İşte ben normalde 2 öğün yerdim sabah kahvaltısı akşam yemeği tabi arada abur cubur yerdim ihmal etmezdim ama yediğimde de sağlam yerdim söylemesi ayıp günde 1 ekmek yiyorum. Şimdi açlıktan uyanıyorum hemen acıkıyorum sürekli yemek istiyorum. Açlığa dayanan ben şuan yemekten 1/2 saat sonra sanki günlerce yemek yememiş gibi açım. Akşam yemek yiyorum gece yatmadan yine yiyorum her gece 3,5/4 te açlıktan uyanıyorum ama yemiyorum sabahı zor ediyorum sabahları da yarım ekmekten fazla yiyorum. Be güzel keşke senin gibi olsaydım açlığı hissetmeseydim ben de sen de çok şanslısınsen gayet fitsin bence takılma boyun var herkesin bünyesi farklı, ben anneme çekicem sanırım o da hamileliklerini 6-7 kilo ile tamamlamış bende iştah açılması hiç olmadı sanırım onun da etkisi var hamile kalmadan önce nasıl yiyorsam şimdi de öyleyim. ama kimi insanın da sürekli açlık hissi oluyor mecbur yeniyor bişeyler herkesin bünye farklı işte canım
Evet ben de kaşınmadım hiç bunda sürekli kaşınıyorum anlatamam tatlı tatlı kaşınıyorEvet, benim de oğlanda olmamıştı. O zaman hiç böyle kaşındığımı hatırlamıyorum. İnşallah sende olmaz canım.
Aynen canım. Karyola ve alt karyola şeklinde aldım. Yana da 2 tane korkuluk takacağız. 90x200 boyutlu. İç yatakları işbir yataktan aldim. Odasına dair alacağım az şey kaldı ama en büyük eksik parçam hala hali...Kolay gelsin canım bebeğe çok masraf yapmayacaksın süper nerden kısarsak kardırodasına karar verebildin mi nasıl aldın yatağını
Ben kizimda hiç konak tarağı kullanmadım. Her banyodan sonra gazlı bezle kafasını dairesel şekilde hafif bastırıp ovaladim hep kafasin,alnini kaslarini felan ve olanlar hemen çıkıp hiç konak olmadı.Saç fircasi, tarak cok iyi oluyor basindan itibaren kullandim . Bazi bebeklerde konak cok oluyor. Ben duzenli taradigimdan mi artik konak sorunum olmadi.bence almalisin
kızıma hamileyken hiç çatlağım yoktu doğumdan eve geldiğimde göbek deliğimin çevresinde minik çatlaklar gördüm dediğin gibi doğumda zorlanmaktan olabilir şimdi çok mantıklı geldi bu banaHic catlagi hamilelik boyunca olmayip Dogum esnasin da bile çatlayan varmis. O da sanirim zorlanmaktan. Ne yapalim artik catlayacaksan catlayalim içimizden can çikiyor
bence çok tatlı olur toprak tonlarına bayılırım unisexKızlar sizce bu salopet erkek bebişe olur mu? Çok beğendim ama kararsız kaldım
Olur tabiiii neden olmasınnnnKızlar sizce bu salopet erkek bebişe olur mu? Çok beğendim ama kararsız kaldım
aynen öyle canım o yüzden akışa bırakmak lazım çatlayacak olan her türlü çatlıyorHic catlagi hamilelik boyunca olmayip Dogum esnasin da bile çatlayan varmis. O da sanirim zorlanmaktan. Ne yapalim artik catlayacaksan catlayalim içimizden can çikiyor
vay be ülkede böyle ebelerde mi varmış gözlerim dolduBen de lierac kullanıyorum ama dün gördüm bı ebe lierac ta kimyasal var hamilelik için uygun değil yazmışbı daha almiycm oyuzden.bi de benim Dr um lierac nemlendirmez, onunla birlikte nemlendirmek için yağ da kullanmalısın demişti. Hergun sürmek lazım bı de ihmal etmemeli.
canım işte aslında en kötüsü kendimizi aç bırakarak kilo vermeye çalışmamız dün de demiştim ne kadar aç kalırsak kilo alımı o kadar hızlı oluyor ve vücut onu direk yağa çeviriyor bu beni aç bırakıcak diye :) bence doğum sonrası diyetisyen ile çalışarak bi beslenme programı oluştur ben çok şey öğrendim diyetisyenden ve çok faydası oluyor benceBenimki de mesela açlıktan değil ama şöyle: Ben hayatım boyunca sürekli kendimi kilolu gördüğüm için.. Üniversitede 55 kiloyken de.. sonra 60 kiloyken de.. 65ken de.. sürekli diyet modundaydım. Ara ara cozutup sonra tekrar dönmeler falan.. Hamile olunca o diyet modundan çıktım. Bir süre canımın istediği şeyleri yedim. O yüzden kilo aldım. Aslında benimki hamilelikle alakalı değil. Hamile olmasam ve canımın istediğini yesem yine kilo alıyorum. Vücut sürekli az yemeye alıştığı için metabolizmayı tamamen bozdum maalesef. Azıcık fazla yesem depoluyor. Spor yapmam lazım. Tek kurtuluş o. Zayıflayıp hamile kalayım dedim, biraz da başlamıştım yine ama onun da stresi beni bozuyor. Zaten bir kaç ay bebek için uğraştık falan. Oğlum 1 senede olmuştu. Ya yine öyle olursa diye bir de onun stresi vardı. Sonra yine tatile gittik, orada iyice salmış oldum. Geldi yine kilolar. Hiç farklı bir açlığım yok halbuki. O yüzden ben eski dikkatli yemeli yaşantıma geri döneyim en iyisi :)
kesinlikle öyle bence de bizim önüne geçemiyeceğimiz bişey bence olacaksa oluyorBenimde çok kaşınıyor doktoruma sordum ama ne yaparsan yap çatlayacaksa çatlar dedi sadece ne kendirci krem veya bebek yağı sür yeterli boşuna dünya kadar para Verme kremlere dedi. Benim kızımda hiç çatlağım olmamıştı. Ama bunda çok kaşınıyor korkuyorum olacak diye. Şu an çatlak olmadı bakıyorum hep ama bu kaşıntı pek hayra alamet değil bakalım ne olacak. Gerçi artık çatlak tedaviside yapılıyor çok çatlarsam da mecbur öyle tedavi yaparım.
ahahah onlar bizim yaşadıklarımızın %1 ini yaşasa yaşamaya tövbe ederlerİnşallah olmazsın yine de :) Erkekler de çatlasa keşke ahahaha
Olsun annesi zamanını bekliyordur belki rüyalarından birine kızının adı da giriverirİsim koymak istemedik şu da ama kızıma uygun olsun istedim onun 2 ismi bunuda öyle olavak bir ismini babası diğerini ben koyacağım öyle karar verdik karışmak yok:) ama gönlümde Ya Alya ya da Azra geliyor benim. Bakalım daha da konuşmadık eşimle bu konuyu. Ev işi tadilat bilmem ne onlarla uğraştık mobilya aldık yerleştir temizle Çok şükür tadilat badana boya işi bitti yarın kadın gelecek camlar silinip perdeler asılır. Halıları yıkattırıdm balkondaki stor perdelerim yıkanacak kolltuklero yıkatacağım işim daha çok fırsat kalmıyor da düşünmeye. En başında konuşmuştuk ama 7.aya kadar isim bulamayacağız eşya almayacağız diye. Ama insan özeniyor bakıyorum bakıyorum geçiyorum hep kıyafetlere eşyalara falan.
bi şekerini ölçsene canım böyle ani açlık basınca acaba aniden düşüyor mu. işte her hamilelik farklı ya. ben şuan böyleyim ama 2. nasip olursa belki ondan tam tersi şeyler yaşıcam bilemiyoruz kiİşte ben normalde 2 öğün yerdim sabah kahvaltısı akşam yemeği tabi arada abur cubur yerdim ihmal etmezdim ama yediğimde de sağlam yerdim söylemesi ayıp günde 1 ekmek yiyorum. Şimdi açlıktan uyanıyorum hemen acıkıyorum sürekli yemek istiyorum. Açlığa dayanan ben şuan yemekten 1/2 saat sonra sanki günlerce yemek yememiş gibi açım. Akşam yemek yiyorum gece yatmadan yine yiyorum her gece 3,5/4 te açlıktan uyanıyorum ama yemiyorum sabahı zor ediyorum sabahları da yarım ekmekten fazla yiyorum. Be güzel keşke senin gibi olsaydım açlığı hissetmeseydim ben de sen de çok şanslısın
Çok güzel canım güle güle kullanın inşallah. Halı en zor seçilen valla... Çocuk odası halıları genelde ince makineye atılır tarzda ama bazı anneler bu unigo nun oyun matını kullanıyor halı gibi kalınlığı güzelmiş onun halıya nazaran çok daha iyi gibi yorumlar okumuştumAynen canım. Karyola ve alt karyola şeklinde aldım. Yana da 2 tane korkuluk takacağız. 90x200 boyutlu. İç yatakları işbir yataktan aldim. Odasına dair alacağım az şey kaldı ama en büyük eksik parçam hala hali...
5 kilo aldım 45 tim 50 oldumMart anneleri şu ana kadar kaç kilo aldınız?
6 kiloMart anneleri şu ana kadar kaç kilo aldınız?
Ben tırnak kesmekten nefret ediyorum canım ya bi bunu denemek.istedim açıkçası kolay gibi geldi banaPilli törpü tarzında olanlar bana gereksiz pahalı geldiği için vazgeçmiştim. Arkadaşlarım bebedorun tırnak makasini kullanmışlar. Dün hepsiburadadan aldım ben de seti 55 TL idi. Fikir olsun size de.
Bi 6 da bendenBen ilk 3 ayda 3 kg yakın vermeme rağmen 60 kg olmuşum 6 kg aldımsanırım kzıımsa aldığım gibi fazla kilo alacağım ben kızımda da 30 kg almıştım napıyım canı sağolsun. allahtan boyum 175 o yüzden sırıtmıyor hiç sadece karnım şişmiş gibi. Milet hiç kg almamışsın diyor belli olmuyor falan diyorlar inşallah beni motive etmek için demiyorlardır
Ben de artık biraz dikkat edeceğim ama iştahım inanılmaz açık. Keşke benim de iştahım kapalı olsa yaben kilo konusunda sana moral vereyim canımrekor bende sanırım ben 6 kilo aldım, bunu ilk 3.5 ayda almıstım, şimdi 4.5 aylık olduk ve bugün doktoruma kontrole gittim son 1 ayda kilo almamışım. çok şükür bu sefer ideal kilomda hamile kaldım, kalan dönemde de 6 kilo alırsam doğum sonrası vermekte hemen pek zorlanmam, oyuzden cok kafama takmıyorum. son 1 ayda dikkat ettiğim şeyler de daha fazla hareket etmek, makarna pilavi ekmeği abur cuburu azaltmak, bazı günler hiç tüketmiyorum nerdeyse. oyuzden sen de dikkat edersen cok almazsın bundan sonra merak etme.
tırnak makası ben de bebedor aldım hala kullanıyoruz, öyle büyük setler almaya hiç gerek yok gercekten.
ben daha hiç baslamadım alışveriş işine, kıyafet arkadasım verecekti biraz onunla konusmam lazım, annem de yenidogan takımlarını alıcam dedi, sanırım kasımda hallederim, belki 11.11 indirimlerinden ya da yılsonu indirimlerinden de bişeyler yakalarım. en fazla 6 aylıga kadar alırım gerisini zamanla azar azar hallederim diye düşünüyorum. şimdi pandemi etkisi de azaldı, illa ki ilerleyen zamanda bebek ziyaretine gelen olur hediye filan gelir diye düşünüyorum.
bugün gördüm yine bir duygulandım :) biran önce sağlıkla doğsun da mıncıklayayım diye bekliyorum vallabiryandan rahatım bozulacak, tüm düzenimiz değişecek ama bebek eve cok güzel bir enerji getiriyor ya hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah
Ne güzel yalnız değilim.İşte ben normalde 2 öğün yerdim sabah kahvaltısı akşam yemeği tabi arada abur cubur yerdim ihmal etmezdim ama yediğimde de sağlam yerdim söylemesi ayıp günde 1 ekmek yiyorum. Şimdi açlıktan uyanıyorum hemen acıkıyorum sürekli yemek istiyorum. Açlığa dayanan ben şuan yemekten 1/2 saat sonra sanki günlerce yemek yememiş gibi açım. Akşam yemek yiyorum gece yatmadan yine yiyorum her gece 3,5/4 te açlıktan uyanıyorum ama yemiyorum sabahı zor ediyorum sabahları da yarım ekmekten fazla yiyorum. Be güzel keşke senin gibi olsaydım açlığı hissetmeseydim ben de sen de çok şanslısın
Çok tatlı, ben Toprak nude tonları çok beğeniyorum. Alırken oğluma çoğunlukla öyle almayı planlıyorumKızlar sizce bu salopet erkek bebişe olur mu? Çok beğendim ama kararsız kaldım
Gunaydin
Bugun ben soyle bir sey yasadim. Ilk defa oldu. Lavaboda ihtiyacim bitti. Bi baktim farkinda olmadigim bir su geliyor. Ilk bi tedirgin oldum ama sonra burda bir kac kisiye olmustu o aklima geldi. Yarim cay bardagi kadar var yok, sonra kesildi. Takip ettim camasirim kuru. Agrim sancim da yok. Benzer durum yaşayan ya da bilgisi olan var mi acaba?
Bana sey gibi geldi, biraz kontrol edemiyorum, son zamanlar baski ve orada rahatsizlik hissi var. Kegel egzersizi yaparken de tutmakta zorlaniyorum. Onunla ilgili gibi geldi.
Günaydın kızlar
Rüyamda sabaha kadar ceviz çırptım sonra yere düşenlerden kırıp kırıp yedim yorgun ve bitkin uyandım hayrolsun
Leedong sende yok mu enteresan rüyalar
Mart anneleri şu ana kadar kaç kilo aldınız?
Kızlar sizce bu salopet erkek bebişe olur mu? Çok beğendim ama kararsız kaldım
Benim konak tarak degildi normal fircali tarak ve diger disli taraklardan. Oglum baya saçli dogmustuBen kizimda hiç konak tarağı kullanmadım. Her banyodan sonra gazlı bezle kafasını dairesel şekilde hafif bastırıp ovaladim hep kafasin,alnini kaslarini felan ve olanlar hemen çıkıp hiç konak olmadı.
Ben de varim ögrenmeyen ondan 1 iğne bile almadimMrb kızlar şöyle bi bakıyorum da hemn hemn hepimiz kan sulandırıcı iğne kullanıyoruz bende dahil. Ben anneme vurduruyorum oda havasını aldırıyor cok şükür kararma olmadi hiç. Bu arada gecen hafta 14. Haftamda kontrolüm vardi belli olmadı cinsiyeti daha 9 gün var kontrole ins. Bu sefer belli olur sanki bi ben kalmışım öğrenmeyen
hahahah bu da çok iyimişYaa bende rüyamda eşime takmış durumdayım habire beni aldattığını görüyorum ama son seferde uyanınca çok güldümeşim beni genç bir üniversiteli kızla aldatıyormuş ben bunları basıyorum okulun orada bizim arabanın arka koltuğunda oynasirlarken insan beni nasıl aldatırsın der dimi ben rüyamda ne dedim peki benimle bile oynaşmadın bu arabada bu kızla mi oynaşıyorsun eşim diyor ki böyle bir isteğin vardıysa şimdiye kadar söyleseydin hayır böyle bir düşüncem bile olmadi nerden geldi ki aklıma çok saçma
Yaaa saçlı doğan bebeler cok tatlı oluyor yaaBenim konak tarak degildi normal fircali tarak ve diger disli taraklardan. Oglum baya saçli dogmustu
16 haftada 2.5 kilo koydum benim beklediğimden fazla biraz ama bu süreçte karbonhidrat fazla tükettim hafta sonundan beri akşam yemeklerine ve karbonhidrata dikkat etmeye başladım bakalım neler olacakMart anneleri şu ana kadar kaç kilo aldınız?
Mart anneleri şu ana kadar kaç kilo aldınız?
Aynen canım. Karyola ve alt karyola şeklinde aldım. Yana da 2 tane korkuluk takacağız. 90x200 boyutlu. İç yatakları işbir yataktan aldim. Odasına dair alacağım az şey kaldı ama en büyük eksik parçam hala hali...
benzer söylemler ben de duydum bi kaç kişiden ''ee sen çok kilo almamışsın bişey yemiyo musun yoksa bebeğin gelişimi nasıl??'' sanki kilo almayınca bebek gelişmiyor gibi... ben de gayet iyi, sağlıklı siz bunlarla kafanızı yormayın deyip kapadım çenelerini66 kilo ile hamile kaldım, 62 ye kadar düşmüştüm. Her gören ve gebeliği bilmeyen çok kilo vermişsin diye tuhaf tuhaf tepkiler verdilerkilo aldan dert , versen dert.. tabi bu benim canımı sıktı biraz.. neyse şimdi 64 kiloyum. Yani -2 ile devam ediyorum. İnşallah sağlıkla rahat bir doğumumuz gerçekleşir
benzer söylemler ben de duydum bi kaç kişiden ''ee sen çok kilo almamışsın bişey yemiyo musun yoksa bebeğin gelişimi nasıl??'' sanki kilo almayınca bebek gelişmiyor gibi... ben de gayet iyi, sağlıklı siz bunlarla kafanızı yormayın deyip kapadım çenelerini