- 20 Mart 2011
- 13.756
- 32.290
Bebeğinize danone yedirin, çok faydalı her gün mutlaka bir tane yesin (20 yıl önce) bir doktor tavsiyesi. Cici bebe alabilen aileler kendini şanslı hissediyordu.Ay bu doktorların kendi aralarındaki fikir ayrılıkları fenalık getirdi artık. Ne dedikleri belli değil. Ben ilk kızımda 2 yaşta başladım yastığa ,bunda da öyle yaparım ama.
Biz anne babalar olarak sizin verdiğiniz bu bilgileri çocuk doktorumuzdan bizzat öğrenmeliyiz mesela. Bir açıklama beklediğimiz zaman gözler devriliyor, sorgusuz inanmamız ve uygulamamız bekleniyor.Hep derim bebekler küçük yetişkinler değil bambaşka varlıklar, buna anatomileri de dahil. Teknik bilgiye girmeden söylemeliyim ki yastığa ihtiyaç duymazlar , boyun kısa solunum yolunu riske etmemek gerek.Yastık kullanmayı henüz düşünmüyorum. Ama bizim annelerimiz kullanmış benim fotoğraf bile var yastık yorganBöyle deyince kızıyor bana
Balık yağında da firma işaret etmeyeyim ama kendi adıma ifos onayı ana şartım ve tüm hayvan karaciğerlerinden kaçındığım gibi balık yağında da karaciğer eldesi olanları tercih etmiyorum. Artı balık karaciğerinin A ve D vitamini içermesi ve bu vitaminler depolandığı için de benim için soru işareti? İq üzerine etkisi muhakkak özellikle dha zeka ve bilişsel fonksiyonlarda daha etkili. Hekim konusunda ise frekansınızın tuttuğu, tanı ve tedavisine güvendiğiniz, sizi anladığını düşündüğünüz kişi sizin için en iyisidir onu seçip devam etmeli. Ben de 4. pediatrist arkadaşta bebeğim için aradığımı buldumKendi adıma da beni anladığını düşündüğüm hekim tedavimde ilk basamağı geçmiş oluyor yazdıklarım tıbbi bilgiden ziyade kişisel tercihlerim her dr gibi farklı fikrim olsun
Bizimki de 2 yaştan öncesinin zararı faydasından fazla dedi, vermedi.Ben de ayin 6sina randevu aldim gidince sorucam bakalim o ne dicek. Bazilari da 1 yaş sonrasi diyor. Doktorlar bile farkli farkli konuşuyor artık hangisine inanacagimi şaşırıyorum ben
Haklısınız bu olayda ama şimdi ne demeli bilmiyorum mesela siz sanırım öğretmendiniz tüm meslektaşlarınızın tarzı aynı mı çocuk yetiştirirken? Belki yoğundur, sabrı tükenmiştir, çalışma şekli odur? Burda kimseyi savunmak değil amacım ama ben de anne olarak bulunuyorum grupta o açıdan bakınBiz anne babalar olarak sizin verdiğiniz bu bilgileri çocuk doktorumuzdan bizzat öğrenmeliyiz mesela. Bir açıklama beklediğimiz zaman gözler devriliyor, sorgusuz inanmamız ve uygulamamız bekleniyor.
Başıma gelen basit bir olayı anlatayım. 6.ay tahlilleri e-nabızda dengesiz görüldü. Birkaç değerde sıkıntı var ve bunlar önemli değerler.
Sonuçları sormak için doktoru aradığımızda tüm değerlerin sorunsuz olduğunu söyledi.
Yok benim içim rahat etmedi mesaj attım hocam e-nabızda böyle böyle dengesizlikler görünüyor diye. Oraya bakmayacaksınız benim dediğime bakacaksınız dedi
Tabi ki yine içim rahat etmediısrarla sorunca e-nabızda görülen değer aralıklarının yetişkinler için olduğunu, hastanenin çocuklar için güncelleme yapmadığını belirtti.
Ha bir de trip yedik tabi
Bebeğinize danone yedirin, çok faydalı her gün mutlaka bir tane yesin (20 yıl önce) bir doktor tavsiyesi. Cici bebe alabilen aileler kendini şanslı hissediyordu.
Şimdi gözü kapalı onlara inanmamızı istiyorlar fakat şu an bebeklerimize verdiğimiz takviyeler için bundan 20 yıl sonra aaaa o zaman bu zararları bilinmiyordu denmeyeceği ne malum?
Dört farklı çocuk doktoruna gittim dördü de ezbere cümleler kuruyor. Lütfen doğru tektir, bilim mutlak doğrudur demeyin.
Nice araştırmalar daha önceki araştırmaları çürüttü. Alternatif yöntemler araştırdığımız zaman birçok doktorun azarıyla karşılaşıyoruz. Nitekim son gittiğim doktora ateşini sarımsaklı zeytinyağı ile düşürdüm demeye çekindim.
38 görünce şurup ver, bekleme diyor. Başka başka doktorları dinliyorum ki ne yazık ki bu doktorlara ulaşım imkanım yok onlar da ateş bağışıklığı güçlendirir, genel durumuna bakarak ateşe müsade edin diyor.
Hiçbir anne baba bebeğinin hasta olmasını hele hele antibiyotik kullanmasını istemez. Kendi çolukları için bu kadar kolay karar verebiliyorlar mı acaba?
Allah hastanelere düşürmesin, sağlık içinde ağız tadıyla büyütelim yavrularımızı. Ve tabi eksikliklerini de göstermesin.
Öyle bir içimi dökmek istedim
Hasta profili de hekim profili de yıllar içinde çok değişti. Ama inanın özel muayenehane dışında hekimin yükü inanılmaz ağır. Aslında doğru; bilim anlamında çoğunlukla tek. Münferit bakış açıları çıkabiliyor. Bu ülke insanı Covid olmaz diyen hoca da çıktı işkembe için geçer diyen de mesela şükür inanmadık ama inanan da oldu. Gıda güvenliği, içerik bilgisi, alternatif tedaviler özel ilgi alanım ve eğitimim olduğu için biliyorum bunları. Yoksa bana da sodyum benzoattan nolacak ver desteği diyen hekim arkadaşım oldu. Ama ana tedavisini kabul etmeyip onu öldürmeye sakat bırakmaya çalıştığımı düşünen hastam da oldu. Denge bu hayatta en sevdiğim şey. Siteminizde haklısınız. Modern tıbbı reddetmeyip araştırmalı diğer destekleri bebeklerimiz kendimizden bile kıymetli. Hekim seçme hakkınızı kullanabilirsiniz bu durumdaBebeğinize danone yedirin, çok faydalı her gün mutlaka bir tane yesin (20 yıl önce) bir doktor tavsiyesi. Cici bebe alabilen aileler kendini şanslı hissediyordu.
Şimdi gözü kapalı onlara inanmamızı istiyorlar fakat şu an bebeklerimize verdiğimiz takviyeler için bundan 20 yıl sonra aaaa o zaman bu zararları bilinmiyordu denmeyeceği ne malum?
Dört farklı çocuk doktoruna gittim dördü de ezbere cümleler kuruyor. Lütfen doğru tektir, bilim mutlak doğrudur demeyin.
Nice araştırmalar daha önceki araştırmaları çürüttü. Alternatif yöntemler araştırdığımız zaman birçok doktorun azarıyla karşılaşıyoruz. Nitekim son gittiğim doktora ateşini sarımsaklı zeytinyağı ile düşürdüm demeye çekindim.
38 görünce şurup ver, bekleme diyor. Başka başka doktorları dinliyorum ki ne yazık ki bu doktorlara ulaşım imkanım yok onlar da ateş bağışıklığı güçlendirir, genel durumuna bakarak ateşe müsade edin diyor.
Hiçbir anne baba bebeğinin hasta olmasını hele hele antibiyotik kullanmasını istemez. Kendi çolukları için bu kadar kolay karar verebiliyorlar mı acaba?
Allah hastanelere düşürmesin, sağlık içinde ağız tadıyla büyütelim yavrularımızı. Ve tabi eksikliklerini de göstermesin.
Çok doğru şeyler yazmışsın . Gerçekten artık doktorlar o kadar ezberden konuşuyor ki. Hal böyle olunca bizler de birer doktor gibi oluyoruz tecrübe ederek. Rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsinBebeğinize danone yedirin, çok faydalı her gün mutlaka bir tane yesin (20 yıl önce) bir doktor tavsiyesi. Cici bebe alabilen aileler kendini şanslı hissediyordu.
Ne zarari varmış açıklama yaptı mı?Bizimki de 2 yaştan öncesinin zararı faydasından fazla dedi, vermedi.
O konuda cok iyi cok sukur canım yasıtlarındanda büyük duruyor masallah persantilin iletisinde oldugunu soyluyor doktor her seferındeÇok mantıklı bir başlangıç yapmışsın zaten gece emmesini bırakırsa gündüz çok daha rahat bırakır kilosu boyu nasıl ek gıda ile arasi nasıl?
Canım bıze erken yasta kullanım karacıger yaglanması yapar dedı ben de rıske atamam ya oyle ıse yanı buranın en ıyı doktorlarından kendı ozel muayene yerı var ezbere konsutugunu sanmıyorum ılla kı arastırıyordur. Yanı belkı dogru degıldır ama acıkcası ben korktum 2 yası beklerim.Ne zarari varmış açıklama yaptı mı?
Elbette aynı değil, öğretmenliğin bilime dayalı (özellikle psikoloji alanında) yönleri var ama tıp direkt bilimin kendisi. Bizim kafamızı karıştıran asıl sorun şu; tıp deyince aman bilim aman laf edilmez sorgulanmaz diye diretiliyor. Oysa kendi aralarında netlik yok. Hiçbir doktoru sorgulama niyetiyle hastaneye gitmiyoruz zatenHaklısınız bu olayda ama şimdi ne demeli bilmiyorum mesela siz sanırım öğretmendiniz tüm meslektaşlarınızın tarzı aynı mı çocuk yetiştirirken? Belki yoğundur, sabrı tükenmiştir, çalışma şekli odur? Burda kimseyi savunmak değil amacım ama ben de anne olarak bulunuyorum grupta o açıdan bakın
Geçen yıl 24 haftalık hamile iken kalp pili takıldı bana. Öncesinde iki hafta kardiyoloji bölümünde yattım. Doktorlar da panik oldu ne olacak nasıl olacak bebek var diye. Aldırmamın doğru olacağını söyleyen de oldu.Hasta profili de hekim profili de yıllar içinde çok değişti. Ama inanın özel muayenehane dışında hekimin yükü inanılmaz ağır. Aslında doğru; bilim anlamında çoğunlukla tek. Münferit bakış açıları çıkabiliyor. Bu ülke insanı Covid olmaz diyen hoca da çıktı işkembe için geçer diyen de mesela şükür inanmadık ama inanan da oldu. Gıda güvenliği, içerik bilgisi, alternatif tedaviler özel ilgi alanım ve eğitimim olduğu için biliyorum bunları. Yoksa bana da sodyum benzoattan nolacak ver desteği diyen hekim arkadaşım oldu. Ama ana tedavisini kabul etmeyip onu öldürmeye sakat bırakmaya çalıştığımı düşünen hastam da oldu. Denge bu hayatta en sevdiğim şey. Siteminizde haklısınız. Modern tıbbı reddetmeyip araştırmalı diğer destekleri bebeklerimiz kendimizden bile kıymetli. Hekim seçme hakkınızı kullanabilirsiniz bu durumda
Ne kadar da güzelsin maşallah bal oğlanO konuda cok iyi cok sukur canım yasıtlarındanda büyük duruyor masallah persantilin iletisinde oldugunu soyluyor doktor her seferındeBugun dogum gunu 2 mart kutladık allah bebeklerimize saglıklı uzun ömürler versin
Ben kendim kullanıyorum canım balık yağı. Emzirdiğimiz için alacağını alıyordur diye düşünüyorum. Bir ebenin videosuna denk gelmiştim anne sütündeki su ve yağ oranı değişmez sadece yağın kalitesi sizin beslenmenize göre değişir diyordu.Canım bıze erken yasta kullanım karacıger yaglanması yapar dedı ben de rıske atamam ya oyle ıse yanı buranın en ıyı doktorlarından kendı ozel muayene yerı var ezbere konsutugunu sanmıyorum ılla kı arastırıyordur. Yanı belkı dogru degıldır ama acıkcası ben korktum 2 yası beklerim.
Ben de aşı olduguma pisman oldum. Nerden bilebilirdim ki bill gates sen de yargilanacaksin diye bagiranlarin hakli çıkacaginiElbette aynı değil, öğretmenliğin bilime dayalı (özellikle psikoloji alanında) yönleri var ama tıp direkt bilimin kendisi. Bizim kafamızı karıştıran asıl sorun şu; tıp deyince aman bilim aman laf edilmez sorgulanmaz diye diretiliyor. Oysa kendi aralarında netlik yok. Hiçbir doktoru sorgulama niyetiyle hastaneye gitmiyoruz zaten
Geçen yıl 24 haftalık hamile iken kalp pili takıldı bana. Öncesinde iki hafta kardiyoloji bölümünde yattım. Doktorlar da panik oldu ne olacak nasıl olacak bebek var diye. Aldırmamın doğru olacağını söyleyen de oldu.
Hepsi alanında uzman, prof cerrahlar her gün gidip geldi ve hepsinden sadece tek bir şeyi aynı işittim. Covid aşısı oldunuz mu? Aşılardan sonra kardiyoloji servisi asla boş kalmadı. Gerçekten de insanlar acilde yatırılıyor yukarda servisten taburcu olan olursa yerine gönderiyorlardı. Şimdi burda suçlu kim? Aşı olun diyen mi işkembe için diyen mi?
Modern tıbbı reddetmekten bahsetmiyorum asla, ama alternatifi varsa ilk tercihimiz o olmalı diyorum.
İlgi alanıma giriyor demişsiniz yeri zamanı geldiğinde bizi de aydınlatırsanız sevinirim
Ne kadar erken yaşta kullanim bir de doz aşımı yapmadığın sürece zaten vücut ihtiyaci olani kullaniyor nasıl yağlanma yapacak onu anlamadım Canım bazı şeyler çok havada kalıyor bence okuduğum bilimsel yayınlarda 6 ay-8 ay deniyor ve 1 yaşından sonra çok önemli olduğu söyleniyor. Her annenin kendi tercihi tabiki ama ben ülkemizdeki doktorlarin özellikle takviyeler konusunda araştırmacı olduğuna ikna olamıyorum. Şuan balik mevsimindeyiz ekin haftada 2 defa yerse vermiyorum yemezse veriyorum, taze balık olayi bitince de düzenli olarak muhakkak vericem omega benim için çok önemli bir takviye d vitamini kadar önem veriyorumCanım bıze erken yasta kullanım karacıger yaglanması yapar dedı ben de rıske atamam ya oyle ıse yanı buranın en ıyı doktorlarından kendı ozel muayene yerı var ezbere konsutugunu sanmıyorum ılla kı arastırıyordur. Yanı belkı dogru degıldır ama acıkcası ben korktum 2 yası beklerim.
Yahu şu Bill amcayı biz küçükken bilgisayarın babası diye öğrettiler, amca her haltın babası çıktıBen de aşı olduguma pisman oldum. Nerden bilebilirdim ki bill gates sen de yargilanacaksin diye bagiranlarin hakli çıkacagini
Ne kadar erken yaşta kullanim bir de doz aşımı yapmadığın sürece zaten vücut ihtiyaci olani kullaniyor nasıl yağlanma yapacak onu anlamadım Canım bazı şeyler çok havada kalıyor bence okuduğum bilimsel yayınlarda 6 ay-8 ay deniyor ve 1 yaşından sonra çok önemli olduğu söyleniyor. Her annenin kendi tercihi tabiki ama ben ülkemizdeki doktorlarin özellikle takviyeler konusunda araştırmacı olduğuna ikna olamıyorum. Şuan balik mevsimindeyiz ekin haftada 2 defa yerse vermiyorum yemezse veriyorum, taze balık olayi bitince de düzenli olarak muhakkak vericem omega benim için çok önemli bir takviye d vitamini kadar önem veriyorum
Canım ınan ben de bilmıyorum ama dışarıdan dırek takvıye vermeye de pek gonlum razı degıl arastırmadım da acıkcası bazı konularda kendımızı doktorumuza teslim ediyorum cunku biliyorum kı arastırsam bır suru farklı bılgı Çıkacak. Ben şuan her gun cevızını vermeye calısıyorum balıkta verıyorum yeter ya. Abısıne 2 yasından ıtıbaren kıs aylarında verıyor 3 ayda ara verdırıyor. Sonra tekrar baslatıyor. Senın artık nasıl içine sınıyorsa canım.Ne kadar erken yaşta kullanim bir de doz aşımı yapmadığın sürece zaten vücut ihtiyaci olani kullaniyor nasıl yağlanma yapacak onu anlamadım Canım bazı şeyler çok havada kalıyor bence okuduğum bilimsel yayınlarda 6 ay-8 ay deniyor ve 1 yaşından sonra çok önemli olduğu söyleniyor. Her annenin kendi tercihi tabiki ama ben ülkemizdeki doktorlarin özellikle takviyeler konusunda araştırmacı olduğuna ikna olamıyorum. Şuan balik mevsimindeyiz ekin haftada 2 defa yerse vermiyorum yemezse veriyorum, taze balık olayi bitince de düzenli olarak muhakkak vericem omega benim için çok önemli bir takviye d vitamini kadar önem veriyorum
Aşıyla çip yerlestiriyorlar diye bill gates için yürüyüş düzenlenmişti ya ülkemizde ejdjehdheheYahu şu Bill amcayı biz küçükken bilgisayarın babası diye öğrettiler, amca her haltın babası çıktı
Bılıyorum canımAkilvar bu arada kesinlikle verilmeli falan demiyorum yanlış anlaşılmasın ama doktorlarin bu büyük söylemleri ve altını dolduramamalari benim sinirimi bozuyor calpol vb parasetamol ilaçlar da karaciğer yetmezliği yapıyor mesela vermiyor muyuz veriyoruz ama her gün çocuğa üç öğün calpol vermiyoruz vücudunun tolere edeceği şekilde veriyoruz mantık bundan ibaret