2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba, 2 gündür benimki de öyle. Ama atak mı yoksa cuma yardımcımızla tek kaşdı ilk defa, ona mı tepkili bilmiyorum. Çok agresif sürekli bacağıma yapışıyor ve yemiyor. Uykuya dalmamak için de direniyor. Baya yordu 2 günde...

Yürüme arkadaşı da var canım ayakta hiç durmak istemediği için emekleme pozisyonuna geçiyor hemen geri tembel kuşum ya. Rahatına çok düşkün uykuyu seviyor gündüz toplam 3 saat uyuyor. Akşam 9:30 gibi yatıyor sabah 9/10 arası kalkıyor tabi ben sabaha karşı mama veriyorum uyanıyor ağlamasa da acıkıyor uykulu bir şekilde içiyor geri uyuyor. Yerde de emeklerken yastık görmesin koltuğun üstündeyken emekleyerek koltuktan tutunup onu çekiyor yere yastıkla yuvarlanıyor sarılıyor sanki onun en yakın arkadaşı gibi. Yastık sevdası var ama sadece kendi yastığına karşı böyle beyaz yastık kılıfını değiştirince istemiyor illaki beyaz olacak bi tuhaf çocuk oldu çıktı bu kız bağırıyor sesleniyor avba mama meme baba ama anne yok tabi bunları bilinçli öi sesleniyor bilmiyorum ama bize seslenirken de çıkartıyor bu sesleri kendi kendine oynarken de mırıldanıyor o yüzden ne şekilde söyledi bilmiyorum

Nice mutlu sağlıklı yaşları olsun kuzumun inşallah diş dönemleri sıkıntı atak dönemlerini bilmiyorum pek yaşamıyorum sanırım atak falan ama diş sıkıntı oluyor Alya uykusuz huzursuz oluyor diş çıkarırken bir de yanakları elma gibi kızarıp kuruyor böyle kıpkırmızı oluyor. Krem sürüyorum o ilk gün hiç farketmiyor merhem sürmem o huzursuz ediyor uykusu kaçıyor saat başı uyanıyor. Şimdi üstten 4.yü bekliyorum birde bu süreçte çok iştahsız oluyor. Ama ağlayan çocuk daha da çok Allah yardımcın olsun canım. İnşallah diştendir de geçer o huzursuzluğu

Eklentiler

• 217FB87C-F6A3-4ACC-A442-6179EBD390B5.jpeg
    70,4 KB · Görüntüleme: 58
Bizim yeni bitti canim 51-54. Hafta arasi Çok fenaydı şuan normale döndük başarılar diliyorum

Teşekkür ederiz arkadaşım ya bizim de kızardı salyalanmayla doğru orantılı. Ben de neye alerjisi var diye dertlenip duruyordum. Dişlerden mi oluyor böyle Allah sizin de yardımcınız olsun arkadaşım valla bambaşka bir çocuk 2 gündür.
Bizim yeni bitti canim 51-54. Hafta arasi Çok fenaydı şuan normale döndük başarılar diliyorum
Oy ben ölem vallahi iki günde içimden geçti arkadaşım ya

2 gündür içimden geçti arkadaşım bizim diş ve atak birleşti muhtemelen. Bir de kulağıbı tutuyor bu ara çok. Diş ağrısı kulağa vurdu sanırım çocuğum çok fazla şeyle cebelleşip çok agresifleşiyor doğal olarak ama ne zaman düzelecek artık bunlar onu da bilmiyorum 1 yaşa gireceğiz ya

Maşallah canım Alya’ya

Benim kızım 15 aylık yürümüştü, oğlum 13 aylık. Kızım bir yürüdü pir yürüdü, ne düşme ne takılma…Direkt koştu desem yeridir. Oğlum ise çok düşerdi, kafa göz vururdu. Bu kızım da çat pat yürüyor. O nedenle geç yürüse de sağlam yürür kafana takma.

Elinden tutup yürütmeye çalışın, almak istediği bir şeyi gösterip yürümeye teşvik edebilirsin canım

Kızlar ilkbaharda giydirmelik uyku tulumu öneriniz var mı? 1.6 tog kalın mı olur istanbul için

Canım evin sıcaklığına bağlı ben su an içine ince pijamayla 1.6 giydiriyorum ev 21 derece genelde
Bizim oda da 21-22 oluyor derece genelde. Kısa kollu zıbınla 1.6 tog iyi olabilir o zaman. 1 tog da olabilir ama ince mi gelir diye düşünüyorum

Oy ben ölem vallahi iki günde içimden geçti arkadaşım ya
49. haftada başladık bugün pes ettim
Kolay gelsin gerçekten. Bizim atak haftaları direk uykuya yansıyor. O kadar çok uykusu varken öyle direniyordu ki eşimle bir kutu kas gevşetici bitirdik her yerimiz tutuldu resmen bi kucakta salla bi ayakta yok yani çok değişik anlamsız Ama 55. Haftaya girince birden bıçak gibi kesildi huysuzluklar şimdi mamasını içip 5-10 dk içinde uyuyor uykuları tekrar düzene girdi ta ki bir sonraki atağımıza kadar Atakların en sevdiğim yönü çocuğun güncellenmesi sanki kendilerinin yeni bir versiyonuna geçiyorlar yeni yetenekler, yeni beceriler Ekin mesela ataktan sonra oyun kurmaya başladı kendi kendine vakit geçirip oyun oynamaya başladı istediklerini çok net ifade ediyor hareketleriyle, suluğun biberonun kapağını kendi kapatıyor asansör ve lambanin düğmelerine basmak istiyor bir şeyi getir diyince gidip onu bulup getiriyor gibi gibi birden büyüdü sanki
Kızlar ilkbaharda giydirmelik uyku tulumu öneriniz var mı? 1.6 tog kalın mı olur istanbul için
Canim evin ısısına bağlı gece 23 derecede 1.6 tog giydiriyorum içine ince pijamayla bize tam oluyor. İlkbaharda pazen uyku tulumu giydirmistim 1 tog o da çok idealdi ama senin evinin ısısı nasıl olur ona bakmak lazım ama şöyle eğer çok sıcak olursa mesela zıbınla giydirirsin. 1.6 togu ince yorgan gibi düşün

Bizim oda da 21-22 oluyor derece genelde. Kısa kollu zıbınla 1.6 tog iyi olabilir o zaman. 1 tog da olabilir ama ince mi gelir diye düşünüyorum
Kısa kollu bi tık ince gelebilir ince uzun kollu bir pijamayla tam olur
zeyland'den aldım dolgusuz çift kat pamuk çok sevdim
yaa bakayım ben de lcw den almıştım o da çok güzel dışı elyaf içi pamuk

Büyücekler işte böyle böyle canım... Zor gerçekten... Çok zorlandık biz de... Sağlıklı olsunlar da daha ne isteriz, gececek bunlar da...

Evet canım dişlerden kızarıklık olabiliyor ben zaten farklı bişi yedirmedim çocuğa ve ne zaman diş çıkartma zamanı gelse yanakları böyle oluyor. Doktora yolladım o da dişlerden dedi zaten. Merhem verdi ama pek faydasını görmedim kuruyup pütürlü oldu yanakları hep. Sonra düzeldi diyorum piş paktlarken 2 gün böyle oluyor ardından dişleri geliyor. Yanaklar kızarınca anlıyorum artık diş geldiğini. Peşinden iştahsızlık uykusuzluk devam ediyor. İnşallah sağlıkla atlatırlar şu diş maceralarını

Maşallah canım benimkisinde büyük ihtimalle 15/16.ayını bulur diye düşünüyorum. Sevdiği şeyleri uzaktan gösterince direk emekliyor hızlı hızlı ama ayakta durmak istemiyor, elinden tutunca hemen popişini geriye itiyor ayaklarını öne doğru kaldırıyor gelde yürüt şimdi o pozisyondayken artık acele etmiyorum zaten ne zaman isterse ozaman yürür doktorum emekliyorsa sıkıntı etme yürür dedi. Kaslarla ilgili sıkıntısı olsa emeklemekte istemezdi dedi.
Hayırlısıyla yaza doğru inşallah sezonu yürüyerek açacağız. Senin de dediğin gibi kimin çocuğu geç yürümeye başladıysa kasları çok kuvvetli oluyormuş çpl nadir düşüyorlarmış ve çok çabuk koşmaya başlıyormuş. Artık göreceğiz bakalım.

21-22 derece oluyor genelde odamız canım ben de öyle düşündüm 1.6 tog iyi olur içine bir şeyler de giydireceğim illaki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…