2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bugün tekrar başka bir aile hekimine gideceğiz kendi doktoruna kontrolü iki hafta sonra. Tam kan tahlili vs var.
Kulağını çekiyordu canım emerken, neredeyse koparacak derecede. Bugün de burnu akıyor ve hapşırıyor 😢 bir önerin var mı? Ihlamur kaynattım içirdim sabah
Canım goster ıcın rahat eder kulak cekıstırme diş donemı de oluyor ya da belkı sızde vardır 2.doktor gorusu netlık kazandırır. Ben bol kemık sulu sıvı halde corba yapıp verıyorum, nane kaynatıp içiyorum bazı doktorlar vermeyın dıyor ama bazıları da verın dıyor ben de rahatlattıgını dusundugum ıcın 1 2 damla limon sıkıp verıyorum. İcecek tarzı seylerı cok sevdıgı ıcın corbalarını da hastalık donemi o sekılde yapıp ıcıroyorum.

kontrollü gitmekte fayda var gluten içeren besinlerde özellikle :KK43: ben mesela zayıf sayılacak kategoride bir insanım ama insülin direncim var. belki de bebekken annemin sürekli unlardan muhallebi yapması yüzünden vücudum şekere yatkınlaştı
Bebeklik donemi ıcıne seker de atmıs ıse olabilir canım.

Ben de yemeğe geçeyim sizin verdikleriniz yaninda benim yaptiklarim hafif kaliyor 🙄

Hemen bir yeşil mercimek yemeği yapabilirsin; az soğanı kavurup biraz salça önden haşladığın yeşil mercimekleri ilave edebilirsin kimyon karabiber belki biraz sarımsak koyarsın piştikten sonra da limon Sıkarsın yoğurtla beraber yedirebilirsin. Ben yoğurtsuz yedirmeyi tercih ederim.

Hemen bir yeşil mercimek yemeği yapabilirsin; az soğanı kavurup biraz salça önden haşladığın yeşil mercimekleri ilave edebilirsin kimyon karabiber belki biraz sarımsak koyarsın piştikten sonra da limon Sıkarsın yoğurtla beraber yedirebilirsin. Ben yoğurtsuz yedirmeyi tercih ederim.
Simdi kirmizi mercimek yapiyorum bilseydim yeşil yapardim 😶‍🌫️😶‍🌫️ yesil mercimek kirmizi mercimek gibi pisirilmiyor mu? Bunu yapayim başka bir gun de yesilini denerim 😬😬

Simdi kirmizi mercimek yapiyorum bilseydim yeşil yapardim 😶‍🌫️😶‍🌫️ yesil mercimek kirmizi mercimek gibi pisirilmiyor mu? Bunu yapayim başka bir gun de yesilini denerim 😬😬

Kırmızının yemeği olmuyor bildiğim kadarıyla, formu çok bozulduğu için ama yeşilden yapabilirsin. Yeşil mercimek benim gebelikte en çok yediğim şeydi, salatasını yiyordum ben öğlenleri. Sana yazdığım bu tarif ise askerlerin çok yedikleri söylenen karaşimşek. Tabi zenginleştirmek senin elinde ama çok doyurucu besleyici ve hemen hemen kırmızı et kadar protein içeren bir besin yeşil mercimek. İçine erişte koyup çorbasını da yapabilirsin

Kırmızının yemeği olmuyor bildiğim kadarıyla, formu çok bozulduğu için ama yeşilden yapabilirsin. Yeşil mercimek benim gebelikte en çok yediğim şeydi, salatasını yiyordum ben öğlenleri. Sana yazdığım bu tarif ise askerlerin çok yedikleri söylenen karaşimşek. Tabi zenginleştirmek senin elinde ama çok doyurucu besleyici ve hemen hemen kırmızı et kadar protein içeren bir besin yeşil mercimek. İçine erişte koyup çorbasını da yapabilirsin
Tamam canim deneyecegim, bende organik kirmizi mercimek vardi normal yeşili de var ama hiç yapmamistim 🤣 organik yeşil mercimek alip dedigini de denicem birkaç güne. O dedigin karaşimşek de ben ünideyken kaldigim yurtta yapiyorlardi 🤣🤣 eşim de askeriyede sorarim yapiyorlar mi diye 🤣🤣🤣

Kizlar siz öglenleri neler veriyorsunuz. Ben daha hafif şeyler veriyorum ya sebze ya meyve ama artik fikir kalmadı 🤣
ben öğlen ve akşam %90 aynı öğünü veriyorum, hem ziyan olmamış oluyor. o yüzden ya besleyici bir çorba ya da yemek o gün ne varsa menüde. bugün portakal sulu kereviz var mesela içine patateste koydum yoğurtla onu tüketecek. yarın etli çorba yapacağım yoğurtlu. pazar sardalya artmıştı dolaba koydum pazartesi tarhana yapıp içine tifttim onu yedi dün akşam da brokoli ve pirzola yedi

Canım çok geçmiş olsun 💐

Antibiyotik verip de 2 hafta sonra tekrar hastalanmayan çocuğum yok. Antibiyotik kullanımında böyle bir sarmal var maalesef kendi tecrübelerime göre. Onun için çok çok geçerli durum yoksa vermemeye çalışıyorum. Lütfen başka doktor görüşü al
fazla ve gereksiz antibiyotik kullanımı bağırsak mikrobiyotasını bozuyor bu da bağışıklıklarının zayıflamasına sebep oluyor ben de antibiyotiğe temkinli yaklaşıyorum bence gerekli testler yapılmadan antibiyotik verilmemeli. mesela boğazı kızarık hemen antibiyotik reçete ediliyor ama o kızarıklığın sebebi viral mi bakteriyel mi ? zaten viral bir şey varsa antibiyotik içmenin hiç bir anlamı kalmıyor

diyetteyim öğle yemeğimdi :D çokta severim

Ben de bebek zeytinyagi kullaniyordum bitince bu kristali aldim. Bayagi arastirdim internette kaz daglarinda yetisen zeytinlerle yapiliyor falan diyordu alip denemek istedim en kötü kendim kullanirdim. Tadi ayni bebek zeytinyagina benziyor asla ağır değil migrostan almistim ben
Sağol canım bakayım buna

ben öğlen ve akşam %90 aynı öğünü veriyorum, hem ziyan olmamış oluyor. o yüzden ya besleyici bir çorba ya da yemek o gün ne varsa menüde. bugün portakal sulu kereviz var mesela içine patateste koydum yoğurtla onu tüketecek. yarın etli çorba yapacağım yoğurtlu. pazar sardalya artmıştı dolaba koydum pazartesi tarhana yapıp içine tifttim onu yedi dün akşam da brokoli ve pirzola yedi
ohh afiyet olsun aramizdaki tek fark ben öğlen de ayriyetten daha hafif şeyler hazirliyorum ve hem kendimize hem ona zamanimin çoğu mutfakta geçiyor 🫣🫣 şu sardalyanin kilciklari beni kanser ediyor ya. Haftada 1 ben de balik veriyorum. Şu kerevizi bir ben sevmiyorum galiba kendi sevmedigim seyleri de sanki kuzey yemez diye düşünüp hiç vermedim 🤣🤣🤣

ohh afiyet olsun aramizdaki tek fark ben öğlen de ayriyetten daha hafif şeyler hazirliyorum ve hem kendimize hem ona zamanimin çoğu mutfakta geçiyor 🫣🫣 şu sardalyanin kilciklari beni kanser ediyor ya. Haftada 1 ben de balik veriyorum. Şu kerevizi bir ben sevmiyorum galiba kendi sevmedigim seyleri de sanki kuzey yemez diye düşünüp hiç vermedim 🤣🤣🤣
evet tüy gibi olanlar zarar vermiyor ama önemli olan büyükleri almak ben de omega oranı en yüksek balıklardan olduğu için veriyorum şuan bi de tam mevsimiyken değerlendirmek lazım :dondurma: meyveyi ara öğünde veriyorum ben de muhallebi tarzı çok yapmıyorum desem yeridir ama uyumadan önce vermeyi düşünüyorum çünkü gece çok acıkmaya başladığını gözlemledim mamayı fazla içmeye başladı en azından daha tok uyur. Kereviz yemediğim tek sebze ama Ekin e defalarca yaptım çorbalarına koyuyordum genelde ilk kez yemeğini yaptım güzelce yedi o yedikçe ben seviniyorum :D

Canım çok geçmiş olsun 💐

Antibiyotik verip de 2 hafta sonra tekrar hastalanmayan çocuğum yok. Antibiyotik kullanımında böyle bir sarmal var maalesef kendi tecrübelerime göre. Onun için çok çok geçerli durum yoksa vermemeye çalışıyorum. Lütfen başka doktor görüşü al
Çok teşekkür ederim. Maalesef dediğin gibi oluyor o nedenle biraz daha bekleyeceğim umarım kötüye gitmez 😕
Bugün başka doktora geldik güya ama doktor yoktu. Yarın şansımı deneyeceğim.
Canım goster ıcın rahat eder kulak cekıstırme diş donemı de oluyor ya da belkı sızde vardır 2.doktor gorusu netlık kazandırır. Ben bol kemık sulu sıvı halde corba yapıp verıyorum, nane kaynatıp içiyorum bazı doktorlar vermeyın dıyor ama bazıları da verın dıyor ben de rahatlattıgını dusundugum ıcın 1 2 damla limon sıkıp verıyorum. İcecek tarzı seylerı cok sevdıgı ıcın corbalarını da hastalık donemi o sekılde yapıp ıcıroyorum.
Dişleri için de jel verdi onlar da gelmeye yakın dedi. Ben de kemik sulu çorba yapayım. Canımı çok sıktı bu hastalık durumları. Diğerinin üstünden bir ay geçti daha 😕

Kizlar siz öglenleri neler veriyorsunuz. Ben daha hafif şeyler veriyorum ya sebze ya meyve ama artik fikir kalmadı 🤣
Canım öğlen etli, kıymalı sebze çorbası tarzında ya da meyveli bademli cevizli muhallebi yapıyorum ben. Öğlen muhallebi yediyse akşam etli yemek yiyor bizimle. Öğlen çorba yediyse akşama muhallebi gibi yapıyorum. Günlük meyvesini de tüketmiş oluyor her gün mutlaka ceviz badem tahin vermeye çalışıyorum.

Kızlar selam. benim sütüm azalmaya başladı. İşyerinde bir kez sağım yapıyorum eve gidince de emziriyorum. Korkuyorum tamamen kesilecek diye. Süt artırma önerisi olan var mı? Ne yapabilirim?

Kızlar bebeklerin söylediği kelimeler konuşulmuş, oğlum geçen ay baba abla gibi mırıldandı birkaç gün sonra ne oldu bilmiyorum artık hiç bir şey demiyor ııh ahh şeklinde belirtiyor herşeyi, baba nerde anne nerde diyince bakıyor bize biliyor yani ama söylemiyor 😞 ne yapmam lazım?

Kızlar selam, ben de bizim çamaşır deterjanı ile yıkıyorum oğlunun kıyafetlerini. Benim oğlumun her şeyi ecowell biz çok memnunuz. Özellikle losyonu harika. Kızı olanlar mutlaka kullanın tavsiyem.

Veee biz emziğe bye bye dedik kızlar 🎉 bir haftadır kullanmıyoruz. 4.ayda başlayan emzik 8.ayda bitti 😊

Kizlar sabah 3.kere kaka yapti ilki katiydi ikincisi orta ucuncusu baya siviydi yani anlamadim.ishal falanmi nolur nolmaz diye maflor alsammi daha once hic kullanmadim damlami şasemi hangisini aliyoz. Bide patates hasladjm uyansin yedircem:)
Bizim öyle olunca hep diş geliyor canım bknz bugün diş ateşinden geberdik artık🥺🥺🥺 dün cok kaka yaptı gecesi ateş salya bana ve memeye yapışma, bugün rapor aldım okula gidemedim😞😞😞
Geçmiş olsun canim otitte neymiş ne çok hastalık var öğreneceğimiz 🥴

Teşekkürler canım. Dilan polat sıkıntı ya kendi kiyafetlerinize kullan😂 bu canım kullandigim benim icinde sadece koku var kötü olarak ama harika kokuyor ya 😂 bi de saçları ipek gibi yapiyor ben arada kendi saçımı da yıkıyorum 😂

Yulafın sporcular için baya faydası olduğunu biliyorum uzun süre tok tutma özelliği var en başta içinde mineraller de var ama adamin dediği olumsuz durumu hiç duymamıştım.🫢 Bence de her şeyin fazlasi zarar. Ben hep bu mantikla gidiyorum dengede tutmaya çalışıyorum. Ekine irmik daha çok veriyorum yulaf kullanmiyorum kullanamayacagim da gibi duruyor çünkü alerjik reaksiyon yapıyor Ekin de öksürük 🥲 Şimdilik kilosu, boyu, kan değeri vs. iyi gidiyor demek ki yediklerinden yeteri kadar fayda sağlıyor diyorum.
Teşekkürler dalin kız demek saçlarınız ipek gibi kokunuz bebek gibi 🐥☺️☺️🐥
Kızlar 8 aylığız, gündüz uykularımız iyice kısaldı sanki , sizlerin nasıl
Berbo😀 ben dokuzuncu ay gerilemesinde olduğumuzu düşünüyorum iki uyku yapıyor ikiside bu hafta yarım saat sürdü geçen hafta 1 saati bulduğu oluyordu ya atak ya da dişten bizimki

Pirzolayı nasıl yapıp verdin canım bende aldım buzluğa attım

Back
X