Ay bizimki deli gibi ordan oraya adam takip edemedi bi karnıma çıkıyo bi iniyo bi elini plasentanın arasına sokuyo bi ayağını kaldırıyoNe güzel ya benimki de hep uyuyoşimdiye kadarki kontrollerde sadece birinde uyumuyodu. Dr yemek ye öyle gel hareketlensin dedi yine de oralı olmadı ultrasonda hareketli bebislere özeniyorum, uyuyunca pek bsy anlamiyosun çünkü sağlıkla gelsin minnoş
Bak tam bahsettiğimiz şey şimdi instagramda karşıma çıktı yüzbinlerce takipçisi olan bir sözde fenocuktan çok mantıklı açıklamalarTabikide canım, tabikide amacımız polemik değil. Demek istediğimi aslında özetlediniz kimsenin kimseye yaptır yada yaptırma deme hakkı yok. Siz yaptirmamissiniz sizin tercihiniz tabikide. Sizin yazınizin bir üstünde yazdığım şeyi tekrarlamak istiyorum önemli olan gebelik şekeri var mi yokmu onu bilmek yöntem, yol tercih meselesi. Kimi evde takıp eder kimi hastanede( hamilelik öncesi yıllardada birden cok yaptirdim ve o zamanlar bildiginiz sicak suyun icine seker koyup serbet yapiyorlardi,) Ama önemli olan var mı yok mu o. Ama direk şeker yuklemesinde bebeğe o kadar şeker gidecek söyle böyle kesin cümlelerle konuşulmasını doğru bulmuyorum. Evet tartışılan bir konu. Tabikide hepimiz fikrimizi açıkça söyleyeceğiz kimsenin kimseye yaptırma gibi kesin önerilerde bulunması doğru değil. Benim genel demek istediğim bu tarz söylemler olduğunda mesela biri yaptırmayın o kadar şekeri bebeğe yüklemeyin cok zararli dedi, bunu okuyan X kişisi ( malesef herkes sizin gibi araştırmıyor bilimsel yanlarını) buna inandı ve yaptırmadı. Gebelik şekerine bağlı sorunlar oluştu diyelim eee sonrası? Burası açık bir forum üyeler olduğu gibi disardan arama yapıp sadece bir mesaja ulaşan insanlar var. Hatta ve hatta şöyle diyeyim az önceminseo ile konuştuk, yine bu forumda bir yerde bir anne yenidogan bebeğine su veriyordu, vücudu susuz kalmasın diye ve bunu paylaştığında gruptan birkaç anne daha su vermeye başladığını okudum ben. Kisinin kendi tercihi yaptirir veya yaptirmaz ama bunu en dogrusu olarak soylemek dogru degil.
benim acimdan dogru bir uygulama degil ben yaptirmadim demekle, uygulama dogru degil yaptirmayin demek arasindaki fark aslinda demek istedigim.Uzun oldu ama umarım demek istediğimi anlatabilmisimdir,kalpler kırılsın hiç istemem ❤
Her bebegin mizaci farkli sanirim,ilk kizim kipir kipirdi,kontrol oncesi ac olsam dahi saniye yerinde durmuyordu,fakat bu gebeligimde bebek hep uyuyorNe güzel ya benimki de hep uyuyoşimdiye kadarki kontrollerde sadece birinde uyumuyodu. Dr yemek ye öyle gel hareketlensin dedi yine de oralı olmadı ultrasonda hareketli bebislere özeniyorum, uyuyunca pek bsy anlamiyosun çünkü sağlıkla gelsin minnoş
Bu tarz insanlari cok merak ediyorum hic mi tatli,ekmek,hamur isi yemiyorlar.Zira hamur da ekmekte seker.Hatta benim en cok sekerimi ekmek yukseltiyordu.Hayir tamamen fonksiyonel beslenen kisiler bunu dese anlarim da yani cevremdeki bazi kadinlar pasta,boregi gomerken sorun yok ama seker yuklemesine gelince beslenme uzmani tavri takiniyorlar.Bak tam bahsettiğimiz şey şimdi instagramda karşıma çıktı yüzbinlerce takipçisi olan bir sözde fenocuktan çok mantıklı açıklamalarAllah bunu gerekli görseymiş bizi yaratırken verirmiş
İliski mi o da neKızlar eşinizle ilişki durumunuz ne alemde biz yanlışlıkla kanki olduk sanırım
Çok güzel değil miKızlar selammmm
Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. Bu da minik tosuncuk kızım
Hahahahha valla bizim de öyle zaten ilk haftalar riskli diye uzak durduk şimdi de eşimin ayağı kırık kardeş kardeş takılıyoruzKızlar eşinizle ilişki durumunuz ne alemde biz yanlışlıkla kanki olduk sanırım
Ah ah canım kime ne laf anlatıcan işteBu tarz insanlari cok merak ediyorum hic mi tatli,ekmek,hamur isi yemiyorlar.Zira hamur da ekmekte seker.Hatta benim en cok sekerimi ekmek yukseltiyordu.Hayir tamamen fonksiyonel beslenen kisiler bunu dese anlarim da yani cevremdeki bazi kadinlar pasta,boregi gomerken sorun yok ama seker yuklemesine gelince beslenme uzmani tavri takiniyorlar.
Tabiki yine de bu konu gebe ve doktoru arasinda,biz sadece tecrubelerimizi yaziyoruz,ozellikle ilk gebelerin dikkatli olmasi lazim,bazen ailede seker oykusu yokken bile gebede olabilir.En dogru karari doktorlari ve kendi durumlari verir.
Ozellikle tansiyon ve seker cok onemli gebelikte,dilerim hic birimiz yasamayiz.
Hem de çok güzelÇok güzel değil mi
Benim ayrıntılı ultrasonda haftaya cumartesi, çok merak ediyorum
Maşallah sizeKızlar selammmm
Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. Bu da minik tosuncuk kızım
Biz doğunca ilk ay içinde yaptıracağız inşallah. Bir arkadaşım yaptırdı bebişi o kadar çabuk iyileşti ki. Bebek yeni doğduğunda genel olarak ev ortamında olduğu için enfeksiyon riski daha az oluyor tabi hijyenine de önem veriliyorsa. En azından büyüyünce hatırlamayacak bu da bir artısı. Bir de bizim bebişimizde böbrek genişlemesi tespit edildi. Bu durumda da sünnet çok öneriliyor o yüzden yaptırmaya karar verdik.Erkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
Selamlar canim. İlk oğlumda yenidogan sünneti yaptirdik doğduğu günün ertesi gun. Profesör yapmisti operasyonu, sadece bir krem sürmüştü uyusturma amaçlı. Operasyon sonrasi halka gibi bisey takilmisti, her gün sürülen bir kremi vardı sonra o halka kendiliğinden düştü. Göbek bağı ile aynı zamanda iyileşmisti. Ben cok rahat ettim çünkü ilerleyen zamanlara bırakınca yaptırmak daha zor oluyor bence, 2 yasa kadar yaptırmak lazım ya da 6 yaşından sonra. Simdi yine aynı şekilde yaptıracağız inşallahErkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
Gelmiş geçmiş olsun canımKızlarr şimdi çıktımmm, prensesim kendi ilk defa bu kadar zor gösterdiçok şükür herşey yolunda çok gerildim ama bunu da atlattık allaha bin şükür
Benimki de okadar karnıma vuruyorlar ediyolar, hiç oralı olmuyo. Deriiin uykuda dedi DrAy bizimki deli gibi ordan oraya adam takip edemedi bi karnıma çıkıyo bi iniyo bi elini plasentanın arasına sokuyo bi ayağını kaldırıyoBi de benim plasentam karnıma çok yakınmış o yüzden her hareketini çok net hissetmezsin plasentadan dolayı korkma dedi. Sağlıklı olsunlar sağlıkla kucağımıza alalım da inşallah bunlar işin güzellikleri
Hiç düşünmedik biz henüz açıkçası ama küçükken yapılması çabuk iyileşme ve bebeğin bişey anlamaması nedeniyle mantıklı geliyor bana.Erkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim
Uyuyodur annesi ultrasonda da teyit etmisşiniz zatenBenimki de okadar karnıma vuruyorlar ediyolar, hiç oralı olmuyo. Deriiin uykuda dedi Drbı de eli hep yüzünde zor foto aldı. Plasentenin konumuyla ilgili hicbsy demedi bana. Hersey gayet iyi dedi bı. Ben de 3-4 gun öncesine kadar çok hissediyorum ama son 3-4 gündür çok az hissediyorum. İnsan kötü oluyo hissetmeyince inşallah dediginiz gibi sağlıkla kavusalm yeter napalim