2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Böyle öneriler gerçekten çok faydalı oluyor teşekkürler. Arkadaşım da dedi chicco nun tarağına gereksiz para verdim sen verme normal organik kıllı fırçalardan al dedi bazı şeyler sadece isim parası alıyor

Merhaba, çok sevindim güzel haberlere içiniz ferah olsun artık. Ben de oksapar iğne ve kan sulandırıcı hap alıyorum ama artık göbeğim çok morarmaya başladı iğnelerden, sizin de öyle mi ?
Benmde cok morariyordu. Oksapar ignelerimi pistonu asagi gelecek sekilde koyuyorum kutuya. Ve vurmadan once mutlaka ignenin havasini aldiriyorum. Bu sayede morarma olmamaya basladi. Sanirim ignede hava kalinca morarma yapiyor. Yada damara denk gelincede oluyor olabilir emin degilim.

Yenidoğan için ben 1 tane çıkış almıştım alt üst takımlı şapka eldiven sade bişi evde de giyebileceği, kayınvalidem de almış sade bi takım hastane çıkışı için 2 takım ordan var zaten. 3 takım da kendim alt üst aldım 2 tane de önü çıtçıtlı tulumlardan aldım toplamda 7 tane yenidoğan yeterli geldi bana. İç zıbın olarakta 9 tane aldım hellobabynin.

1-3 ay olarakta 3 takım uzun kollu alt üst takımım ve 2 tane uzun kollu tulumum var, iç zıbın da 6 adet. Gerisi kısa kollu yazlık aldım hep. 3-6 aylar hep yazlık sadece 2 tane uzun pijama altı aldım gece serin olursa falan giydiririm diye

Oyun halılarına falan da hiç girmedim daha muhtemelen ananesi ya da babanesi hediye alalım derler o tarz şeylere çok acele etmiyorum

Mart anneleri şu ana kadar kaç kilo aldınız?
Henuz kilo alamadim. Kusma donemleri zayifladim. Simdi baslangic kiloma gelmeye 300 grm kaldi. Ama.bundan sonra alirim mide bulantisi hafif var sabahlari ama kusmali donemeler bitti

Mart anneleri şu ana kadar kaç kilo aldınız?
Valla hiç söylemek istemiyordum ama 4 ayı bitirdim 4 kiloyu geçtim.. amaaa bu civarlarda 2-3 ay falan daha kalmak hedefim. 10-12 kilo ile bitireceğim inşallah amin :)
Karaca da uyku setleri indirimde kızlar alacaklar varsa Eki Görüntüle 3144148
Ay baya indirim varmış yaa.. Saol canım bakayım ben
Evet canım. Sadece küçük bir set almıştım sanırım ben de. Gerçekten bazı şeyler çok şişirme ya.. Minik bir tırnak makası hallediyor yani.
Hiç boşuna masraf yapmayın arkadaşlar.
Ben de 73 ile hamile kaldım. 14+5 im ve 75 kg oldum.ilk hamileliğimde 23 kg aldım.ama o zmnlar zayıftım.şimdi yine 23 civarı alırsam 90 ı geçicem diye korkuyorum
Gayet iyi almışsın bence. Baya az. 4 kiloyu geçtim sanırım ben.
Geçen sefer 13-14 kilo almıştım. Son bir kaç gün tartılmamıştım. Ben de o zaman bir 4 kilo daha az kilo ile hamile kalmıştım ki yine kiloluydum. Şimdi bir de daha kilolu olunca beni zorluyor valla. Çabuk yoruluyorum daha bu haftalarda bile. O yüzden şimdi de maksimum o kiloya ulaşsam çok iyi olacak. Hedefim 10-12 kilo.
Oooo maşallah yaa Sen baya almışsın. Hepsini kullanamayabilirsin bile. Daha fazla almayacaksın di mi, gerek yok. Gerekirse zaten alırsın. Çok çabuk büyüyorlar. Bir bakıyorsun giydirmediğin, 1-2 kere giydirebildiğin şeyler olmuş. Sağlıkla giysin inşallah

maşallahın var seni.daha ben tek parça bişi bile almadım.

Kızlar for you moda da emzirme sütyenleri ve pijama takımları indirimdeymiş malları nasıldır pek bilmiyorum ama bilginiz olsun

Eklentiler

• 2421473B-CDA8-4DDB-AA6B-64EB76878BD3.png
    327,8 KB · Görüntüleme: 47
  • FE737B54-D2CA-4F69-9CA0-CF3D9453EA76.png
    413 KB · Görüntüleme: 45
  • 70AA3250-4223-4572-845D-2520EB4D854A.png
    479,7 KB · Görüntüleme: 47
Diğer aldıklarım 3-6,6-9,9-12 canım büyük beden aldım hep. Bakalım bebişin gelişimine göre belli olur bana çekerse uzun süre giyer çok minik doğmuşum 2,5 kilo bunlar yetmeyebilir bebek minik doğarsa yenidoğan için diyenler oldu ama ihtiyaca yönelik doğum sonrası bakıcam artık

Selam kizlar umarim herkes iyidir tüm yazışmaları boş vakitlerimde okusam da cevap veremiyorum daha doğrusu sonra yazarım diyorum ve unutuyorum açıkçası...
Bu aralar baya yoğun geçiyor yine. Kızın oda mobilyalarıni sipariş verdik, yatagiydi yorganiydi yok yastığı yok nevresim derken ordan oraya koşturmaca hep..
Kızın kışlık alışverişlerini yapıyorum bir yandan, al al bitmiyor ki birde ben 2 yas alışverişini gecen sene mart sonunda yapmıştım ama sagolsun evladım bir anda boy atınca 2 yaş kıyafetleri kapri gibi oldu. (25aylik suan) o yüzden 3/3-4 yaş alışveriş yapıyorum mecburen bilseydim hiç 2 yaş almazdım
Garibim oğlana sadece 1 tane hastane çıkışı aldım geçen hafta Kızın kıyafetlerine bakmıştım neyse ki hiçbirini atmamistim.6 tane yenidogan çıktı unisex. 10-15 tane unisex 0-3 ay arası çıkarttım. Bir 10 kusur tane daha çıktı ama onlar çiçekli böcekli pembis pembis çok sıkıştım mi gece felan rengine bakmadan kullanırım valla nasılsa giyecek giyecek 4-5 kere giyecek büyüyecek . Bu pahalıkta almak şuan biraz israf geliyor. Birde ben kızıma hamileyken (yıl 2020) hm sitesinde tek beden kalan 0-3 ay mont vardi o zaman 30 tl vermiştim ona kiz hiç kullanamadı ama oğlana kısmet oldu.
Bu arada bende bebegin hareketlerini belirgin şekilde hissediyorum. Tekme mi atıyor elini mi çarpıyor, itiyor mu takla mi atıyor tahmin edebiliyorum. Ama şu iki gündür hareket yok. Dinlenmeye geçti sanırım.

Tecrübeli anneler sizlere bir sorum var. Çocuk odası için böyle güzel deneyimlediginiz kaldırmaz , soğuk geçirmez büyük ebatli olabilecek 11mm lik güzel bir çocuk halısı markası öneriniz var mı???

Kolay gelsin canım bebeğe çok masraf yapmayacaksın süper nerden kısarsak kardır odasına karar verebildin mi nasıl aldın yatağını

Rica ederim arkadaşlarıma fırçayı da sordum hiç almadık dediler. Ben de sizin dediğiniz gibi bı fırça bakarm ozaman, ben de teşekkür ederim

SS aldım bana da öneri olur teşekkür ederim annemler kurutma makinesi alicaklar, alicm diyip bı türlü fırsat bulamamıştım ufak tefek tekstil işlerini de zaten hallediyolar. Oyuzden böyle şeyleri kendimi halletmeye çalışıyorum.

Arkadaşlar oğlumda sadece bel çevremde sağlı sollu 3-4 çatlak olmuştu. Hiç takmamıştım. Göbeğimde 1 tane bile çatlak olmamıştı. Şimdi ilk çatlağı 1 hafta10 gün önce göbek deliği üzerinde gördüm. Hadi dedim neyse.. Dün de bir tane göbeğin alt tarafında minik çatlak gördüm. Çok moralim bozuldu Çok erken değil mi yaa? Aslında nemlendirmeye de çalışıyorum ama moralim bozuldu çok.. Kaşınıyor da anlıyorum bir şeyler olacağını.. Hindistancevizi yağı, kantaron sürüyorum. Az geliyor demek. Her gün süreceğim artık. Gerekirse sabah akşam.. Geçen sefer Lieracla başlamıştım. Sonradan başka alternatiflere geçmiştim. Hani fark etmez, yeter ki nemlensin deniyor ama yine de 1 tane Lierac sipariş verdim korkumdan. Şimiden başlarsa ilerde ne olacak yaa ppuuff Umarım ilerlemez daha fazlaaa.. Artık kiloma da daha da dikkat etmeliyim galiba..

Rica ederim arkadaşlarıma fırçayı da sordum hiç almadık dediler. Ben de sizin dediğiniz gibi bı fırça bakarm ozaman, ben de teşekkür ederim
Saç fircasi, tarak cok iyi oluyor basindan itibaren kullandim . Bazi bebeklerde konak cok oluyor. Ben duzenli taradigimdan mi artik konak sorunum olmadi.bence almalisin

Karnin nasil buyuk mu iç karin genis olmayinca da çok çatliyormus. Çogu da genetik diyor. Kaşininca kaşimamak lazimmis. Ben oğlum da liearc kullandim banyo sonrasi da bebe yaği. Hic catlamadi. Simdi boyle soyleyince korktum normalde suruyorum catlak.önleyici ama banyo.sonrasi bebe yagi surmuyorum. Peki kantron yaği tuylenme yapar mi oyle duymustum da faydali ise ben de kantron yagi sureyim ev dolu zaten. Kantron yağini ne zaman suruyorsun

canım takılma ya, uğraşıyoruz çatlak olmasın diye ama olursa da napalım bebeğimizin süsü dicez geçcez sıkma canını... gece gündüz yağlanıp çatlayan da var gram yağ sürmeyip çatlamayan da bence biraz yapı meselesi gibi bir de hızlı kilo alınca daha kolay çatlıyormuş

Günaydın kızlar

Rüyamda sabaha kadar ceviz çırptım sonra yere düşenlerden kırıp kırıp yedim yorgun ve bitkin uyandım hayrolsun

Leedong sende yok mu enteresan rüyalar
Rüya içinde rüya görüyorum resmen hergün rüya rüya bu gece de köpek balığı gördüm yüzüyorum baya açılmışım köpek balığı kovalıyordu beni biraz çizdi nereden bulduysam bıçaklamışım. Ahahaha Yeşilçamdaki Tarkan gibi hissettim kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…