2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar dün kontrolüm vardı yeni bir doktora geçtik 1 saat sürdü muayene ve konuşma ama acayip gerdi bizi doktor muayene kısmı iyiydi resmen herşeyi beyin gelişimine mide safra kesesine kadar baktı bu arada plesanta aşağıda ve rahim duvarim ince gözüküyor bunlar için 20. Haftayı bekleyelim sonra konuşalım dedi ve bizimde oğlumuz olacak sağlıkla inşallah sonra asıl gerdigi yere geldik ofise gectik konuşuyoruz ikili testimi götürdüm onunda görüşünü almak için ikili testler çöp fetal dna var onu yaptirin diye başladı yarım saat boyunca bize olumsuz örnekler gosterdi hic durmadan en sonda suan olcumlerde ve ikili testte birsey yok ama siz yaptırın buda broşürü telefonunu attım sana onada attım seninkini iletisime gecin dedi ciktik biz ama nasıl çıktık bilmiyoruz doktorun bu kadar olumsuzu yüklemesi beni cok gerdi ve anlattıkları çok üzdü
Eve gelince araştırdık konuştuk yaptirmamaya karar verdik
Moralini bozup canını hiç sıkma canım belli ki komisyon alarak çalışıyor doktor yoksa anında numaraları verip iletişime geçin demez. Önemli olan zaten ultrason ölçümü dedi Bana doktorum. Ki senin zaten ikili test de normal çıkmış ölçümler de iyi. Allah gerçekten iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Cinsiyet için de gözün aydın canım sağlıcakla gelsin inşallah

Moralini bozup canını hiç sıkma canım belli ki komisyon alarak çalışıyor doktor yoksa anında numaraları verip iletişime geçin demez. Önemli olan zaten ultrason ölçümü dedi Bana doktorum. Ki senin zaten ikili test de normal çıkmış ölçümler de iyi. Allah gerçekten iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Cinsiyet için de gözün aydın canım sağlıcakla gelsin inşallah
Amin inşallah teşekkür ederim canım

evet hisar'da yapacağım, mesaj alımınız kapalı bu arada :) umut hanım'a her seferinde söylüyorum normal doğum için neler yapmam lazım diye, o da öneriler veriyor. Bebek ters gelmezse normal olacaktır, sırf onun için umut hanım'ı tercih ettim, bakalım nasip :) birinci çocuk sezaryen olursa ikinci de öyle olmak zorunda o yüzden hiç istediğim bir şey değsa
evet hisar'da yapacağım, mesaj alımınız kapalı bu arada :) umut hanım'a her seferinde söylüyorum normal doğum için neler yapmam lazım diye, o da öneriler veriyor. Bebek ters gelmezse normal olacaktır, sırf onun için umut hanım'ı tercih ettim, bakalım nasip :) birinci çocuk sezaryen olursa ikinci de öyle olmak zorunda o yüzden hiç istediğim bir şey değil
Mesaj alımlarını açmaya çalışıyorum yeni kullanıcıyım bi türlü öğrenemedim😀 perşembe günü kontrolüm var benimde bende bu sefer dile getiricem normal doğum isteğimi bende aynı sizin gibi düşünüyorum normal doğum için☺️ Hastane yakınlarında mı oturuyosunuz

Cok.sagol canim bebek şuan iyi bir sikinti yok. Cok.uzgunum ama Rabbim hayirlisini nasip etsin. Allahtan oglumu emanet.edebilecegim bir babaanesi var onlarda olmasaydi ne yapardim.Insallah kimse.bu durumu yasamasin. Doktor yormaktan degildir falan diyo ama bence yorulmaya gelmedim dikkat edin kendinize.
Valla oylr insanin yaninda olmasi cok guzel bisi o yönden şanslısın biz yapayalnız yıllarca büyüttük çocuğumuzu zor .gecer İNSAALLAH benim de 6.ve 8.haftalaeda hep lekelenme kanama oluyordu ama benim servikal asinma dedi belki ole biseydir alttan bakmisti iliski sonrasi falan bi de hormonlardan oluyormus benimki hormonlardandi heralde gecti sukur ama dikkat et dinlen bol bol

Günaydın kızlar dün kontrolüm vardı yeni bir doktora geçtik 1 saat sürdü muayene ve konuşma ama acayip gerdi bizi doktor muayene kısmı iyiydi resmen herşeyi beyin gelişimine mide safra kesesine kadar baktı bu arada plesanta aşağıda ve rahim duvarim ince gözüküyor bunlar için 20. Haftayı bekleyelim sonra konuşalım dedi ve bizimde oğlumuz olacak sağlıkla inşallah sonra asıl gerdigi yere geldik ofise gectik konuşuyoruz ikili testimi götürdüm onunda görüşünü almak için ikili testler çöp fetal dna var onu yaptirin diye başladı yarım saat boyunca bize olumsuz örnekler gosterdi hic durmadan en sonda suan olcumlerde ve ikili testte birsey yok ama siz yaptırın buda broşürü telefonunu attım sana onada attım seninkini iletisime gecin dedi ciktik biz ama nasıl çıktık bilmiyoruz doktorun bu kadar olumsuzu yüklemesi beni cok gerdi ve anlattıkları çok üzdü
Eve gelince araştırdık konuştuk yaptirmamaya karar verdik
Evet doktorunuzun tavrı hiç hoş olmamış gerçekten, bu tavır karşısında insan bundan maddi çıkar mı sağlıyor da bu kadar ısrar ediyor diye düşünmesi çok normal.
Birde ucuz bir şey değil kiz herkesin maddi durumu da elvermeyebilir sonuçta. Karsilasilabilecek durumlardan bahsedip ailenin kararına bırakması gerekiyor bencede. Rahatsız olmanız çok normal...
Eğer imkanınız varsa başka doktorla sürece devam etmek sizin için daha doğru olabilir diye düşünüyorum diğer arkadaşlar gibi. Bu şekilde direten bir doktorla güven problemi yaşamak çok olağan çünkü.

evet hisar'da yapacağım, mesaj alımınız kapalı bu arada :) umut hanım'a her seferinde söylüyorum normal doğum için neler yapmam lazım diye, o da öneriler veriyor. Bebek ters gelmezse normal olacaktır, sırf onun için umut hanım'ı tercih ettim, bakalım nasip :) birinci çocuk sezaryen olursa ikinci de öyle olmak zorunda o yüzden hiç istediğim bir şey değil
Araya girmek gibi olacak ama canım, sezeryan sadece bebek ters olduğunda yapılan bir şey değil... kordon dolanması, kalp atışını azalması, kakasını yapması, bebeğin suyunun azalması, yoğun kanama gibi doktorun acil olarak gördüğü durumlarda vermis olduğu bir karar.
Ayrıca sezeryandan sonra vajinal doğum yapan da bir çok anne var. Tabi gerekli tüm şartlar yerindeyse... mesela ben normal dogumu çok istedim, nasıl istedim kısmet olmadı 38.haftamda kordon dolanmasiyla kalp atımı düşmeye başlayınca acil sezeryana alındım ve cok uzulmustum dogrusu ... 2.bebegimi normal istiyorum ama doktorum bunun için ilerleyen haftalardaki duruma göre karar verilmesi gerektiğini söyledi misal. Uygunluk olursa normal tercih ederim.....

Canım arkadaşım nasıl da özlemişim seni💕 O akılcı ve çözüm odaklı yaklaşımını ortaya koydun yine. Tavsiyelerini hep önemsiyorum yine uygulayacağım. Bastırılan duyguların kötü sonuçları olacağı konusunda çok haklısın. Emin ol acımı sonuna kadar yaşadım hala da yaşıyorum. İlk günkü o taş gibi insanın içine oturan soğuk duygu her geçen gün eriyor sadece. Çevremdeki insanlardan gizliyor muyum duygularımı evet. Güçlü görünme isteğinden çok insanların güzel enerjilerini yok etmek istemediğim için. Bir kaç gün evet yakınlarıma ağladım destek aradım. Ama şimdi artık uzatmak istemiyorum yas duygusunu. Buraya da yazıp yazmamakta tereddüt ettim. Bu ortamın mutluluğunu bozmak istemiyorum. Dünyanın en güzel duygusunu birlikte yaşıyorsunuz. Ama sizi bırakıp gitmiş gibi de olmak istemedim. Bırakmayı da düşünmüyorum zaten. Beni çok iyi anladığınızı biliyorum. Özelden konuştuğum arkadaşlar da oldu. Ben bu desteğinizi asla unutmayacağım…
Canımsın 🖤

En güzelini yapıyorsun. O an içinden ağlamak mı geliyor ağla, gülmek mi geliyor gül. Olanlar için sakın kendini, bedenini suçlama. Bu olanlar benim için bi tecrübe ve bu süreçten almam gereken dersleri alacağım de kendine hep. Hayat bize böyle acı sürprizler yapabiliyor, ama 5-6 ay sonra bile geriye dönüp baktığında (ki dilerim o zaman miniğin seninle olur) sürecin sana ne çok şey kattığını göreceksin.

Sen çok değerlisin, kimsenin canını sıkmasına izin verme. Sana iyi gelmeyen insanları yaşam alanından uzak tut. Eşinle bolca vakit geçirin, gezin, eğlenin. Güzel enerjiler depola, sana iyi gelen insanlarla görüş.

Bu yolun sonu bahar bahçe olacak 🦋 Benzer durumları yaşadığın insanlarla paylaşımda bulunmak sana kendini çok daha iyi hissettirecektir. Ne zaman istersen özelden, burdan yaz sohbet edelim 💜

Kızlar geçen hafta e bebek indirimden joie litetrax 3 almıştım 4199 tlye şimdi fiyata bir bakiyim dedim 6300 olmuş şaka gibi 🫣🫣
Birde yilbaisndan sonra bak 🤦‍♀️ x2 olacak...
Ne aldıysak en ucuz bugün aldık oluyor malesef...
Benimde almam gereken birkaç eksiğim var ama önce cinsiyetin kesinleşmesini bekliyorum açıkçası.

Araya girmek gibi olacak ama canım, sezeryan sadece bebek ters olduğunda yapılan bir şey değil... kordon dolanması, kalp atışını azalması, kakasını yapması, bebeğin suyunun azalması, yoğun kanama gibi doktorun acil olarak gördüğü durumlarda vermis olduğu bir karar.
Ayrıca sezeryandan sonra vajinal doğum yapan da bir çok anne var. Tabi gerekli tüm şartlar yerindeyse... mesela ben normal dogumu çok istedim, nasıl istedim kısmet olmadı 38.haftamda kordon dolanmasiyla kalp atımı düşmeye başlayınca acil sezeryana alındım ve cok uzulmustum dogrusu ... 2.bebegimi normal istiyorum ama doktorum bunun için ilerleyen haftalardaki duruma göre karar verilmesi gerektiğini söyledi misal. Uygunluk olursa normal tercih ederim.....
Insallah gonlunuzdeki dogum sekli nasip olsun. Ben ilkini normal dogum yaptim. Ama dediginiz gibi ikincide normal olacak diye bir sey yok. Bebegin sagligi riske atilmamali. Simdi eylul annelerine baktim. Bebek kakasini yapmis suni sanci ile normal dogum denenmis, olmamis sezeryan yapilmis. Sonuc bebek kuvezde :( ne gerek var yani!

Kismet nasip... Bana gore normal dogumun en buyuk avantaji ertesi gun hic bir sey olmamis gibi ayakta olmak ve bebekle rahatca ilgilenebiliyor olmak, sut-meme olaylariyla ilgilenebiliyor olmak, bunlar... Insallah isteyen herkese nasip olur🤲🌾

Benimde almam gereken birkaç eksiğim var ama önce cinsiyetin kesinleşmesini bekliyorum açıkçası.
Aynen cinsiyeti kesinlessin. Ben de onu bekliyorum. 4 ay olunca Dr 'un dedigine inanirim ancak. Simdi %100 dese de inanmam.

Kızlar ben de açıkçası normal doğum-sezeryan doğum ikisine de nötrüm çünkü ilk gebeliğim ve ikisi hakkında da çok bilgi sahibi değilim. Sadece az önce epidural nedir diye araştırıyordum ağrısız normal ya da sezeryan doğummuş ne güzel dedim ben de mi bundan olsam. Derin bi araştırmaya girdim. Ama kan pıhtılaşması iğnesi kullananlar epidural iğne olamıyormuş 🙄 Ama doğumdan bir iki gün önce iğneyi kesip epidural doğum yapanlar da olmuş. Yarın kontrolüm var bu durumu danışacağım doktoruma. Bebeklerimiz ve bizim için en sağlıklısı nasılsa öyle olur doğum süreçlerimiz de inşallah 🌸🙏

Ben de almaya başladım indirimde gördükçe alıyorum. Son 3 ay kala gider toplu alırım her şeyi derdim hep, ama bu ekonomide imkansız resmen 🙄 Resmen herkeste bi panik hali. Fiyatlar arttı mı artacak mı daha ne kadar artacak... Allah yardımcımız olsun 🤦🏻‍♀️

Kızlar ben de açıkçası normal doğum-sezeryan doğum ikisine de nötrüm çünkü ilk gebeliğim ve ikisi hakkında da çok bilgi sahibi değilim. Sadece az önce epidural nedir diye araştırıyordum ağrısız normal ya da sezeryan doğummuş ne güzel dedim ben de mi bundan olsam. Derin bi araştırmaya girdim. Ama kan pıhtılaşması iğnesi kullananlar epidural iğne olamıyormuş 🙄 Ama doğumdan bir iki gün önce iğneyi kesip epidural doğum yapanlar da olmuş. Yarın kontrolüm var bu durumu danışacağım doktoruma. Bebeklerimiz ve bizim için en sağlıklısı nasılsa öyle olur doğum süreçlerimiz de inşallah 🌸🙏
Epidüralli normal doğum prenses doğum diye geçiyor. Belden ağrı kesici veriliyor sancıları daha hafif hissetmiş oluyoruz. Ben de aynı şekilde nötrüm, bizim ve bebeğimiz için hangi yöntem sağlıklı olacaksa öyle olsun 🙏 Tabi gönül ister normal doğum olsun ama olmazsa da yapacak bir şey yok. Nasip olursa normal doğum ben de epidüral taktıracağım ama bakalım zaman bize ne gösterecek 🤗

Epidüralli normal doğum prenses doğum diye geçiyor. Belden ağrı kesici veriliyor sancıları daha hafif hissetmiş oluyoruz. Ben de aynı şekilde nötrüm, bizim ve bebeğimiz için hangi yöntem sağlıklı olacaksa öyle olsun 🙏 Tabi gönül ister normal doğum olsun ama olmazsa da yapacak bir şey yok. Nasip olursa normal doğum ben de epidüral taktıracağım ama bakalım zaman bize ne gösterecek 🤗
Ben de epidurale guvenmiyorum 🤷 nadir de olsa olumsuz bir durum var ya... O yuzden. Sukur ki agri esigim cok yuksek, ordan avantajliyim. Hic yalanci sanci falan hissetmedim ben. Ancak agri esigime ragmen tabii ki dogum kolay bir olay degil. Amaaa tam bebek dogarken yasanan his tarifsiz 😌🎊

Hakkımızda hayırlısı olsun canım inşallah kolaylıkla sağlıkla atlatalım sürecimizi🙏🥰

Ben de epidurale guvenmiyorum 🤷 nadir de olsa olumsuz bir durum var ya... O yuzden. Sukur ki agri esigim cok yuksek, ordan avantajliyim. Hic yalanci sanci falan hissetmedim ben. Ancak agri esigime ragmen tabii ki dogum kolay bir olay degil. Amaaa tam bebek dogarken yasanan his tarifsiz 😌🎊
Benim eşim anestezist olduğu için o konuda içim rahat 🤗 tabi ki epidüralsiz çok daha iyi olur ama nasıl olur bilmiyorum 🙈 Doğum çok harika mucize bişey ya 🥺

Back