Güzel haberlerinizi bekliyoruz canım benimAy benimde yarın detaylı vargüzel haberlerle burda buluşalım
Tamam ben de difeixe koyarım kullanacağım zaman 3/4 tanesini alıp ılık suya mı koyacağım suyun milyarı ne kadar olacak ne kadar süre bekleteceğim canım hiç bilmediğimden soruyorum kusura bakma canımStrece sarıp küçük plastik bi kabın içinde difrize attım canım kullacağımda parti parti çıkarıp kullanacağım o şekilde, 3 4 çekirdeği jelleştirmek yeterli bence
O günlerime döneceğime varsın 40 kg alayım napıyım. Elbet vereceğim :) yeterli bulantılarım olmasın :)))
Benim de son 2 haftadır haftada 2 kg alıyormuşum gibi geliyor canım. :)Günaydın, 66 kiloyla başladım aslında. 4 kilo kadar verince sonra, çok zayıflamışsın diye yorumlar gelmeye başladı (62 çok düşük bir kilo değil ama bana çok yakışmıyor galiba. Benim için ideali 65)
Neyse sonra bende kilo alayım diye zorla yedim biraz iştahım yokken bile. Ama şimdi iştahım var ve haftada 1 kilo gibi gidiyor
canım ben de hiç yapmadım ama şöyle yapılıyormuş, 1 gece önceden kapaklı bir kaba yarım çay bardağı kadar su içine 4-5 çekirdeği koyup ağzını kapatıyormuşuz en az 1 gün bekleyen çekirdekler jel kıvamına geliyormuşTamam ben de difeixe koyarım kullanacağım zaman 3/4 tanesini alıp ılık suya mı koyacağım suyun milyarı ne kadar olacak ne kadar süre bekleteceğim canım hiç bilmediğimden soruyorum kusura bakma canım
Ne güzel ben de ilk gebeliğimde hemen hemen öyle zayıftım 43 kg be boyum 175 ti. Çok çok zayıftım tam 30 kg aldım 55 e kadar düşsem iyiydi ama resmen balon gibi söndüm doğumdan 2 ay sonra 43 e düştüm eksiksiz:) metabolizma hızlı çalışıyor o zamanlar. Şimdi de 54 ke başladım bakalım hayırlıs diyelim artıkHerkese günaydın. Kilo konusunu görünce ben de yazayım dedim. 45 kiloydum 48 oldum. Sonra bulantılar başladı 45 kiloya düştüm. Şimdi de 49 oldum. Bakalım kalan aylarda neler olacak
Sagol canimCanım kullanım sıklığı ilacın miktarına ve vücuttaki enfeksiyona göre değişiklik gösteriyor bu ilaçta. Ama kullanmadan önce mutlaka k.dogum doktoruna danışın derim. Çok geçmiş olsun
E nabizdan baktim simdi recete gunde 3 defa yazılmış.Öyle söyleyip o şekilde yazdıysa kullanmadan aldığınız eczaneye gidip sorun. Recetenizi açıp yeniden baksınlar doktorun kullanım dozunu nasıl yazdığına.
Evet doğru diyorsun çünkü vücut olarak sadece göbeğim büyüdü. Bol şeyler giysem hala gebe olduğumu anlamıyor kimse. Tabi bu saatten sonra sallayacak yer kalmayacak :)))mayaaaa kızlar bebişler de kilo alıyor, suyumuz, rahmimiz, ödemler, hazımsızlık derken tartıda artıyoruz rakamlara çok takılmamak lazım bence :) dengeli beslenip tartıya çıkmamak en güzeli
Hayırlı sağlıklı haberlerle gel insallahAy benimde yarın detaylı vargüzel haberlerle burda buluşalım
Ayne kızlar güzel fotolarınızı paylaşın sizde gözümüz gönlümüz açılsınRheaa ikizlerkadini96 detaylılarınız çok güzel geçer inşallah haberlerinizi bekliyoruz
pcfl senin randevun kaçta heyecanla bekliyoruz
aynen öyle canım zaten doğuma kadar aldığımız kilonun 3-4 kilogramı bebek, 1 kilogramı plasenta, 1 kilogramı bebek suyu, 1 kilogramı rahim büyümesi, 1,5 kilogramı anne adayının artan kan miktarı, 1 kilogramı büyüyen göğüsler, 1-2 kg anne adayının su deposu, geri kalan ise anne adayının yağ deposuymuş daha nolsunEvet doğru diyorsun çünkü vücut olarak sadece göbeğim büyüdü. Bol şeyler giysem hala gebe olduğumu anlamıyor kimse. Tabi bu saatten sonra sallayacak yer kalmayacak :)))
Benimde aciyo tam bu gobek deliği bölümü henüz ilk hamileliğim. Cok sık olmadigi icin onemsemedimKızlar benim ara sıra karnımın içi acıyor böyle bi durum yaşayan var mı?ağrı değil ama acıyor resmen
Guzel haberlerini bekliyoruz canım saglikla insallahYarın 1 de detaylı us randevum var cmtydi erkene çektik heyecan dorukta
canım doğuma kadar ve doğumdan sonrada kullanmıştım ben şimdi doktor en son gittiğimde demir ilacın var mı yazayım dedi bende de aynı sorun var her sabah gün kurusu yiyip üzerine ılık bir bardak su içiyorum bayağı faydası oluyor yine de çözemiyorsan sorununu bence doktorunla konuş ilacını değiştirsin. ama demir ilacı çok önemli çünkü bebiş depolarını sömürüyor resmen.Bende de demir ilacı kabızlık yaptıHiç memnun değilim bu durumdan 3 haftadır kullanıyorum bitecek bu hafta tekrar veriyor mı doktor
çok sağol canım benim amin inşallah burada güzel haberler paylaşabilirim.Hayırlısıyla güzel haberler al inşallah canımBak o kistler de kaybolacakmış zaten.. İnşallah endişeleriniz de son bulur mutlulukla, sağlıkla da kavuşursunuz Allah'ın izniyle
Rabbime şükürler olsun çok sevindim canım benim sağlıcakla gelsin miniklerimizArkadaşlar çok şükür kesin sonucum NORMAL çıktı.Nasıl rahatladım,üstümden yük kalktı anlatamam.Bebeğim için hiçbişey bakamıyordum hep ağlama modundaydım.haftaya da detaylı ultrason um var ondan sonra başlıcam inşallah alışveriş einşallah sonuç bekleyen arkadaşlarımı da böyle güzel sonuçlarla sevindirsin Rabbim
çok geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine olabildiğince uzak durmaya çalış tabi evlat olunca bu çok zor ama eşinden yardım almaya çalış bir süre ay kıyamam yavrum ne kadar anlayışlı en kısa sürede sorunsuz atlatırsınız inşallahSelam kızlar
Oğlum su çiçeği oldu. Dün gece sarmış aniden her yerini. Sınıflarında geçen haftalarda olanlar vardı. Onları bilmesem su çiçeği demezdim. Ben de geçirmiştim, çevreden de biliyorum, pek benzemiyor. Aile hekimi bile net bir şey diyemedi. Böyle bütün vücudunda bacak kol göbek sırt popo dahil, minik minik çok yoğun isilik görüntüsü var. Aşılı oldukları için biraz farklı geçirebiliyorlarmış. Sınıfta böyle geçirip 5-6 kabarcık çıkarıp geçirenler varmış. İnşallah bizimki de böylece geçer. Bunların hepsinin kabardığını düşünemiyorum. Çok fazla ya :/ Öncesinde ateş, grip belirtileri falan olurmuş normalinde. Hiçbiri de olmadı şükür. Henüz hiçbiri de kabarmadıYapacak bir şey yok, bekliyoruz. Bir alerji ilacı verdi bir de kaşınırsa diye losyon. Yavrum gece nasıl korktu ağladı ya, bir şey olursa diye. Anne kabaracak mı kabarıyor sanki, ateşim mi çıkacak falan diye diye ağladı.. Bebişe bir şey olur mu, ya sana geçerse diye de bir posta ağladı.. Çok duygulandım Beraber yatacaktık. Korkuyor bu aralar. O zaman sen yatma benimle diyor ağlayarak. Yatmadım, dayandı.. Ah bu çocuklar yaa
Doktoruma sordum, dokunmayın döküntülere dedi. Çocukluk aşım var diye ona iyi dedi. Bir de Allah'tan geçirmiştim. Yine de bir 10 gün sonra IgM bakarız dedi. Oradan o virüse bağışıklık ve geçirme durumum anlaşılacak sanırım. İnşallah bana da bir şey olmadan atlatırız
çok geçmiş olsun canım dikkat et .Sagol canim sabah asm ye gittim dr biraz kizdi niye bu kadar gec geldin diye antibiyotik yazdi bi kac ilac daha. Evde dinleniyorum öksürük tikaniklik devam
Cok şükür ilk adimi atlattin bundan sonra da agri olmaz insallahBende sordum ebeye gripken yapmayalim haftaya gel rahat rahat olursun dedi. Bugun genel kan idrar testi de verdim.
valla bende anlamadım son 2 haftadır yüjkselişim durdurulamaz oldu canım birde demir ilacı sindirimimi mahvediyor benim yaaKaç kiloyla başladın canım. Ben 54 le başladım şuan 61,5 kg olduğumu öğrendim bugün :) 21+1 deyim son 2 haftan da hızla almaya başladığının farkındayım da
güzel haberlerle gel canım sağlıkla gelsin miniğin inşallahAy benimde yarın detaylı vargüzel haberlerle burda buluşalım
insan alışınca garip geliyor dimi canım tabiki seninde dediğin gibi önemli olan sağlıklı olması ama insan bağ kuruyor oğluşum diye severken şimdi de güzel kızım diye seversinKızlar kaç haftadır oğlum olacak diye biliyordum ama dün öğrendim ki kızım olacakmış :) benim minik karar değiştirdi. Üzülmedim önce sağlık tabi ama içimde bişeyler eksik kaldı gibi oldu. Bi oğlumu 4 aylık düşürmüştüm bunu da 4 aya kadar erkek bildim derken içimde değişik şeyler oldu valla :) ama en güzel yanı da sağlıklı olması tabi iki kız annesi olacağım :)))
Canim tam olarak hemoroid memesi mi cikmisti. Bende ilk zamanlar asiri zorlandigim bi gun oldu ve cok da rahat yapamiyodum zaten meme oluşmuş. Normal doguma engel olabilecegi soyleniyo. Sn nasil tedavi uyguladin acaba. Benim ki bazen sönüyo bazen sisiyo. Simdi genel cerraha gideyim mi bisey yapilir mi acaba. Henuz hamile degilken bazen cikip bazen yok oluyodu. O son zorlamadan sonra buyudu biraz. Ameliyatsiz bi cozum var midir buna acaba ya. normal dogum istiyorum allah izin verirse ama sadece bu sebepten sezeryan olmak istemiyorum.en korktuğum sey ameliyatİlacı hemen kesin bence, doktorunuza durumu söyleyip demir ilacının markasını değiştirsin. Doğumdan sonrada bir süre demir ilacı surekli kullanılıyor.
Benim ilk gebeligimde demir ilacı kabiz yaptı ve coo çok cokkkkk kötü sorunlar yaşadım. Genel cerrahiye gitmek durumunda kaldığımda bana doktor kızdı. Madem kabiz yaptı neden hemen ilacı birakip doktorundan değiştirmesini istemedin diye. O yüzden tavsiyem kendinize eziyet etmeyin ilacı bırakıp doktorunuza yan etkisi kabiz olmayan demir ilacı isteyin. Çünkü bazı ilaçlar mide de emilimi olurken bazısı bagirsakta emilimi oluyor bu da kabiz olmayı belirliyor yan etki olarak.
Canım bu hemeroid çoğu gebede oluyor tek başına ''eğer çok ciddi seviyede değilse'' doğuma engel bir durumu yok. Benim annem her iki hamileliğinde de olmuş 2 doğumu da normal ve doğum sonrası hiç bi sorun yaşamamış. Ama bazı kişilerin önceden de bu tarz sorunları olabiliyor ilerlemiş olabiliyor o zaman belki farklı bir değerlendirme yapılabilir. AmaCanim tam olarak hemoroid memesi mi cikmisti. Bende ilk zamanlar asiri zorlandigim bi gun oldu ve cok da rahat yapamiyodum zaten meme oluşmuş. Normal doguma engel olabilecegi soyleniyo. Sn nasil tedavi uyguladin acaba. Benim ki bazen sönüyo bazen sisiyo. Simdi genel cerraha gideyim mi bisey yapilir mi acaba. Henuz hamile degilken bazen cikip bazen yok oluyodu. O son zorlamadan sonra buyudu biraz. Ameliyatsiz bi cozum var midir buna acaba ya. normal dogum istiyorum allah izin verirse ama sadece bu sebepten sezeryan olmak istemiyorum.en korktuğum sey ameliyattabi bebeislerimize nasil saglikla kavusacaksak oyle olsun
naptın canım bebişi gördün mü ? herşey yolundadır inşallah, 9 kasımda tarama tarihi verdi bana, perinatolog görecek.sana da belki yönlendirme yapar.Herhalde öyle olacak canım.. İyi düşünelim.. Bekleyeceğiz, yapacak bir şey yok.
Maşallah maşallahAman iyi olsun da bebişler şükür Darısı başıma, yarın
Sen baştan da kilo almış mıydın? Belki almadıysan onların acısı çıkarıyordur :) Ben baştan beri 4-5 kilo aldım. Her gün 300-500 gr artı eksi fark ediyor, şişkinlikle alakalı; ama sanırım 3 haftadır, doktora gittiğimden beri, kilo almadım. Dikkat ediyorum napiyimBenim öyle çok aşırı iştahım yok. Hamilelik öncesi nasılsam, öyle. Böyle olunca biraz daha tutabiliyorum kendimi. Kalori kısıtlamak değil de ben sadece karbonhidrata dikkat ediyorum canım. Sen de aslında diyeti falan bilen birisin. Kalori saymak gibi değil de karbonhidrat saymak gibi düşün. Çünkü yiyeceğin protein, sebze, bakliyat falan sana kilo olarak dönmez ki hatta bebeğe de sana da çok faydalı. Yalnızca karbonhidrat olarak sağlıklı karbonhidrat ve kararında yemeye çalış. Almayacaksın kilo bak gör. Hatta ödem varsa o da gidecek. Karbonhidrat tamamen ödem kaynağı. Bugün simit yedim mesela Yarın randevu var. Kesin fazla çıkacağım. Keşke bari bugün yemeseydim :) ama sonra şişlik varsa yine sebzeye proteine dönünce bir kaç günde gidiyor.
Yok canım ya.. Zaten yorulmuyorum diyorsun. Bütün gün ayakta aktif çalışanlar var. Onunla hiç alakalı olduğunu sanmıyorum. Boşuna üzme kendini. Tamamen günlük durumlar. Bebeğin pozisyonu vs. İlk bebeğiniz de değil ki :) eşine de söyle ne alaka de :) üzmesin seniii
Oo bravoooÇok ilgi duyduğum konu değil ama :) açtım canım
16.30 canimRheaa ikizlerkadini96 detaylılarınız çok güzel geçer inşallah haberlerinizi bekliyoruz
pcfl senin randevun kaçta heyecanla bekliyoruz