• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yumurtayı bizimkide sevmiyor cnm ama sabahları meyveli pankek yapıyorum öyle bayılarak yiyor ama yemeklerin yanına tatlı koysam da yanındaki tatlıyı yiyor sadece.

Canım şeker bağımlılıktır ondan o kadar yemek istiyordur. Yumurtayı bizimki de sevmiyor ben avakado ile veriyorum. Dene istersen👍🏻

Canım ben pankeki suyla tam buğday unuyla yapıyorum sert oluyor hiç hoşuma gitmiyor, tarif verebilir misin

Benim bir tane pankek tarifim var; böyle Facebook’ta anne gruplarından birinden almıştım, 9 yaşındaki oğluma 9 yıldır yapıyorum bayılarak yiyor. Sadece o da değil hepimiz çok seviyoruz ☺️ ben tatlandırmayın denedim ama biz sevmedik o nedenle sade yapıyorum:

1 tam yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı tam buğday unu (büyüdükçe normal un koymaya başladım)
Çay kaşığının ucuyla biraz karbonat
Karbonatı yoğurtun üzerine dökelim ve üzerine 1-2 damla limonla karbonatı aktif hale getirelim.

Hepsi bu kadar. Yıllardır büyüğe küçüğe sadece bunu yapıyorum miktarını ayarlayıp. Meyve ve çikolata ile efsane oluyor tabi 🤤

Kızlar benim oğlum fena tatlı düşkünü oldu, eti balığı sebzeyi yedirmekte çok zorlanıyorum, kek ve meyveli şeyler yemek istiyor hep önerisi olan var mı?
hepsini aynı tabağa koyma canım sırayla koy, hareketli kitaplara bakarak çok zevkli yiyor Ekin sevdiği bir oyuncak ya da kitap ile deneyebilirsin

Canım şeker bağımlılıktır ondan o kadar yemek istiyordur. Yumurtayı bizimki de sevmiyor ben avakado ile veriyorum. Dene istersen👍🏻
öyle de yapıyorum labne avokado ile yiyor sıkıntı yumurtadan çok et ve sebze de, onları yediremiyorum yoğurtla karıştırıyorum yoğurdu emiyor ağzında kalanları tükürüyor:(

hepsini aynı tabağa koyma canım sırayla koy, hareketli kitaplara bakarak çok zevkli yiyor Ekin sevdiği bir oyuncak ya da kitap ile deneyebilirsin
Hareketli kitabı deneyeyim cnm çok güzel yerdi her şeyi hastalandığından beri huyu değişti geçici bir süreçtir umarım ya.

Kızlar nasılsınız?
Benim ufaklık Tv ye veda etti bayadır izlemiyoruz alıştı gibi sanki, haftanın 3 günü de dışarıya çıkartıyorum. Çıkmadığım zamanlar çok soğuk fırtına yağmur kar oluyor o zamanda camdan baktırıyorum kuşlara bakıyor. Kuşlar gelsin diye camın önüne ekmek ıslatıp koyuyorum hem onların karnını doyuruyoruz hemde benimki çok mutlu oluyor şaşkın şaşkın izliyor. En iyi aktivitemiz oldu 😃 bugün adım adım eğitim kitabının 11 aylık olanını buldum, aldım karıştırıp durdu sayfaları. Tabi sürekli ağzına sokma çabaları vardı. Cırt cırtlı olan yerlerini söküp söküp durdu, söküyor ama geri takmıyor söktüğünü atıyor. Ben geri yapıştırıyorum o geri söküyor. Temizlik falan hak getire. Yemekleri yorgun olmazsam akşam hazırlıyorum. Olursam da pratik şeyler yapmaya çalışıyorum. Konuşmaması devam ediyor ama sıkıldığında ağlamak istediğinde bağırıyor ağlar gibi ama ağlamıyor sadece bağırmaya çalışıyor sonra sesi hoşuna gidiyor herhalde kendi sesini dinliyor devam ediyor😃 Diş huzursuzluğu geçti herhalde o yüzden de biraz eski sakinliği geldi. Yanaklarını boyamışım gbi kıpkırmızı oluyor kuruyor sonra kızardığı yerler. Bebek yağı sürüyorum yatmadan. Elleri sürekli alt azılarında. Onlar gelecek sanırım. Ne bulsa ağzına sokuyor. Yürüteçle yanıma geliyor mutfağa, çamaşır makinasının kapısının tutma yerini eğilip ağzına sokmaya çalışıyor. Gece uykularımız düzeldi şimdilik akşam 9/9:30 gibi yatıyor, sabah 6:30/7:30 arası mırıldanmaya başlıyor mamasını yetiriyorum geri uyuyor 9:30/10 a kadar ama biraz da hecelese daha iyi olacak. Alkış, parmakla işaret etme, bay bay gibi şeyleri akşama kadar yapsam da yapmıyor. Ben oda da yoksam mıızıldana mızıldana peşime geliyor.
Çok uzun yazdım ama benim gbi hala konuşmayan yani hecelemeyen bebiş var mı başka. Deisa Deisa nın konuşmaya başlamıştı çok şükür. İnşallah benim kızda başlar. Sabırsızlıkla bekliyorum. Bu arada koltuk kenarından tutunup çekiyor kendisini kalkıyor geri oturuyor, kalkıyor geri oturuyor çok uzun kalmıyor dik.
Çok uzun oldu kızlar farkındayım 🙈

Son düzenleme:
Back
X