• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bu da bizim görüntümuz 🤗 cinsiyet konusunda yüzde.90 kesinlik dedi ama eşya almayın henüz dedi pazartesi ablam supriz yapacak öyle.ogrenecegim
IMG-20220820-WA0018.jpg

Dün özel hastaneye gittim ikili testi için randevu aldım.pazartesi gününe verdiler . Türkiye de sigortam yok 800 TL dediler muayene ile birlikte 1000 TL umarım sigortalılar için bu kadar yüksek rakamlar yoktur arkadaşlar

Bebeğin plesantasinin konumuna göre yapılan cinsiyet tahmini. Buna göre ( karin ultrasonunda) plesanta sağ taraftaysa kız sol taraftaysa erkek. Vajinal ultrasonda sağ erkek, sol kız.
İlk ultrason goruntusu önemli ama demi bu durumda

Bebeğin plesantasinin konumuna göre yapılan cinsiyet tahmini. Buna göre ( karin ultrasonunda) plesanta sağ taraftaysa kız sol taraftaysa erkek. Vajinal ultrasonda sağ erkek, sol kız.
Ay bilmiyordum daha neler ogrenecegim🥰 cok tesekkur ederim canimm 🥰

Evet kuzum her türlü erkeğe benziyo😍
Sağlıklı olsun da kız erkek hiç farketmez 3 yıl bu anı bekledim🥰
Tüp bebek tedavisine başlamıştım iğnelerimi olurken hamile olduğumu öğrendim o benim mucizem💙
İnşaAllah hepimiz sağlıcakla yavrularımızı kucağımıza alırız🤲🏻🥰
Insallah canimm benimmm allah kimseyi evlat kokusuna hasret birakmasin🥰🧿🌼

Kızlar dondurma delisi olup çıktım cok yiyorum zararlı olurmu ki 😐 domatesten midem kalkıyor kuru soğan oyle yemek yapamıyorum.varmi oyle benm gbi olan.prillam sayesinde ayaktayım sanrm
domates beni de mahvediyor malesef. şeker alımı konusunda hassas olun bence dondurmada . evde kendiniz meyve sondurun ya da buzlu karışımlı alternatifler bulabilirsiniz belki. yoksa bi zararı olacağını sanmıyorum.
ben de yiyorum bi dolu tatlı sadece dengelemeye çalışıyorum 😅

Güzel dilekleriniz için sağ olun kızlar. Çok endişeli değilim, sadece üzgünüm... aklınıza çok çok kötü şeyler gelmesin sakın, haftaya cuma ek detaylı kontroller ve testler yapılacak daha sonra detaylı anlatırım. Şimdi kimseyi endişe ettirmek istemem.
Olumlu yönlerden bahsedecek olursam kalbi gümbür gümbür, ense kalınlığı - burun kemiği gayet iyi. Tüm organları oluşmuş, eli ayağı hatta parmaklarını bile gördük biraz keyfine düşkün uzanmış kendini deniz kenarında sanıyor herhalde🤭🤭 doktorum baya bızdıklayinca rahatsızlandı da takla atmaya başladı minik.
Kızlar doktor cinsiyet için çok erken olduğunu söyledi, dedim bir sürü teori var yok kese şekline göre, nub, ramzi teorisi bebeğin duruşuna göre hiçbiri tutmaz mı, adam güldü keşke o kadar kolay olsa da biz bunlara göre 4. 5. Haftada cinsiyet söylesek dedi... biraz daha sabretmek gerekiyormuş.
Kızlar bu arada ikili taramada ense kalınlığı yüksek çıktığında fetal dna doğru sonuç vermiyormuş..

Şuan için ufak bir olumsuzluk var ama yakın takip ve kontrol altında. Cuma günü daha net belli olcak bakalım.

Aman herkes iyi olsun kuzum 😊

Canın benin doktorum da yazdığımı dedi. İkili test sadece kan testinden ibaret değil ki. Doktor ultrason kontrolü yapıyor sonra kan tahlili istiyor ya. Doktorum diyor ki ultrason normal ise fetal dna %99 kesin sonuç ama ultrasonda anomali görürse özellikle ense kalınlığı fetal dna tam sonuç vermeyeceği için yaptirmayip direk amniyon sıvısindan test alıyorum boşuna fetal e o kadar para vermeye gerek yok.

Ufak bir olumsuz durum diyelim canım

Yok kız ben burdayım hiçbir yere ayrılmiyorum 😇 yelkenler sularda değil yani, güçlü bebekler güçlü annelerin eseri mantığıyla ilerliyorum 💪 her şeyin tedavisi var sonuçta kimseye dermansız dert vermesin Rabbim. Doğrusu bende sizleri çok sevdim ya 🥰 görmesem de sanki yılların arkadaşları gibiyiz burda 😇
Şüpheler vs içimizi kemiriyor ya o yüzden haftaya bir netlessin, kimse aaaa acaba ? Bende var mı soru işareti düşünmesin diye anlatmak istemiyorum pek. Netlessin öyle paylaşırım tabikide 😇
Dur ultrason resimleri arasından guzelcene bir tanesini seçeyim sizin için 😋
Canim olumsuzluk her ne ise insallah gecici veya sadece suphe uyandiran bir durumdur ve insallah hersey saglikla ilerler, saglikla kucagina alirsin🙏🏻🧿

Simdi benden de pek hoslanmayacaksin ama benim icime de erkek doguyor seninki icin 🙈💙🙏🏻 - ultrason fotolarindan hiic anlamiyorum

domates beni de mahvediyor malesef. şeker alımı konusunda hassas olun bence dondurmada . evde kendiniz meyve sondurun ya da buzlu karışımlı alternatifler bulabilirsiniz belki. yoksa bi zararı olacağını sanmıyorum.
ben de yiyorum bi dolu tatlı sadece dengelemeye çalışıyorum 😅
Hep deil ama haftanin 3 gunu mutlaka yerim buzlu karışım yediklerim cabasi 😄😔

Selam teyzelerim 🙈 her şey yolunda görünüyor, ense ve burun kalınlığı güzel. Asprine devam, omega 3, kan ilacı ve d vitamini verdi. Cinsiyet tahmini de yaptı bakın bakalım 😅Eki Görüntüle 3116338
Ay canim hayirli olsunn, ben erkek diyecektim ama yuksek ihtimal kizmis, sonraki mesajlari da okudum🌸💞 saglikla gelsin guzel kiz 🙏🏻🥰
oh maşallah 🧿 ben erkek diyorum. teorileri anlamayan ve ultrasonda bebeği zor seçen biri olarak orada minik bir p*pi gördüm gibi 😂😂😂
Ya kiyamam cok tatlisin pipiye * koymussun 😂

İlk ultrason goruntusu önemli ama demi bu durumda
Plesanta yer hiç değiştirmez kuzum. Yumurta rahme yerleşirken bir yerde sabit yapışır durur rahim duvarına. O yüzden ilk ultrason son ultrason önemli değil yani. Hatta ona bebeğin eşi diyorlar bebek gibi o da büyüyor tek fark hiç yer değiştirmiyor ve kıpırdamıyor.

Başka yerde yapılıyor mu bilmiyorum. Doktorunuz da muhtemelen aşılar için sağlık ocağına yönlendirecektir. Çocuk doğduktan sonra da aşıları vs asmdeki ebeler tarafından takip ediliyor.

Valla pek takip etmiyolar ama sen yine de haber ver 😅 aşılarını orda olucaksın bi de aslında doğum sonrası için daha önemli bebeğin aşıları testleri vs. Takip için daha çok gidip geleceksin. Tetanoz aşısını doktorun hatırlatmayabilir onlar aşı takibi yapmaz pek sağlık ocağı ile hareket etmen daha sağlıklı olur

Yani bilemiyorum ben sağlık ocağında oldum.
Beni kadın doğum kontrolümden sonra aradı sağlık ocağındaki ebe.

Canın sağlık ocağı gebeleri geblize (gebe ve bebek izlemi ) ekliyor bilgilerinizi. Perinatologa da gitseniz size tetnoz aşısı vurmaz çünkü bu sağlık ocağının görevi. Hamileyken annenin tetenoz aşı takiplerini, doktorunuzun istediği testler dışında kendi rutin istedikleri kan tahlilleri var. Bebek doğduğunda da ilk 72 saat içinde topuk kanı alıp hastalık taraması yapıyorlar. Sonrada bebeğin rutin aşı takvimini takip edip size randevu verip aşılamayı yapıyorlar.
Tamam o halde sagolun kizlar🙏🏻
Hem haber vereyim saglik ocagina onumuzdeki hafta, hem gittigimde yine doktoruma da sorarim ona gore ilerlerim ben de…🥰

Kızlar dondurma delisi olup çıktım cok yiyorum zararlı olurmu ki 😐 domatesten midem kalkıyor kuru soğan oyle yemek yapamıyorum.varmi oyle benm gbi olan.prillam sayesinde ayaktayım sanrm
Ben de öyleyim canım yemek kokusundan odalara kapanıyorum bi süre dayanıcaz artık yapcak bişey yok😕 ben de yemek yiyemiyorum meyvelere sardım, gebelik şekeri falan olur mu diye korktum doktoruma söyledim. Sürekli meyve yiyorum şekere giriyo bi sıkıntı olur mu dedim hiç bi sıkıntı olmaz 3 aya kadar bebek yediklerinden çok etkilenmiyo, ne yiyebiliyosan onlarla devam et dedi. Sen de çok sıkıntı yapma canım ama yine de bi doktoruna sorarsın.
Ayrıca kuzenim de hamileliğini öğrendiğinden beri her gün yaz kış dondurma yemişti şimdi oğlu dondurma delisi🤣 yazmış kışmış dinlemez bi kutu dondurmayı bile çok rahat bitirir🤣 senin ki de dondurmacı olursa şaşırma😂

Ben ilk hamileligimde özelde yaptırmıştım tetanoz aşılarını, kadın doğum doktorum takip etmişti, zaten etmesi de lazım doğumu yaptiracak olan o :)
Yani di mi ben de hep oyle dusunurdum ama deneyimim de yok konuyla ilgili. Gittigimde soracagim haftaya🥰

Bu da bizim görüntümuz 🤗 cinsiyet konusunda yüzde.90 kesinlik dedi ama eşya almayın henüz dedi pazartesi ablam supriz yapacak öyle.ogrenecegim
Eki Görüntüle 3116464
Bir tahminim yok çünkü o bölge karanlık çıkmış ama erken haftalarda yüzde 90 belli dediğine göre sanırım erkektir:) saglikla gelsin kuzucuk 🧿❤️

Bizim bebişler kendilerini hemen belli etmek istiyolar demek ki🤣 ama bence senin ki kız❤️ Benim de içimden kız geçiyodu ama bebişim bacakları gere gere açmış alttan yandan çok net belli oluyodu bakalım biz de görünen kordon değilse p.pisi avaz avaz ben burdayım diye bağırıyodu🤣
Hadi hayirli olsun canim 💙🧿🥰

Back