- Konu Sahibi NurseCelline
- #13.741
Gözünüz aydınnnn nasıl geçti nasılsın şimdiKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gözünüz aydınnnn nasıl geçti nasılsın şimdiKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.![]()
İyiyim canım çok şükür sezeryanın sonrası zorluymyş. Benişerde iyiydi ya inşallah çok kalamzlar küvezdeGözünüz aydınnnn nasıl geçti nasılsın şimdi![]()
Şu an korkmak için erken sonuçta doğururken kaç kg olduğu da önemli belki çok yüksek kilolara gelmeden doğumda başlayabilir. Ya da siz gebelik haftanızı yanlış biliyor olabilirsiniz. İlk 10 haftalık ultrasonlarla gebelik haftanız teyit edilmiş miydi? Şu anda gebelik haftanız ultrasonla teyitlenemez. İlk 10/12 haftadaki ölçümlerle belli oluyor.Bende şeker çıkmıştı ama takibe aldık ben gün4 defa ölçüm yapıyorım gayet normal gidiyor sadece geçen 1,5 hafta azıcık oynaması oldu o kadar bu hafta yeniden normalleşti oda çok yükselmemişti bir kaç kez sadece..plesenta falan ben yeni öğrendim oda rica minnet normalde ben almanyadayım burada bir defter var oraya yazmak zorunda mecburi bir muayene bu ama kadın doğum için gerekli bir bilgi değil diyip çıkıyor aslında çok önemli neyse zor şey önde olduğunu öğrendim.bu bilgiler ebeye verilecek zaten doktorun yaptırmıyor doğumu kim denk gelirse o yapıyor ebeler yaptırıyor bel çevresi olayını bilmiyordum bak yeni senden duydum olabilir zaten +-300 diye geçiyor kilo herzaman ama yinede burada normal doğum yapılıyor acil bir olay olmadıkça bebek büyükte olsa normal doğum. Bu kısım korkutuyor.sezeryan istermişim normalde istemem ama çok iri olursada diğer normal doğum yöntemlerindendir vakum vs. Ben sezeryan tercih ederim ama işte herşey bir gariplik
Aynen yaa gebesin üstelikDoğru diyosun muayene olmadan ne bilicek. Birde maskelisin. Ya psikolojiddn anlamayan insanlar kadın doğumcu olmasın ya.
Teşekkür ederim
Bende buzlukta hamurişi çok severim bebekten hamilelik ten öncede yemekler atardım iyi oluyor kolaylık ☺
Anaaam hoşgelmiş minnoşlargözün aydın saglıkşa büyüt inşallah
nasılsın bebekler nasıl kiloları falan
Anlamadım ilk 10/12 nasıl oluyor şey mi anlatmak istediğiniz mesela sat a göre tarih veriliyor aonra o düzenleniyor tekrardan bazen sattan değişik bir tarih olabiliyor ondan mı bahsediyorsunuzŞu an korkmak için erken sonuçta doğururken kaç kg olduğu da önemli belki çok yüksek kilolara gelmeden doğumda başlayabilir. Ya da siz gebelik haftanızı yanlış biliyor olabilirsiniz. İlk 10 haftalık ultrasonlarla gebelik haftanız teyit edilmiş miydi? Şu anda gebelik haftanız ultrasonla teyitlenemez. İlk 10/12 haftadaki ölçümlerle belli oluyor.
Bana da 3 hafta ileride diyor ama sezeryan falan demedi hiç. Dönmüş dedi hatta normal dogumu kastetti. Ama arastirdim o bas cevresi 1 2 cm falan dan kaynakli ultrason hatasi oluyormus oyle veya fark etmiyormuş yani normal de doguyormus.Selam kızlar bugün Dr a gittim her şey yolunda çok şükür bebeğimin kafası başından beri ileride gözüküyor 2 hafta kadar normal doğum istiyorum ama dr bu şekilde büyük giderse biraz zorlanırsın dedi sanırım 39 40 a kadar gelmezse sezeryan olurum gibime geliyo bu şekilde olup normal doğum yapan var mı aranızda ya da çevrenizde
Evet. İlk 10-12 haftadaki ultrason ölçümüyle sat teyitlenir.Anlamadım ilk 10/12 nasıl oluyor şey mi anlatmak istediğiniz mesela sat a göre tarih veriliyor aonra o düzenleniyor tekrardan bazen sattan değişik bir tarih olabiliyor ondan mı bahsediyorsunuz
Tamam bende onlar tam gününde benim ki yumurtlama takibi ile oldu hatta çatlama gününü tam günüyle biliyorduk öyle değerlendirdik tuttu işte satı onun üzerinden hesapladı herşey günü gününe olunca birde bu muaneye kadar hep haftasında haftasıyla uyumlu bir bebekti birden oluştu bu durum bu kontrole geçen ay yoktu ondan bu kadar takıldım ve üzüldüm sanırımEvet. İlk 10-12 haftadaki ultrason ölçümüyle sat teyitlenir.
Yaaa gözün aydınnKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.![]()
İlk senden beklerken geçtik seniYaaa gözün aydınnay ben heyecan yapiyorum doğurdum haberlerinee
nasilsinizzz
Canım benim yaaa oğlanlar geldi mi en sonunda çok şükür hadi gözünüz aydınKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.![]()
bende 31+3 de gittiğimde 2050 gramdı bana da biraz büyük ama öyle çok iri bi bebek değil dedi, doktorun çok kabaymış cidden benim doktorum herşeyi anlatır rahim açıklığı vs bana da söylemiyor kii bi sancı vs bişey olmadan da elle muayene yapıp bakmıyorlar zaten, ultrasonla da görünen bişey değil sanırım çünkü bana ilkinde hep elle baktılarKızlar bugğn kontrol vardı bebek 31+6 da 2200 gr bebek iriymiş normalden şimdiye kadar normaldi ama neden oldu anlamadım ben çok fena grip oldum buda ayrı olay doktor gider gitmez beni azarladı gripken neden geldin bizim sağlığımızı tehlikeye atıyorsun diye.ve muayenene yaptı tek verdiği bilgi bebek pozisyon almış başaşağı daha dönmez burdan dedi ama bilmiyorım belli olmuyor.burada çok fazla bilgi vermiyorlar ama benim doktor hiç bilgi vermiyor yani rahim açıklığım vs onları da öğrenemedim söyledim ama geçen ay iyiydi bir şey yoktır gerek yok dedi geçti.bende durumlar bu böyle
sağlıkla gelsin :) 37+1 miyad zaten şimdi doğsa bile gayet sağlıklı gelişimi tamamlanmış doğacak, ama yine de umarım sonuçlarınız iyi çıkar da gerek kalmaz :)Kızlar selaam, mayıs annesi olacakken sanırım nisan annesi olacağım. 37+1 deyim ve kolestaz olmuşum. Son dönem kaşıntılarım vardı, doktor karaciğer enzimlerime baktı, bugün de NST ye bakıldı, safra asitleri için kan alındı. Yarınki kan sonuçlarına göre bu hafta hemen alabiliriz dedi. Annem ve kardeşlerim hemen son eksiklikleri tamamlama derdine girdi, yarın da benim evi temizleyecekler nolur nolmaz diye. Heyecan dorukta anlayacağınız. Bol bol dua edin, sizlerin desteği çok başka...![]()
Ben ombre yaptırdım doktoruma danışıp hiç bir şey olmaz dedi olmadı da çok şükür :) bitkisel falan değil açıcılı boya yaniKızlar selam
Aranızda bitkisel boya yaptıran oldumu hiç?
Ben bu zamana kadar hiç boya yaptırmadım. Dedim son ay çekim falan acaba yaptırsam mı, ama asla içim rahat etmiyoryaptıran varmı merak ettim
![]()
ayy tebrik ederim, allah analı babalı büyütsün çok şükür sağlıkla aldınız kucağınıza :)Kızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler
bebişin kafa çapı büyükse bence sezeryan daha iyi çünkü yıtrık kesik olabilir normal doğumda, yada vakumla çekiyorlarmış vs ben korkuyorum açıkçası tüm bunlardan, sezeryan da zor ama daha iyi gibi :)Selam kızlar bugün Dr a gittim her şey yolunda çok şükür bebeğimin kafası başından beri ileride gözüküyor 2 hafta kadar normal doğum istiyorum ama dr bu şekilde büyük giderse biraz zorlanırsın dedi sanırım 39 40 a kadar gelmezse sezeryan olurum gibime geliyo bu şekilde olup normal doğum yapan var mı aranızda ya da çevrenizde
Kızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.![]()
Gözünüz aydınn sizede cok geçmiş olsunKızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.![]()