• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba canım🌸,hangi ilacı ve kaç mg kullanıyosun? Ben eutrox 25 mg kullandı aynı doktorun dediği gibi kullandım ama 3.23 ten 3,73 e çıkmış ne saçma ya. Gereksiz korkuyorum şuan. Tekrar kan verdim sağlık ocağında bugün ve içmeti bıraktım çok sinirlendim. zaten herşey psikolojimizi etkilyor ve hastalık derecesinde takıntılı oluyoruz. Bakalım ne dicek sana çok merak ettim dahiliye mi gidiyosun
Dozunu artırır doktor ben enfoktrine gidiyorum gecen ay 3tu levotiron 25 mg yarısını kullan dedi bu ay 1.43e düşmüş aynen devam dedi gelecek ay tekrar bakcak

Dur bakalim senin daha belli degil canim ya.
Biz oğlum 3 yaşına gelene kadar açıkçası başka çocuk düşünmüyorduk:) oyuzden 2 yasa kadar olan kıyafetlerini hep dağıttım ama cok şükür bebek arabası hariç diger tum eşyaları tutmustuk :) baston var ama yenidogan donemine olmaz, bi bebek arabası alicaz onda da cok abartmam herhalde isimi gorsun yeter. Kiyafet için de bir arkadaşım ben vericem hicbisey almana gerek yok demişti ama onun bebegi kız oyuzden illa ki biseyler almam gerekecek.
Illa ki anneanne babaanne de biseyler alır, akrabalardan hediye gelir filan idare ederiz
Valla ben kafamda kabul ettiriom kendimi canim istedigin tam tersi oluyor genelde o yuzden saglikli olsun da diyorum valla bi hastane çıkışı biraz da pijama zibin falan ordan burdan diyerek buyuycek ozaman da abisinin üstlerini giyer mutlaka kızdan erkeğe olacak ustler de vardır arkadaşında

Kızlar bişey sorucam, mart başı gibi doğum yaparsak gece hava serin oluyor doğal olarak yeni doğanları gece nasıl giydirmek gerekli, bu uyku tulumlarından almak gerekir mi kullanışlı oluyor mu yenidoğanda yoksa odayı ısıtıp normal kıyafetle yatırmak daha mı mantıklı
Benim oglumdauken Aralık sonu gibi dogum yaptim hic ole tulum mulum yatarken giydirmedim feci terledi cunku sen ne giyiyosan bi kat ustune giydircen ole sicak yapmakta zararli özellikle uyku tutumunu hic kullanamadim 2 tane aldim darısı buna heralde belki kullanirim

Kızlar bişey sorucam, mart başı gibi doğum yaparsak gece hava serin oluyor doğal olarak yeni doğanları gece nasıl giydirmek gerekli, bu uyku tulumlarından almak gerekir mi kullanışlı oluyor mu yenidoğanda yoksa odayı ısıtıp normal kıyafetle yatırmak daha mı mantıklı
Uyku tulumlari cok kullanışlı oluyor biz hala kullanıyoruz. Yenidogan döneminde kullanmamistim, ilk donemler donemedikleri icin ortebiliyordum, kombiyi de açtığımız için üstüne ince bir battaniye ortuyordum. gece çok sık uyanıp sürekli emzirdigimiz için tulum olsa terler diye düşünüyorum. Ama her seferinde tulumu çıkarmak zor olmazsa tercih edebilirsiniz. 4.aydan sonra dönmeye başlıyorlar o dönemden sonra hep tulum kullandım. Tulumlarin togg değeri oluyor, evin sıcaklığına uygun değerde giydirmek gerekiyor

Benim oglumdauken Aralık sonu gibi dogum yaptim hic ole tulum mulum yatarken giydirmedim feci terledi cunku sen ne giyiyosan bi kat ustune giydircen ole sicak yapmakta zararli özellikle uyku tutumunu hic kullanamadim 2 tane aldim darısı buna heralde belki kullanirim
Uyku tulumlari cok kullanışlı oluyor biz hala kullanıyoruz. Yenidogan döneminde kullanmamistim, ilk donemler donemedikleri icin ortebiliyordum, kombiyi de açtığımız için üstüne ince bir battaniye ortuyordum. gece çok sık uyanıp sürekli emzirdigimiz için tulum olsa terler diye düşünüyorum. Ama her seferinde tulumu çıkarmak zor olmazsa tercih edebilirsiniz. 4.aydan sonra dönmeye başlıyorlar o dönemden sonra hep tulum kullandım. Tulumlarin togg değeri oluyor, evin sıcaklığına uygun değerde giydirmek gerekiyor
Annem de ilk aylar zor olur tulum, üstünü örtersin sürekli emzir yatır zor olur, doğalgaz da yanacak sıcak gelir dedi mantıklı geldi bana da. Seneye kışa alırım o zaman daha kullanışlı olur✌️

Gen testi yaptıranlara bir şey daha soracağım ya: Ben şimdi doktor bir sıkıntı yok deyince, şükür, o heyecanla bir şey demedim doktora ama sonuç onda kaldı yani böyle de. Göndermedi bana. Haftaya kontrole gideceğim. İlla ki sorarım alırım yani ama sonuçtan acaba cinsiyet bir şekilde anlar miydim ki bu bana neden göndermiyor sonucu? Yani anlamayacak olsam bile sonuç benim sonucum.. Göndermesi gerekmez mi? Simdi de dönüp sonucu alabilir miyim de diyemem yani çekinirim.. Neden istiyorsun der gibi geliyor.. Hafiften bir sinir oldum. Yerli mi yersiz mi sinir oldum sizce 😅
canım ben de bana mail gelmedi sanmıştım ama gereksiz kutusuna düşmüştü.
Merhaba canım🌸,hangi ilacı ve kaç mg kullanıyosun? Ben eutrox 25 mg kullandı aynı doktorun dediği gibi kullandım ama 3.23 ten 3,73 e çıkmış ne saçma ya. Gereksiz korkuyorum şuan. Tekrar kan verdim sağlık ocağında bugün ve içmeti bıraktım çok sinirlendim. zaten herşey psikolojimizi etkilyor ve hastalık derecesinde takıntılı oluyoruz. Bakalım ne dicek sana çok merak ettim dahiliye mi gidiyosun

bence tiroit ilacınızı bırakmak yanlış olur ki zaten hamilelik ilerledikçe de yükseliyor. Benim değerim 8'di 3'e düştü 200 mg kullanıyordum.
Annem de ilk aylar zor olur tulum, üstünü örtersin sürekli emzir yatır zor olur, doğalgaz da yanacak sıcak gelir dedi mantıklı geldi bana da. Seneye kışa alırım o zaman daha kullanışlı olur✌️
Tulum zor olur ilk aylar battaniye en rahatı :)

canım ben de bana mail gelmedi sanmıştım ama gereksiz kutusuna düşmüştü.

bence tiroit ilacınızı bırakmak yanlış olur ki zaten hamilelik ilerledikçe de yükseliyor. Benim değerim 8'di 3'e düştü 200 mg kullanıyordum.

Tulum zor olur ilk aylar battaniye en rahatı :)
Yarın başlıcam tekrar teşekkür ederimm:(

Doktorun bir yer önerdi mi canim? İnt.te 24.haftaya kadar yapılabileceği yazıyor. Detaylı ultrason yaptırmış miydiniz
Detaylı ultrason yaptirmadim 2li sadece.
Eşimin çalıştığı firma mavilab ile çalışıyor orada yapabiliriz demişti 16. Haftam şuan

Canm benm takvime göre 8 Mart gözüküyor İstanbul'da geçen sene Mart ayında kar yağmıştı oyuzden ben Almayi düşünüyordum ama yengem bir ay kullanacaksın en fazla okadar para vermeye gerek yok ben kızımınkini veririm dedi zaten ozamnda kisliklar indirime girer kış için indirimli alırım diye düşündüm

Ayy ben Tokatlıyım tokatı görünce mutlu oldum neresindeydiniz kızlar 😊 @Edyy96 🌸

Canım ben Tokatlı değilim, ama 3 yıl Zile’de yaşadım. Güzel günlerdi 🥰

Canım ben yenidoğduklarında genelde bebeklerimi kundak yaparım. Üzerine de çok ince bir yorganı var onu örterim. Oda ısısı da ona göre ayarlanır.
Uyku tulumu, bebek toparlandıktan sonra iyi olur. O da Allah nasip ederse seneye sonbahar olur.

Ama şuna katılıyorum, benim de en zorlandığım şey bebeğin ne giyeceği idi. Zamanla tecrübe ile her şeyi çözüyorsun Allah’ın izniyle ☺️

Eviniz kışın nasıldır mesela sizin. Kendin ne giyersen 1 fazlasını bebeğe giydir demisti doktorum.
Bizim en üst kat soğuk oluyor, ben bir uyku tulumu alacağım mecbur. Dolap uygulamasindan temiz olanlar var oradan alabilirim

Sağlıkla gelsin inşallah canım 🧿❤️ bizim de 2.erkek, kız erkek farketmez saglikli olsunlar yeter dedigin gibi. evde bebek sesi, büyüdüklerinde kahkahaları evin o tatlı gürültüleri herseye deger :)
Canim şöyle net bir görüntü olması lazım, kabariklik değil yani bariz belli ediyor erkek :KK70:
😂😂

yalnız ben de şimdi evde 2 erkek 3 erkek olacak artık herşeyi düdüklü ile pişiririz, aşevi gibi mutfak mesaisi artar ben şimdiden benimki 8 yaşında onunla babasına yemek yetiştirmeye zorlanıyorum, doyuramıyoruz :D
Millet öyle bir yazıyor ki 13 haftada haraketlerin dışardan görüyorum diyenler var deidm sorun bende mi acaba :))) cuma randevum var 10:30 da bakalım ne diyecek doktor. 1 ay olacak tam doktora gitmeyeli o zaman:)
ikinci de daha kolay hissediliyormuş ama ben de hala net hissetmedim, benimki de baya içimde parendeler atıyordu doktor kalp atışını zor aldı, bu ne böyle aşırı hareketli ilk oğlunuz da böyle mi diye sordu, hiperaktif deiyince vah vah belki bu doğunca sakin olur kısmet falan dedi o acıma duygusunu hissettim resmen 😂
Valla esim de oyle bi kabariklik gordu 13.haftadayiz doktora sordu erkek mi pipi gordum diue doktor benn gormedim dedi baska bisey de olabilir sonuçta doktor gorur yani ama bana kiza benzetemedim dedi tipinden 😄öyleyse evde toplam 3 tane herif olcak arasında deliririm artik ben 😊😊
yukarda daydreame de yazdım en çok düşün nasıl doyuracağız, benim oğlan 8 yaşında olduğu halde 2 erkeğe zor yemek yetiştiriyorum, benim de 2. erkek yine aşevi gibi olur artık sabah akşam yemek yaparız 😆

Canım ben yenidoğduklarında genelde bebeklerimi kundak yaparım. Üzerine de çok ince bir yorganı var onu örterim. Oda ısısı da ona göre ayarlanır.
Uyku tulumu, bebek toparlandıktan sonra iyi olur. O da Allah nasip ederse seneye sonbahar olur.

Ama şuna katılıyorum, benim de en zorlandığım şey bebeğin ne giyeceği idi. Zamanla tecrübe ile her şeyi çözüyorsun Allah’ın izniyle ☺️
ya evet insan yaşamadan emin olamıyor :) ben de bahsettiğin şekilde yapıcam kundak battaniye bize yeter :)
Eviniz kışın nasıldır mesela sizin. Kendin ne giyersen 1 fazlasını bebeğe giydir demisti doktorum.
Bizim en üst kat soğuk oluyor, ben bir uyku tulumu alacağım mecbur. Dolap uygulamasindan temiz olanlar var oradan alabilirim
23-24 derecelerde oluyor, gündüz güneş alıyor bana göre sıcak özellikle yatak odamız sıcak oluyor hatta gece uyurken dereceyi 21 e alıyorum ben serin olsun diye

ya evet insan yaşamadan emin olamıyor :) ben de bahsettiğin şekilde yapıcam kundak battaniye bize yeter :)

23-24 derecelerde oluyor, gündüz güneş alıyor bana göre sıcak özellikle yatak odamız sıcak oluyor hatta gece uyurken dereceyi 21 e alıyorum ben serin olsun diye
Çok güzel evinizin sıcaklığı, bnce 2 kat giydirip üzerine bir battaniye yeterli. Tulum da terleyebilir. Ya da battaniye yerine ince tulum

Back
X