• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sabah
Yumurta sarısı, çeyrek avokado, çeyrek muz, 3 bebe bisküvisi, 1tatlı kaşığı dut pekmezi , 70 cc süt. Bunları püre haline getirip yediriyorum tek öğün hepsini yiyemiyor ama uyuyup uyandıktan sonra geri kalanı da yediriyorum

Öğlen
Çeyrek armut, çeyrek elma ve 3 yemek kaşığı yoğurt, 1-2 tane cici bebe

Akşam
Sebze çorbası ( patates havuç pırasa pirinç bulgur bazen kıyma da koyuyorum ) veriyorum

Bazen gece geç yatıyorsa
1/5 tatlı kaşığı pirinç unu yada irmik , 1 kuru kayısı, 50 cc süt püre yapıp yediriyorum.

Gece de hep emiyor. 10 günde üstten 4 diş çıkardı çok iştahsızdı çok şükür bu günlerde yiyor biraz ama kilo yok 😏

Geçen akşam ilk defa bulgur pirinç yeşil mercimek kırmızı mercimekten çorba yaptım yedirdim az yedi ama yedi biraz şükür.
Aslında yazdığın şeylerin hepsini yese yeterli geldi bana. Acaba gece uyurken mama versen mi yani ben olsam verirdim sanırım

Kizlar merhaba, nasilsiniz? Yogunluktan giremiyorum,uc bucuk yasindaki kizim icin kres hazirrligi,kardes kiskancligi uzerine oyun terapistine basladik,tum gunum iki minik cocukla geciyor haliyle eskisi gibi kk giremiyorum.

Bebekleriniz gunduz kac uyku yapuyor kizlar.Benim kizim iki kere uyuyordu ama bu ara uykuya cok direniyor acaba tek uykuya gecsek mi ? Aksam sekiz bucuk sabah sekize kadar uyuyor,gunduz 11 de ilk uyku 15.30 da ikinci uyku uyuyor,yarimsar saat uyuyor.iki gundur asla uyutamiyorum,atak haftasinda da degil.Ben de zorlamdan tek uykuya mi gecsek acaba fiye dusundum.Doktor kontrolune de daha var yoksa doktora da sorardim.

Kizlar merhaba, nasilsiniz? Yogunluktan giremiyorum,uc bucuk yasindaki kizim icin kres hazirrligi,kardes kiskancligi uzerine oyun terapistine basladik,tum gunum iki minik cocukla geciyor haliyle eskisi gibi kk giremiyorum.

Bebekleriniz gunduz kac uyku yapuyor kizlar.Benim kizim iki kere uyuyordu ama bu ara uykuya cok direniyor acaba tek uykuya gecsek mi ? Aksam sekiz bucuk sabah sekize kadar uyuyor,gunduz 11 de ilk uyku 15.30 da ikinci uyku uyuyor,yarimsar saat uyuyor.iki gundur asla uyutamiyorum,atak haftasinda da degil.Ben de zorlamdan tek uykuya mi gecsek acaba fiye dusundum.Doktor kontrolune de daha var yoksa doktora da sorardim.
Benim oğlum da seninkinin saatlerinde iki uyku yapıyor ikisi de 1.5 saatten, yarım saat sonra uyanırsa ağlarsa kucağıma alıp sakinleştirip tekrar yatağa koyuyorum bir iki kere oldu uyudu tekrar bir onu dene olmazsa dediğin gibi artık tek uyku istiyor olabilir. Uyku saati yaklaşınca çok huysuzlanıyor esniyor kulakları kaşıyor o yüzden daha tek uykuya hazır değil bunları yapmıyorsa bebeğin belki o hazırdır.

Kızlar bebek için ıspanağı buzluğa atıyor musunuz? Yıkayıp kurutup mu koyuyorsunuz pişirip mi en sağlıklısı nasıl acaba?

iyi ki almışız beklediğimden daha güzel ve kalın geldi 🤩🤩 minseo minseo

Eklentiler

• 20240130_131316.jpg
    20240130_131316.jpg
    139,2 KB · Görüntüleme: 103
Kızlar bebek için ıspanağı buzluğa atıyor musunuz? Yıkayıp kurutup mu koyuyorsunuz pişirip mi en sağlıklısı nasıl acaba?
Yıkadım doğradım kuruttum attım canım. Pratik oluyor. Semizotu, dereotu, maydanoz hep bu şekilde buzluğa atarım.

Öncelikle geçmiş olsun. Beslenme sonrası 2 saat sonra uyandı ve kendini geriye atarak ağlıyor diyorsunuz. Farklı bir besin verdiniz mi gaz sancısı veya reflü olabilir. Bir de yatmadan hemen önce beslenmeye pediatristler çok sıcak bakmıyor. Bu konuda belki saati erkene çekmek işe yarayabilir. Sevgiler
Teşekkürler farklı bir besin vermedim nerdeyse 1 aydır yaşıyoruz bu durumu ama her gece değil. Son birkaç gündür üst üste olmaya başladı. Sabah uyandığında çok gaz çıkardı. Normalde 6dan sonra yedirmiyodum zaten 8de de uyuyor ilk defa dün açlıktan mı acaba diye muhallebi yedirip uyuttum ama aynı şeyi yine yaşadık demekki açlıktan değil. Gaz sancısı olabilir mommy bliss damladan aldık onu deneyeceğiz bir de

Ispanagı buzluga atarsan cığ at canım. Cunku pişmiş ıpanak dolapta ertesı gune bıle kalaması ıyı degıl pıstıkten sonra tekar ısıtılmayacaklar arasında.

Bu akşam gece uykusuna yatmadan muhallebi yedirdim baya da yedi yani. 8de uyudu 10 gibi uyandı yine krizlere girdi. Bi de vücudunu kasıyor kendini geri atıyor yırtınarak ağlıyor resmen. Asla çözemedik derdini çok canım sıkılıyor ne uyku kaldı ne moral dokunsalar ağlayacağım valla
Beslenmeden sonra geğirme falan oluyor mu?

Teşekkürler farklı bir besin vermedim nerdeyse 1 aydır yaşıyoruz bu durumu ama her gece değil. Son birkaç gündür üst üste olmaya başladı. Sabah uyandığında çok gaz çıkardı. Normalde 6dan sonra yedirmiyodum zaten 8de de uyuyor ilk defa dün açlıktan mı acaba diye muhallebi yedirip uyuttum ama aynı şeyi yine yaşadık demekki açlıktan değil. Gaz sancısı olabilir mommy bliss damladan aldık onu deneyeceğiz bir de
Gaz sancisi olunca Ekin de ağlıyor çıkarınca susuyor Ekin de reflü var o yüzden sordum geğirme var mi diye. Gaviscon infant aldim o iyi geliyor istanbuldan bulabildik eczanelerde ve depolarda da bulunmuyor

Yaa benimki geldi mi acaba güle güle giysinler 😍
Ben senden 3 4 gün önce siparis etmistim belki bu yüzden daha sonra gelebilir ama uyguna güzel bir mont almışız 😅😍 umarim sen de seversin 🩷

Gaz sancisi olunca Ekin de ağlıyor çıkarınca susuyor Ekin de reflü var o yüzden sordum geğirme var mi diye. Gaviscon infant aldim o iyi geliyor istanbuldan bulabildik eczanelerde ve depolarda da bulunmuyor
Çok da hareketli nasıl bu kadar gaz oluyor ve çıkaramıyor anlamıyorum sanki tüm gün hepsini biriktirip sabah toplu yapıyor böyle bir gaz çıkarma yok yani 😬 Tam şunu yazarken gaz çıkardı yanımda 🤣 İnşallah şu damla işe yarar ya. Reflüyü nasıl anladınız canım ? Pek o olduğunu düşünmüyorum ama belirtilerini takip ediyim

Çok da hareketli nasıl bu kadar gaz oluyor ve çıkaramıyor anlamıyorum sanki tüm gün hepsini biriktirip sabah toplu yapıyor böyle bir gaz çıkarma yok yani 😬 Tam şunu yazarken gaz çıkardı yanımda 🤣 İnşallah şu damla işe yarar ya. Reflüyü nasıl anladınız canım ? Pek o olduğunu düşünmüyorum ama belirtilerini takip ediyim
Ben daha doktora danismadim ama zaten Ekin de ilk 4 ay fizyolojik reflü vardi her beslenme sonrasi biraz kusuyordu. Bi 15 gündür her beslenme sonrasi geğiriyor 2 kere de çok az kustu. Bir de yedikleri bazen ağzına geliyor öksürüyor. Ben reflü olduğunu düşünüyorum 1 yaş kontrolünde sorucam bakalim doktoruna da ama önereceği her şeyi biliyorum zaten uyguluyorum şuan

Menenjit aşıları tam koruma için 5 doz yapılmalı eğer 5 dozun altında yapılırsa tam koruma sağlamıyor canım ve koruma süresi kısa oluyor. 5 dozda ömür boyu koruma var. Tabi kızın yaşı büyük olduğu için artık 5 doz olamaz hatırlatma dozu gibi bir doz vururlar o da bexero olur diye tahmin ediyorum.

bizim doz uygulaması şu şekilde; (3 doz bexero 2 doz nimenrix olması gerekiyor)
nimenrix
bexero
bexero+nımenrix
bexero
Herkesin farklı olmuş canım. Bizde önce bexero+nimenrix yapilmisti.

Aslında yazdığın şeylerin hepsini yese yeterli geldi bana. Acaba gece uyurken mama versen mi yani ben olsam verirdim sanırım
İçmiyor emmek istiyor gündüz 1-2 defa emiyor ama gece sürekli emmek istiyor. Günü gününü de tutmuyor bu gün kahvaltısı dışında hiç bir şey yemedi. Aç aç oturuyor ağzına ne koyuyorsam yutmuyor ağzında bekletiyor.

Ben daha doktora danismadim ama zaten Ekin de ilk 4 ay fizyolojik reflü vardi her beslenme sonrasi biraz kusuyordu. Bi 15 gündür her beslenme sonrasi geğiriyor 2 kere de çok az kustu. Bir de yedikleri bazen ağzına geliyor öksürüyor. Ben reflü olduğunu düşünüyorum 1 yaş kontrolünde sorucam bakalim doktoruna da ama önereceği her şeyi biliyorum zaten uyguluyorum şuan
Anladım canım yağızda bu bahsettiğin belirtiler yok bi türlü derdini çözemediğim için kendime çok kızıyorum. Bizim kontrolümüz de 20sinde gerçi bizim doktora ne dersen de “annesini istiyodur” diyor 🤦🏻‍♀️😅

Anladım canım yağızda bu bahsettiğin belirtiler yok bi türlü derdini çözemediğim için kendime çok kızıyorum. Bizim kontrolümüz de 20sinde gerçi bizim doktora ne dersen de “annesini istiyodur” diyor 🤦🏻‍♀️😅
Ağlama şeklini tarif etmişsiniz direkt gaz sancısı veya reflü gibi geldi. Yeni besinlere alışıyorlar gaz çok normal. Emziriyorsanız ben gaz için 200-250 ml suya 1 çay kaşığı tane kimyon atıp kendim içiyordum fayda ediyordu ama sizde nasıl etki eder bilemiyorum. Reflü için de son beslenmeyi uyumadan 1-2 saat önce yapmış olun diyor pediatristler bir de onu deneyin isterseniz 😀 Annesini istemesi de her hastalığa stres denmesi gibi olmuş😀

Back