• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kizlar bebeğimin tekmelerini azda olsa hissediyordum ama iki gündür hiç hissetmedim içime bir Kurt düştü sizler hergun hissediyormusunuz
Canım hepimizde öyle oluyor benim düne kadar bazen 2 gün hiç anlamadığım olmuştu dün gün boyu hissettim bugün yarım saat önce falan gittikçe artmaya başlıyor. 18.haftadan sonda daha çok hissetmeye başlayacaksın. 18+4 teyim 2 gündür çok net anlıyorum. Bi de 2 çocuk daha erken derlerdi. Benden önce hisseden bir sürü insan var. İlk anne olacak olanlardan. 20.21.haftalardan sonra sık sok hissediliyormuş artık tamamen sağlıkla gelsinler inşalllah🙏

hepinize , dualarınıza tek tek çok teşekkür ederim 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 serum alıyorum daha sakinim şükür şimdilik ufak ağrılardan başka büyük şikayetim yok pembe lekelenmem devam ediyor yalnızca.
Günaydın canım nasıl oldun. İyi misin?
Stres yapma sakın olur mu? O en büyük düşük riskidir der hep doktorum. Şuan riskin varsa da iki katına çıkartmış olursun. Kötü bişey yoktu kanama alanıdır ben öyle hissediyorum, sen de iyiyi hisset. Her şey yolunda olacak Allah’ın izniyle canım benim. İnşallah güzel haberler vereceksin bize. Bol bol uzan dinlen. Kalkma hiç.

Günaydın kızlar umarım hayırlı haberler alacağımız bir gün olur :dua::nazar::emir_bebek::KK200:
Sabah kahvaltımı iyi yapıyorum belkide onun çok etkisi var 🙄 ay bilmiyorum valla canım çok yemekte dert hiç yemek yememeekte.. ama bende geçici diye düşünüyorum şu evdeki konserve bzuluk işleriyle taşınma işini halledersin sanki rahatlayıp eski düzenine döneceğim gibi geliyor nedense 😑
aynen canım iş güç stresi de etkiliyor en kısa sürede işlerini toparlayıp kendine zaman ayırman temennisiyle :anneadayı::nazar::KK200:
Benim de okuma ve araştırmalarıma göre, bebeğin çişli bez ile çok durmaması her çişten ya da kakadan sonra altının temiz su ile silinmesi temizlenmesi pişik riskini yüksek oranda azaltıyormuş. ıslak mendile çok güvenmemek gerekli ilk başlarda bence en güzeli ılık suyla temizlemek
canım kızımda ilk başta hep ılık su pamuk kullandım daha sonra yenidoğan ıslak mendil kullandım sleepy ve unibaby en iyisi bence sleepy kesinlikle zat:emir_bebek:en yenidoğanlar kokusuz alkol paraben içermiyor saf su ve pamuk o yuzden hiç sıkıntı yaşamadım canım aklında olsun çünkü dışarı çıktığında ıslak mendil kurtarıcı oluyor
kızlar bi anda kanamam oldu, kırmızı. hastaneye gidiyorum nolursunuz dua edin .

Allah razı olsun dualarınıza çok ihtiyacım var, bebekler iyi görünüyor serviks iyi ama yatış verdi doktorum. serum iğne hap fitil başladı 24 saat gözetim dedi. bebeklerden birinin plasentası aşağı inmiş. şu an kanamadan göremiyor olabiliriz ama kanama alanı da olabilir yarına görürüz dedi. bekliyorum şimdi 😞
çok geçniş olsun canım Rabbim şifa versin inşallah en kısa sürede toparlanırsın iyi düşün bak miniklerinde iyiymiş hem kontrol altında olman da çok iyi evham yapma dualarım seninle :dua:
Kizlar bebeğimin tekmelerini azda olsa hissediyordum ama iki gündür hiç hissetmedim içime bir Kurt düştü sizler hergun hissediyormusunuz
canım 20 li haftalara kadar hergün hissetmemen çok normalmiş doktorum öyle dedi hergün hissetmeyince stres yapma 24 den sonrasını bekle dedi.:anneadayı::anne::nazar:
16. Haftada kahverengi lekelenmem basladı doktor gelebılır demişti lekelenmenin 3. gunu doktora gittiğmde 16+3 iken rahim agzımı kaplayan 3.5cm lik bir kanama alanım oldugunu yani onceki kanama alanımın buyudugunu ogrendim rahim ağzımı bu kan kapladıgı için dolgunluk hissettiğim soylendi kahverengi akıntışarım devam edıyor, rahim agzımı alttan ultrasonda 38mm olçtü ıstırahat ve gunde 3progestan ve 3gune bir pruluton onerildi bebek gelişimi adet tarıhime göre 1 hafta onde ılerlıyor bebegimi kaybetmekten cok korkuyorum
çok geçmiş olsun canım dinlen olabildiğince benimde ara ara lekelenmem ve kanama alanlarım oluyor hatta 9 ay boyunca kanama ile geçiren insanlar bile var önemli olan bebeğinin gelişimi kendine stres yapma olabildiğince uzan ve ilaçlarını düzenli kullan Rabbim şifa versin en kısa sürede bu süreci atlatırsın sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah :dua:

Günaydın kızlar umarım hayırlı haberler alacağımız bir gün olur :dua::nazar::emir_bebek::KK200:

aynen canım iş güç stresi de etkiliyor en kısa sürede işlerini toparlayıp kendine zaman ayırman temennisiyle :anneadayı::nazar::KK200:

canım kızımda ilk başta hep ılık su pamuk kullandım daha sonra yenidoğan ıslak mendil kullandım sleepy ve unibaby en iyisi bence sleepy kesinlikle zat:emir_bebek:en yenidoğanlar kokusuz alkol paraben içermiyor saf su ve pamuk o yuzden hiç sıkıntı yaşamadım canım aklında olsun çünkü dışarı çıktığında ıslak mendil kurtarıcı oluyor

çok geçniş olsun canım Rabbim şifa versin inşallah en kısa sürede toparlanırsın iyi düşün bak miniklerinde iyiymiş hem kontrol altında olman da çok iyi evham yapma dualarım seninle :dua:

canım 20 li haftalara kadar hergün hissetmemen çok normalmiş doktorum öyle dedi hergün hissetmeyince stres yapma 24 den sonrasını bekle dedi.:anneadayı::anne::nazar:

çok geçmiş olsun canım dinlen olabildiğince benimde ara ara lekelenmem ve kanama alanlarım oluyor hatta 9 ay boyunca kanama ile geçiren insanlar bile var önemli olan bebeğinin gelişimi kendine stres yapma olabildiğince uzan ve ilaçlarını düzenli kullan Rabbim şifa versin en kısa sürede bu süreci atlatırsın sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah :dua:
İnşallah tesekkurler dualarınızı eksik etmeyin 😢🫶🏻💖

Canım hepimizde öyle oluyor benim düne kadar bazen 2 gün hiç anlamadığım olmuştu dün gün boyu hissettim bugün yarım saat önce falan gittikçe artmaya başlıyor. 18.haftadan sonda daha çok hissetmeye başlayacaksın. 18+4 teyim 2 gündür çok net anlıyorum. Bi de 2 çocuk daha erken derlerdi. Benden önce hisseden bir sürü insan var. İlk anne olacak olanlardan. 20.21.haftalardan sonra sık sok hissediliyormuş artık tamamen sağlıkla gelsinler inşalllah🙏
Benm üçüncü gebeliğim ya bide daha erken hissederim net bir şekilde diyordum iki gün hiç hissetmeyince panikledim bian amin canım inşallah sağlıkla gelsinler inşallah 🤲

Allah razı olsun dualarınıza çok ihtiyacım var, bebekler iyi görünüyor serviks iyi ama yatış verdi doktorum. serum iğne hap fitil başladı 24 saat gözetim dedi. bebeklerden birinin plasentası aşağı inmiş. şu an kanamadan göremiyor olabiliriz ama kanama alanı da olabilir yarına görürüz dedi. bekliyorum şimdi 😞
Canım çok geçmiş olsun bizi haberdar et umarım bir sıkıntı çıkmayacak🙏🏻🙏🏻

maalesef ben haftada 2 balık yiyemiyorum, çalışıyorum yeme düzenim de bulantılardan hala oturmadı, yılllarda magnezyum omega 3 c vitamini apa gibi takviyeler zaten kullanıyordum, şimdi bıraktım tek doktorun dediği multi vitamini ( içinde omega ve folikte var) ve demir kullanıyorum.

aaaa ne tesadüf ne güzel çok iyi denk gelmiş haftalarımız aynı gerçekten, sizin cinsiyet ne ve ilk çocuk mu ? benim ikinci, ilki 8 yaşında erkek bu da erkek olacak
Ben de balık yiyemiyorum. Doktorum ceviz, fındık, badem yemeye çalış en azından dedi. Stresli bir işim vardı. Gebe olduğumu öğrenince ayrıldım. Yurtdışı bağlantılıydı ve bu yüzden biraz zaman kavramı yoktu. 12 yıldır çalışıyorum zaten. Biraz ara verdim , süper oldu ☺️

Benim ilk çocuğum ve kız. Hayırlısıyla hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza. Burayı takip etmeyi seviyorum. Kızların güzel paylaşımları umut oluyor.

Günaydın kızlar ön sonucum çıkmış çok şükür NORMAL 🤲🏻 İnşallah diğer sonuç bekleyenlerin ve Gulce Ada Gulce Ada nın da sonucu temiz çıkar.
minseo minseo sen özellikle etiketle demiştin canım 😊
Canim cok sevindim İNSAALLAH benim sonucum da temiz cikar bak ne guzrl bu mübarek Cuma gunu guzel haberler almışsın darısı başıma İNSAALLAH 🤲🤲🤲

Beneğin gelişimi cok iyi 1 hafta önde gidiyor son adet tarihime göre bebekte plasentada bir sorun görmuyorlar ve bebegın yukarı yerleşimli oldugumu soyluyorlar ama ben bu kanama alanlarından cok korkuyorum gecen cuma gittiğimde sorun yok kucuk bir kanama alanı var eski kanamadan kalma leke seklınde gelebılır denilmişti dün gittimde 3.5 cm oldugunu buyuk sayılamayacgını rahim agzımda biriktiğini öğrendim rahim agzında birikmesi daha mi iyi atılması için anlayamadım rahim agzım 38 ölcü bu sefer alttan cok korkuyorum

Nasılsınız nasıl oldunuz dualarım sizinle 🤲🏻🤲🏻😢😢😢
teşekkür ederim ben de plasentada kordonda ve rahimde kanama görülmedi çok şükür az önce kontrol edildim. ama benim bi plasentam aşağıda ve kırmızı lekelenmem devam ediyor. sizi iyi anlıyorum ama sakin olun ilaca başlamışsınız progestan ve pruluton kahverengi lekelenmeyi kapatacaktır inşallah. benim de akıntımın kahveye dönmesini bekliyoruz mesela hala hastanedeyim. benim rahim ağzı da 3.7 ölçüldü normal dedi doktorum. ben de progestan başlayacağım ve önümüzdeki 4 gün ev istirahati dedi. sakin olun rahat pozisyonlar bulup uzanın evinizde, Allahın izniyle geçecektir.

Ben de balık yiyemiyorum. Doktorum ceviz, fındık, badem yemeye çalış en azından dedi. Stresli bir işim vardı. Gebe olduğumu öğrenince ayrıldım. Yurtdışı bağlantılıydı ve bu yüzden biraz zaman kavramı yoktu. 12 yıldır çalışıyorum zaten. Biraz ara verdim , süper oldu ☺️

Benim ilk çocuğum ve kız. Hayırlısıyla hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza. Burayı takip etmeyi seviyorum. Kızların güzel paylaşımları umut oluyor.
Kizinizi saglikla kucaginiza alin insallah 🤲 Size vitamin verdi mi doktorunuz? Ben balik, yumurta, sebze, meyve ve kuruyemis yiyorum dedim sadece d vitamini yazdi. Beslenme guzel, bebegin gelisimi guzel, degerlerim guzel dedi. Kan icin de vermedi. Surec icerisinde ihtiyac duyarsak baslariz dedi ... Folik asidi de stopladi

Kizinizi saglikla kucaginiza alin insallah 🤲 Size vitamin verdi mi doktorunuz? Ben balik, yumurta, sebze, meyve ve kuruyemis yiyorum dedim sadece d vitamini yazdi. Beslenme guzel, bebegin gelisimi guzel, degerlerim guzel dedi. Kan icin de vermedi. Surec icerisinde ihtiyac duyarsak baslariz dedi ... Folik asidi de stopladi
Amin, hepimiz 🙏
Balık dışında bende elimden geldiğince hepsinden yemeye çalışıyorum. Doktorum vitamine karşı. Bende pıhtılaşma olduğu için folikasite devam ediyorum. Fakat başka birşey yok.

günaydın güzel bir gün olsun hepimize 🌸
tekrar desteğiniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim 💕💕
ben iyiyim bebeklerim de iyiler çok şükür 🥹🧿🧿 kanamam az akıntıya döndü hala pembe kırmızı ama moral bozmuyorum progestan başlayacakmışım. 3-4 gün hep yatacağım. önümüzdeki cuma tekrar kontrole geleceğiz. çıkış için de kanama rengimin biraz daha dönmesini bekliyoruz. plasentanın birinin aşağıda olmasından başka bir teşhis yok elimde. neden oldu bilmiyorum ama Allah bir daha değil bana hiç bir gebeye yaşatmasın🙏🏼🙏🏼

günaydın güzel bir gün olsun hepimize 🌸
tekrar desteğiniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim 💕💕
ben iyiyim bebeklerim de iyiler çok şükür 🥹🧿🧿 kanamam az akıntıya döndü hala pembe kırmızı ama moral bozmuyorum progestan başlayacakmışım. 3-4 gün hep yatacağım. önümüzdeki cuma tekrar kontrole geleceğiz. çıkış için de kanama rengimin biraz daha dönmesini bekliyoruz. plasentanın birinin aşağıda olmasından başka bir teşhis yok elimde. neden oldu bilmiyorum ama Allah bir daha değil bana hiç bir gebeye yaşatmasın🙏🏼🙏🏼
Amin canım inşallah yukarıya çıkar o da. Bazı gebelerde aşağıda oluyormuş 5.Aydan sonra yukarıya çıkamaya başlıyormuş canım. Çok geçmiş olsun.

teşekkür ederim ben de plasentada kordonda ve rahimde kanama görülmedi çok şükür az önce kontrol edildim. ama benim bi plasentam aşağıda ve kırmızı lekelenmem devam ediyor. sizi iyi anlıyorum ama sakin olun ilaca başlamışsınız progestan ve pruluton kahverengi lekelenmeyi kapatacaktır inşallah. benim de akıntımın kahveye dönmesini bekliyoruz mesela hala hastanedeyim. benim rahim ağzı da 3.7 ölçüldü normal dedi doktorum. ben de progestan başlayacağım ve önümüzdeki 4 gün ev istirahati dedi. sakin olun rahat pozisyonlar bulup uzanın evinizde, Allahın izniyle geçecektir.
Beraber sağlıkla atlatırız insallah cok geçmiş olsun dualarım sizinle , benimde 14. Haftada oldu yoğun kanamam 2 gün sürdü sebep bulunamadi,sonra sarıya döndü 16. Haftadayim salıdan bu yana kahverengi geliyor eski kanamadan kalma sanırım sizinkileri en kısa sürede dönecektir, benim plasentam normal yerinde doktor lekelenme ve kanamalarimj rahim seklimin biraz basık olmasına bağlıyor, korktuğum tek şey kanama alanım tam rahim agzinda bu bir risk mi emin değilim umarım atlatırız cok geçmiş olsun yiyecek ekmeği varsa ne olursa olsun gelecek dünyaya Rabbım kucağımızi boş birakmasin

Back
X