• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba canım🌸,hangi ilacı ve kaç mg kullanıyosun? Ben eutrox 25 mg kullandı aynı doktorun dediği gibi kullandım ama 3.23 ten 3,73 e çıkmış ne saçma ya. Gereksiz korkuyorum şuan. Tekrar kan verdim sağlık ocağında bugün ve içmeti bıraktım çok sinirlendim. zaten herşey psikolojimizi etkilyor ve hastalık derecesinde takıntılı oluyoruz. Bakalım ne dicek sana çok merak ettim dahiliye mi gidiyosun
Ayni snnkinden kullaniyorum 25 mg yine. Dr hergun yarim kullan dedi. Korkma canim ben duzenli hic aksatmadan 1 ay boyunca sabah aç ictim ve aradan en az 1 saat gectikten sonra biseyler yedim. Etkisi oyle daha iyi oluyormuş. Sen nasil kullandin belki hemen bisey yemissindir.

banada erkek demişti doktor % 70 kız dedi bakalım bu hafta netleşecek benimde cinsiyet Kadın sallıyor bence :olamaz:
Ay bencede sallıyor 😅 Bana o kadar net dedi ki eşim kızı olsun istiyodu zaten kendini iyice kaptırdı 😂😂 Demek ki sabretmek lazımmış Doktorumuzun dediği çıkıyor 🤭 Ben ultrason görüntüsünü buraya attğımda yorum yapanlar hep erkek demişti 🙈💙

Ya aslında benim de sadece yaş riski o da 734:1 ultrason ense kalınlığı, burun kemiği hepsi sorunsuzdu.
Benim yaş riski 504/1 di fetal DNA testi yapan bir yer ile görüştüm eğer ilk çocukta sorun yok ve iki tarafın ailede de böyle bir geçmiş yoksa hiç yaptırmayın zaten detaylı ultrasonda daha net gözüküyor o zaman amniyosentez yaptırırsınız kaldı ki fatal dna da birşey çıkarsa aldırmak için devlet zaten amniyosentez i mecbur kılıyor demişti. o yüzden biz yaptırmadık

Yaptırmadım canım devlete gitmiştim 3lü için sonucu görünve direk amnisyosentez önerdi %100sonuç dedi nipt trisomy 18için %100sonuç vermez down için olsa nıpt yaptırabilirdin dedi ben ikilemde kaldım amniyosentez için gün aldım öyle konuşunca iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum
Cok sasirdim nipt testleri yüzde 99 doğru sonuç veriyor diye okumuştum. Acaba önce nipt yaptırıp sonuca göre mi amniyosentez yaptirsaniz. İkili testlerin doğruluk orani bu kadar yuksek değil çünkü

Selam kızlar moralim çok bozuk bugün 3lü test sonucumu aldım trisomy18 1:127çıktı ve amniyosentez önerdi doktor yarın yapılacak 😔
tarama testleri hiç bir zaman kesin sonuç vermez canım 127 kişide 1 kişi demekmiş ben hem özele hem devlete gidiyorum bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti gözlemlendi özel geçici birşey takip edelim dedi devlette perinatolog geçebilecek birşey ama yine de direk amniyosentez önerdi onlar risk gördüğü anda bunu söylemek zorundalar anladığım kadarıyla hemen stres yapma amniyosentez için karar senin tabiki içini rahatlatmak için yaptırabilirsin ama hemen kötü düşünme inşallah sağlıkla atlatırsınız bu süreci canım.

Cok sasirdim nipt testleri yüzde 99 doğru sonuç veriyor diye okumuştum. Acaba önce nipt yaptırıp sonuca göre mi amniyosentez yaptirsaniz. İkili testlerin doğruluk orani bu kadar yuksek değil çünkü
Nifty anne kanından bakıldığı için az da olsa yanlış sonuç verme olasılığı oluyor. Ama amniyosentez direk bebeğin kendisinden örnek alındığı için çok daha garanti diye biliyorum ben. Bir de amniyosentez işlemi eskisi gibi riskli değilmiş çok kısa sürüyormuş bir doktorun videosunda denk gelmiştim.

Yaptırmadım canım devlete gitmiştim 3lü için sonucu görünve direk amnisyosentez önerdi %100sonuç dedi nipt trisomy 18için %100sonuç vermez down için olsa nıpt yaptırabilirdin dedi ben ikilemde kaldım amniyosentez için gün aldım öyle konuşunca iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum
trisomy 18'i nipt testi % 99 tespit ediyor, amniyosentez de bu seviyede ( % 99) tespit şansına sahip ve bebek için riskli olabilir diye biliyorum. genoksun sitesine girip araştır canım istersen trisomy 18'i tespit ediyor.

trisomy 18'i nipt testi % 99 tespit ediyor, amniyosentez de bu seviyede ( % 99) tespit şansına sahip ve bebek için riskli olabilir diye biliyorum. genoksun sitesine girip araştır canım istersen trisomy 18'i tespit ediyor.
Ben de nıpt hakkında öyle biliyordum ama doktor un söyledikleri
Bu şekildeydi amniyosentezin kesin sonuç verdiğini söyledi ve önerdi ben de ona tabi oldum aslında gönlüm nıpt ten yanaydı hem daha çabuk sonuç hem risksiz diye genoks un broşürü de var elimde öncesinde de çok araştırdım canım ama ben de hastane ortamındaki pskilojiyle ona karar verdim o am inş hayırlı sonuçlanır

tarama testleri hiç bir zaman kesin sonuç vermez canım 127 kişide 1 kişi demekmiş ben hem özele hem devlete gidiyorum bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti gözlemlendi özel geçici birşey takip edelim dedi devlette perinatolog geçebilecek birşey ama yine de direk amniyosentez önerdi onlar risk gördüğü anda bunu söylemek zorundalar anladığım kadarıyla hemen stres yapma amniyosentez için karar senin tabiki içini rahatlatmak için yaptırabilirsin ama hemen kötü düşünme inşallah sağlıkla atlatırsınız bu süreci canım.
Evet canım testin istatistiksel değer verdiğini biliyorum ama böyle bi ihtimal olması bile insanı yıpratıyor.İnşallah güzel çıkar sonuçlarım ve inşallah sorunsuz olur yarınki işlem.teşekkür ederim 😘

Ben de bu düşünceyi önerdim doktora ama onun fikri amniyosentezden yanaydı tabi yine bana bıraktı önerip son kararı hastaya bırakıyorlar tabiki.hemen sabah yaparız 1haftaya da ön sonuç çıkar, kesin sonuç bu işlem deyince de ikna oldum.Hayırlısı bakalım.kontrollerimde gelişim i hep haftasıyla uyumlu çıkıyordu.gönlüm iyi sonuç alacağımı söylüyor ama aklım hep diğer ihtimalde 😔

Nifty anne kanından bakıldığı için az da olsa yanlış sonuç verme olasılığı oluyor. Ama amniyosentez direk bebeğin kendisinden örnek alındığı için çok daha garanti diye biliyorum ben. Bir de amniyosentez işlemi eskisi gibi riskli değilmiş çok kısa sürüyormuş bir doktorun videosunda denk gelmiştim.
Evet canım öyle söyledi doktor da,ben riskinden korkuyorum dedim 17yıldır sadece bir hastamız amniyosentezden dolayı düşük yapmış o da belki sağlıksızdı ondan düştü bilemeyiz dedi.

Back
X