Ay bizimki gibi olan varmis kendimi yalnız hissetmedimHer bebegin mizaci farkli sanirim,ilk kizim kipir kipirdi,kontrol oncesi ac olsam dahi saniye yerinde durmuyordu,fakat bu gebeligimde bebek hep uyuyorbir iki elini agzina goturdugunu gorduk o kadar,doktor durtuyor yine de tik yok.Artik sunu anladim her bebek her gebelik farkli.
Ölümüne kankayızKızlar eşinizle ilişki durumunuz ne alemde biz yanlışlıkla kanki olduk sanırım
Ben de hep öyle diyorum inşallah doğduktan sonra da böyle uslu uykucu olur da rahat ederizUyuyodur annesi ultrasonda da teyit etmisşiniz zatenuyku performansına doğduktan sonra da devam eder inşallah
Benim ilk gebeligimde verdigim seker olcumleri hep normaldi fakat seker yuklemesinde cok yuksek cikti,ultrason bulgusu da yoktu(bebekte irilik,suyun fazlalaligi gibi) nitekim hamileligimin son iki ayinda diyet ve her ogun sonrasi olcum yaptim.Bir kere canim visne cekmisti bir avuc yedim cokta degildi(bilmeseydim cok daha fazla yerdim) sekerim firlamisti.Yani kisinin karari tabi ama eger yukleme yapilmayacaksa cok titizlikle takip yapilmali,cidden cok sinsi.
Ozellikle ilk gebeligi olanlar dikkat etsinler diye sizi alintilayip tecrubemi yazdim.Bu gebeligimde yukleme yaptirmayacagim,seker varmis gibi dikkat edip olcum yapacagim.Fakat ilk gebeligi olanlar bilemedikleri icin cok cok dikkat etmeleri gerekir.
Erkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
Ben yeni doğan sünneti düşünüyorum ilk 1 ay içinde. O zamana en azından kendimi de toparlaması olurum bakımiyla daha rahat ilgilenirim diye düşünüyorum. Ama kafamdaki bir diğer ses ise yaptırma ilerde kendi tercihine bırak diyorErkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
Bn kismetse doğumdan sonra en kisa surede yaptirmayi planliyorum henuz bi dr ile gorusmedim hangi donem saglikli olur iyice arastirmam lazim.Erkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
riskli gruptayız, doktor tarafından ban yedikKızlar eşinizle ilişki durumunuz ne alemde biz yanlışlıkla kanki olduk sanırım
henüz cinsiyetlerini öğrenemedimArkadaslar coklu alintilama olayini bilmiyorum. O yuzden cevap veren herkese cok tesekkur ederimGaliba yenidogan sunneti mantikli... Hastane ile de gorusup bir karar veririz artik :) o gunleri gorelim insallah
Kızlar eşinizle ilişki durumunuz ne alemde biz yanlışlıkla kanki olduk sanırım
Ben oğlumu 3 aylikken yaptirdim iyi ki.oyle yapmisim. Farkinda degildi oyun halisinin uzerine koydular guzelce oynarken sunnetini oldu. Sanirim bu ikinci de erkek olacak gibi yine 3 aylikken yaparim. Zaten sunnet doktorumuzun önerisi de yaparsaniz 3 ayi gecirmeyin çok fazla hareketlenmeden, daha bilinclenmeden yapin demisti. Tabi sunnet olmadan once ben çok tedirgindim uzuluyordumErkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
Masallah canim cok tatli parmak emiyor. Oğlum ultrason fotolarinin aynisi dogmustuKızlar selammmm
Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. Bu da minik tosuncuk kızım
Bu kizin burnu şimdiden hava daSelam kızlar
Çıktık perinatologdan her şey çok iyi gidiyormuş şu anda her şey yolunda dedi çok şükür çok uzun sürmedi bizim ki yarım saate yakın sürdü. Çok iyi inceledi her şeyini ama pek konuşmadı drBende çok bir şey bilmediğim için bir şey soramadım biraz endişeli biraz fazla fazlaaa heyecanlı olduğum için zaten dua etmekle geçiyor dakikalarım
363 gr olmuş miniktostosSat ile uyumlu dedi tahmini doğum için de 9-12 Mart arası bekliyoruz dedi Bir de hanımefendinin sizlerle bir fotosunu paylaşıyorum Herkese bol sağlıklı huzurlu haftasonları diliyorum canımanneler
bu kalın kadife ip ve yanılmıyorsam iki şiş örgüsü ( ben tığcıyımKizlar su battaniyeden ormek istiyorum ip ve örgü teknigi hakkinda bilgisi olann
Canım ben yenidoğan sünneti yaptırmayı düşündüm ama şu anda hamile olan daha önce 1 erkek bebeği de olan arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla az da olsa narkoz veriliyormuş bazı doktorlar önermiyormuş o yüzden kararsız kaldım bi kaç doktora danışarak karar vereceğim galiba. Küçücük bedeniyle bir de onun acısını yüklemek istemiyorum sanırımErkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
Bnde hep şiş örgü yapardım tığ bilgisi pek yok simdi bi video buldum youtube den az bakivereyim. Puffy i de gordum de ne bilim şişle yapilan daha hosuma gittibu kalın kadife ip ve yanılmıyorsam iki şiş örgüsü ( ben tığcıyım) kadife iplerin kendiliğinden ilmekli olup elle örülen çeşitleri var (alize puffy var başka markalarda da vardır belki). hatta youtube dan bol seçenek videolarını da bulabilirsin
Bnde hep şiş örgü yapardım tığ bilgisi pek yok simdi bi video buldum youtube den az bakivereyim. Puffy i de gordum de ne bilim şişle yapilan daha hosuma
Oy canim sağolasınşöyle bir video buldum belki yardımcı olur
Bizde sorunca söylediBize detaylı yapan Dr hiç tahmini doğum tarihi falan söylemedi ya. Sadece ölçümlere göre 3 gün önde görünüyor dedikendi dr um çok daha ayrıntılı söylüyor herşeyi. Boyunu bile söylememiş çıktıktan sonra farkettik.sadece kiloyu söyledi. Neyse herşey yolundaymis şükür diyip önemsemedim sağlıkla gelsin inşallah minikler
Güzel geçer inşallah,sen nereye gideceksin peki?Çok güzel değil mi
Benim ayrıntılı ultrasonda haftaya cumartesi, çok merak ediyorum
Ohhh çok sevindimmm maşallahKızlarr şimdi çıktımmm, prensesim kendi ilk defa bu kadar zor gösterdiçok şükür herşey yolunda çok gerildim ama bunu da atlattık allaha bin şükür
Yaa sorma yattığı konumdandır falan dedikBu kizin burnu şimdiden hava daMasallah canim
Bu haftalardaki görüntüleri doğumdaki görüntülerine çok benziyormuş artık zatenMasallah canim cok tatli parmak emiyor. Oğlum ultrason fotolarinin aynisi dogmustu
Canım geçen youtubeda kaydetmiştim ben de bunu elle de yapılıyor. Şişle zor bu model tığla da yapabilirsin ama zor ürüyor örnek ben örmüştüm tığla eskiden bu modeli. Elle olan daha basit geldi banaKizlar su battaniyeden ormek istiyorum ip ve örgü teknigi hakkinda bilgisi olann