2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kırmızının yemeği olmuyor bildiğim kadarıyla, formu çok bozulduğu için ama yeşilden yapabilirsin. Yeşil mercimek benim gebelikte en çok yediğim şeydi, salatasını yiyordum ben öğlenleri. Sana yazdığım bu tarif ise askerlerin çok yedikleri söylenen karaşimşek. Tabi zenginleştirmek senin elinde ama çok doyurucu besleyici ve hemen hemen kırmızı et kadar protein içeren bir besin yeşil mercimek. İçine erişte koyup çorbasını da yapabilirsin
Karaşimşeeek😀😀 babamın askerde olduğu sene yeşil mercimek etler eş değerdir diye bir açıklama yapılmış bütün dönem boyunca yaptılar öh geldi artık diyordu😀 ahaha bizde çok yapar yeriz içine kapya biber ya da kuru biberle harikaa olurrrrr

Pirzolayı nasıl yapıp verdin canım bende aldım buzluğa attım
Biraz dövüp incelttim sonra üzerine zeytinyağı gezdirip firinda pişene kadar pişirdim canim. Defnenin dişleri çok olduğu için koparip yer yani sorun olacağını sanmiyorum Ekin kemirdi ben elimle koparip koparip verdim agzina kalani da tifttim dolaba koydum çorbasına aticam

Seninle aynı durumumuz canım ne yaptıysam reddediyor
Ben artık ağzına tıkıştırma yapmak yerine mama sandalyesinde önüne koyuyorum. Oynuyor bazen merak edip ağzına koyuyor , kah tutuyor kah tükürüyor. Yediği kayda değer bir şey var mı desen yok. Ama en azında. Bazen tadına bakmaya başladı. Kendi yemek isteyene kadar bu şekilde devam edeceğim. Öteki türlü çocuk da ben de yıpranıyoruz

Biraz dövüp incelttim sonra üzerine zeytinyağı gezdirip firinda pişene kadar pişirdim canim. Defnenin dişleri çok olduğu için koparip yer yani sorun olacağını sanmiyorum Ekin kemirdi ben elimle koparip koparip verdim agzina kalani da tifttim dolaba koydum çorbasına aticam
Tamam canım sağ ol 🩷

Çok zamandır okuyorum ne zamandır yazmıyordum. Ay bu benim oğlum, demirin devamını vermiyorum diye ağlıyor. Microfer mi çok güzel acaba 😂😂😂
benim ki verdigim her ilaci seviyor 😆😆 ben bestiron veriyorum microfer hiç vermedim 😬😬 ama senin bebiş gibi vermedim diye de ağlamıyor 🤣 değişik bunlar 😅😅

Kızlar selamlar okuyorum ama bir türlü yazmaya fırsat bulamıyorum bizde baba dede gel gel ver ver ve su diyor. İsteyince bay bay yapıyor bazende alkışlıyor 🥰🧿 yürüme arkadaşı ile yürüyor emekliyor tutunup kalkıyor tutunarak her yeri geziyor hatta fazla geziyor diyebiliriz 🥴 sürekli sandalye altlarından vs topluyoruz bizde de durumlar böyle yemek seçiyor bu aralarda kahvaltıda yumurtayı pek yemek istemiyor bende sürekli mama sandalyesine birşeyler koyuyorum peynir zeytin meyve vs alıp yiyor genelde 😍☺️

ben öğlen ve akşam %90 aynı öğünü veriyorum, hem ziyan olmamış oluyor. o yüzden ya besleyici bir çorba ya da yemek o gün ne varsa menüde. bugün portakal sulu kereviz var mesela içine patateste koydum yoğurtla onu tüketecek. yarın etli çorba yapacağım yoğurtlu. pazar sardalya artmıştı dolaba koydum pazartesi tarhana yapıp içine tifttim onu yedi dün akşam da brokoli ve pirzola yedi
Kahvaltı-Öğle ve Akşam öğün saatleriniz neler kızlar? Ben de artık üç ana öğüne geçmek istiyorum dokuz aylık olacak bir hafta sonra

Kırmızının yemeği olmuyor bildiğim kadarıyla, formu çok bozulduğu için ama yeşilden yapabilirsin. Yeşil mercimek benim gebelikte en çok yediğim şeydi, salatasını yiyordum ben öğlenleri. Sana yazdığım bu tarif ise askerlerin çok yedikleri söylenen karaşimşek. Tabi zenginleştirmek senin elinde ama çok doyurucu besleyici ve hemen hemen kırmızı et kadar protein içeren bir besin yeşil mercimek. İçine erişte koyup çorbasını da yapabilirsin
Kendimi bildim bileli hep ilginç ve çoğu insanın sevmediği yemekleri severim. Bunlardan biri de karaşimşek 😃

Ben de döküm tavada arkalı önlü mühürlüyorum. Sonra düdüklüde 25 dk M miniktostos lokum gibi oluyor

Kızlar selam, ben de bizim çamaşır deterjanı ile yıkıyorum oğlunun kıyafetlerini. Benim oğlumun her şeyi ecowell biz çok memnunuz. Özellikle losyonu harika. Kızı olanlar mutlaka kullanın tavsiyem.

Veee biz emziğe bye bye dedik kızlar 🎉 bir haftadır kullanmıyoruz. 4.ayda başlayan emzik 8.ayda bitti 😊
Çok güzel maşallah 🧿 Nasıl oldu? Ben de şubat tatilinde deneyeyim diyorum şu an denesem babası pes eder eminim

Ben artık ağzına tıkıştırma yapmak yerine mama sandalyesinde önüne koyuyorum. Oynuyor bazen merak edip ağzına koyuyor , kah tutuyor kah tükürüyor. Yediği kayda değer bir şey var mı desen yok. Ama en azında. Bazen tadına bakmaya başladı. Kendi yemek isteyene kadar bu şekilde devam edeceğim. Öteki türlü çocuk da ben de yıpranıyoruz
Bende zorla yedirmeyi bıraktım artık eline vermeye başladım bende öyle daha çok ilgisini çekiyor ama yiyecek olduğunu anlayınca onuda ağzına götürmüyor oynuyor sadece bakalım nereye kadar böyle gidecek meyveleri seviyor tek bizimki

Bende zorla yedirmeyi bıraktım artık eline vermeye başladım bende öyle daha çok ilgisini çekiyor ama yiyecek olduğunu anlayınca onuda ağzına götürmüyor oynuyor sadece bakalım nereye kadar böyle gidecek meyveleri seviyor tek bizimki
İlla bir gün yiyecekler. Bir kaç böyle red yaşayan anneyle de görüştüm. Mesela 10. Ay sonlarına doğru yemeye başlamış. O güne kadar hep sundum ama zorlamadım önüne koydum oynadı keşfetti falan dedi. O yüzden bu yönteme geçtim. Bakalım artık kaç ay sürecek ben de merak ediyorum

Kahvaltı-Öğle ve Akşam öğün saatleriniz neler kızlar? Ben de artık üç ana öğüne geçmek istiyorum dokuz aylık olacak bir hafta sonra
Sabah kalktıktan yarım saat en geç bir saat sonra kahvaltı. 8, 8 buçuk oluyor diyelim.

Öğlen ilk uykudan kalktıktan yarım saat bir saat sonra 12 12 buöuk gibi öğle yemeği

İkinci uykudan sonra 3 buçuk gibi bir ara öğün meyve ceviz yoğurt genelde

Akşam 6 6 buçuk akşam yemeği şeklinde bizim 7.aydan beri.

Hala emerek uyuyor ve gece emmesini bir en fazla iki ile sınırlandırmaya çalışıyoruz.

Toplamda 6 kez civarı da 24 saat içinde emmiş oluyor.

Sabah kalktıktan yarım saat en geç bir saat sonra kahvaltı. 8, 8 buçuk oluyor diyelim.

Öğlen ilk uykudan kalktıktan yarım saat bir saat sonra 12 12 buöuk gibi öğle yemeği

İkinci uykudan sonra 3 buçuk gibi bir ara öğün meyve ceviz yoğurt genelde

Akşam 6 6 buçuk akşam yemeği şeklinde bizim 7.aydan beri.

Hala emerek uyuyor ve gece emmesini bir en fazla iki ile sınırlandırmaya çalışıyoruz.

Toplamda 6 kez civarı da 24 saat içinde emmiş oluyor.
Gece emmesini alışkanlık yaptığı için mi kesmeye çalışıyorsunuz peki? Ben her uyanmada emziriyorum 😕
Bir de sabah uyanınca önce emiyor sonra mı kahvaltı yapıyor?

Suanlık iyiyiz ishal ve arada öksürük var 😥
Mrb ishal ne durumda. Benim kızımda 1 hftadir ishaldi geçti şükür ama asla yemiyor birşey, sadece emiyor ama sütumde az doymuyor eminim.kilo kaybı oldu çok.
Neler verdiniz siz acaba. Şuan durumlar nasıl?

Ya kızlar sardalya aldım oğluma ama ana kemiği çıkarsam da minik minik kılçıklar kalıyor içinde ayıkla ayıkla bitmiyor, minicikler ama boğazını rahatsız edebilir, somon dışında kılçık ayıklaması zor olmayan hangi balık verilebilir?
Merhaba ben levrek veriyorum bir deneyin isterseniz. Fırında yapıyorum. Kılçık ayırımi da kolay oluyor

Back
X