Kesinlikle katiliyorumkızlar neden bu kadar takıldınız hareketlere :) sanırım kötü haberlerden etkileniyorsunuz ama yapmayın bunu kendinize. ben de ilkinde 19 haftalıkken hissetmiştim ve hiç bu kadar stres yaptıgımı hatırlamıyorum. şimdi de birkaç günde bir ufak bir kıpırtı hissediyorum çok minnak ama düzenli hissetmek icin 24. haftaları beklememiz gerek. onlar Allah a emanet içiniz rahat olsun, beslenmenize, vitaminlerinize, egzersizinize, kendinizi cok yormamaya dikkat edin gerisine zaten müdahale edemiyoruz, tevekkül etmekten baska caremiz yok. rahat olun herşey yolunda
Nasıl oldun canım? Doktora gittin mi?
sakinleşin önce sonra bence bi doktorunuza danışın geç olmadan imkanınız varsa. sancı sıklığınızı dakikayla ölçün eğer sıklıkla devam ediyorsa.
tuvalete çıkmanızda falan sorun var mıydı ? yani belki bağırsakların sıkışması ve baskısından kaynaklı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz bi ihtimal.
Allah korusun, bir şey yoktur inşallah
Endişen varsa doktora git canım en azından için rahatlar
Canım acaba ayaklarını üşütmüş olabilir misin? Bu söylediklerin üşütünce de oluyor çünkü. Öncelikle doktoruna danışabiliyosan bi onunla konuş bakalım. Sonra önlem amaçlı acile gidip bi görünebilirsin bakarlar diye düşünüyorum
idrar yolu enfeksiyonu mu var acaba yakin zaman da baktirdin mi
Panik yapma canım beni de çok aşağıda duruyor ben de korkuyordum ama oluyormuş öyle 5.ay bittikten sonra yukarıya doğru çıkıyormuş. Akıntım var bel ağrım oturunca ve sırt üstü uzanınca çok oluyot ayağa kalktığımda bacağıma vuruyor ağrısı. Sen yine de doktorunla görüş canım olmadı gidersin doktora en azından için rahat eder.
Yazdigin ustunden zaman gecmis ama dr a iletmissindir diye düşünüyorum. Umarim sorun yoktur
İnşallah daha iyisindir canımgeçmiş olsun, arada bende de oluyor. Üşütmüş ya da gaz sancısı yaşıyor olabilirsin..
Sürekli idrara çıkma isteği idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı da olabilir canım. Kardeşim çok sık olur ve söylediği şey hep karnım taş gibi der mesanede sertlik oluyor sanırım enfeksiyondan. Ama sen yine de riske atma bi kontrole git mutlaka enfeksiyonsa da ona göre ilaç verir, rahim ağzında açılma varsa da serklaj yapıyorlar o yüzden ihmal etmemek gerekli bu tarz durumları
Çok sağolun kızlarDoktora gittiniz mi acaba ? Benim de karnım taş gibi oluyor bazen mesela çok ayakta kaldıysam ya da sırt üstü yattığımda
Amin aminnnÇok amin
Yani 76 falan oldum sanırım. Bir 4 kilo geldi.Boyum 1.63. Baya dombili duruyorum.. Kontrol haftaya.
Sabah sabah ne giyeceğim diye ağlayacaktımKış mı geliyor, ne geliyor valla hic sevmem kışı da ama gelecekse gelsin bir an önce, ne giyeceğimizi bilelim. Zaten bir şey olmuyor artık.. Oğlana da bir sürü söylendim. Bugün stresli sinirli bir sabahtı
Canım benim çok geçmiş olsun karbonhidratı azalt demiş doktorÇok sağolun kızlarGeçen hafta idrarda hafif enfeksiyon çıkmıştı zaten gece yatmadan önce suya karıştırılan ilaçlardan içmiştim pek işe yaramadı galiba.
Az önce çıktım doktordan çok şükür rahim iyi durumda kızım da normal pozisyonuna dönmüş çok şükürSuyum aksine çok fazlaymış diyet verdi. Pilav,makarna,börek,tatlı yasak tüketirsen de çok az nadir ye dedi Ben de aksine her gün ya makarna ya pilav yerdim hatta 2 gündür tabak tabak su böreği yiyorum sancılarım içinde magnezyum verdi, sancıların artarsa günde 2 kez al dedi. Enfeksiyondan kaynaklı olarak sık idrara çıkma olur dedi 1-2 gün yine tekrarlarsa tekrardan tahlil vericem ilaç kullanmıştım çünkü bol bol su içip bu durumu azaltmaya çalışıcam. Akıntı ve bel ağrısı da bu zamanlarda normalmiş. Kafam rahatladı çok şükür
Valla ben de bilmiyorumkızlar neden bu kadar takıldınız hareketlere :) sanırım kötü haberlerden etkileniyorsunuz ama yapmayın bunu kendinize. ben de ilkinde 19 haftalıkken hissetmiştim ve hiç bu kadar stres yaptıgımı hatırlamıyorum. şimdi de birkaç günde bir ufak bir kıpırtı hissediyorum çok minnak ama düzenli hissetmek icin 24. haftaları beklememiz gerek. onlar Allah a emanet içiniz rahat olsun, beslenmenize, vitaminlerinize, egzersizinize, kendinizi cok yormamaya dikkat edin gerisine zaten müdahale edemiyoruz, tevekkül etmekten baska caremiz yok. rahat olun herşey yolunda
Aslında iştahım yok benim ya. Tamamen aç gözlülük benimkibenim iştahım çok açık ya sizde de böyle bir sorun var mı ? hiç doymuyor gibiyim, çok yiyorum o yüzden ben de çok hızlı kilo aldım
Guldurdunuz oglana da bir suru soylendim
Gecmis olsun.GözünaydınÇok sağolun kızlarGeçen hafta idrarda hafif enfeksiyon çıkmıştı zaten gece yatmadan önce suya karıştırılan ilaçlardan içmiştim pek işe yaramadı galiba.
Az önce çıktım doktordan çok şükür rahim iyi durumda kızım da normal pozisyonuna dönmüş çok şükürSuyum aksine çok fazlaymış diyet verdi. Pilav,makarna,börek,tatlı yasak tüketirsen de çok az nadir ye dedi Ben de aksine her gün ya makarna ya pilav yerdim hatta 2 gündür tabak tabak su böreği yiyorum sancılarım içinde magnezyum verdi, sancıların artarsa günde 2 kez al dedi. Enfeksiyondan kaynaklı olarak sık idrara çıkma olur dedi 1-2 gün yine tekrarlarsa tekrardan tahlil vericem ilaç kullanmıştım çünkü bol bol su içip bu durumu azaltmaya çalışıcam. Akıntı ve bel ağrısı da bu zamanlarda normalmiş. Kafam rahatladı çok şükür
Ay napicaz böyle bilmem..Ben de aynı 1.60 boy 76 kilo çok dombili hissediyorum
gelmiş geçmiş olsun, baya merak etmiştim sizi. benzer sancı belirtileri ben de yaşadım kanamadan sonra ama ben sakin kalıcam bi şey yoktur diye kendimi yiye yiye 2 gün geçirdim anladım ki sindirim problemim yüzündenmiş.Çok sağolun kızlarGeçen hafta idrarda hafif enfeksiyon çıkmıştı zaten gece yatmadan önce suya karıştırılan ilaçlardan içmiştim pek işe yaramadı galiba.
gelmiş geçmiş olsun, baya merak etmiştim sizi. benzer sancı belirtileri ben de yaşadım kanamadan sonra ama ben sakin kalıcam bi şey yoktur diye kendimi yiye yiye 2 gün geçirdim anladım ki sindirim problemim yüzündenmiş.
Umarım bir an önce geçer kanama alanlarınız, ben de test yaptırmıştım önceden kaybım olduğu için, bence iyi yapmışsınız test yaptırmakla evet kaybınızın nedeni genetik bozukluk olabilir ama belki de küçücük bir pıhtı bebeğe gidip zarar vermiş de olabilir, içiniz rahat etmiyorsa oksapar konusunda hem perinatoloğa hem Hematoloji uzmanına danışın bence farklı düşünebiliyor doktorlar siz de içinize sinen şekilde ilerlersiniz. Çok geçmiş olsun tekrar.Benımde kanama alanım var kanama alanım ne zaman bi gececek gibi oluyır doktor iğneye devam edelim diyor oluyorum iğneyi hop aynı sekılde vajinamda dolgunluk hissiyle doktora gidiyorum aynı sekılde eski haline gelmıs buluyorum kanama alanımı doktora anlattım durumu keselim dedi oksaparı kanama alanı gecene kadar dedi 20 gundur ne coraspin ne de oksapar oluyorum hiç bir sorun yasamadım faktor 5 heterezigot pai 4g/5g olmasına ragmen , ya yasım 24 sigara alkol vb herhangi bir sorunum yok , ilk gebelik kaybım kürtajdı hiç gelişmemişti bu nedenle yaptırmıstım testi ozamanlar doktorlar ilk gebelik kaybında yaptırmamamı soylemıslerdi gebelde kromozom bozuklugu nedenıyle erken gebelik kaybı yasanır demişlerdi keske dinleseydım onları
probiyotiğe yüklenip ekmeği kestim ben artık. bi de midem kazındıkça meyve yiyorum. 4 lt yakın su içiyorum. o ara o kadar korktum ki bi de iki tane olunca zaten erken doğum riski var diye her yerde bağırıyorlarBenimde öyle biliyor musunuz, bi ağrı sancı var ama sanırım bağırsaklarım kaynaklı. Kendimi çok dinlememekte çalışıyorum, Rabbim korusun hepimizi
Allah razı olsun canım ben de geceyi zor geçirdim bi türlü kafamı rahatlatamamıştım. Sindirim problemi ben de de çok oldu yeni kan ilacına başladım daha çok yaşarım bu problemi diyodum ama her gün ev yoğurdu yiyerek sindirimimi düzelttim. Hergün tuvalete çıkmaya başladım yoğurt ben de çok işe yaradıgelmiş geçmiş olsun, baya merak etmiştim sizi. benzer sancı belirtileri ben de yaşadım kanamadan sonra ama ben sakin kalıcam bi şey yoktur diye kendimi yiye yiye 2 gün geçirdim anladım ki sindirim problemim yüzündenmiş.
İnşaAllahh canım benim çok sağolCanım benim çok geçmiş olsun karbonhidratı azalt demiş doktorçok şükür iyisin bebekte iyi bol bol su iç canım inşallah geçer kısa zamanda
Anladım canım doktorun perinatolog önerdiyse bence de perinatolog araştır en iyisi illaki bir fark var aralarında demekkiCanım çok duydum bu doktoru hatta kendi doktoruma da sordum çok memnun kalan var ama bana sorarsan perinatolog öneririm dedi
Hiç sorma canım ya içim gitti yasak koyuncaGecmis olsun.GözünaydınKarbonhidrat da her şeye zararlı yahuu!! Adil değil
Açıkçası bende yazdım ne güzel aynı haftadayız ben hissetmiyorum diye ama bunda üzülme belirtisi ibaresi yok canım yanlış anlaşılma olmasın. Tabi ki her hamilelik kendine has ki aynı kişinin birinci ikinci hamilelikleri bile birbirinden farklı.pisman olacağın bir durum yok yani yaşadığını yazmışsın ben kimsenin de üzüldüğünü düşünmüyorum açıkçası sadece herkes sabırsızlıkla o sürece geçmeyi bekliyor o kadarKesinlikle katiliyorumBen gece uyutmadi minnak haliyle diye yaramazligini yazmak istemistim. Ama uzulenkeri gorunce pisman oldum. Bence de kesinlikle hareketi hic onemli bir konu degil bu donemde!
Çok teşekkür ederim canım zaman ayırıp sorduğun icinAnladım canım doktorun perinatolog önerdiyse bence de perinatolog araştır en iyisi illaki bir fark var aralarında demekki
kesinlikle canım o yüzden ciddi indirimlerde mutlaka bişeyler alıp kenarı atmak şart oldu 1 yaş kışlıkları bile almaya başladım denk geldikçe. bu pahalılıkta artık kıyafet hediyesi de gelmezeskiden yeni evlilere borcam hediye giderdi borcam pahalılaştı o da bitti bu kıyafet işi de aynı olacak
Canım geçen yakınımı götürdüm oraya detaylı ultrason için gittik sabah 10 dan mesai bitimi 4 e kadar oradaydık inanırmısın perişan olduk oralarda yani o kadar kalabalıkta anca sıra gelmişti 3 te falan çıldırdım yani bende gebeyim her yerim ağrımıştı oturmaktan beklemekten yakınımın çocuğuda vardı garibim oda oralarda mahvoldu akşama kadar ayy ne yorucu Bi gündü
Ne güzel civcivler iyiymiş canım benimAminn inşallah canım
Ay kışlıklara hiç girmedim ama sanırım bu aylık para harcama haddimi de doldurdumSonraki aylara kısmet.. Gerçi dün akşam böyle dedim sonra yine dayanamayıp 3 parça daha aldım İlk aylar için çok mu olacak acaba, hediye falan da gelir diyordum ama bek sen şimdi hediye de gelmez diyorsun Yandık gitti hee... Hayır dün markette laktozsuz süte 22 lira verince ve bunun 1 sene önce falan 7-8 lira olduğunu düşününce içime nasıl oturdu. Çok üzülüyorum vallahi.. Kıyafetler de aynen böyle olacak gibi.. Böyle böyle her ay bir şeyler alacağım galiba. Vallahi ilk çocukta böyle yapmamıştım ya..
Valla gülsem mi ağlasam mı bilemedimAynen öyle.. Bebek için bir alt eşofman 50 lira en ucuzu. Bebek ya. 1 m bez. Şaka gibi ama gerçek.. Çok üzücü vallahi..
Hay Allah yaa.. Neyse ki bebişler iyiymiş çok şükürGözünaydın İnşallah bir daha bu kadar beklemezsin canım..
Evet bazen kalabalık oluyor canım bebişler sağlıklı olsunlardaBen kızımda da böyle yapmıştım kesinlikle daha ekonomik oluyor hatta geçen sene bir yelek beğendim ama küçük yoktu siyah ilkokula başlayınca da giyer dedim 25 tl gibi bir sey ve 7-8 yaşını aldım kızım bu sene 5 yaşına girdiöyle uygun bir sey bulunca asla kaçırmıyorum çünkü mutlaka giyiyor çocuklar sadece ilk 2 sene büyüme eğrisini tahmin etmek zor benim kızım mesela zayıf bir çocuktu genelde aldıklarını giydirebildim ama teyzemin bir kızı var şuan kızımın 2 yaşında bile giydiği takimi giyiyor ve 10 aylık daha yani bu gibi bir süprizle karşılaşmadığımız sürece erken almak kesinlikle pozitif bir şey eskiden ekonomi böyle değilken bile bu şekilde alışveriş yaptığım için artık bende alışkanlık oldu zaten her şeyi stok yaparim indirimde alirim ozellikle tekstilde mevsiminde aldığım çok az şey vardır
Ben çok gittim ama bu sefer bu kadar kalabalık oldu ben 10.30da gittiğimde 1de en geç çıkıyordum 11.30da bir gittiğimde 1.30da çıkmıştım ama bu hafta gerçekten korkunçtu10.30da gittim 2de içeri girdim ancak 3 gibi çıktım bende bir de nasıl denk geldi bilmiyorum birden beni çağırdılar operasyon gelmiş ondan önce sana bakalım dediler ben operasyon gelince bana asla sıra gelmeyecek diye düşündüydüm
Evet civcivlerime iyi dediler çok şükür❤ Allah tüm civcivlerimizi korusun
Ayy bende para çok harcadım bu ay kart limitlerim bitti falanben kartların yeni tarihe geçmesini bekliyorum indirimde bez gördüm alıyorum başka ne görsem alıyorum altın takmazlar hiç ama bence hediye olur ben altından ümidi kestim gerçekten su ekonomide ağlanacak halimize gülüyoruz bak bana bugün arıtma servisi geldi 1 sene önce 3 filtre değişmiş 200 kusur bir para almıştı şimdi 450 tl tuttu. Site aidatımız daha geçen sene 300 tlydi 510 tl ödedim. Bir de kızımın beslenmesi için abartmıyorum 1 avuç falan kabuksuz kuruyemiş aldım ve yine bazı bakliyat malzemeleri aldım azar azar 150 tl de oraya gitti ilaç yazdırdım 50 tl fark ödedim yani sadece bugun bin tl ustunde para harcadim ve luks birsey yok bu sekilde nasil gecincez hic bilmiyorum
Vallahi 1500 tl dedi bir perinatolog 2 haftada bir görmek gerek seni dedi bende çapaya gidiyorum ve özele vereceğim parayla çocukların eksiklerini gidermeye karar verdim beklemek gerekse de beklerim artıkama umarım bir daha böyle olmaz amaaan civcivlerimiz sağlıklı olsun da gerisi önemli değil her şeye göğüs gereriz artık
çok sevindim canım, uyarılara uyacaksın artık yapıcak bişey yok sebzeye yüklenÇok sağolun kızlarGeçen hafta idrarda hafif enfeksiyon çıkmıştı zaten gece yatmadan önce suya karıştırılan ilaçlardan içmiştim pek işe yaramadı galiba.
hiç bi fikrim yok bu konuda ya ama küçük boy valiz bence yeterli olur tabi hastaneye bornozundan nevresim takımına kadar götürenler oluyor eğer çok şey koyacaksan en az orta boy al bence canım. benim de nişanımda gelen orta boy bi valizim vardı onu kullanıcam nasipse.arkadaşlar , doğum çantası niyetine girip sonra da kullanırım diye valiz almayı düşünüyorum.
piyasaya olan hakimiyetimi de kaybetmişim, internetten sipariş vereceğim. önerebileceğiniz ürün varsa linkleri üstüme yağdırabilirsiniz
senin artık daha çooooooook stokçuluk yapman lazım canımBen kızımda da böyle yapmıştım kesinlikle daha ekonomik oluyor hatta geçen sene bir yelek beğendim ama küçük yoktu siyah ilkokula başlayınca da giyer dedim 25 tl gibi bir sey ve 7-8 yaşını aldım kızım bu sene 5 yaşına girdiöyle uygun bir sey bulunca asla kaçırmıyorum çünkü mutlaka giyiyor çocuklar sadece ilk 2 sene büyüme eğrisini tahmin etmek zor benim kızım mesela zayıf bir çocuktu genelde aldıklarını giydirebildim ama teyzemin bir kızı var şuan kızımın 2 yaşında bile giydiği takimi giyiyor ve 10 aylık daha yani bu gibi bir süprizle karşılaşmadığımız sürece erken almak kesinlikle pozitif bir şey eskiden ekonomi böyle değilken bile bu şekilde alışveriş yaptığım için artık bende alışkanlık oldu zaten her şeyi stok yaparim indirimde alirim ozellikle tekstilde mevsiminde aldığım çok az şey vardır
benim çeyiz olrak evde olmayınca dedim şimdi alayım bari onda da malum alışveriş sitelerinde hep bilmediğim markalar var güvenilir midir bilemedim, bildiğim markaların da etiketleri almış başını dağlara çıkmış.hiç bi fikrim yok bu konuda ya ama küçük boy valiz bence yeterli olur tabi hastaneye bornozundan nevresim takımına kadar götürenler oluyor eğer çok şey koyacaksan en az orta boy al bence canım. benim de nişanımda gelen orta boy bi valizim vardı onu kullanıcam nasipse.