• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar benim ayın 29unda oksapar iğnem bitiyor. Aile hekimim yazar mı? İğne için özeldeki randevu hakkım sigortadan gitsin istemiyorum. Raporum var bu arada. Doktor eşi olan arkadaşımızı bu yüzden sormuştum da @Melikeben 😊
Cvp aldınız mı bilmiyorum rapor varsa yazar aile hekiminiz.

İlk çocuktan sonra ben de tobeee diyordum ama inan ki unutuluyor hepsi. Şimdi çok tatlı heyecanlar ile abisi ile bekliyorum yeni aile üyemizi 🧿 Sağlıkla gelsin inşallah

😢Ben sana kıyamam

Ben 3 kilo aldım inanılmaz moralim bozuk. Hamile diyetisyenine başladım bakalım sonuç nasıl olacak.

Ayy bunlar çok güzel yaa, ben de alacağım inşallah

Arkadaşım hele o lohusa takımları fiyatları neden bu kadar uçmuş.

Benim alt karnım şişti ve kilo gibi değil sert bir şekilde, dün elbise giymiştim, komşu teyze geldi kapıya göbeğime takıldı gözü. Soracak soramiyorda 😀3.4 defa döndü durdu. Çok güldüm gidince 🤗😀

Sıcaklardandır canım. Mühim bir şeyin yok inşallah

Benim de saçlarımda cok beyaz var, dipleri ile uçları farklı
Bu durum canımı sıkmıyor desem yalan olur.

Bence kesin KIZ 🧿🐣
Oyy gecti bitti cok şükür insallah saglikla alacagim hepimiz alacagiz🤲😘😘

Kızlar merhaba 😔

Ben bugün Çapaya gittim ve en iyi devlet hastanesi maceram diyebilirim bu yönden asla kötü yorum yapmıyorum sadece yorgunluk var habire ordan oraya yolluyorlar ama riskli gebelik işaretlediler beni ondan sonra daha kolay oldu işlem yapmam 👍

Öte yandan çocuklar bugün normalde 11+6 günlük hep gittiğim doktorlar 1 tanesi 2 gün geri diyorlardı ama bu sefer 2si 12+0 cıktı 1i 11+1 cıktı 😔 perinatolojiye yollayan doktor geri olan cocugun hareketlerinin yavas kesesinin de yetersiz gorundugunu soyledj ama ekledi benim aletimle ilgili olabilir perinatoloji daha uygun anlatir size dedi perinatolog da tam cikiyormis bana yarin 1 1 bucuk gibi gel senin durum acil olabilir bakalım dedi birazcık moralim bozuldu 😔
Sen istiyorsan geriyse veya hastalık durumunda bile almayız ama geri olan bebek veya hasta bebek üçüz gebelikte yaşayamaz kendi kendine hayati sonlanır dedi 😔 ben çok üzüldüm gerçi üzülünce kadın dedi onların makinası iyi değil belki yanlış olcmusleedir ben bakarım bir de şimdiden kendini üzme dedi ama azıcık moralim bozuldu kızlar ben hep hepsini doğuracağını düşünmüştüm bana dua edin yarın hepsi saglikli olsunlar insallah 🤲🤲

Hiç aklımda yoktu gerçekten dua edin böyle kalsınlar kızlar çok üzülürüm yoksa 😔 onlar benim civcivlerim 🐣🐣🐣

Inşallah 4 çocuk sahibi olurum basta ikiz olsa daha çok sevinirdim ama üçüz oldular ve ben aşırı alıştım onlara 🐣🐣🐣
İnşallah yarın hayırlı güzel haberler le dönersin kuzum biz bile alıştık şimdiden üçüzlerimize rabbim üçünüde size bağışlasın canım. İçini ferah tut bol bol dua et kuzum 🌹

Kızlar merhaba 😔

Ben bugün Çapaya gittim ve en iyi devlet hastanesi maceram diyebilirim bu yönden asla kötü yorum yapmıyorum sadece yorgunluk var habire ordan oraya yolluyorlar ama riskli gebelik işaretlediler beni ondan sonra daha kolay oldu işlem yapmam 👍

Öte yandan çocuklar bugün normalde 11+6 günlük hep gittiğim doktorlar 1 tanesi 2 gün geri diyorlardı ama bu sefer 2si 12+0 cıktı 1i 11+1 cıktı 😔 perinatolojiye yollayan doktor geri olan cocugun hareketlerinin yavas kesesinin de yetersiz gorundugunu soyledj ama ekledi benim aletimle ilgili olabilir perinatoloji daha uygun anlatir size dedi perinatolog da tam cikiyormis bana yarin 1 1 bucuk gibi gel senin durum acil olabilir bakalım dedi birazcık moralim bozuldu 😔
Sen istiyorsan geriyse veya hastalık durumunda bile almayız ama geri olan bebek veya hasta bebek üçüz gebelikte yaşayamaz kendi kendine hayati sonlanır dedi 😔 ben çok üzüldüm gerçi üzülünce kadın dedi onların makinası iyi değil belki yanlış olcmusleedir ben bakarım bir de şimdiden kendini üzme dedi ama azıcık moralim bozuldu kızlar ben hep hepsini doğuracağını düşünmüştüm bana dua edin yarın hepsi saglikli olsunlar insallah 🤲🤲

Hiç aklımda yoktu gerçekten dua edin böyle kalsınlar kızlar çok üzülürüm yoksa 😔 onlar benim civcivlerim 🐣🐣🐣

Inşallah 4 çocuk sahibi olurum basta ikiz olsa daha çok sevinirdim ama üçüz oldular ve ben aşırı alıştım onlara 🐣🐣🐣
Dualarimiz snnle canim😘😘her ne olursa olsun hayırlısı olanin olduğunu düşün kendine stres yapma. Onlar kardesler birbirine destek olurlar içerde 🥰

Ben 4 gündür yaşıyorum sanki kasıklarsa bir bağ kopar gibi oluyor
Aynen bu tanimi bi kac gun yaşadım hatta yazacaktim buraya dedim şimdi biri bisiler yasamistir onu yazar buyutmeyeyim gecer dedim arada oluyo geciyo artik buyuyoruz kimbilir daha hangi organlar sıkışacak 😅😅

Ya senin çok güzel bi hikayen var ne güzel bi hediye verilmiş sana. Okuyunca çok duygulanmıştım gerçekten ne güçlü kadınlar var dedim 💕
Ben de eğitim araştırmada bi doçent dr var ona gidiyorum kuzum. Devlet hastaneleri de gayet güzel. Daha henüz özel hastaneye veya muayenehaneye gitmedim. Annem o yönden de karışıyor biraz☺️
Ablam da bir çocuğunu devlette birini özelde doğurdu. Özel hastane kabus gibiydi. Kapı süsüne lohusa şerbetine kadar getirdiler ama yeterli gazlı bezleri bile yoktu🤣
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun imtihan dünyası işte fazlası var eksiği yok 🙈 Ben çok etkilemek için anlatmak bile istemiyorum her zamanda söylerim kimse beni anlayacak duruma gelmesin inşallah 🤲 Bende özel durumum olduğu için ilk özele gittim ama ultrason cihazı bile eskiydi. Gerçekten eğitim araştırma çok daha iyi. Eşimin tayin durumu var memleketine gitcez Allah nasip ederse yeniden doktor değiştrmem gerekiyor bide. Doktorda çok önemli hiç bilmiyorum. Ben kanser tedavisi olmadan önce düşük yaptım doktorum sen daha yeni evlisin rahmine dokunmak istemiyorum dedi 3 gün suni sancı vermişti ama yinede kürtajımıda yaptı şuan ona gidiyorum çok tatlı bir kadın 🥰 Ay neler var gerçekten hastane seçimi bile çok önemli ☺️

Benim reglimi geçen 2. Günde 13.077 çıkmıştı bakalım gerçekten de kız mı olacak :)))
Eşimin bir akrabasınında 8 bin çıkmıştı şuan 13. Haftasında ve cinsiyeti kızmış 🤭 Sizinde aynı olabilir 😅 Benim 354 tü ve de hiç belirti yaşamadım hep içimden erkek geçiyor 😅

Günaydın Kızlar yine dünden kalan tüm mesajlarınızı okudum işe başlamadan ve çok yoruldum konulardan mahrum kalmayayım diyorum ama yetişemiyorum umarım güzel haberler aldığımız eğlendiğimiz sıkıntılı olanların rahatladığı bir gün olur güzel hamişler :anneadayı: :anneadayı:

canım devletin karşıladığı bir süre demir takviyesi var onlardan isteyebilirsin genelde vitaminleri karşılamıyor onlar biraz pahalı olabiliyor dr na danışırsın

valla canım 8+2 de gittim dr a en son 1 gün önce rahatsızdım ateşlenmiştim dr um covid testi ver ve ateşe dikkat et en önemlisi o demişti bana covid geçirmek gelişimde gerilik yapabilirmiş ama çok takılma benimde kontrolüm yarın 3 haftadır gitmedim miniğimi bende çok merak ediyorum ama birkaç gün ileri yada geriyi çok önemsemiyor doktorlar içini ferah tut

çok geçmiş olsun canım Rabbim en kısa zamanda şifasını versin hayırlı haberler alırsınız inşallah :)

onuda denemedik demeyelim nasıl yapılıyor ki bu yüzük testi :110:

Canım evet böyle birşey vardı çok da güzeldi ama kaldırıldı tekrar geleceğini sanmıyorum çünkü sağlık bakanı birçok açıklamasında aşımız ilacımız var bu şekilde atlatacağız falan dedi yani artık hiç bir şey yapılmaz diye düşünüyorum.
Aaa öyle mi benimde kafama takıldı ve de 3 gün ateşli geçirdim ve enfeksiyonumda en son 20 lerdeydi. Benim doktorumda önemli değil sorun yok dedi ama tekrar kontrole gitmeden öğrenemicem tabi ve randevuyu 24 üne aldım 🤭 Azcık kalmış güzel haberlerni bekliyorum inşallah 😍🥰

İnşallah canım senin bebiş de uyuyordur böyle mışıl mışıl. Görürsün cuma günü💕 Benim daha çok var böyle pozlar için zaman geçmiyor 😕
Daha çok var dedigin, suan 8 haftaliksin sanirim gitsen bebek görünümü var ama 10 haftalikken daha belirgin bebis gibi oluyor yani 2 hafta kalmış sadece ❤️

valla canım lohusa gecelik takımları diye geçenler bu satenimsi tarzda aşırı kokoş assolistimsi oluyo tüylü dantelli onları iç beğenemiyorum :KK70: benim bildiğim gecelik kullanışlı oluyormuş doğum sonrası ve öncesi ama geceliklerde de meme kısmının kolay açıldığı düğmeli, fermuarlı modeller var onlara bakmak lazım, aynı şekilde alt üst pijama takımı da önü düğmeli olanlardan alıcam ben kolaylık olur emzirirken diye ben suwen de bi kaç model beğendim ama çok pahalı :işsiz:
Ay suwen aldim ben ilk dogumumda, cok gereksiz pahali ve sonrasında kullanmayınca da sarardi. Pek tavsiye etmiyorum o markayı. İçinde rahat edeceğiniz herhangi bir pijama gecelik takımı olabilir bence. Sezaryen olursa bel kısmı lastikli olanlar dikiş yerini rahatsız edip sıkabiliyor ama yine de bir pijama takımı lazim çünkü sürekli gecelikle dolasamiyorsun. Bir çift çorap da olsun yanınızda, malum kış dönemi olacak yine, bazı hastaneler soğuk da olabiliyor, gaz karın ağrısı sıkıntısı yaşamayın. Bir de mutlaka emzirme atleti alın, ilk zamanlar sutyen kullanmamistim ben bunlar çok kullanışlı oluyor hem belin açıldı derdi yok hem de emzirmek için müthiş rahat.

valla canım lohusa gecelik takımları diye geçenler bu satenimsi tarzda aşırı kokoş assolistimsi oluyo tüylü dantelli onları iç beğenemiyorum :KK70: benim bildiğim gecelik kullanışlı oluyormuş doğum sonrası ve öncesi ama geceliklerde de meme kısmının kolay açıldığı düğmeli, fermuarlı modeller var onlara bakmak lazım, aynı şekilde alt üst pijama takımı da önü düğmeli olanlardan alıcam ben kolaylık olur emzirirken diye ben suwen de bi kaç model beğendim ama çok pahalı :işsiz:
Kullanılması gereken bişeyse tabiki alacağız canım. Bir gecelik bi pijama yeterli olur şöyle pamuklu rahat bişey. Bu konuyu biraz daha doğuma yakın düşüneceğim sanırım ☺️
Ay dantelliler bence komik duruyor lohusalık pek seksi bişey de sayılmaz sadece rahatlığı düşünmek daha mantıklı😀

Bende çok şaşırdım kanama olunca gittim 6 haftamda yüzümde de makyaj vardı hatta bayramın ilk günüydü hazırlanmıştım yüzümü göstererek makyajda yapmayalım yasak dedi. Bende şaşırdım doktordan doktora farkediyo heralde bende dikkat ediyorum. Ama 12 hafta geçsin bende hafiften yaparım 🤭🙈
Ah kullandigimiz makyaj malzemelerinin içinde ne tür zararlı kimyasallar var bilseniz. Insta da Dr Filiz Gokaslan i takip etmenizi tavsiye ederim. Üslubu sert ama cok bilgilendirici yazılar yazıyor, hepsi bilimsel yayınlardan çeviri ya da alintilama yapiyor.

Son düzenleme:
Canım normal doğum da etekli olanlar kolay , çünkü doktor sürekli gelip kontrol ediyor doğumdan sonra. Sezeryan da alt üst takımlar kullanışlı. Ben ilk doğumda etekli almıştım kolay olmuştu bana
Bunu bilmiyordum bak çok sağol. Mutlaka ikisinden de edinmek lazım ama doğuma yakın bakacağım 🙏🏻

Back