• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek sürecinde olanlar !

Valla ne çektik ya 🤣🤣 vur vur hakkındır 🤭🤭 E er38 haklıydı ama burası bizim özelimiz ya ne güzel dertleşiyoruz yani 😊 o anki heyecanla Allah ne verdiyse artık 🤣🤣🤣 düşürmeyelim yeter ki 🤣🤣🤣🤣
Oy inşallah nasip olsun zaten niyetim var dilerim Rabbim nasip kısmet eder sağlıklı şekilde hepsini gerçekleştirebilirim inşallah 🤲👼🫶🏻
Aynen yavaş yavaş çekeriz halayımızı 😂 kız onu bırakta 9 ayı nasıl bitireceğiz çok uzun gibi 🫣😁

Oy inşallah nasip olsun zaten niyetim var dilerim Rabbim nasip kısmet eder sağlıklı şekilde hepsini gerçekleştirebilirim inşallah 🤲👼🫶🏻
Aynen yavaş yavaş çekeriz halayımızı 😂 kız onu bırakta 9 ayı nasıl bitireceğiz çok uzun gibi 🫣😁
9 ayda bişey olmaz atlatırız da kk bizi çekebilir mi bilmem 🤣 bunun belirtileri var, hamilelik depresyonu var bilemiyorum yani 🤣🤣🤣🤣

1- Öncelikle tüp bebek yaptırmadan önce kesinlikle rahim filmi çektirin. Ecomar ve sonomed de Cevat isminde bir doktor var. En iyisidir. Orayı arayıp, rahim filmi çektirmek istiyorum derseniz, size uygun zamanı soyleyecektir. Çok kolay ve acısız bir işlem. Normal bir jinekolojik muayeneden bir farkı yok. Simir testi çok çok daha can acıtan bir işlem.
2- siz de eşinizden kromozom analizi baktirin. Genetiginizde herhangi bir sorun varmi baksınlar. Eğer genetik problem varsa bu dusuklere veya hamile kalmaya engel olabilir. Özel lab. Veya herhangi bir devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne giderek, amh değerim düşük. Tüp bebek öncesi doktorum genetigimize baktırmak istiyor derseniz, size yardımcı olur. Eğer sorun varsa pgt li yani genetik analizi embiriyolar transfer edilir.
3 - ayrıca siz devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne gittiğinizde trambofili 6 li panel baktirmanizda gerekir. Kan pihtilasmasi problemi olup olmadığını öğrenmeniz lazım ki, tüp bebek surecinde size kan sulandirici igne versinler.
4 - rahimde katil hücre testi. Yani flow sitometri kır testi. Bu test sadece istanbulda mikrogen lab. Yaptırılıyor. Diğer illerde yapan lab. Vardır ama benim bilgim yok. Rahimde katil hücre fazla ise, rahim var olan embiriyoyu kanser gibi hücre sanıyor. Bu erken öğrenilirken şayet, ilaç veya serum ile bu sorun ortadan kalkıyor.
5. Esinizde muhakkak spermiyogram ve sperm dna hasar testi yaptırın. Eğer eşinizin spermi az sa , hareketsizde veya sperm dna sinda problem varsa, oluşan embiriyorlsr 5.gune kadsr gidemiyor. İlaçla tedavi ediliyor.
Öncelikle bu kadar detaylı bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim ben şuan tüp bebek tedavisi sürecindeyim 2 kez transfer oldum ilki negatifti ikincisi ise kimyasal gebelik oldu şimdi inşallah üçüncü için bekliyorum ama üçüncüyü olmadan önce eksik bı testim varsa yaptırmak için sormuştum
1- rahim filmini çektirdim sizin dediginiz yerleri de duydum ama ben şişli de galen labaratuvari var oraya yaptırdım anestezisiz bı şekilde oldum ve sadece ilaç verilirken biraz adet sancısı gibi bı ağrım oldu çok ağrı hissetmedim ben
2-benim eşim de azosperm çıktı o yüzden tese ameliyatı oldu Allah'tan çok şükür sperm buldular ve dondurma işlemi yaptılar ama kromozom analizi yapmadik
3-bu dediğinizi hiç duymadım yaptırmadım da ama doktorum axeparin adlı bı igne yazdı kan pıhtılaşmasini önlüyormus bide benim amh değerim 7 çıktı
4- bu hücreyi yeni duydum bu kez gittiğimde doktoruma soracam yap derse yaptırmayı düşünüyorum
5- eşimde ztn sperm çıkışı olmuyormuş damar tıkanıklığı olabilir dediler ondan ztn tese ameliyati oldu

Canım çok üzüldüm duygularını paylasiyorum. Üst üste kimyasal gebelik yada negatifin varsa bu arastirmali önce ki sorun bulunup tedavi edilsin ve tekrarlanmasın bence. Bende ilk gebeliğim kimyasaldi 2 ay ara sonrasındaki transferimde 2. Tuttu daha önceki tedavimde tabiki. Şuan bu tekrar tedavim kardeş için aslinda çocuklarımız için kismetse eğer 🤲🤲🤲
Ben bı kez negatif bir kez de kimyasal gebelik yaşadım devlette yaptırıyorum acaba bı araştırma yaparlar mı bilmiyorum

Back
X