• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300

Bu röportajın tamamını bulup izlemeni tavsiye ederim canım. Evet hiçbir şey olmayabilir gelişimiyle ilgili hiçbir sıkıntıyla karsılasmayabilirsin ama karsılasa da bilirsin risk almaya değer mi sanmıyorum. Yani emin ol çocuğu olup da evi her gün düzgün her şeyi muntazam olan biri yoktur herhalde .Ama bir kez ekran verdikten sonra çocuk üzerinde otorite kurmak onla iletişime geçmek o kadar zorlaşıyor ki bir süre sonra verdiğin 15-20 dk onu tatmin etmemeye başlıyor. Dur yemek yerken vereyim dur arabada vereyim derken önüne geçilmiyor. Artısını eksisini düşünüp ona göre karar ver bence.

Canım bu video için teşekkür ederim ya bazen bunları hatırlamakta fayda var çok iyi geldi bu ara bazen tv ye bakıyor ses etmiyordum nolacak bi yarım saatten diye daha dikkat etmem gerektiğini hatırladım çok iyi oldu🌸

Kalabalık evde çocuk büyütmek o kadar kolayki. Evimiz şenlenince çocuk da rahat oluyor bir dedeye bir babaanneye bakıyor. Bir onda bir şunda derken saatler geçiyor ne tv arıyor ne başka bir şey cidden.
Biz evde eşim ben ve oğlum olarak yaşıyoruz, gündüz annem geliyor bakmaya. Arada altıncı sınıfa giden yeğenim uğruyor onun varlığı bile müthiş etki ediyor. Nerde eski kalabalık aileler 😢
Aynen dediğin gibi cnm ablası akşama kadar okulda haftanın 4 günü dersaneye gidiyor sınavları oluyor ödevleri oluyo kızda ilgilenemiyo iple çekiyorum okulların kapanmasını. Kapansın da anneme geçeyim bir yanımız göl bir yanımız deniz hemde kısa yürüme mesafelerinde. Ben resmen yol üstündeyim Beylikdüzü’nde gezilecek gidilecek yerlerde yok oturduğum yerde pek. Annemlerde kalabalık oluyor kardeşlerim annemlere yakın oturuyor çocuklarla geliyorlar hep. Alyanın da canına minnet neşe doluyor çocuk

Boğazı kızarmış gene ya diş falan demedi ateşini takip et 3 gün düşmezse antibiyotiğe başla hemen antibiyotik vermiyorum dedi, meyvesini veriyorum beslenmesine dikkat ediyorum öyle kalabalığa sokmuyorum gene de hastalanıyor babası biraz öksürüyordu ama kendi atlattı doktora gitmedik çok ağır değildi sanırım ondan aldı☹️
Çok geçmiş olsun canm illaki oluyorlar hastalık var diye dışarıya çıkmadım 3 hafta Alya hasta oldu ablasından geldi okula gidiyor babası hastanelerde çalışıyorlar içeriye girip çıkıyor sürekli. Evde olmakta hasta oluyoruz o yüzden artık sakınmayacağım

Bu röportajın tamamını bulup izlemeni tavsiye ederim canım. Evet hiçbir şey olmayabilir gelişimiyle ilgili hiçbir sıkıntıyla karsılasmayabilirsin ama karsılasa da bilirsin risk almaya değer mi sanmıyorum. Yani emin ol çocuğu olup da evi her gün düzgün her şeyi muntazam olan biri yoktur herhalde .Ama bir kez ekran verdikten sonra çocuk üzerinde otorite kurmak onla iletişime geçmek o kadar zorlaşıyor ki bir süre sonra verdiğin 15-20 dk onu tatmin etmemeye başlıyor. Dur yemek yerken vereyim dur arabada vereyim derken önüne geçilmiyor. Artısını eksisini düşünüp ona göre karar ver bence.

Böyle videoları izleyince yazıları okuyunca yorumlara bakınca zaten çok stres yapıyorum canım ama Alya hiç durmuyor. Evde yemek yapmama izin vermiyor mecbur yapmam lazım bir tane daha çocuğum var. Onunla olan ilgimin daha azaldığını hissettim çünkü Alyaya ablası babası bakınca bir süre sonra sıkılıyorlar durmuyor anneyi istiyor diyorlar. Mümkün olduğunca az izletiyorum. Ablası da izlemişti tabi ozaman internet bu kadar yaygın değişti 11/12 sene geçti aradan. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı hatta gerçekten kızım diye söylemiyorum çok acıklı uslu derslerinde de üstün zeka değil okul birincisi falan ama iyiler arasında. Etrafımdaki herkes Ablası gibi kızlarının olmasını isterdi. Ama dediğim gibi yine de vicdan yapıyorum bunları okudukça izledikçe insan 10 dknın bile hesabını soruyor kendi içinde. Sömestir tatili olduğunda annemlerde kalacağım 10 gün o zaman da hiç izleyememiş olacağım kendimi daha iyi hissederim en azından canım

Ya şöyle oyun oynuyor arada tv ye bakiyor o sekilde surekli tv acik ama beraber oyun oynarken oyuna odaklaniyor. Oyincaklari onundeyken tvde acikken transa gecmis gibi izlemiyor yani. Bazen alip baska odaya geciyorum yatakta yatarak oynuyoruz bende dinlenmis oluyorum:))) mutfakta yemej yaparken yurutecle yanima aliyorum. Çamaşırları katlrken yanima aliyorum yani ev isleri yemek yaparken hep yanima aliyorum. Onun haricinde salonda otururken cizgi film aciyorum bitek.
Evet canım Alya da odaklanmıyor kitlenmiyır tvvye. Aynı şeyleri yapıyoruz desene. Ne bir eksik ne de fazla cnm gerçekten tüm gün bende böyleyim 😂

Kızlar kesilmiş çorba içse bebişler nolur ki 😏

İkidir özene bezene çorba yapıyorum yoğurtlu, bakıyorum kesilmiş. Karıştırması ılıtması filan yapıyorum tabiki. Az olduğu için mi beceremedim anlamadım. Bu şekilde içse sorun olur mu sizce, baya peynir kesiği gibi çünkü?

Aynen dediğin gibi cnm ablası akşama kadar okulda haftanın 4 günü dersaneye gidiyor sınavları oluyor ödevleri oluyo kızda ilgilenemiyo iple çekiyorum okulların kapanmasını. Kapansın da anneme geçeyim bir yanımız göl bir yanımız deniz hemde kısa yürüme mesafelerinde. Ben resmen yol üstündeyim Beylikdüzü’nde gezilecek gidilecek yerlerde yok oturduğum yerde pek. Annemlerde kalabalık oluyor kardeşlerim annemlere yakın oturuyor çocuklarla geliyorlar hep. Alyanın da canına minnet neşe doluyor çocuk
Ne kadar güzel ortam ben de can atarım oraya gitmek için 🥰

İkidir özene bezene çorba yapıyorum yoğurtlu, bakıyorum kesilmiş. Karıştırması ılıtması filan yapıyorum tabiki. Az olduğu için mi beceremedim anlamadım. Bu şekilde içse sorun olur mu sizce, baya peynir kesiği gibi çünkü?
Yedirdim cnm ben gecen yayla corbasi yapmistim:)

Bana da doktor zamanı var acele etme demişti. İnsan ister istemez tedirgin oluyor @Deisa nın da dediği gibi heceleme yok diyorum ya sürünerek koltuğun altına girse bile tarzan gibi sesler çıkarıyor. Birde benim kız Tv izledi arada yine açıyorum izletiyorum. Tek başıma yapamıyorum gerçekten de. Mecbur kalıyorum. Ben de ona bağladım ama pedagog bağlama dedi sıfır ekran Tv yüzü görmeyen çocuklarda da çok sık karşılaşıyoruz dedi. Gerçekten de öyle benim arkadaşım da kesinlikle açmadı evinde. Taş devri gibi baktı 14/15 ayına kadar sonra açmaya başladı. Tv izledi diye otizm olmaz dedi ya da gelişin geriliği. Sadece altında patolojik bulgusu varsa ortaya çıkartmaya destek oluyor dedi. Yine de korktum tabi ya altında varsa diye. O kadar çok araştırdım okudum doktor pedagog fizyoterapiste sordum işin içinde olduğumdan sağ olsunlar çok yardımcı oldular da. 8 aylık tutunarak yürüyen arkadaşa sordum ben Tv açıyorum mecburum çünkü 2 yaşında bir kızım daha var o izliyor o izleyince bu da izliyor dedi. Yoksa tek başıma bakamıyorum dedi. Baba dede diyor alkış yapıyor da. Tabi insan üzülüyor anne olmak çok tuhaf his baba öyle değil ama. Yapar boşver diyor 😄 ben burda okuyorum ne ya araştırsam otizm belirtisi yazıyorlar yorumlarda. O yüzden de etkileniyoruz bence. Ben bunları söylüyorum ama yine hala stres yapıyorum elimde olmuyor işte.
Canım bazen çok bilmek ve araştırma yapmak iyi olmuyor. Kendi kendimizi kuruyoruz inan. Tek olup 2 çocuk bakmak zor gerçekten, hele biri okula gidiyorsa of ki ne of 😔

Aynen öyle açınca susuyor hemen. Ama çizgi film izlerken öyle odaklanmıyor mesela seslendiğimde Alya diye bakıyor. Odadan çıktığımda yürüteniyle peşime geliyor izlemiyim bırakıyor. Oyuncak versem Tv ye bakmıyor oyuncak oynuyor arada kafasını kaldırıp bakıyor. Sanki açık kalsın istiyor kapattığımda gözümün içine bakıyor açayım diye. Açmayınca hemen sızlanmaya başlıyor garip garip haraketler. Oyun oynuyorum oynamıyor benimle alkış yapıyorum beraber yapıyoruz ona ben yaptırıyorum yine de tek yapmıyor öğrenmedi gel babası yapıyorım yok sadece çak yapıyor. Gerçekten bunalıyorum 7/24 te oynayamıyorım ki oturup mecbur kalıyorum yani biraz da. Yoksa bende istemem izlesin kalabalık evde olsak hiç aramıyor çizgifilm ama tek olduğumuz için oyalanıyor. Seninkisi de hep izliyor mu çizgi film. Pedagog korkma bizde çocuklarımıza izlettik bebekken bşr sıkıntı olmadı. Sadece dediğim gibi altında varsa ortaya çakmasını destekliyor dedi. O yüzden tavsiye etmiyoruz 2 yaşa kadar. İzler diye de olacak değil dedi.
Benim tv izleme alışkanlığı hiç yok, eşim de sadece maç olduğu zaman açar. Ama büyük oğlum açıyor yani, sıkılıyor çocuk. Zaten 8.30 15.30 arası okulda. Kapatta diyemiyorum, ama öyle bir odaklanma yok ufaklıkta. Hani bazıları asla gözünü ayırmaz ya, ben odadan çıksam hemen gelir peşime

Bır sey olmaz ıcebılır ama Blendırlasan kesılen corba baya duzelıyor.

Benim tv izleme alışkanlığı hiç yok, eşim de sadece maç olduğu zaman açar. Ama büyük oğlum açıyor yani, sıkılıyor çocuk. Zaten 8.30 15.30 arası okulda. Kapatta diyemiyorum, ama öyle bir odaklanma yok ufaklıkta. Hani bazıları asla gözünü ayırmaz ya, ben odadan çıksam hemen gelir peşime
Evet cnm benimkisi de öyle yapıyor Tv açık ama o elinde oyuncak oldumu ona bakıyor. Sürünerek koltukların altına giriyor yüürteçteyse peşime geliyor. Alya diye seslendiğimde dönüp bakıyor. Yine de mümkün oldukça açmayacağım ama .

Böyle videoları izleyince yazıları okuyunca yorumlara bakınca zaten çok stres yapıyorum canım ama Alya hiç durmuyor. Evde yemek yapmama izin vermiyor mecbur yapmam lazım bir tane daha çocuğum var. Onunla olan ilgimin daha azaldığını hissettim çünkü Alyaya ablası babası bakınca bir süre sonra sıkılıyorlar durmuyor anneyi istiyor diyorlar. Mümkün olduğunca az izletiyorum. Ablası da izlemişti tabi ozaman internet bu kadar yaygın değişti 11/12 sene geçti aradan. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı hatta gerçekten kızım diye söylemiyorum çok acıklı uslu derslerinde de üstün zeka değil okul birincisi falan ama iyiler arasında. Etrafımdaki herkes Ablası gibi kızlarının olmasını isterdi. Ama dediğim gibi yine de vicdan yapıyorum bunları okudukça izledikçe insan 10 dknın bile hesabını soruyor kendi içinde. Sömestir tatili olduğunda annemlerde kalacağım 10 gün o zaman da hiç izleyememiş olacağım kendimi daha iyi hissederim en azından canım
Canım kendini kötü hissetmen için atmadım öyle olduysa kusura bakma lütfen 🙏🏻 seni iyi anlıyorum ben de tek başıma bakıyorum WC ye giderken bile beşiğine bırakıp koşa koşa gidiyorum 🤷🏻‍♀️ gerçekten çok zor. Bebeklerimiz için her şeyin en iyisini düşünüp yapıyoruz umarım sağlıkla mutlulukla büyürler annelik her zaman kendini, yaptıklarını sorgulamak demekmiş. Aslında bu bile ne kadar iyi anneler olduğumuzu gösteriyor 🤍

Kızlar ben sürekli birşeyler soruyorum ama 🤦🏻‍♀️ bizim oğlanın her geçen gün yeni bir huyu çıkıyor 🤦🏻‍♀️ şimdi de dişlerini sıka sıka gıcırdatmaya başladı sizinkilerde de böyle birşey var mı? Gırç gırç ses çıkıyor. Delireceğim sakin yaklaşmaya çalışıyorum ama çok canımı sıkıyor bu durum. Hayır diyorum yaptıkça 🙄 anlamıyor tabi 🙁 diş ağrısı var muhtemelen onu engellemeye çalışıyor ama dişlerine birşey olacak diye korkuyorum 😥😥
Benim ogluum 23 aylik bi kac gundur sadece birseyler yerken dis gicirdatiyor hayir demekten de anlamio :) nasil gececek bu durum bilmiyorum dislerini cok gidircatiyor

Back
X