2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim de oyle sabahları feci oluyor bulanti neredeyse kuscak gibi oluyorum yemesem bulaniyor yesem de oyle ama tükürük fena ediyor beni İNSAALLAH saglikla gecer bebisler de saglikli olur

Masaallah baya cikmis senin zayıfsın belki ondan bole buyuk duruyor benim de 14.hafta olcak bu hafta ama cok yemek yemişim de gaz varmis gibi oysa oğlumda bu aylarda ayni senibki gibiydi

Maşallah bn tahmini 16 dayim az biraz belli ama snnki kadar degil. Artik cevrenin haberi olma zamani gelmisti pek bakmadim yazilanlara ama yeni duyurdun cevrene sanirim düğün sebebiyle saglikla gelsin minnoş minnoş büyümüş ne gusell

Benim de oyle sabahları feci oluyor bulanti neredeyse kuscak gibi oluyorum yemesem bulaniyor yesem de oyle ama tükürük fena ediyor beni İNSAALLAH saglikla gecer bebisler de saglikli olur
O tükürük geniz akıntısı balgam beni kahretti aylarca onlar yüzünden serumla beslendim kendi tükürüğümden midem bulanıyordu kusuyordum akşama kadar. Allah yardımcısı olsun bulantısı olan herkesin yaşadım biliyorum çok şükür bugünlerime inşallah geri de gelmez

Masaallah baya cikmis senin zayıfsın belki ondan bole buyuk duruyor benim de 14.hafta olcak bu hafta ama cok yemek yemişim de gaz varmis gibi oysa oğlumda bu aylarda ayni senibki gibiydi
Evet normalde hiç göbeğim olmazdı düzdü ama bebek alıyor demekki biz almasak ta bebek büyüyor yapmak bişi yok vallahi ben 20/25 kg bile alsam umurumda olmaz yeterki sağlıklı olsun ve bulantılarım kabızlığım olmasın tek derdim kilo olsun. Kızımda 30 kg almıştım 2 ayda fazlasını verdim. Zaten hastaneden çıkınca balon gibi sönmüştüm

Selam kızlar, dün hastanede serum aldım idrar da enfeksiyon çıktı, çok yoğun değilmiş ama beni rahatsız ediyor. Antibiyotik başlamıştı doktor bir şase toz şeklinde ilaç da içtim, yine beni hafif rahatsız ediyor tam geçmedi ve çok korkuyorum daha önce enfeksiyon yüzünden suyun gelmişti ve bebeğimi kaybetmiştim, şu an psikolojim çok bozuk dua dan başka Allaha sığınmaktan başka çarem yok, Rabbim sıkıntıda olanlara şifa versin inşallah

Bebeğin hareketlerini hissediyor musun acaba. Maşallah çok yakışmış hamilelik

Aynen dogumda zaten bi 10 kilo oyle gidiyor benim kabızlık oldu 1 aya yakın ama geceden kuru kayısı isliyom 4 5 tane sabah suyunu içip yiyom valla baya rahatladim

ALLAH nasip ederse her halükarda olur üzülme kendini de korkutma dua et ALLAH nasip eder saglikla İNSAALLAH

Aynen dogumda zaten bi 10 kilo oyle gidiyor benim kabızlık oldu 1 aya yakın ama geceden kuru kayısı isliyom 4 5 tane sabah suyunu içip yiyom valla baya rahatladim
73 ile doguma girmistim. Normal dogum yaptim. Kizim da 3.370 dogdu. Ertesi gun 68 kg idim Dogumda pek bi sey gitmiyor bence :)

Canim korkma ya benim oglum da neredeyse 9 ay enfeksiyonum vardi ama tedavi ediliyor sonucta bol bol su iç korkma sakin hepsi.ayni olacak degil

Bende 3 yıldır kronik idrar yolları enfeksiyonuydum. İlk hamileliğim maalesef antibiyotiklerle geçti. Şuan tam olarak kurtulamadim ama aylardır olmuyorum. Yaban mersini ekstraktı ve doğal probiyotik kullanıyorum. Bunları kullanmaya başlamadan önce artık sıcak su torbasiyla dolaşıyordum fakat çok ilginç bir şekilde çok iyi geldiler. Benim kullandiklarimi doktorum verdi tamamen doğal. Bağırsak sağlığını güçlendirerek enfeksiyonlardan koruyor

Canim korkma ya benim oglum da neredeyse 9 ay enfeksiyonum vardi ama tedavi ediliyor sonucta bol bol su iç korkma sakin hepsi.ayni olacak degil
İnşallah sıkıntısız atlatırım, önce akıntıdan dolayı antibiyotik içiyorum diye tedirgindim şimdi enfeksiyon olunca yeterki geçsin zarar vermesin diye dua ede ede içiyorum

Ben de her kontrolde öyleyim allah korusun güzel haberlerini bekliyoruz

Sanırım çok fazla kötü haber okuduğumuzdan oluyor.
Perşembe benim kontrolüm var Rabbim hepimizin evlatlarımıza sağ salim kavuşmayı nasip etsin. Haber ver canım çıkınca merak ederim
Selam kızlar 🖐 ben geldim.
Kizi anneme bırakıp doktora gitmiştim, evde durmayinca ufaklık annemde parka çıkartmış. Kontrolden sonra parktan eve çok geç soktuk yemek, çocuğu uyut derken bu saat oldu neyse...
Kontrolde önemli gördüğüm yerleri söyleyeyim öncelikle. İlk sorduğu covit aşısı vurulup vurulmadigim oldu. Daha önce 3 doz vurulduğumu son asimin 2021 kasım-aralik gibi olduğunu söyledim , en yakın zamanda tek doz mutlaka oluyoruz dedi. Son 3 ayda çok riskli tablolarla karşılaşıyoruz erkenden önlemimizi alalım genel olarak hamilelikte bağisiklik düşüyor dedi.
İkinci olarak tetenoz asisini sordu. 2 doz hamileligimde 1 doz da doğumdan sonra vurulduğumu sağlık ocağındaki hemşire aşının koruyuculigu devam ediyor bu gebelikte olmayacak dediğini söyledim onlar çok bilmesinler 26.haftada hatırlatma dozu kesin olacak dedi.
İstersen grip aşısı olabilirsin o sizin tercihiniz dedi. Ama diğerlerini mutlaka olun diye tembihledi.
Gelelim diğer durumlara
Bir şikayetim olup olmadığını sordum , bir şikayetim yok ama korkularım var dedim
Karın -gobek deligi ağrısı, kasık ağrısı, sırt bacak ağrısı bel ağrım yok, kanama lekelenme yok, kusma, tiksinme, mide bulantısı, baş dönmesi , aserme yok, genel koku hassasiyeti, göz seyirmesi ne bileyim hiç bir belirtim yok dedim, ne kadar güzel işte dedi, ama herkeste birseyler oluyor bende olmayınca hep aklıma kötü şeyler geliyor dedim bizim insanımız böyle rahat batıyor dedi, senin yerinde olmak isteyen çok kişi var keyfini çıkart dedi, oyle zaten de hamilelik öncesi hayatımdan hiçbir şey değişmesi resmen tek fark regl görmüyorum o kadar ne kadar güzel deyip hadi gel ufakliga bakalım deyip ultrasona geçtik kıpır kıpır bir minik vardı karşımızda sürekli elleriyle yüzünü gözlerini kapattı
Pozisyonu uygun olunca detaylı ultrason gibi inceledi herseyini tek tek... organları, kalp kapakcigi, kan akımı, beyin damarları, omurga bacak kemikleri vs. Baya uzun sürdü. Ve tabi cinsiyeti de kesinleşti. Prenses kızıma bir prens eşlik edecek valla ne yalan söyleyeyim erkek olduğuna sevindim ama kız olmadığına da üzüldüm açıkçası ama sağlıklı ya o yeter bana

Karnım şişmeseydi söylemezdim yine ama bol gömlekler giyorum taytın üzerine buna rağmen belli oluyor o yüzden evet diyorum.. düğünlerde var gitmesen olmaz. Birisi en yakın arkadaşım diğeri kuzenim abim gibi biraz geç evlendi ama 47 yaşında demekki kısmeti böyleymiş kimseyi beğenmedi 47 de evleniyor onun yeri bütün kuzenlerimden ayrı isimlerimizi kız kardeşimle o koymuş. Bildiğin öz abim gibi. Giderim oynamam ama dans ederim eşimle sadece.. seninde belli okur bu haftadan sonra daha da büyür gobişin hızla büyüyormuş bu haftalarda. Belki de belli oluyor sen anlamıyorsundur ben millet söyleyene kadar hep hafif göbekli diyordum belli olmaz diyordum milletin normalde göbeği var diyordum kendi kendime. Dışardan başka gözüküyormuş demekki :) hayırlsıyla sağlıkla gelsinler inşallah

Canım stres te enfeksiyon gibidir doktorun hep öyle söyler o en büyük düşük riskidir der. O yüzden stres yapma bol bol su iç doktorunun takviyelerini al hiç bir sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle zaten de az varmış bak. Bazılarımız oluyor hafif yanma oluyor 1 gün sonra geçiyor diyor ama ilaç almıyorlar sadece bol su. İnşallah iyi olacaksın geçecek bunlarda. Bana da ateşlenme ateş çocuğu dışarıya atarmış çocuk düşer demişti bir doktor sanki ateşlenmemek elimde İnan 3 gün yüksek ateşle hastanede kaldım düşmedi hiç ama bebeğime de bişey olmadı sağlıkla ilerledik bu aya kadar. Neyi çok anarsak başımıza gelir ağzımızdan çıkan herşey niyet gibidir o yüzden bu sefer düşmeyecek iyi olacak bu diğeri gibi değil güçlü tutunacak de hep o da seninle olacaktır. Çok geçmiş olsun canım

Yaa çok sevindim ne güzel bir haber Bi seninle ben varız galiba şu grupta hiç bi değişiklik olmayan Regl görmemek tek belirtim dediğin gibi valla, azcık da yavaştan göbeğim çıkmaya başladı o kadar Ben son kontrolde kıpır kıpır görünce endişelerimi bi kenara bıraktım artık tamam dedim sen de ne güzel rahat bi hamilelik geçiriyorsun öp başına koy kaşınma daha fazla dedim Ne güzel hem kız evladı tattın hem de erkek evladı tadacaksın, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bebeğin hareketlerini hissediyor musun acaba. Maşallah çok yakışmış hamilelik
Teşekkür ederim canım… Vallahi ne yalan söyliyim biraz pıt pıt atıyor ama öyle hareketlerini hissetmiyorum bu haftadan sonra hissedersin dedi doktor. Ben istiyorum Ki elimle hissedeyim :)) oda 18 den sonra oluyormuş normalde de anlamıyorum sadece pıt pıt atıyor bişey sonra düzeliyor anliyorum onun bebek hareketi olduğunu ama. Artık gazla bebeği ayırt edebiliyorum :)))

Ben yaptım faydasını görmedim duphalac içiyorum onun sayesinee 3/4 günde bir çıkabiliyorum yine kabızım ama eskisi gibi zorlanmıyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…