Evet d vitamini önemli bir hormon aslında ve hepimizde dğşük seviyede malesef bebeğin kemik gelişimi için önemli kullanman iyi olurKızlar merhaba. Bugün sağlık ocağına gittim d vitamini verdi. Kullanman iyi olur dedi. Size de verdiler mi d vitamini?
Selam canımmmKızlar merhaba sizi çooook özledimtek tek özelden konuştuğum arkadaşlar size yazacaktım ama zor geldi burada hepinize haber vereyim Beni çok sevdiğinizi biliyorum o yüzden haber vermesem ayıp ederdim genetik testimiz geldi bugün. Eşimde kromozom problemi olduğunu öğrendik. Normal yoldan sağlıklı gebelik bizde şansa kalmış açıkçası. Pgt ile tüp bebek yapmak zorundayız. Sperm yumurta problemimiz yok. Sadece embriyolarımıza genetik test yapıp sağlıklı olanı verecekler bize. Umarım sağlıklı embriyomuza kavuşacağız Şoklardayım bugün ama ilk kaybımızda bunu öğrendiğimiz için de şanslıyız. Tüp bebekle ilgili hiç bilgim yok ama herşeyi araştırıp öğreniyorum. Biraz zahmetli bir yola giriyoruz dualarınızı bekliyorum. B beyzosh beni genetik test konusunda yönlendirdiğin için çok sağol bitanem. İkinciye düşük yapıp muhtemelen yıkılacaktım. Şimdi sağlıklı bir bebek için önümde bir şans var. Hepinizi çok seviyorum
Herşeyi de biliyor bu kız ya valla ne iyi ettim de tanıdım seniSelam canımmmÇok şaşırdım ama bu kadar erken öğrenmeniz büyük şans Bu testlere gerek yok daha erken diyen dr lar utanır umarım Allah korusun 2-3 düşükten sonra öğrenmekte vardı bunları... En azından şimdi gideceğiniz yol belli ona göre ilerlersiniz Tüp bebek konusunda laboratuvar çok önemli canım ona dikkat et. İzmir'de yaptıracaksın değil mi? Medicalpark ı önerebilirim sana, oranın laboratuvarı bence çok iyi. Tavmerganı çok beğenmemiştim ben araştırırken. Medicalparkta embriyologlar baya iyi. Doktor olarak özelde mi devam edeceksin devlette mi?
Canım üniversite çok daha iyi olur Ege de çok iyi hocalar var. Oranın tüp bebek bölüm başkanı Nazan Tavmergan, Erol Tavmerganın eşi. Tavmergan tüp bebek merkezi de bunların yani Erol o kısımda. Bakalım ne diyecekler haber et bana da mutlaka, belki öne alırlar sizi hemen başlarsınız çünkü sizde aşılama şartı falan olacağını sanmıyorum. Pgt çok pahalı bi işlem zaten malesefHerşeyi de biliyor bu kız ya valla ne iyi ettim de tanıdım seniBence de doktorlar utansın kuzum niye bekletiyorlar anlamak mümkün değil. Tepecik Bornova’da yapıldı testimiz oradaki doktorumuz da Ege’ye yönlendirdi. O kadar güzel ilgilendi o kadar yardımcı oldu ki devlet hastanesinde gördüğüm en ilgili doktor olabilir Pazartesi üniversitede bi hocamızla görüşeceğiz. İnan ki hastaneler konusunda ya da süreçle ilgili hiç bilgim yok kuzum. Üniversitede kısa zamanda işleme başlayabilirsek hiç özel hastanelere bulaşmak istemiyorum aslında. Çok büyük bir ticari sektör tüp bebek alanı. Biliyorsun hep ön yargılıyım özel hastanelere de. Zaten bize maliyeti aynı olacak devlette de. Ama daha çok güven duyuyorum. Üniversite çok ileri bir tarihe verirse de özel hastaneleri mecbur araştıracağım. Ben sana yazayım kuzum özel hastane durumumuz olursa. Tavsiyelerine çok ihtiyacım olacak
Hamilesiniz tebrikler, kan testi vererek kesinleştirinKızlar bugün yaptım testi reglim de 5 gün gecikti silik biraz çizgi ama sizce gebelik varmı tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim
Yaa canım benim ne demek ne mutlu bana yardımcı olabildiysemKızlar merhaba sizi çooook özledimtek tek özelden konuştuğum arkadaşlar size yazacaktım ama zor geldi burada hepinize haber vereyim Beni çok sevdiğinizi biliyorum o yüzden haber vermesem ayıp ederdim genetik testimiz geldi bugün. Eşimde kromozom problemi olduğunu öğrendik. Normal yoldan sağlıklı gebelik bizde şansa kalmış açıkçası. Pgt ile tüp bebek yapmak zorundayız. Sperm yumurta problemimiz yok. Sadece embriyolarımıza genetik test yapıp sağlıklı olanı verecekler bize. Umarım sağlıklı embriyomuza kavuşacağız Şoklardayım bugün ama ilk kaybımızda bunu öğrendiğimiz için de şanslıyız. Tüp bebekle ilgili hiç bilgim yok ama herşeyi araştırıp öğreniyorum. Biraz zahmetli bir yola giriyoruz dualarınızı bekliyorum. B beyzosh beni genetik test konusunda yönlendirdiğin için çok sağol bitanem. İkinciye düşük yapıp muhtemelen yıkılacaktım. Şimdi sağlıklı bir bebek için önümde bir şans var. Hepinizi çok seviyorum
Hamilesiniz :) yarın sağlık ocağında kan testi verin sabah erken gidin ama belli bi saatten sonra kan almıyorlarKızlar bugün yaptım testi reglim de 5 gün gecikti silik biraz çizgi ama sizce gebelik varmı tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim
Inşallah ilk denemende sağlıcakla kucağına alırsın canım Allah karşına iyi bir doktor çıkartsın en önemlisi o ben de tüp bebek ile ilk denemede hamile kaldım. Dualarım seninleKızlar merhaba sizi çooook özledimtek tek özelden konuştuğum arkadaşlar size yazacaktım ama zor geldi burada hepinize haber vereyim Beni çok sevdiğinizi biliyorum o yüzden haber vermesem ayıp ederdim genetik testimiz geldi bugün. Eşimde kromozom problemi olduğunu öğrendik. Normal yoldan sağlıklı gebelik bizde şansa kalmış açıkçası. Pgt ile tüp bebek yapmak zorundayız. Sperm yumurta problemimiz yok. Sadece embriyolarımıza genetik test yapıp sağlıklı olanı verecekler bize. Umarım sağlıklı embriyomuza kavuşacağız Şoklardayım bugün ama ilk kaybımızda bunu öğrendiğimiz için de şanslıyız. Tüp bebekle ilgili hiç bilgim yok ama herşeyi araştırıp öğreniyorum. Biraz zahmetli bir yola giriyoruz dualarınızı bekliyorum. B beyzosh beni genetik test konusunda yönlendirdiğin için çok sağol bitanem. İkinciye düşük yapıp muhtemelen yıkılacaktım. Şimdi sağlıklı bir bebek için önümde bir şans var. Hepinizi çok seviyorum
Haber veririm bitanem mutlaka. Hemen başlamalarını umuyorum ben deCanım üniversite çok daha iyi olur Ege de çok iyi hocalar var. Oranın tüp bebek bölüm başkanı Nazan Tavmergan, Erol Tavmerganın eşi. Tavmergan tüp bebek merkezi de bunların yani Erol o kısımda. Bakalım ne diyecekler haber et bana da mutlaka, belki öne alırlar sizi hemen başlarsınız çünkü sizde aşılama şartı falan olacağını sanmıyorum. Pgt çok pahalı bi işlem zaten malesefBu arada kromozomal bozukluk dediğin tam olarak ne xxy tarzı bişey mi?
Hem de ne yardımcı oldun kuzum. Bebeğime kavuşursam sana nasıl dualar edeceğim. Gerçi şimdiden ediyorumYaa canım benim ne demek ne mutlu bana yardımcı olabildiysemEn azından şimdi sebebin ne olduğunu biliyorsunuz ve çözümü adına bir yol izleyeceksiniz. Artık önünüzde bir belirsizlik yok. Çok şükür ki sizinki de çözümü olan bir süreçmiş, doktorlarınız da en iyi şekilde yol gösterecektir zaten. Belki zahmetli olacak, belki sizi şaşırtacak kadar kolay olacak Allah bilir ama her halükarda yolun sonu çok güzel o kesin En hayırlı zamanda sağlıkla gelsin miniğiniz inşallah.. Biz de seni çok seviyoruz
Ah bana da ilkinde nasip olur inşallah. Şimdiden ikiz hayalleri kuruyorum. Genetik olarak ikiz çok zordu şimdi sağlıklı iki embriyo bulursak asla ziyan edememInşallah ilk denemende sağlıcakla kucağına alırsın canım Allah karşına iyi bir doktor çıkartsın en önemlisi o ben de tüp bebek ile ilk denemede hamile kaldım. Dualarım seninle
Allah razı olsun inşallah kuzum biz de sana duacıyız her zaman..Hem de ne yardımcı oldun kuzum. Bebeğime kavuşursam sana nasıl dualar edeceğim. Gerçi şimdiden ediyorumİnşallah güzel haberlerle dönerim size
Inşallah canım beslenmene dikkat et yumurta toplanma surecinde sağlıklı yumurtalar için doktorun da iyi olursa Allahın izniyle inşallah ilk denemede tutsunAh bana da ilkinde nasip olur inşallah. Şimdiden ikiz hayalleri kuruyorum. Genetik olarak ikiz çok zordu şimdi sağlıklı iki embriyo bulursak asla ziyan edememŞaka bi yana tabi inşallah sağlıklı embriyo bulalım da ikincisi Allah Kerim
Canım güzel haberlerle gel inşallah. Gereken çoğu şeyi söylüyorlar zaten canım ekstra sormaya gerek kalmıyor doktor iyiyse ve güzel bilgilendirme yapıyorsa. Bebişi gör mutlu ol annesiKızlar yarın detaylı ultrasonum var. Doktora sorulması gereken önemli şeyler var mı? Özellikle tahmini doğum tarihini sorucamRheaa detaylıdaki tarih tutuyor demişti rahim uzunluğu, bebeğin suyunu, plasentanın konumunu, ve anneden bebeğe olan kan akışı durumunu da soracağım başka önemli aklıma gelen olmadı
Canım tabi mesela sende de amh sorunu ya da düşük kaliteli yumurta problemi olabilirdi ya da rahim ile ilgili şekilsel problemler o zaman süreç biraz daha zoe olabilirdi. En azından şuan senlik bi durum yok tamamen eşine odaklanıcaksınız ama lütfen tüp bebek öncesi güçlü antioksidanlar kullan sen de yumurtaya çok katkısı olduğuna inanıyorumHaber veririm bitanem mutlaka. Hemen başlamalarını umuyorum ben deMasrafı artık gözden çıkardım. Annem de bedava bebeğiniz olabiliyor diye espri yaptıydı en pahalısına düştük Neyse sağlık olsun artık Kuzum 14 ve 20. Kromozomlarda bi parçada çapraz eşleşme olmuş.
Peki bişey daha soracağım. Çok saçma bi soru değildir umarım. Benim yumurtalık ve rahim sağlığım iyi olduğu için embriyonun tutunma şansının yüksek olduğunu söyleyebilir miyiz sence. Sağlıklı embriyoyu verdiklerinde umutlu olabiliriz değil mi
Aynen canım bendede sormama gerrk kalmadan herşeyi açıkladı güzelceCanım eğer doktorun detaycı biriyse bunların hepsini sen sormadan söylüyor zaten. Yani sağolsun bizimki hiç bir şey sormaya fırsat vermedi çok güzel açıkladı :) Çok güzel geçsin inşallah haberlerini bekliyoruz
Ay inşallah tek duam o. Çok yıpranmadan moralimiz bozulmadan gelsin bebeğimizInşallah canım beslenmene dikkat et yumurta toplanma surecinde sağlıklı yumurtalar için doktorun da iyi olursa Allahın izniyle inşallah ilk denemede tutsun
Aynen kuzum elimden geldiğince ben de bakmaya çalışıyorum kendime. Ben civcivin yatağını güzel tutayım gelsin konsun inşallahCanım tabi mesela sende de amh sorunu ya da düşük kaliteli yumurta problemi olabilirdi ya da rahim ile ilgili şekilsel problemler o zaman süreç biraz daha zoe olabilirdi. En azından şuan senlik bi durum yok tamamen eşine odaklanıcaksınız ama lütfen tüp bebek öncesi güçlü antioksidanlar kullan sen de yumurtaya çok katkısı olduğuna inanıyorumEşinim de spermlerini zaten laboratuvar ortamında tek tek seçecekler ekstra bir durum olduğu için de daha da özenirler. E döllenen embriyolar analize de girecek daha nolsun inşallah en sağlıklıkları seçilip transfer edilecek Bol bol yumurtan sağlıklı embriyoların olacak inşallah
Deniyeceğim canım sağol inşallah faydası olur