Merhaba, 2 gündür benimki de öyle. Ama atak mı yoksa cuma yardımcımızla tek kaşdı ilk defa, ona mı tepkili bilmiyorum. Çok agresif sürekli bacağıma yapışıyor ve yemiyor. Uykuya dalmamak için de direniyor. Baya yordu 2 günde...Kızlar nasılsınız? Uuzn zamandır göremiyorum yoğunluktan. Bizim oğlanın 1. Yaş doğum günü yaklaşıyor. Haftaya cumartesi yapacağız
Kızlar bebişlerde atak döneminde olanlar var mı? Bizim oğlan çok fena şu iki gündür. Sürekli ağlama krizinde, yakama yapışmalar. Bambaşka bir çocuk. Bir diş daha çıkartıyoruz. Alt 4. Diş. Ama perişan etti şu iki gün beni. Bizi. Sizde durumlar ne alemde?
Yürüme arkadaşı da var canım ayakta hiç durmak istemediği için emekleme pozisyonuna geçiyor hemen geriYürüme arkadaşları oluyor ya onlardan denesen? Bir elinden babası tutsun bir elinden annesi öyle yürütsen hoşuna gidebilir
Emekleyerek her şeyi yapıyor her yere ulaşıyorlar o nedenle yürümek ilgilerini çekmiyor. Daha bugün 14 aylık bebeği olan bir arkadaşımla görüştüm. Henüz yürümüyor yeni yeni bir iki adım atmaya cesaret etti dedi.
9.ayda yürüyen bebek ne kadar normalse 13-14 te yürümeyen de o kadar normal bence
Nice mutlu sağlıklı yaşları olsun kuzumun inşallahKızlar nasılsınız? Uuzn zamandır göremiyorum yoğunluktan. Bizim oğlanın 1. Yaş doğum günü yaklaşıyor. Haftaya cumartesi yapacağız
Kızlar bebişlerde atak döneminde olanlar var mı? Bizim oğlan çok fena şu iki gündür. Sürekli ağlama krizinde, yakama yapışmalar. Bambaşka bir çocuk. Bir diş daha çıkartıyoruz. Alt 4. Diş. Ama perişan etti şu iki gün beni. Bizi. Sizde durumlar ne alemde?
Bizim yeni bitti canim 51-54. Hafta arasi Çok fenaydı şuan normale döndük başarılar diliyorumKızlar nasılsınız? Uuzn zamandır göremiyorum yoğunluktan. Bizim oğlanın 1. Yaş doğum günü yaklaşıyor. Haftaya cumartesi yapacağız
Teşekkür ederiz arkadaşımNice mutlu sağlıklı yaşları olsun kuzumun inşallahdiş dönemleri sıkıntı atak dönemlerini bilmiyorum pek yaşamıyorum sanırım atak falan ama diş sıkıntı oluyor Alya uykusuz huzursuz oluyor diş çıkarırken bir de yanakları elma gibi kızarıp kuruyor böyle kıpkırmızı oluyor. Krem sürüyorum o ilk gün hiç farketmiyor merhem sürmem o huzursuz ediyor uykusu kaçıyor saat başı uyanıyor. Şimdi üstten 4.yü bekliyorum birde bu süreçte çok iştahsız oluyor. Ama ağlayan çocuk daha da çok Allah yardımcın olsun canım. İnşallah diştendir de geçer o huzursuzluğu
Oy ben ölemBizim yeni bitti canim 51-54. Hafta arasi Çok fenaydı şuan normale döndük başarılar diliyorum
2 gündürMerhaba, 2 gündür benimki de öyle. Ama atak mı yoksa cuma yardımcımızla tek kaşdı ilk defa, ona mı tepkili bilmiyorum. Çok agresif sürekli bacağıma yapışıyor ve yemiyor. Uykuya dalmamak için de direniyor. Baya yordu 2 günde...
Kızlar selam
Artık tüm bebişler 1 yaşına geldi. Maşallah rabbim hepsine sağlık sıhhat versin inşallah. Hepsi o kadar güzel ki. Rabbim nazarlardan korusun her birini.
Seçimler yaklaştığı için bu aralar benimde yoğunluğum var. Alya’nın cuma günü 1 yaş aşılarını yaptırdım. Gayet normal dediler gelişimi için. Erken doğmasına rağmen.
Emeklemeyi hızlandı. Koltuk kenarlarına gelin kendisini çekiyor dizlerinin üstünde duracak şekilde kaldırıyor gövdesini koltuğa doğru. Ana ayakta durayım adım atayım yok hala. Elinden tutup doktorun önerdiği şekilde adım attırmaya çalışıyorum ya öne doğru kaldırıyor oturmak istiyor ya da bana doğru başını kaldırıyor yüzüne bakıyor yürümüyor.. Bebişi böyle yapan var mı benden başka. Fikir almak istedim. Yürümeye teşvik etmek in neler yapmalıyım. Emeklemek kolayına geliyor o yüzden yere çökmek istediğini anlıyorum. Gerçekten ayakta durmak istemez mi bir çocuk ya kesinlikle istemiyor. Ayaklarının yere bastığını görsün. Hemen kaldırıyor öne doğru otursun diye.
Fizyoterapist, çocuk doktoru, pedagog hepsiyle görüştüm, görüşüyorum da herkes normal diyor 16.ayına kadar bekleyelim dediler. Alya 1 hafta sonra 13 aylık olacak.
Acele etmiyorum yürümesi için ama yürümeye teşvik etmek istiyorum sadece.
Canım evin sıcaklığına bağlı ben su an içine ince pijamayla 1.6 giydiriyorum ev 21 derece geneldeKızlar ilkbaharda giydirmelik uyku tulumu öneriniz var mı? 1.6 tog kalın mı olur istanbul için
Bizim oda da 21-22 oluyor derece genelde. Kısa kollu zıbınla 1.6 tog iyi olabilir o zaman. 1 tog da olabilir ama ince mi gelir diye düşünüyorumCanım evin sıcaklığına bağlı ben su an içine ince pijamayla 1.6 giydiriyorum ev 21 derece genelde
49. haftada başladık bugün pes ettimBizim yeni bitti canim 51-54. Hafta arasi Çok fenaydı şuan normale döndük başarılar diliyorum
zeyland'den aldım dolgusuz çift kat pamuk çok sevdimCanım evin sıcaklığına bağlı ben su an içine ince pijamayla 1.6 giydiriyorum ev 21 derece genelde
Oy ben ölemvallahi iki günde içimden geçti arkadaşım ya
Kolay gelsin gerçekten.49. haftada başladık bugün pes ettim
Canim evin ısısına bağlı gece 23 derecede 1.6 tog giydiriyorum içine ince pijamayla bize tam oluyor. İlkbaharda pazen uyku tulumu giydirmistim 1 tog o da çok idealdi ama senin evinin ısısı nasıl olur ona bakmak lazım ama şöyle eğer çok sıcak olursa mesela zıbınla giydirirsin. 1.6 togu ince yorgan gibi düşünKızlar ilkbaharda giydirmelik uyku tulumu öneriniz var mı? 1.6 tog kalın mı olur istanbul için
Kısa kollu bi tık ince gelebilir ince uzun kollu bir pijamayla tam olurBizim oda da 21-22 oluyor derece genelde. Kısa kollu zıbınla 1.6 tog iyi olabilir o zaman. 1 tog da olabilir ama ince mi gelir diye düşünüyorum
yaa bakayım ben dezeyland'den aldım dolgusuz çift kat pamuk çok sevdim
Büyücekler işte böyle böyle canım... Zor gerçekten... Çok zorlandık biz de... Sağlıklı olsunlar da daha ne isteriz, gececek bunlar da...2 gündüriçimden geçti arkadaşım bizim diş ve atak birleşti muhtemelen. Bir de kulağıbı tutuyor bu ara çok. Diş ağrısı kulağa vurdu sanırım çocuğum çok fazla şeyle cebelleşip çok agresifleşiyor doğal olarak ama ne zaman düzelecek artık bunlar onu da bilmiyorum 1 yaşa gireceğiz ya
Evet canım dişlerden kızarıklık olabiliyor ben zaten farklı bişi yedirmedim çocuğa ve ne zaman diş çıkartma zamanı gelse yanakları böyle oluyor. Doktora yolladım o da dişlerden dedi zaten. Merhem verdi ama pek faydasını görmedim kuruyup pütürlü oldu yanakları hep. Sonra düzeldi diyorum piş paktlarken 2 gün böyle oluyor ardından dişleri geliyor. Yanaklar kızarınca anlıyorum artık diş geldiğini. Peşinden iştahsızlık uykusuzluk devam ediyor. İnşallah sağlıkla atlatırlar şu diş maceralarınıTeşekkür ederiz arkadaşımya bizim de kızardı salyalanmayla doğru orantılı. Ben de neye alerjisi var diye dertlenip duruyordum. Dişlerden mi oluyor böyle Allah sizin de yardımcınız olsun arkadaşım valla bambaşka bir çocuk 2 gündür.
Maşallah canım benimkisinde büyük ihtimalle 15/16.ayını bulur diye düşünüyorum. Sevdiği şeyleri uzaktan gösterince direk emekliyor hızlı hızlı ama ayakta durmak istemiyor, elinden tutunca hemen popişini geriye itiyor ayaklarını öne doğru kaldırıyor gelde yürüt şimdi o pozisyondaykenMaşallah canım Alya’ya
Benim kızım 15 aylık yürümüştü, oğlum 13 aylık. Kızım bir yürüdü pir yürüdü, ne düşme ne takılma…Direkt koştu desem yeridir. Oğlum ise çok düşerdi, kafa göz vururdu. Bu kızım da çat pat yürüyor. O nedenle geç yürüse de sağlam yürür kafana takma.
Elinden tutup yürütmeye çalışın, almak istediği bir şeyi gösterip yürümeye teşvik edebilirsin canım
21-22 derece oluyor genelde odamız canım ben de öyle düşündüm 1.6 tog iyi olur içine bir şeyler de giydireceğim illakiKolay gelsin gerçekten.Bizim atak haftaları direk uykuya yansıyor. O kadar çok uykusu varken öyle direniyordu ki eşimle bir kutu kas gevşetici bitirdik her yerimiz tutuldu resmen bi kucakta salla bi ayakta yok yani çok değişik anlamsız Ama 55. Haftaya girince birden bıçak gibi kesildi huysuzluklar şimdi mamasını içip 5-10 dk içinde uyuyor uykuları tekrar düzene girdi ta ki bir sonraki atağımıza kadar Atakların en sevdiğim yönü çocuğun güncellenmesi sanki kendilerinin yeni bir versiyonuna geçiyorlar yeni yetenekler, yeni beceriler Ekin mesela ataktan sonra oyun kurmaya başladı kendi kendine vakit geçirip oyun oynamaya başladı istediklerini çok net ifade ediyor hareketleriyle, suluğun biberonun kapağını kendi kapatıyor asansör ve lambanin düğmelerine basmak istiyor bir şeyi getir diyince gidip onu bulup getiriyor gibi gibi birden büyüdü sanki
Canim evin ısısına bağlı gece 23 derecede 1.6 tog giydiriyorum içine ince pijamayla bize tam oluyor. İlkbaharda pazen uyku tulumu giydirmistim 1 tog o da çok idealdi ama senin evinin ısısı nasıl olur ona bakmak lazım ama şöyle eğer çok sıcak olursa mesela zıbınla giydirirsin. 1.6 togu ince yorgan gibi düşün