Tabikide canım, tabikide amacımız polemik değil. Demek istediğimi aslında özetlediniz kimsenin kimseye yaptır yada yaptırma deme hakkı yok. Siz yaptirmamissiniz sizin tercihiniz tabikide. Sizin yazınizin bir üstünde yazdığım şeyi tekrarlamak istiyorum önemli olan gebelik şekeri var mi yokmu onu bilmek yöntem, yol tercih meselesi. Kimi evde takıp eder kimi hastanede( hamilelik öncesi yıllardada birden cok yaptirdim ve o zamanlar bildiginiz sicak suyun icine seker koyup serbet yapiyorlardi,) Ama önemli olan var mı yok mu o. Ama direk şeker yuklemesinde bebeğe o kadar şeker gidecek söyle böyle kesin cümlelerle konuşulmasını doğru bulmuyorum. Evet tartışılan bir konu. Tabikide hepimiz fikrimizi açıkça söyleyeceğiz kimsenin kimseye yaptırma gibi kesin önerilerde bulunması doğru değil. Benim genel demek istediğim bu tarz söylemler olduğunda mesela biri yaptırmayın o kadar şekeri bebeğe yüklemeyin cok zararli dedi, bunu okuyan X kişisi ( malesef herkes sizin gibi araştırmıyor bilimsel yanlarını) buna inandı ve yaptırmadı. Gebelik şekerine bağlı sorunlar oluştu diyelim eee sonrası? Burası açık bir forum üyeler olduğu gibi disardan arama yapıp sadece bir mesaja ulaşan insanlar var. Hatta ve hatta şöyle diyeyim az önce
minseo ile konuştuk, yine bu forumda bir yerde bir anne yenidogan bebeğine su veriyordu, vücudu susuz kalmasın diye ve bunu paylaştığında gruptan birkaç anne daha su vermeye başladığını okudum ben. Kisinin kendi tercihi yaptirir veya yaptirmaz ama bunu en dogrusu olarak soylemek dogru degil.
benim acimdan dogru bir uygulama degil ben yaptirmadim demekle, uygulama dogru degil yaptirmayin demek arasindaki fark aslinda demek istedigim.Uzun oldu ama umarım demek istediğimi anlatabilmisimdir,kalpler kırılsın hiç istemem ❤