2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Insallah gonlunuzdeki dogum sekli nasip olsun. Ben ilkini normal dogum yaptim. Ama dediginiz gibi ikincide normal olacak diye bir sey yok. Bebegin sagligi riske atilmamali. Simdi eylul annelerine baktim. Bebek kakasini yapmis suni sanci ile normal dogum denenmis, olmamis sezeryan yapilmis. Sonuc bebek kuvezde :KK43: ne gerek var yani!

Kismet nasip... Bana gore normal dogumun en buyuk avantaji ertesi gun hic bir sey olmamis gibi ayakta olmak ve bebekle rahatca ilgilenebiliyor olmak, sut-meme olaylariyla ilgilenebiliyor olmak, bunlar... Insallah isteyen herkese nasip olur🤲🌾
Tabi canım, çok net hatırlıyorum doktorum hemen sezeryana alalım deyince ben normal çok istiyordum ama dedim üzüntüyle, kadın istersen suni sanciyla normal denemesi yaparız ama çok riskli olur ayrıca denesek bile %95 çataldan seni ameliyathaneye alacağım dedi. Hiç riske girmeyelim diye hiç diretmeden kabul etmiştik.
Ne kadar doğru bir tabur olur bilmiyorum ama bana sanki normal doğum peşin ödeme, sezeyan taksitli ödeme gibi geliyor 🤭🤭🤭ağrı sürecini baz alırsak..

Tabi canım, çok net hatırlıyorum doktorum hemen sezeryana alalım deyince ben normal çok istiyordum ama dedim üzüntüyle, kadın istersen suni sanciyla normal denemesi yaparız ama çok riskli olur ayrıca denesek bile %95 çataldan seni ameliyathaneye alacağım dedi. Hiç riske girmeyelim diye hiç diretmeden kabul etmiştik.
Ne kadar doğru bir tabur olur bilmiyorum ama bana sanki normal doğum peşin ödeme, sezeyan taksitli ödeme gibi geliyor 🤭🤭🤭ağrı sürecini baz alırsak..
Dogru gercekten... Bi arkadasim hala usutunce dikislerim sizliyor diyor. Yillar gecmis ustelik... Allah'im kolaylik versin🤲💐

Kızlar ben de açıkçası normal doğum-sezeryan doğum ikisine de nötrüm çünkü ilk gebeliğim ve ikisi hakkında da çok bilgi sahibi değilim. Sadece az önce epidural nedir diye araştırıyordum ağrısız normal ya da sezeryan doğummuş ne güzel dedim ben de mi bundan olsam. Derin bi araştırmaya girdim. Ama kan pıhtılaşması iğnesi kullananlar epidural iğne olamıyormuş 🙄 Ama doğumdan bir iki gün önce iğneyi kesip epidural doğum yapanlar da olmuş. Yarın kontrolüm var bu durumu danışacağım doktoruma. Bebeklerimiz ve bizim için en sağlıklısı nasılsa öyle olur doğum süreçlerimiz de inşallah 🌸🙏
Aslında buna anneden çok bebek karar veriyor canm 😊 normal veya sezeryan oluşuna tabi tercih olarak sezeryan isteyenleri saymazsak...
Zaten onun kararı için şuan erken 35-36.hafta gibi çatı muayenesinde doktor normal için uygun veya biraz zor olabilir diye fikir yürütüyor. Ben o zamanlar mesela epiduralli normal doğumu sorduğumda doktorum sey demisti , ağrı olmadığı için ıkınma hissi hiç olmuyor buda bebeğin kanalda sıkışmasına vakumla çekmemize sebebiyet veriyor ben önermiyorum tabi anne adayının tercihi demisti. Bazı doktorlar çok tercih ediyor kimi de önermiyor o yüzden sizin ve doktorunuzun birlikte karar vermesi en doğru tercih oluyor her zaman

Çok.tesekkur ederim canim Allah razi olsun.Bugun daha iyiyim kanama azalmis ama psikolojik olarak pek iyi degilim. Bu dunyada yiyecek ekmegi varsa oyle ya de boyle dogacak. Hayirlisiyla Bir kizim olur diye cok hevesleniyordum umarim duzelir.

Aynen canım, herkesin belli bir eceli var. Onun öncesinde ya da sonrasında kim ne yapabilir.. nice zor gebeliklerin sağlıkla tamamlandığını gördük çok şükür. Sen dinlen, Rabbime güven. Hayırlısıyla kalbindeki seni bulacak inşallah 🌸

Aslında buna anneden çok bebek karar veriyor canm 😊 normal veya sezeryan oluşuna tabi tercih olarak sezeryan isteyenleri saymazsak...
Zaten onun kararı için şuan erken 35-36.hafta gibi çatı muayenesinde doktor normal için uygun veya biraz zor olabilir diye fikir yürütüyor. Ben o zamanlar mesela epiduralli normal doğumu sorduğumda doktorum sey demisti , ağrı olmadığı için ıkınma hissi hiç olmuyor buda bebeğin kanalda sıkışmasına vakumla çekmemize sebebiyet veriyor ben önermiyorum tabi anne adayının tercihi demisti. Bazı doktorlar çok tercih ediyor kimi de önermiyor o yüzden sizin ve doktorunuzun birlikte karar vermesi en doğru tercih oluyor her zaman
Yaa bunu bilmiyordum🙄 tecrübesizlik işte daha öğreneceğim çok şey var yolun başındayım.. Senin gibi 2. Ya da 3. hamileliğini yaşayan annelerin deneyimleri, bilgileri bizim için de yol gösterici oluyor 🥰 tabiki dediğin gibi bebeğin pozisyonu, riskli durumlar, benim olduğu gibi kan pıhtılaşması problemi vs. hepsi doğum şeklinde belirleyici rol oynayacak. Hayırlısı olsun artık gönül ister ki normal olsun tabiki ama ben kendimi kısıtlamamaya gayret ediyorum sezeryan ya da normal doğum farketmez benim ve bebeğim için en sağlıklısı hangisiyse o olsun mantığındayım şimdilik :)

Saatlerce sancı çekip sezeryana girmekte çok üzücü ya 😑 senin sancın mı yoktu canım ilk doğumda?

Kızlar geçen hafta e bebek indirimden joie litetrax 3 almıştım 4199 tlye şimdi fiyata bir bakiyim dedim 6300 olmuş şaka gibi 🫣🫣
Evet ya ben de dün baktım fiyatlara çok artmış ki ben de gecen hafta almıştım birde mama sandalyesi aldım ben indirimden iyi ki almışız😀

Kızlar ikili test için çarşamba günü doktora gitmiştim 2 hafta sonra çıkar sonuçların dedi ve bende 2 hafta sonrasına randevu aldım ama e nabızdan sonuç gördüm, sizinkiler kaç günde çıktı acaba erken mi gitmeliyim yoksa muayene gününü beklemeli miyim ? 🤭 Eşimin memleketine tayini çıktı gün sayıyoruz ne kadar erken çıkarsa o kadar iyi benim için ve yeni doktor bulmam lazım 😅

Eklentiler

• IMG_20220911_143454.jpg
    IMG_20220911_143454.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 54
Canımsın 🖤

En güzelini yapıyorsun. O an içinden ağlamak mı geliyor ağla, gülmek mi geliyor gül. Olanlar için sakın kendini, bedenini suçlama. Bu olanlar benim için bi tecrübe ve bu süreçten almam gereken dersleri alacağım de kendine hep. Hayat bize böyle acı sürprizler yapabiliyor, ama 5-6 ay sonra bile geriye dönüp baktığında (ki dilerim o zaman miniğin seninle olur) sürecin sana ne çok şey kattığını göreceksin.

Sen çok değerlisin, kimsenin canını sıkmasına izin verme. Sana iyi gelmeyen insanları yaşam alanından uzak tut. Eşinle bolca vakit geçirin, gezin, eğlenin. Güzel enerjiler depola, sana iyi gelen insanlarla görüş.

Bu yolun sonu bahar bahçe olacak 🦋 Benzer durumları yaşadığın insanlarla paylaşımda bulunmak sana kendini çok daha iyi hissettirecektir. Ne zaman istersen özelden, burdan yaz sohbet edelim 💜
Çok teşekkür ederim arkadaşım 🙏 Tavsiyelerin benim için çok değerli. Her zaman iletişim halinde olacağız zaten. Hayat ağlamalı gülmeli bi yol. Bugünlerde ağlaması biraz daha çok oldu benim için. Ama illaki değişecek. Bana iyi geldiğin gibi senin de karşına seni mutlu edecek insanlar çıksın arkadaşım. Allah’a emanet ol ❤️

Yaa bunu bilmiyordum🙄 tecrübesizlik işte daha öğreneceğim çok şey var yolun başındayım.. Senin gibi 2. Ya da 3. hamileliğini yaşayan annelerin deneyimleri, bilgileri bizim için de yol gösterici oluyor 🥰 tabiki dediğin gibi bebeğin pozisyonu, riskli durumlar, benim olduğu gibi kan pıhtılaşması problemi vs. hepsi doğum şeklinde belirleyici rol oynayacak. Hayırlısı olsun artık gönül ister ki normal olsun tabiki ama ben kendimi kısıtlamamaya gayret ediyorum sezeryan ya da normal doğum farketmez benim ve bebeğim için en sağlıklısı hangisiyse o olsun mantığındayım şimdilik :)
Aynen öyle hayırsız sağlıklısi neyse öyle olsun diye dua etmek lazım canim. Ben de normal olsun cok istedim normal de başladı ama 12 saat sonrasında açılma devam etmeyince bebegin de kalp atışları düşmeye başlayınca sezaryen oldum ama 2 gün sonrasında ayaklandım, hiç yatma imkanım olmadı kimse yoktu yanımda, Allah güç veriyor bir şekilde. Sezaryen olunca evet agri sancı oluyor ama cok dayanilmayacak gibi olmadı bende, inşallah hepimizin doğum süreci kolay geçsin

Saatlerce sancı çekip sezeryana girmekte çok üzücü ya 😑 senin sancın mı yoktu canım ilk doğumda?
Sancim yoktu ama bizim surec normal doğuma göre ilerliyordu. Her hafta kontrole gidiyordum, zaten öncesi haftalarda tek kat kordon vardı ama normal.doguma engel teşkil etmiyordu. 38+3 te kontrolde kordon tek kattan 3 kata çıkmış hatta bir tanesi omzu da içine alıyordu kalp atisi düşmeye başlamıştı o gün tüm gün hastanedeydim ertesi günde 38+5e iyice düşünce acil sezeryana aldı.. Ben demiştim çok normal istiyorum diye , açılma yok ağrı, sancı yok istersen suni sanci verip normal deneriz ama bebek iyice strese girip daha da kalp atisi düşebilir vs diye bahsettiğim konuşma geçince sezeryan oldu üste

Aynen öyle hayırsız sağlıklısi neyse öyle olsun diye dua etmek lazım canim. Ben de normal olsun cok istedim normal de başladı ama 12 saat sonrasında açılma devam etmeyince bebegin de kalp atışları düşmeye başlayınca sezaryen oldum ama 2 gün sonrasında ayaklandım, hiç yatma imkanım olmadı kimse yoktu yanımda, Allah güç veriyor bir şekilde. Sezaryen olunca evet agri sancı oluyor ama cok dayanilmayacak gibi olmadı bende, inşallah hepimizin doğum süreci kolay geçsin
Aynen öyle canım amin inşallah hepimiz kolaylıkla kucağımıza alalım🙏

Sancim yoktu ama bizim surec normal doğuma göre ilerliyordu. Her hafta kontrole gidiyordum, zaten öncesi haftalarda tek kat kordon vardı ama normal.doguma engel teşkil etmiyordu. 38+3 te kontrolde kordon tek kattan 3 kata çıkmış hatta bir tanesi omzu da içine alıyordu kalp atisi düşmeye başlamıştı o gün tüm gün hastanedeydim ertesi günde 38+5e iyice düşünce acil sezeryana aldı.. Ben demiştim çok normal istiyorum diye , açılma yok ağrı, sancı yok istersen suni sanci verip normal deneriz ama bebek iyice strese girip daha da kalp atisi düşebilir vs diye bahsettiğim konuşma geçince sezeryan oldu üste
Anladım canım senin zorunlu olmuş, bence en iyisi olmuş boşu boşuna hem sen hem bebek strese girmemiş olmuş. Ben suyun gelip sancı çıkmadı sanmıştım.

Kasık ağrısı değil de bazen karın ağrısı oluyor canım, göbek deliğim gerildi bi tuhaf😂
Dün okudum, bu haftalarda bebekler yediklerimizin tadını almaya başlıyolarmış ve göbek bağını tutabiliyorlarmış. Bebeğiniz tadını sevmediği bi şey yediğinizde göbeğinizde çekilme hissi hissedebilirsiniz diyordu 🤭

Back