2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
1 kilo kadar aldım diyebilirim
Ben ilk 3 ayda 3 kg yakın vermeme rağmen 60 kg olmuşum 6 kg aldım🤣 sanırım kzıımsa aldığım gibi fazla kilo alacağım ben kızımda da 30 kg almıştım napıyım canı sağolsun. 😬allahtan boyum 175 o yüzden sırıtmıyor hiç sadece karnım şişmiş gibi. Milet hiç kg almamışsın diyor belli olmuyor falan diyorlar inşallah beni motive etmek için demiyorlardır 🤣🤣🤣

Ben ilk 3 ayda 3 kg yakın vermeme rağmen 60 kg olmuşum 6 kg aldım🤣 sanırım kzıımsa aldığım gibi fazla kilo alacağım ben kızımda da 30 kg almıştım napıyım canı sağolsun. 😬allahtan boyum 175 o yüzden sırıtmıyor hiç sadece karnım şişmiş gibi. Milet hiç kg almamışsın diyor belli olmuyor falan diyorlar inşallah beni motive etmek için demiyorlardır 🤣🤣🤣
sen gayet fitsin bence takılma boyun var herkesin bünyesi farklı, ben anneme çekicem sanırım o da hamileliklerini 6-7 kilo ile tamamlamış bende iştah açılması hiç olmadı sanırım onun da etkisi var hamile kalmadan önce nasıl yiyorsam şimdi de öyleyim. ama kimi insanın da sürekli açlık hissi oluyor mecbur yeniyor bişeyler herkesin bünye farklı işte canım

Karnin nasil buyuk mu iç karin genis olmayinca da çok çatliyormus. Çogu da genetik diyor. Kaşininca kaşimamak lazimmis. Ben oğlum da liearc kullandim banyo sonrasi da bebe yaği. Hic catlamadi. Simdi boyle soyleyince korktum normalde suruyorum catlak.önleyici ama banyo.sonrasi bebe yagi surmuyorum. Peki kantron yaği tuylenme yapar mi oyle duymustum da faydali ise ben de kantron yagi sureyim ev dolu zaten. Kantron yağini ne zaman suruyorsun
Hiç bilmiyorum canım. Yani öyle sanıyordum aslında çünkü oğlumda çatlamadım gibi bir şey. Ona güvendim belki biraz da.. Genetik olsa yine çatlamamam gerekirdi sanki.. kaşımamak da bir şey değiştirmiyor bence. Belki de her hamilelikte değişiyor bu iş. Göbiş artık dayanamıyor belki de :KK43: Lütfen dayansın..
Ben de lierac başlayacağım şimdi. Sen de ihmal etme..
Badem yağı tüylenme yapar diye duymuştum mesela, hatta çıkmayan kaşlara falan sürülür ama kantaron duymadım canım. Kullanılır bence sür. Banyo sonrası sürüyorum genelde. Biraz kantaron, biraz hindistan cevizi.. ama şimdi her gün süreceğim.
Ben de hiç bişey almadım eşimde diyor 7.Aydan sonra patlama yapacaksın belli oldu diyor 😅
Geçen sefer ben de öyle yapmıştım. 6 aydan sonra almıştım her şeyi. Aceleye de gerek yok aslında. Yetişiyor her şey. Sadece işte her şeyin fiyatı çok artıyor artık diye bir korku sardı beni. Ondan bu sefer biraz biraz başladım, erken oldu ama.. Allah kerim bakalım..
canım takılma ya, uğraşıyoruz çatlak olmasın diye ama olursa da napalım bebeğimizin süsü dicez geçcez sıkma canını... gece gündüz yağlanıp çatlayan da var gram yağ sürmeyip çatlamayan da bence biraz yapı meselesi gibi bir de hızlı kilo alınca daha kolay çatlıyormuş
Ya bilmiyorum.. Çok öyle diyemeyeceğim galiba 🙈 :KK43: Tabi sağlık olsun da.. Bilmiyorum.. Üzüntü veriyor. Allah başka dert vermesin elbette 🙏
Geçen sefer çok az çatlak oldu canım. O da sadece yanlarda. Annem hiç çatlamamış 3 çocuk doğurmuş. 2 ablam var. Onlarda da hiç yok.. Yani genetik de bir yere kadar sanırım.. Genetikse de böyle kalması, artmaması lazım🙈 İnşallah öyle olur.
Hızlı kilo almaya bağlı olabilir. Şu halde benim kiloya kesinlikle dikkat etmem lazım. Nerden dönsem kardır.

Valla hiç söylemek istemiyordum ama 🙈 4 ayı bitirdim 4 kiloyu geçtim.. amaaa bu civarlarda 2-3 ay falan daha kalmak hedefim. 10-12 kilo ile bitireceğim inşallah amin :)

Ay baya indirim varmış yaa.. Saol canım bakayım ben 😍

Evet canım. Sadece küçük bir set almıştım sanırım ben de. Gerçekten bazı şeyler çok şişirme ya.. Minik bir tırnak makası hallediyor yani.
Hiç boşuna masraf yapmayın arkadaşlar.

Gayet iyi almışsın bence. Baya az. 4 kiloyu geçtim sanırım ben.
Geçen sefer 13-14 kilo almıştım. Son bir kaç gün tartılmamıştım. Ben de o zaman bir 4 kilo daha az kilo ile hamile kalmıştım ki yine kiloluydum. Şimdi bir de daha kilolu olunca beni zorluyor valla. Çabuk yoruluyorum daha bu haftalarda bile. O yüzden şimdi de maksimum o kiloya ulaşsam çok iyi olacak. Hedefim 10-12 kilo.

Oooo maşallah yaa 😊 Sen baya almışsın. Hepsini kullanamayabilirsin bile. Daha fazla almayacaksın di mi, gerek yok. Gerekirse zaten alırsın. Çok çabuk büyüyorlar. Bir bakıyorsun giydirmediğin, 1-2 kere giydirebildiğin şeyler olmuş. Sağlıkla giysin inşallah :KK68: :nazar:
ben kilo konusunda sana moral vereyim canım :KK70: rekor bende sanırım ben 6 kilo aldım, bunu ilk 3.5 ayda almıstım, şimdi 4.5 aylık olduk ve bugün doktoruma kontrole gittim son 1 ayda kilo almamışım. çok şükür bu sefer ideal kilomda hamile kaldım, kalan dönemde de 6 kilo alırsam doğum sonrası vermekte hemen pek zorlanmam, oyuzden cok kafama takmıyorum. son 1 ayda dikkat ettiğim şeyler de daha fazla hareket etmek, makarna pilavi ekmeği abur cuburu azaltmak, bazı günler hiç tüketmiyorum nerdeyse. oyuzden sen de dikkat edersen cok almazsın bundan sonra merak etme.
tırnak makası ben de bebedor aldım hala kullanıyoruz, öyle büyük setler almaya hiç gerek yok gercekten.
ben daha hiç baslamadım alışveriş işine, kıyafet arkadasım verecekti biraz onunla konusmam lazım, annem de yenidogan takımlarını alıcam dedi, sanırım kasımda hallederim, belki 11.11 indirimlerinden ya da yılsonu indirimlerinden de bişeyler yakalarım. en fazla 6 aylıga kadar alırım gerisini zamanla azar azar hallederim diye düşünüyorum. şimdi pandemi etkisi de azaldı, illa ki ilerleyen zamanda bebek ziyaretine gelen olur hediye filan gelir diye düşünüyorum.
bugün gördüm yine bir duygulandım :) biran önce sağlıkla doğsun da mıncıklayayım diye bekliyorum valla 😍 biryandan rahatım bozulacak, tüm düzenimiz değişecek ama bebek eve cok güzel bir enerji getiriyor ya hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah :KK200:

Ya bilmiyorum.. Çok öyle diyemeyeceğim galiba 🙈 :KK43: Tabi sağlık olsun da.. Bilmiyorum.. Üzüntü veriyor. Allah başka dert vermesin elbette 🙏
Geçen sefer çok az çatlak oldu canım. O da sadece yanlarda. Annem hiç çatlamamış 3 çocuk doğurmuş. 2 ablam var. Onlarda da hiç yok.. Yani genetik de bir yere kadar sanırım.. Genetikse de böyle kalması, artmaması lazım🙈 İnşallah öyle olur.
Hızlı kilo almaya bağlı olabilir. Şu halde benim kiloya kesinlikle dikkat etmem lazım. Nerden dönsem kardır.
benim annem mesela az kilo almasına rağmen ilk aylar hiç çatlamamış son ay çatlamış, ben de öyle olucam gibi bi his var içimde aman olursakta olalım yaaa göbüşümüzde insan büyütüyoruz sonuçta :halay:

Benmde cok morariyordu. Oksapar ignelerimi pistonu asagi gelecek sekilde koyuyorum kutuya. Ve vurmadan once mutlaka ignenin havasini aldiriyorum. Bu sayede morarma olmamaya basladi. Sanirim ignede hava kalinca morarma yapiyor. Yada damara denk gelincede oluyor olabilir emin degilim.
Evet benim de morarıyor arada morarmaması için çok yavaş enjekte etmesi lazım ben öyle yaptıktan sonra ayda bir hafif morarmaya başladı yağlı ilaçlar maalesef çok yakıyor hızlı alınca da morarmasına sebep oluyor. Bir de ben hiç göbekten yapmadım doktorum ya göbek ya da kollardan yap dedi ben kollarımdan yapmayı tercih ettim göbeğimden çok huylanırım çünkü. Çünkü karnım büyüdükçe geriliyor gerildikçe de sertleşiyor o yüzden yapamam sanırım. Oturup sandalyeeden desktek alıyorum yumuşak yerine yapıyorum çok yavaş yavaş hem daha az yanıyor kolum çok hafifi hem de morarmasını engelliyor canım.

benim annem mesela az kilo almasına rağmen ilk aylar hiç çatlamamış son ay çatlamış, ben de öyle olucam gibi bi his var içimde aman olursakta olalım yaaa göbüşümüzde insan büyütüyoruz sonuçta :halay:
Hic catlagi hamilelik boyunca olmayip Dogum esnasin da bile çatlayan varmis. O da sanirim zorlanmaktan. Ne yapalim artik catlayacaksan catlayalim içimizden can çikiyor

Arkadaşlar oğlumda sadece bel çevremde sağlı sollu 3-4 çatlak olmuştu. Hiç takmamıştım. Göbeğimde 1 tane bile çatlak olmamıştı. Şimdi ilk çatlağı 1 hafta10 gün önce göbek deliği üzerinde gördüm. Hadi dedim neyse.. Dün de bir tane göbeğin alt tarafında minik çatlak gördüm. Çok moralim bozuldu :KK43: Çok erken değil mi yaa? Aslında nemlendirmeye de çalışıyorum ama moralim bozuldu çok.. Kaşınıyor da anlıyorum bir şeyler olacağını.. Hindistancevizi yağı, kantaron sürüyorum. Az geliyor demek. Her gün süreceğim artık. Gerekirse sabah akşam.. Geçen sefer Lieracla başlamıştım. Sonradan başka alternatiflere geçmiştim. Hani fark etmez, yeter ki nemlensin deniyor ama yine de 1 tane Lierac sipariş verdim korkumdan. Şimiden başlarsa ilerde ne olacak yaa ppuuff :KK43: Umarım ilerlemez daha fazlaaa.. Artık kiloma da daha da dikkat etmeliyim galiba..
Ben de lierac kullanıyorum ama dün gördüm bı ebe lierac ta kimyasal var hamilelik için uygun değil yazmış😬 bı daha almiycm oyuzden.bi de benim Dr um lierac nemlendirmez, onunla birlikte nemlendirmek için yağ da kullanmalısın demişti. Hergun sürmek lazım bı de ihmal etmemeli.

Ay maşallah :nazar: Bence çok güzel. Boy olunca her şey mübah :) Ben 1.63 olduğum için :) bir de kilolu hamile kalınca, 10 kilo yetecek vallahi..
sen gayet fitsin bence takılma boyun var herkesin bünyesi farklı, ben anneme çekicem sanırım o da hamileliklerini 6-7 kilo ile tamamlamış bende iştah açılması hiç olmadı sanırım onun da etkisi var hamile kalmadan önce nasıl yiyorsam şimdi de öyleyim. ama kimi insanın da sürekli açlık hissi oluyor mecbur yeniyor bişeyler herkesin bünye farklı işte canım
Benimki de mesela açlıktan değil ama şöyle: Ben hayatım boyunca sürekli kendimi kilolu gördüğüm için.. Üniversitede 55 kiloyken de.. sonra 60 kiloyken de.. 65ken de.. sürekli diyet modundaydım. Ara ara cozutup sonra tekrar dönmeler falan.. Hamile olunca o diyet modundan çıktım. Bir süre canımın istediği şeyleri yedim. O yüzden kilo aldım. Aslında benimki hamilelikle alakalı değil. Hamile olmasam ve canımın istediğini yesem yine kilo alıyorum. Vücut sürekli az yemeye alıştığı için metabolizmayı tamamen bozdum maalesef. Azıcık fazla yesem depoluyor. Spor yapmam lazım. Tek kurtuluş o. Zayıflayıp hamile kalayım dedim, biraz da başlamıştım yine ama onun da stresi beni bozuyor. Zaten bir kaç ay bebek için uğraştık falan. Oğlum 1 senede olmuştu. Ya yine öyle olursa diye bir de onun stresi vardı. Sonra yine tatile gittik, orada iyice salmış oldum. Geldi yine kilolar. Hiç farklı bir açlığım yok halbuki. O yüzden ben eski dikkatli yemeli yaşantıma geri döneyim en iyisi :)

Selam kizlar umarim herkes iyidir 🥰 tüm yazışmaları boş vakitlerimde okusam da cevap veremiyorum daha doğrusu sonra yazarım diyorum ve unutuyorum açıkçası...
Bu aralar baya yoğun geçiyor yine. Kızın oda mobilyalarıni sipariş verdik, yatagiydi yorganiydi yok yastığı yok nevresim derken ordan oraya koşturmaca hep..
Kızın kışlık alışverişlerini yapıyorum bir yandan, al al bitmiyor ki 🤦‍♀️🤦‍♀️ birde ben 2 yas alışverişini gecen sene mart sonunda yapmıştım ama sagolsun evladım bir anda boy atınca 2 yaş kıyafetleri kapri gibi oldu. (25aylik suan) o yüzden 3/3-4 yaş alışveriş yapıyorum mecburen bilseydim hiç 2 yaş almazdım 😒😒😒
Garibim oğlana sadece 1 tane hastane çıkışı aldım 🙈 geçen hafta Kızın kıyafetlerine bakmıştım neyse ki hiçbirini atmamistim.6 tane yenidogan çıktı unisex. 10-15 tane unisex 0-3 ay arası çıkarttım. Bir 10 kusur tane daha çıktı ama onlar çiçekli böcekli pembis pembis 🤭🤭 çok sıkıştım mi gece felan rengine bakmadan kullanırım valla nasılsa giyecek giyecek 4-5 kere giyecek büyüyecek . Bu pahalıkta almak şuan biraz israf geliyor. Birde ben kızıma hamileyken (yıl 2020) hm sitesinde tek beden kalan 0-3 ay mont vardi o zaman 30 tl vermiştim ona 🤭🤭 kiz hiç kullanamadı ama oğlana kısmet oldu. 🥰
Bu arada bende bebegin hareketlerini belirgin şekilde hissediyorum. Tekme mi atıyor elini mi çarpıyor, itiyor mu takla mi atıyor tahmin edebiliyorum. Ama şu iki gündür hareket yok. Dinlenmeye geçti sanırım. 🤭🤭🤭

Tecrübeli anneler sizlere bir sorum var. Çocuk odası için böyle güzel deneyimlediginiz kaldırmaz , soğuk geçirmez büyük ebatli olabilecek 11mm lik güzel bir çocuk halısı markası öneriniz var mı???
Allah kolaylık versin canım. Maalesef çocuklar çok hızlı büyüyorlar bir giydiklerini bşr daha giydiremiyorsun benim kız hep 2 beden büyük giydi hala da öyle olmuyor yoksa.
Halı içinde kızımın odasındakini alerjisi olduğundan tüysüz toz toplamayan bişey almıştım hala onu kullanıyorum onu da buradaki çarşıdan bir halıcıdan almıştım canım çokta memnun kaldım. Markayla değilde istersen sen de zamanın olurda halıcılara sor mutlaka aradığın gibi halı vardır ellerinde yoksa da getirtiyorlar.

Hic catlagi hamilelik boyunca olmayip Dogum esnasin da bile çatlayan varmis. O da sanirim zorlanmaktan. Ne yapalim artik catlayacaksan catlayalim içimizden can çikiyor
benim de çatlağım hemen hiç yoktu ama doğumdan sonra fena çıkmıştı. sonrasında zayıflayıp spor da yapınca oldukca azaldı.
ben de öyle düşünüyorum çatlarsa çatlar napalım, bizim ve bebeklerin sağlığı yerinde olsun da gerisi cok önemli değil

Mrb kızlar şöyle bi bakıyorum da hemn hemn hepimiz kan sulandırıcı iğne kullanıyoruz bende dahil. Ben anneme vurduruyorum oda havasını aldırıyor cok şükür kararma olmadi hiç. Bu arada gecen hafta 14. Haftamda kontrolüm vardi belli olmadı cinsiyeti daha 9 gün var kontrole ins. Bu sefer belli olur sanki bi ben kalmışım öğrenmeyen 😁

Arkadaşlar oğlumda sadece bel çevremde sağlı sollu 3-4 çatlak olmuştu. Hiç takmamıştım. Göbeğimde 1 tane bile çatlak olmamıştı. Şimdi ilk çatlağı 1 hafta10 gün önce göbek deliği üzerinde gördüm. Hadi dedim neyse.. Dün de bir tane göbeğin alt tarafında minik çatlak gördüm. Çok moralim bozuldu :KK43: Çok erken değil mi yaa? Aslında nemlendirmeye de çalışıyorum ama moralim bozuldu çok.. Kaşınıyor da anlıyorum bir şeyler olacağını.. Hindistancevizi yağı, kantaron sürüyorum. Az geliyor demek. Her gün süreceğim artık. Gerekirse sabah akşam.. Geçen sefer Lieracla başlamıştım. Sonradan başka alternatiflere geçmiştim. Hani fark etmez, yeter ki nemlensin deniyor ama yine de 1 tane Lierac sipariş verdim korkumdan. Şimiden başlarsa ilerde ne olacak yaa ppuuff :KK43: Umarım ilerlemez daha fazlaaa.. Artık kiloma da daha da dikkat etmeliyim galiba..
Benimde çok kaşınıyor doktoruma sordum ama ne yaparsan yap çatlayacaksa çatlar dedi sadece ne kendirci krem veya bebek yağı sür yeterli boşuna dünya kadar para Verme kremlere dedi. Benim kızımda hiç çatlağım olmamıştı. Ama bunda çok kaşınıyor korkuyorum olacak diye. Şu an çatlak olmadı bakıyorum hep ama bu kaşıntı pek hayra alamet değil bakalım ne olacak. Gerçi artık çatlak tedaviside yapılıyor çok çatlarsam da mecbur öyle tedavi yaparım.

ben kilo konusunda sana moral vereyim canım :KK70: rekor bende sanırım ben 6 kilo aldım, bunu ilk 3.5 ayda almıstım, şimdi 4.5 aylık olduk ve bugün doktoruma kontrole gittim son 1 ayda kilo almamışım. çok şükür bu sefer ideal kilomda hamile kaldım, kalan dönemde de 6 kilo alırsam doğum sonrası vermekte hemen pek zorlanmam, oyuzden cok kafama takmıyorum. son 1 ayda dikkat ettiğim şeyler de daha fazla hareket etmek, makarna pilavi ekmeği abur cuburu azaltmak, bazı günler hiç tüketmiyorum nerdeyse. oyuzden sen de dikkat edersen cok almazsın bundan sonra merak etme.
tırnak makası ben de bebedor aldım hala kullanıyoruz, öyle büyük setler almaya hiç gerek yok gercekten.
ben daha hiç baslamadım alışveriş işine, kıyafet arkadasım verecekti biraz onunla konusmam lazım, annem de yenidogan takımlarını alıcam dedi, sanırım kasımda hallederim, belki 11.11 indirimlerinden ya da yılsonu indirimlerinden de bişeyler yakalarım. en fazla 6 aylıga kadar alırım gerisini zamanla azar azar hallederim diye düşünüyorum. şimdi pandemi etkisi de azaldı, illa ki ilerleyen zamanda bebek ziyaretine gelen olur hediye filan gelir diye düşünüyorum.
bugün gördüm yine bir duygulandım :) biran önce sağlıkla doğsun da mıncıklayayım diye bekliyorum valla 😍 biryandan rahatım bozulacak, tüm düzenimiz değişecek ama bebek eve cok güzel bir enerji getiriyor ya hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah :KK200:
Yaaa.. Bakk almışsın ama durmuşsun ne güzel maşallah :nazar: :) Ben de durabilirim inşallah🙏 Bende hiç hareket yok yaa.. İş yerinde ancak kalkıp ordan oraya gitmem. Öğlen yemeğe çıkmam. Bazen avmye gidiyoruz orada 2 tur. İşte bu.. Çok yoruluyorum çünkü. Hareket çok önemli. Mutlaka başlamam lazım yürüyüşlere yaaa..
Oy bebişi mi gördün :KK68: Hadi inşallah sağlıkla bereketle güzelliklerle gelsinler yeriimmm :KK200:😍😍:nazar:
İnşallah olmazsın yine de :) Erkekler de çatlasa keşke ahahaha😅😅
Ben de lierac kullanıyorum ama dün gördüm bı ebe lierac ta kimyasal var hamilelik için uygun değil yazmış😬 bı daha almiycm oyuzden.bi de benim Dr um lierac nemlendirmez, onunla birlikte nemlendirmek için yağ da kullanmalısın demişti. Hergun sürmek lazım bı de ihmal etmemeli.
Canım valla bir bir kişi dedi diye kullanmamazlık yapmam doğrusu. Milyonlarca insan kullanıyor. Napalım artık..
Hem lierac hem yağ.. Ne bulduysam süreyim o zaman ben 😅😁 Geçen sefer bir karışım duymuştum yağlarla, onu yapmıştım. Yine bir araştırayım onu. Nivea'nın duşta vücut kremi vardı bir de o zaman. Hala var mı acaba hiç duymuyorum. Tutmadı da kaldırdılar mı ki.. Ona da bakayım bi. Her gün süreceğim ya evet. Gerekirse 2 kere 😅

Benimde çok kaşınıyor doktoruma sordum ama ne yaparsan yap çatlayacaksa çatlar dedi sadece ne kendirci krem veya bebek yağı sür yeterli boşuna dünya kadar para Verme kremlere dedi. Benim kızımda hiç çatlağım olmamıştı. Ama bunda çok kaşınıyor korkuyorum olacak diye. Şu an çatlak olmadı bakıyorum hep ama bu kaşıntı pek hayra alamet değil bakalım ne olacak. Gerçi artık çatlak tedaviside yapılıyor çok çatlarsam da mecbur öyle tedavi yaparım.
Evet, benim de oğlanda olmamıştı. O zaman hiç böyle kaşındığımı hatırlamıyorum. İnşallah sende olmaz canım.

siz isim buldunuz mu :)
İsim koymak istemedik şu da ama kızıma uygun olsun istedim onun 2 ismi bunuda öyle olavak bir ismini babası diğerini ben koyacağım öyle karar verdik karışmak yok:) ama gönlümde Ya Alya ya da Azra geliyor benim. Bakalım daha da konuşmadık eşimle bu konuyu. Ev işi tadilat bilmem ne onlarla uğraştık mobilya aldık yerleştir temizle Çok şükür tadilat badana boya işi bitti yarın kadın gelecek camlar silinip perdeler asılır. Halıları yıkattırıdm balkondaki stor perdelerim yıkanacak kolltuklero yıkatacağım işim daha çok fırsat kalmıyor da düşünmeye. En başında konuşmuştuk ama 7.aya kadar isim bulamayacağız eşya almayacağız diye. Ama insan özeniyor bakıyorum bakıyorum geçiyorum hep kıyafetlere eşyalara falan.

X