2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar dün oğlum menenjit 2.dozu oldu. Şükür ateş yapmadı. Oğlum 9 kilo, doktor şıamda normal dedi. Ama doğum kilosu yüksek olduğu için kurtarıyor dedi. Aynı şekilde boyu için de... Bu ek gıda başladı bizim kilo sorunu başladı. Hareketi gelişimi iyi, sorun yok dedi. 1 yaşında nasıl bakar ona göre konuşuruz dedi. İster istemez üzüldüm. Benim oğlumun sorunu az yemesi. Ve hareketli, az uyuyor. Doğal olarak kilo almıyor. Geçen aya göre boyu da az uzamış. 4 cm olması gerekirken 2 ayda 2 cm uzamış. .. Anne sütünü çok tüketiyor. Bundan desem evde olmadığımda da yemiyor. Zaten dadısı Şubat'ta başlıcak. Zorunlu anne sütü olmıcak. Biberondan da içmiyor çünkü. Yemeyen bebek zormuş

Benzer sorunlar bende de var canım buraya da yazmıştım zaten benim kızımda cok kilolu vir bebek değil hatta bu gruptakilere göre çok zayıf bile sayılır 7.5 kilo düşün ama bütün değerleri normal yemesi de güzel emmesi de şükür doktorunek bir şey vermediyse canını sıkma hiç

Bu benim büyük oğluma yaptığım en en etkili yöntem

Benim de 6+2 de karından görünmedi canım, vajinal ile gördü

Yemek yemeyen çocuk 10 yaşında hâlâ aynı. Her görenin çok zayıf demesinden bıktım

Bizim de son kontrol de kilo alımını az buldu canım doktorumuz 8.5 kilo ama doğum kilosu 2.5 olduğu için bana göre çok iyi kilo almış benim ki içerdeyken de böyleydi kilo alımı az diye son aylarda yemedik şey bırakmadım hala kiloları vermeye çalışıyorum ben de bebekken oyleymisim bana çekmiş diyorum bakalım bu ay takip edelim dedi hayırlısı diyorum artık

Canım maşallah senin oğlanın gelişimi çok güzel kilosu az mı normal mi bilemem ama yemeyen bebeğe ne yapabilirsin ki biraz rahatsız olduğu için bir haftadır kahvaltı yapmıyor oğlum, günde belki bir kase tarhana anca yiyor ne yapayım yemeyince yemiyor
Vallahi uyku vs beni zorlasa da umursamadım, meme reddi yeme problemleri beni en çok zorlayan şeyler.
Eğer yiyorsa her gün tarhana vermeye çalış gayet besleyici bir çorba
Bu benim büyük oğluma yaptığım en en etkili yöntem
Bunu duyduğuma çok sevindim bazıları kocakarı yöntemi diyor biraz çekinerek yapıyordum açıkçası
Bizim bebeler neden aynı benimki de 2.5 kg doğdu ve gebelikte içim dışım et, kaşar, bezelye, yeşil mercimek olmuştu

Gelin sarılalım kaderdaşlarımm D dem_dem & MelodiminEsi
Benimkide 2600 doğdu. en son gittiğimizde yani bu ay başı 7550 bakın yazıyla yazıyorum yedibuçuk kilo çıktı kantarda ama görünüşü hastalıklı ve çelimsiz değil gayet dipdiri,sağlıklı,keyfi yerinde,atik bir çocuk o yüzden çokta takmıyorum artık
Ama bende senin gibi gün aşırı tarhana veriyorum hatta arkadaşımın doktoru çocuk tarhana içiyorsa korkma onun içinde her şey çok güzel demiş. Biz tarhanayı kendimiz yapıyoruz babanem annem yakın çevremize ithalat ihracat bile yapıyor Yani kısaca bizde tarhana bir kültürdür siz seversiniz sevmezsiniz (seda sayan ben çorap kadınıyımdan alıntır)

Sağol güzel mesajın için canım kuzu işte benim oğlumun kan değeri düşük ve yemiyor. Yese de zayıf olsa... Üstüne kan değeri de düşük, haliyle büyüyememiş...

İnşallah seninki de alır canım... 1 yaşinda 10 kg istiyor doktor. 1 ay 3 hafta var. Sanmıyorum 1 kg alsın... Her ay 300 gr zor alıyor...

Canım benimki her şeyi yiyor ama çok çok az. Sonra adeta kilitliyor ağzını. O kadar cin ki asla kandiramıyoruz sürekli bir şeyler yapıp teklif ediyorum ama yok... Ne yerse onu veriyorum, yeterki bi şey yesin...

Çok şükür canım gelişimi güzel. Doktor da beğendi zaten. Baya baya dillendi. Motor gelişimi de çok iyi... Çok şükür

5 haftadan kucukse karından gozumuyor canım. Eger hemen gormek ıstıyordu ısen Alttan bakması lazımdı canım
Demi canım ya son adet tarihime göre 5 haftalık ama son adetim 12 gün sürdü yani 15. Gün yumurtlama ihtimali yok benim hesabıma göre 4 haftalıktı, haftaya tekrar gideceğim bakalım

Ben de çok severim tarhanayı canım inan hastalık olunca insanın gözüne hiçbir şey gelmiyor yeter ki hastalanmasınlar
Sen çok bilinçli ve elinden geleni fazlasıyla yapan bir annesin. Ama yemeyen çocuğa hiçkimse hiçbir şey yapamaz. Benim oğlum da doğduğundan beri ne memeye ne ek gıdaya geçişte öyle aman aman emen yiyen bir bebek olmadı. Bazı bebekler iki çeşit üç çeşit yiyor bir öğünde. Benimki tek çeşit çorba yese mutlu oluyorum ama yediği de ona yarıyor yetiyor demek ki.
Sürekli bir şeyler denemen de yoruyordur seni eminim. Kahvaltısını güzel yapsa kilosunu da güzel alır değerleri de düzelir ben hastalık zamanına kadar kahvaltı ile kurtarıyordum. İnşallah iştahı artar güzel beslenir oğlun

Çok teşekkür ederim mesajın için yorulmuyorum inan yani elimden ne gelirse... Kahvaltı sevmiyor. Gene de deniyorum tabii bir kaç lokma ne yerse... Bizi akşam yemekleri kurtarıyor. Sanırım açlığın son noktasında diyor. Mesela biraz önce çorbaya içi geçiyor ama asla içmedi çok belli inat ediyor psikolojik hasar bırakmak istemiyorum o yüzden yediği kadar... Anne sütünü sağlam alıyor en azından

İnşallah seninki de alır canım... 1 yaşinda 10 kg istiyor doktor. 1 ay 3 hafta var. Sanmıyorum 1 kg alsın... Her ay 300 gr zor alıyor...
Aman sağlıklı olsunlar da illa yerler bı sekilde sebze çorbası yaptım öğlen yesin diye sadece 1 kasik yedi sonrası yok ağız kilitli

Biz iyiyiz canım o zaman 1 kg fazlamiz var çok şükür sagliksal bir sıkıntıları yok önemli olan o

Hiç sorma valla bu bebe o zamandan beri oynatıyor beni meme desen o da doğru düzgün yok sadece geceleri emer çok şükür sagliksal bir sıkıntıları olmasın da illa duzelirler

Demi canım ya son adet tarihime göre 5 haftalık ama son adetim 12 gün sürdü yani 15. Gün yumurtlama ihtimali yok benim hesabıma göre 4 haftalıktı, haftaya tekrar gideceğim bakalım
Benım hamılelıklerım Gec dollenme kaynaklı haftalarından 1 hafta gerıden baslıyordu satım her zaman 1 hafta gec tarıhe atılıp hezaplanırdı canım. Hatta bu hamıleligimde gıtmıstım 4 haftalıktı doktor dırek soylemıstı gozukmez alttan bakalım dıye. Mesela benim 26 hazıran spn adettı ama 4 temmuz olarak baz alınmıştı. Buyuk oglumda da sekılde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…