenir
Evet 15 günde zor iyileştim ilk sezeryan ameliyatımda çok fazla yürüyüp hareket edemiyordum 10 gün destekle zorla yürüyebildim zor atlattım kayınvalidemin tek çocuğu var sanırım oda oyüzden ilk kızımı bende rahatsız olunca fazla sahiplendi inanın hiç bırakmadı geceleri bile koynunda yatırırdı bi süre sonra ben kucağıma alıp emzirmeye çalıştıkça istememeye kucağımda ağlamaya başladı napsam susmuyordu beni istemiyordu o kadar zoruma gidiyodu ağlıyordum ki anlatamam öyle ağlayınca kayınvalidem alıp kucağımdan oturuyodu onda susuyodu zaten direk seni istemiyo diye mama aldırdı mamaya başlattı çocuğu da en son 1bucuk aylıktı kızım delirdim çok büyük kavga ettim karşı çıktım uzaklaştı biraz kızımdan ağlasada bırakmadım çok uğraştım bana alışması için benim için çok zorlu bi dönemdi sonrasında alıştı bana ama tekrar emziremedim sütümde kesildi stresten zaten hayatımda yaşadığım en zorlu süreçlerden biriydi ikinci kızım doğduğunda hiç yaklaşmadı bu sefer o büyük kızıma baktı yedirdi içirdi ben full yenidoğan bebeğimle ilgilendim hiç bi sorun yaşamadık direk o bağı benimle kurdu çünkü olan büyük kızıma oldu hala üzülürüm biliyorum beni canımdan çok seviyo ama bazen gereksiz yere benden çekinebiliyo kardeşi sarılırken o geride durup bekleyebiliyo hemen ben koş koş kızım ne duruyosun diyorum ilk bağ çok önemli kimsenin karışmaması lazım bunu benim kayınvalidem bilerek yaptı zaten kendini annesi gibi gördü kendine alıştırdı ben cahildim çok geç farkına vardım benim iyiliğim için yapıyo sandımHadi hayırlı olsun peş peşe doğum haberleri gelmeye başladı. Umarım en kısa sürede birlikte eve dönersiniz gözün aydın
Bebek ilk doğduğunda babaanne yada anneanne ilgilenirse anne yerine onlara bağlanabiliyormuş. Sonradan durum değişir bence. Sizde güzel bir örneğisiniz
Yaa gözünüz aydın inşallah sağlıkla çabucak kavuşup evinize geçersiniz. Yavrularınızı güzel günlerde büyütünKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.
Benim ilk oğlum da hep önden gidiyordu senin çatı genişliğin önemli doktor çatı muayenesi yapınca karar veriyor zaten. Eğer çatın uygunsa normal doğurabilirsin. Bir de ultrason değerleri kesin olmuyor. Bu arada oğlumun doğumu ilk çocuk olmasına rağmen çok kolay oldu 1 saatin içinde doğmuştu. Güzel düşünün güzel yolunda gitsin herşey inşallahSelam kızlar bugün Dr a gittim her şey yolunda çok şükür bebeğimin kafası başından beri ileride gözüküyor 2 hafta kadar normal doğum istiyorum ama dr bu şekilde büyük giderse biraz zorlanırsın dedi sanırım 39 40 a kadar gelmezse sezeryan olurum gibime geliyo bu şekilde olup normal doğum yapan var mı aranızda ya da çevrenizde
Çok geçmiş olsun aktarlarda acı biber yağıydı sanırım sinüzit için satılıyor 1-2 damla damlatıyorsun burna çabucak geçiyor sinüzit hamilelikte sorun olur mu bilmiyorum bir danış istersen. Onun dışında burun boşaltmak için şişeler var eczanelerde ben ona iyot damlası koyuyorum onunla burnu temizliyorum bir de iyotlu suyla gargara yapıyorum iyi geliyor. İnşallah faydasını görürsünMerhaba arkadaşlar çok kötü sinüzit oldum. Kaş üzeri yanaklar hep dolu çok agri yapiyor. Papatya buhari cekiyorum ama hala acilmadi. Baska ne yapabilirim bendiğer oğlumda da 37. Haftada hasta olmustum 38+1'de dogum yapmistim. Bu da öylenolacak galiba
ya resmen aynı şeyleri hissetmişiz o kadar üzülüyorum ki elimden de bişey gelmiyor, geçen yere yanına oturup oyun oynayım biraz dedim, çok ciddi sancı girdi kasıklarıma eşim zor kaldırdı ağrıdan duramadım gece boyuAranızdaki bağ ne olursa olsun kopmaz canım üzme kendini bende ilk kızımı 3ay emzirebildim reddetti istemedi bana alışkın değildi ben kucağıma alınca ağlardı babanesinde susardı beni istemezdi kokuma alışkın değildi kayınvalidem kendine alıştırmıştı yanında yatırıp vs ameliyatlıyım diye lohusalığın verdiği o depresyonla da ortalığı ayağa kaldırmıştım en sonunda bu yüzden kızım bi süre beni istemedi bende ağladı emmedi sonrasında toparladık bana alıştı aramızdaki bağ güçlendi derken 1yaşındaydı hamile kaldım tekrardan ilgilenemedim çok, ilgisiz kaldı biraz babanesi babası ilgileniyordu daha çok üzülüyordum ama elimden bişey gelmiyordu iyi olduğum zamanlarda onunla ilgilenip oyuncak oynayıp saçlarını tarıyordum doğumdan sonra sezeryanı çabucak atlatıp aradaki açığı kapattım ikisiyle de eşit ilgilendim bebek uyurken onunla ilgilendim isteklerini yerine getirdim mutfağa birlikte girdik bol bol gülmesini mutlu olmasını sağladım bir çocuğun hayattaki en kıymetlisi annesidir o bağ asla kopmaz şuan kızım 9yaşında gözümden bir damla yaş düştüğünü görse elinde ne varsa bırakır bana koşar sarılır herşeyime yardımcı olmaya çalışır hiç kıyamaz bana kızın bu zamanlarda sana çok düşkün olmayabilir ilerde kardeşi de olunca seninde ilgin ve sevginle yine o bağ hemen kuvvetlenir
ya çok kötü cidden benim kayınvalidem öyle değil allahtan herşeyde annesi alsın annesi bilir annesine gitsin falan diyo öğlenleri her gün arıyorum konuşuyorum sesimi dinletiyor annesi işini bitirip mama alıp gelecek kızını çok seviyor falan diyor hep hiç öyle yapmıyor kendine alıştırmak için ama ben zorlandığım için sen otur ağrın olur ben bakayım yardım edeyim diyor tabi çocuk kim bakarsa onu istiyorEvet 15 günde zor iyileştim ilk sezeryan ameliyatımda çok fazla yürüyüp hareket edemiyordum 10 gün destekle zorla yürüyebildim zor atlattım kayınvalidemin tek çocuğu var sanırım oda oyüzden ilk kızımı bende rahatsız olunca fazla sahiplendi inanın hiç bırakmadı geceleri bile koynunda yatırırdı bi süre sonra ben kucağıma alıp emzirmeye çalıştıkça istememeye kucağımda ağlamaya başladı napsam susmuyordu beni istemiyordu o kadar zoruma gidiyodu ağlıyordum ki anlatamam öyle ağlayınca kayınvalidem alıp kucağımdan oturuyodu onda susuyodu zaten direk seni istemiyo diye mama aldırdı mamaya başlattı çocuğu da en son 1bucuk aylıktı kızım delirdim çok büyük kavga ettim karşı çıktım uzaklaştı biraz kızımdan ağlasada bırakmadım çok uğraştım bana alışması için benim için çok zorlu bi dönemdi sonrasında alıştı bana ama tekrar emziremedim sütümde kesildi stresten zaten hayatımda yaşadığım en zorlu süreçlerden biriydi ikinci kızım doğduğunda hiç yaklaşmadı bu sefer o büyük kızıma baktı yedirdi içirdi ben full yenidoğan bebeğimle ilgilendim hiç bi sorun yaşamadık direk o bağı benimle kurdu çünkü olan büyük kızıma oldu hala üzülürüm biliyorum beni canımdan çok seviyo ama bazen gereksiz yere benden çekinebiliyo kardeşi sarılırken o geride durup bekleyebiliyo hemen ben koş koş kızım ne duruyosun diyorum ilk bağ çok önemli kimsenin karışmaması lazım bunu benim kayınvalidem bilerek yaptı zaten kendini annesi gibi gördü kendine alıştırdı ben cahildim çok geç farkına vardım benim iyiliğim için yapıyo sandım
canım bol bol kaşar bal ceviz kefir ananas bulabilirsen manda yoğurdu al onları ye ben bunları yemeye başladım doktor nasıl bu kadar kilo aldı dedi 780 gramdı haftasına göre biraz az demişti o zaman, 1 ayda 1570 olmuştu sonrakine de 3 haftada 2050 oldu pazartesi tekrar gidicem bakalım 18 günde ne kadar aldı bakıcaz şimdi iri önde gidiyor falan diyor, bi ye bakalım bayrama kadar bunları belki etki eder, bana bunlar kilo yapar bebeğe ye demişlerdi işe yaradı heralde.Kızlar ya benim kızım kilo almiyor. Muayeneden ciktim dün 33+1 1930 gram. Niye kilo almiyor anlamiyorum. Bayramdan sonra ilk hafta sezeyanla alicam dedi doktor kumara girer bu saatten sonrasi dedi. Kilo yapacak besinler yiyorum ama yok haftalik 100 gram ya aliyor ya almiyor. Protein agirlikli besleniyorum Süt ürünleri tüketiyorum yok. Çok geride kilosu
ya resmen aynı şeyleri hissetmişiz o kadar üzülüyorum ki elimden de bişey gelmiyor, geçen yere yanına oturup oyun oynayım biraz dedim, çok ciddi sancı girdi kasıklarıma eşim zor kaldırdı ağrıdan duramadım gece boyueşimde saçmalama annesi sensin senden başka kimseyi o kadar sevemez ama şimdi ilgilenemediğin için anlayamıyor diyor, kimden ilgi görürse ona gidiyor inşallah bende sezeryandan sonra hemen toparlanıp kızımla da daha güzel ilgilenirim insanlarda bana yardım etmeye çalışıyor görümcem kayınvalidem falan bakıyorlar kızıma bana da hatta sağolsunlar ama işte kızım onları isteyip beni istemeyince sinir oluyorum herkese
Çocuk sevgi gördüğü yere koşar vakit geçirmek ister ama hiçbi sevgi anne sevgisinden üstün değildir o zamanlar bende aynı senin gibi sinir olup düşünüyordum kızım 3 yaşındayken babanesinde kalmak isterdi gönderirdim ama ben olmadığım için her saat başı arar benimle konuşurdu bir gece zor kalırdı ben gelcem diye üzülürdü annesiz büyümüş biri olarak tüm içtenliğimle söylüyorum annem yada babam dünyanın en kötü insanı da olsa keşke yanımda olsaydı bana annelik yapsaydı bir kere sarılmasa bile ilgi göstermesi bile yinede yanımda gözümün önünde olsaydı eminim doğumdan sonra herşey yoluna girer kızınızın aklı erdikçe size daha çok sarılacak şuan iki kızımda babanesi kalın bizde desede kalmıyorlar evimize gidelim annemizle diyolar önceden beni bırakıp kalmak istediklerinde bile üzülürdüm nasıl beni bırakıp kalabiliyorlar diye ama o küçücük kalplerinde sevgi gördükleri kişilere öyle büyük yer veriyorlar ki sevgi gördükleri kişilerle de vakit geçirmek onlar için büyük mutluluk oluyo ama annelerinin yeri hep ayrı ve gerçekten doldurulmayacak bir boşluk kimsenin sevgisi ilgisi anne sevgisinin ilgisinin yerini alamaz dolduramaz da içiniz rahat olsunya çok kötü cidden benim kayınvalidem öyle değil allahtan herşeyde annesi alsın annesi bilir annesine gitsin falan diyo öğlenleri her gün arıyorum konuşuyorum sesimi dinletiyor annesi işini bitirip mama alıp gelecek kızını çok seviyor falan diyor hep hiç öyle yapmıyor kendine alıştırmak için ama ben zorlandığım için sen otur ağrın olur ben bakayım yardım edeyim diyor tabi çocuk kim bakarsa onu istiyor
Bende protein ağırlıklı beslenmeye ek olarak bol bol meyve tarhana çorbası ve tahin pekmez yedim tahin pekmezin çok faydasını gördüm hala devam ediyorum ev yoğurdu badem ceviz mevsimine uygun meyvelerden bol bol tüket ben en çok tarhana çorbası ve tahin pekmez den fayda gördüm 1700dü 14 gün sonra 2150gr ölçtü doktorKızlar ya benim kızım kilo almiyor. Muayeneden ciktim dün 33+1 1930 gram. Niye kilo almiyor anlamiyorum. Bayramdan sonra ilk hafta sezeyanla alicam dedi doktor kumara girer bu saatten sonrasi dedi. Kilo yapacak besinler yiyorum ama yok haftalik 100 gram ya aliyor ya almiyor. Protein agirlikli besleniyorum Süt ürünleri tüketiyorum yok. Çok geride kilosu
Aslında çok geride gibi değil benimde 32. Haftada bu kilolardaydı 1-2 hafta geriliği genelde sorun etmiyorlar doktorlar tabi doktorun daha iyisini bilir. Benimde 10 15 gün ilerde giderken birden yavaşladı yani haftasıyla uyumlu ama yinede daha az alıyor. Önceden senin gibi protein ağırlıklı ve süt ürünleri ağırlıklı besleniyordum baktım almıyor şimdi her şeyi yemeğe başladım süte bile nesquik koyuyorum bakalım bu yöntem işe yarayacak mı Salı günü göreceğim sonucunuKızlar ya benim kızım kilo almiyor. Muayeneden ciktim dün 33+1 1930 gram. Niye kilo almiyor anlamiyorum. Bayramdan sonra ilk hafta sezeyanla alicam dedi doktor kumara girer bu saatten sonrasi dedi. Kilo yapacak besinler yiyorum ama yok haftalik 100 gram ya aliyor ya almiyor. Protein agirlikli besleniyorum Süt ürünleri tüketiyorum yok. Çok geride kilosu
Bende protein ağırlıklı beslenmeye ek olarak bol bol meyve tarhana çorbası ve tahin pekmez yedim tahin pekmezin çok faydasını gördüm hala devam ediyorum ev yoğurdu badem ceviz mevsimine uygun meyvelerden bol bol tüket ben en çok tarhana çorbası ve tahin pekmez den fayda gördüm 1700dü 14 gün sonra 2150gr ölçtü dokt
İnşallah yüzünüz gülümseyerek çıkın oğlusunuz keyfi iyidir bi aksilik çıkartmasın Allah inşallahSuanda nst baglandım bakalım ne cikıcak rutin kontrolde 2 haftada bir doguma kadar nst ye baglanacakmisim dua edin teyzeleri oglusumu saglikli sihhatli gorwlim muayenede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?