2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Katiliyorum özel de olsa bebeğin ilk zamanları ders çalışmak çok zor, ancak anneler yanında olacak biri ev işlerini yapacak bebegi uyutmaya destek olacak filan ancak öyle belki. Ki lohusa depresyonu yaşarsan cidden gözün hicbiseyi görmez verdiğin paraya yazık olur @beyazkelebeksiyahlale
Benim akademik kariyer hedefim yoktu sadece işime katkısı olsun diye mba yapmıştım ve son döneminde hamileydim 7 aylikken dersleri gecip proje sunmustum ve inanılmaz stresliydim. Doguma denk gelse mümkün değil baş edemezdim
Bir arkadaşım var o da 2 küçük cocukla hem y.lisans hem doktora bitirdi ama annesi çok destek oldu ona rağmen çok yıprandı. Yani imkansız değil tabi ama cok zor. Allah yardımcınız olsun ❤️

Bence çok zor bir şey ben ilkinde y.lisans yapıyordum ama derslerim bitmişti teze başlamam zaten kızımın 1 yaşından sonra ancak olabildi çünkü benim kızım hiç uyumadı 3 sene benim buna alışmam 1 sene sürdü sonra iki sene 2 saat uykuyla yaşamaya alıştım :uykucu:

Evet çok erken doğmadığı sürece koç olacak ❤️ ama tabii bizim doğumgünümüzde gelse ayrı bi muhteşem olur 🥰 koç iyidir ya, azcık zordur ama iyidir 😁

Bende eşimle başak burcuyum kızım da başak burcu oldu ve keşke aslan olsaydı diye düşünüyoruz tüm kötü huylarımız çarpı 6 bizim kızda :KK57: ki bence başak burcu çok iyi bir burç normalde :cool:

Diyorum ya canım iki seçenekte çok güzel 🥰🥰🥰 Hayırlısı olsun hakkımızda. Civcivler iyi insanlar olsunlar mutlu rahat bir hayat sürsünler. Gerçekten cinsiyetin önemi yok. Ama ben tahmin etmeyi de çok eğlenceli buluyorum 😀

bence de tahmin etmek eğlenceli :KK51:

Kızlar ben kalp atisi duyduğumda 7+1 idim. Doktor bana böyle ultrason görüntüsü tarzı bir şey vermedi elime cok üzülmüştüm. Az önce bir baktım mailime doktorumun sekreteri detaylı görüntü içeren değerlendirme formu tarzında bir şey göndermiş 🥰ben daha yeni görüyorum 🤭🤭 bir sürü farklı şey yazıyor. Size bu tarz kağıt tarzı verildi mi? Kesenin ve embriyo boyuna göre doğabilecek birkaç farklı tarih te var 🙄

valla bana sadece resim veriyor üstünde yazıyor böyle bir şey vermedi hiç

kızlar çin takvimine göre erkek rus takvimine göre kız çıktı :)) kafalar karışık kızımda çin de kız çıkmıştı kız oldu bakalım bunda hangisi tutturacak ben kızım olduğu için gönlümden geçen erkek ama kızımda hep kız kardeşi olsun istiyor Rabbim sağlıkla nasip etsin de hayırlı evlat olsun en önemlisi o tabi insan merak etmeden de duramıyor ki :))

merak hepimizde var bende de değişik çıkıyor ama iki tarafta haklı çıkabilir diye takmadım kafama :)

Teşekkür ederim canım yorumların için 🥰🥰🥰 Ben de hiç doğum yapmadığım ve bu süreçleri yaşamadığım için şuanda herşeyi yaparım gibi geliyor ama hayaller ve hayatlar var yaşanmadan bilinmez. sizden tecrübeli annelerden hesaba uymayan şeyler olduğu ve ne kadar yorucu olduğunu öğrenmek iyi oldu benim için. Sanırım işe başladığımda gitmek en mantıklısı. Öğrenim izni de oluyor işte olacağım sürede okulda olmuş olacağım. Dersleri de işteyken çalışacağım artık

Yani çok umutsuz konuşmak istemezdim ama biraz zor bir şey ama dediğin zaman bence de çok uygun olur doğum yaptığın zamana göre özellikle daha uygun olur daha rahat halledersin umarım kolaylıkla tamamlarsın :)

ya ben de çok merak ediyorum :) insan ister istemez merak ediyor ama tahmin edebilmek çok zor geliyor bana....içimden bir his hep erkek annesi olacakmışım gibi diyor haahahahahah diğer taraftan belki de kız olur diyorum bakalım 😊
Ay dur bakalım gerçekten çok zor tahmin etmek. O haftalarımız gelsin de şu grupta ne kadar keyifli olacak birbirimizi tahmin etmeye çalışmak. Bence kimse direkt yazmasın önce tahminleri alalım sonra öğrenen yazsın 😀 ben de iyice oyuna çevirdim bebek olayını. Ama eğleniriz ya güzel olur kimse pat diye söylemesin 😀

Kıslar bugun kan uyuşmazlıga için doktorun yanında gittim kan aldılar sonuç negatif çıktı ama gene kan uyuşmazlıgı ignesi vuruldum lekelenmem kanamam oldugu için önceden birde 24. Hafta ve dogumdan sonrada vurulabilirmişim hastane çok yordu sabah 9 dan 13.40 kadar hastanedeyim bittim yani😔

Hanımlar beni sağlık ocağından aradılar hamile olduğum için benden de kan alicaklarmis sma için. Eşimden almışlardı. Hamilelerde kadından da alıyorlarmış.
Aaa bana öyle bir şey demediler 🙄eşim gidip verecek sadece. Bir taraf negatif olduğunda diğer eşten almaya gerek yok diyorlardı ama herhalde gebelik olunca işi şansa bırakmak istememişler demek.

koç burcu en bilmediğim burç nasıl oluyor karakterleri ilgi alanları ? sizde koçsanız bizi biraz bilgilendirin benim bebişte koç olacak ailede hiç koç yok
Benim de kuzenim ve yeğenim Koç burcu. Ablam Koç olsun isterdi çocuğu için, kuzenim tek kız çocuk ve çok ozguvenli neşeli vurdumduymaz rahat enerjik komik bir kadındır. Küçüklükten beri öyleydi. Vurdumduymaz derken kotu anlamda degil. Özverili ama her şeyi öyle takıntı yapmaz. Halledilir der. Metanetli falan.. Kafaya pek bir sey takmaz.. Hayattan zevk almayı bilen.. Ablam da ne güzel ne rahat. Koc burcu olsun cocugum boyle kimseyi takmasin derdi. Bize zor olur belki ama kendisi rahat eder derdi :) Yeğenim de Koç oldu.. Cok akıllı.. o da aynen kendine güvenli.. hedefleri olan ve şaşmayan bir kız. O biraz daha duygusal oldu :) Su anda 16larinda. Kendi bildiğinden şaşmaz. Özgür ruhlu..

Allah nasip ederse bizim doğum tarifi 27 Mart görünüyor ama bir 10 gün önce olur muhtemelen, sezaryen olmuştum. Yine öyle olurum diye düşünüyorum. O zaman balık oluyor. Sağlıklı olsun tabi ama Koç olsa sevinirim valla😁

Hanımlar beni sağlık ocağından aradılar hamile olduğum için benden de kan alicaklarmis sma için. Eşimden almışlardı. Hamilelerde kadından da alıyorlarmış.
Canım ben anlayamadım ben biraz yabancı kaldım benide bilgilendirirseniz sevinirim☺️ sma testi hamile kalmadan önce yapılan bir gen testi galiba dimi

Bence çok zor bir şey ben ilkinde y.lisans yapıyordum ama derslerim bitmişti teze başlamam zaten kızımın 1 yaşından sonra ancak olabildi çünkü benim kızım hiç uyumadı 3 sene benim buna alışmam 1 sene sürdü sonra iki sene 2 saat uykuyla yaşamaya alıştım :uykucu:

Bende eşimle başak burcuyum kızım da başak burcu oldu ve keşke aslan olsaydı diye düşünüyoruz tüm kötü huylarımız çarpı 6 bizim kızda :KK57: ki bence başak burcu çok iyi bir burç normalde :cool:

bence de tahmin etmek eğlenceli :KK51:

valla bana sadece resim veriyor üstünde yazıyor böyle bir şey vermedi hiç

merak hepimizde var bende de değişik çıkıyor ama iki tarafta haklı çıkabilir diye takmadım kafama :)

Yani çok umutsuz konuşmak istemezdim ama biraz zor bir şey ama dediğin zaman bence de çok uygun olur doğum yaptığın zamana göre özellikle daha uygun olur daha rahat halledersin umarım kolaylıkla tamamlarsın :)
Hahahah demek ki burçları çok baz almamak lazım, hayırlısını dileyelim biz 🤣

Gunaydinlar, acaba sizlerin doktoru tourch panel testi istedi mi?
Kalp atışı duyunca canım
Int te baktim Şu testler TORCH panelini oluşturur: Toksoplazmozis, Rubella, Cytomegalovirüs(sitomegalovirüs) ve Herpes simpleks virüs
Bunlar 7 haftalikken yaptirdigim kan testlerinde var ama sadece bunlar değil D vit, demir, B12 gibi vit değerleri ve tam kan sayımı ölçümleri ayrıca idrar testi vardi
Aynen benden de istedi kalp atışı duyunca hepsini.
Günaydın..
Bugün kalp atışı için doktora gidecektik ama eşimin acil işi çıkmış. Gelemicem dedi dün😒 Dedim ilk çocuk olsa böyle mi yapacaktın vs. Neyse yani o da ne yapsın da.. Tek de gitmek istemedim öyle olunca.. Allah korusun ya duymazsak orda kalakalıcam yalnız.. ya da duyarsak da beraber olmak istiyorum. Oğlumun ilk kalp atışını duyduğumuzda kameraya çekmiştik. Bu yavrumun nesi eksik 🙈 Yani sonuçta randevuyu haftaya salıya erteledim :işsiz: Sabır sabır.. :)
Bugün kalp atışı randevuları vardı tarihlerimiz yakın olan arkadaşların :rolleyes: Hadi hayırlı haberler verin de sevinelim inşallah :KK68::nazar:
Benim de randevun haftaya salı, inşallah güzel haberler ile geliriz

Canım ben kova burcuyum ama annem ve çok yakın arkadaşım var Koç Burcu. Ne kadar özelliğini taşıyorlar bilmiyiyorum ama ortak özelliklerini yazayım. Bilen arkadaşlar doğru ya da değil yazsın. İnternete falan bakmadan yazıyorum şu an😀
- Yenilikçi
- Toplum kurallarına ters 😀 her koşulda kendi doğrularının peşindedir
- Dürüst, güvenilir
- Adil
- Analitik zeka ve çözüm odaklı
- Doğaya, bilime, felsefeye meraklı
- Temizlik düzen takıntısı yok
- Çok arkadaşları var ilişkileri fazla vıcık vıcık olmaz. Biraz mesafe hep hissedilir 😀 Düşmanı da olmaz sevilir
- Aşırı yardım sever. Başkalarını kendi önüne geçirir
Aklıma gelenleri yazdım ne kadarı burç özelliği ne kadarı benim annemde ve arkadaşımda gördüklerim bilmiyorum. Tutan olabilir içinde bilen yazsın dediğim gibi 🙃
Benim de hem esim, hem yakin birkac arkadasim Koc burcu. Yukaridaki dediklerinizin hemen hepsine katiliyorum, ama benim gorduklerimin bazisi temizlik, bazisi duzen sever (obsesif diyemem ama onem verirler)
Bir de benim bildigim koclar cok yardimseverdir evet, ama kolay kolay baskalarini kendi onune gecirmez :)
İlave soyleyebileceklerim;
- Cok saglam karakterli insanlardir
- Guclu ve baskin karakterler olurlar
- İnatci ve cok dedigim dedik oldugu icin cok zor burctur
- Asabidirler, kafalari atti mi bi an yakip yikarlar - bi de hemen sonmez sinirleri, devam eder bi sure kus filan kalabilirler
- Eglencelidirler, bi espri yetenekleri vardir
- hayranlik uyandiran profillerdir genelde ama yine soyluyorum zorlardir :)

Benim de kuzenim ve yeğenim Koç burcu. Ablam Koç olsun isterdi çocuğu için, kuzenim tek kız çocuk ve çok ozguvenli neşeli vurdumduymaz rahat enerjik komik bir kadındır. Küçüklükten beri öyleydi. Vurdumduymaz derken kotu anlamda degil. Özverili ama her şeyi öyle takıntı yapmaz. Halledilir der. Metanetli falan.. Kafaya pek bir sey takmaz.. Hayattan zevk almayı bilen.. Ablam da ne güzel ne rahat. Koc burcu olsun cocugum boyle kimseyi takmasin derdi. Bize zor olur belki ama kendisi rahat eder derdi :) Yeğenim de Koç oldu.. Cok akıllı.. o da aynen kendine güvenli.. hedefleri olan ve şaşmayan bir kız. O biraz daha duygusal oldu :) Su anda 16larinda. Kendi bildiğinden şaşmaz. Özgür ruhlu..

Allah nasip ederse bizim doğum tarifi 27 Mart görünüyor ama bir 10 gün önce olur muhtemelen, sezaryen olmuştum. Yine öyle olurum diye düşünüyorum. O zaman balık oluyor. Sağlıklı olsun tabi ama Koç olsa sevinirim valla😁
Canim sezaryen sonrasi normal doğum düşünmüyorsun sanirim, ben de cesaret edemiyorum açıkçası. Oglum 1 mart doğumlu, normal baslamisti doğum ama sonra zorunlu sezaryene döndü. Bu bebeğimin de doğum tarihi normalde 8 mart görünüyor ama sezaryen olunca 38de alıyorlar sanirim dimi? ozaman şubat a denk gelicek, ben abisinden sonra olsun istiyordum doğumunu ama kismet tabi :)

Allah yardımcın olsun tüm bulantısı olan arkadaşlarımın öyle zor ki 1 aydır yaşıyorum 3 haftadır yatalak gibiyim aralıksız bulantı olur mu valla benim oldu. Midesi hassas olan birisi de değilim normalde canım. Boğazına düşkün bir doğa burcuyumdur. Dün 1 bardak su içmedim ayran içebiliyorum sadece suyun kokusundan bile tiksindim. Ne zaman geçecek bilmiyorum kimisi 2 ay kimisi 5 ay kimisi doğuma kadar sürüyor genelde 3.ayda duruyormuş ama gece gündüz dua ediyorum 12.haftamda kesilsin normal insanlar gibi hayatımı yaşayayım artık 😢😢😢
İlla ki kesilecek sabredicez işte
Benim de hem esim, hem yakin birkac arkadasim Koc burcu. Yukaridaki dediklerinizin hemen hepsine katiliyorum, ama benim gorduklerimin bazisi temizlik, bazisi duzen sever (obsesif diyemem ama onem verirler)
Bir de benim bildigim koclar cok yardimseverdir evet, ama kolay kolay baskalarini kendi onune gecirmez :)
- Asabidirler, kafalari atti mi bi an yakip yikarlar - bi de hemen sonmez sinirleri, devam eder bi sure kus filan kalabilirler
benim eşim de koç 27 Mart. Çok sinirli her şeye sinirlenebiliyor. Eğlenceli ama çok zor. Kişiden kişiye değişir tabi

İlla ki kesilecek sabredicez işte

benim eşim de koç 27 Mart. Çok sinirli her şeye sinirlenebiliyor. Eğlenceli ama çok zor. Kişiden kişiye değişir tabi
Benim annem de Koç burcu, biz çocukken çok sinirliydi ama menapozdan sonra pamuk gibi oldu :) güzel bir burc Koç, kendi kendine yetebilen, mücadeleci ama sabırsız, yardimsever merhametli, içten bir karakter oluyor bence

Ay evet inat kısmına sonuna kadar katılıyorum annemin inadını düşündüm sinir geldi şu an 😂 diğer söyledikleriniz de doğru karakter ve asabiyet konusuna da katılıyorum. Annem temiz düzenli bir kadındır ama dediğiniz gibi obsesif değil. Yazısı falan çok düzensiz mesela. Ya da nasıl desem eviyle ilgili estetik kaygıları yok mesela. Mobilyaların uyumsuz olması gibi şeylere takmaz. Belki bu annemin özelliğidir burçla ilgili olmayabilir 😀 Tabiki evlat olarak annem ve babam arasında ayrım yapmam ama Koç anne ve balık baba sahibi biri olarak balığı daha anlaşılabilir buluyorum. Ki bir balıkla evlendim 😂😂😂

Canim sezaryen sonrasi normal doğum düşünmüyorsun sanirim, ben de cesaret edemiyorum açıkçası. Oglum 1 mart doğumlu, normal baslamisti doğum ama sonra zorunlu sezaryene döndü. Bu bebeğimin de doğum tarihi normalde 8 mart görünüyor ama sezaryen olunca 38de alıyorlar sanirim dimi? ozaman şubat a denk gelicek, ben abisinden sonra olsun istiyordum doğumunu ama kismet tabi :)
Canım kimi doktor sezeryana tarih veriyor kimi doktor normal doğum gibi bekleyip sancılara göre normal doğum başlayınca 39-40.hafta artık ne zamansa sezeryana alıyor. Birazda doktora bağlı bu durum.

Benim annem de Koç burcu, biz çocukken çok sinirliydi ama menapozdan sonra pamuk gibi oldu :) güzel bir burc Koç, kendi kendine yetebilen, mücadeleci ama sabırsız, yardimsever merhametli, içten bir karakter oluyor bence
Ya senin de mi annen Koç Burcu ❤️❤️❤️ Ama benim annemin siniri geçmedi menapozdan sonra aynen devam😀😀😀 Öyle sürekli bağırıp çağıran bi anne değil benimki ama bakışıyla falan bir disipline eder ki böyle karşısında hazır ola sokar😂 Ama dediğin gibi aşırı yardımsever ve merhametlidir. Evlat olarak Koç nasıl olur onu bilemiyorum

Canım kimi doktor sezeryana tarih veriyor kimi doktor normal doğum gibi bekleyip sancılara göre normal doğum başlayınca 39-40.hafta artık ne zamansa sezeryana alıyor. Birazda doktora bağlı bu durum.
Ah keşke dediğin gibi normal doğum sancilar başlayınca sezaryene alsa çok isterim. Normal doğum çok istemiştim ilkinde ama nasip olmadı hayirlisi böyleymiş, ikincide de normal doğum riskli olur gibi geliyor yaşım 39 olacak. Bir de bir arkadaşımın ikincide sezaryen dikişleri açılmış içeriden, 32 haftalikken acil sezaryene alınmıştı korkuyorum boyle bir durumdan ama tabi kötüyü aklıma getirmemeye çalışıyorum. Daha çok var ozamanlara tabi, yaklaşınca doktorumla konusacagim

Ya senin de mi annen Koç Burcu ❤️❤️❤️ Ama benim annemin siniri geçmedi menapozdan sonra aynen devam😀😀😀 Öyle sürekli bağırıp çağıran bi anne değil benimki ama bakışıyla falan bir disipline eder ki böyle karşısında hazır ola sokar😂 Ama dediğin gibi aşırı yardımsever ve merhametlidir. Evlat olarak Koç nasıl olur onu bilemiyorum
Hadi ya bilmiyorum ki benimki enteresan zaten, insanin menapozdan sonra neden karakteri değişsin ki:) ama okumuştum bunu bir yerde, belli bir yaştan sonra bazı insanların sinirliligi gecebiliyormus, bilimsel açıklamasını hatırlamıyorum.
Buarada inat konusuna çok katılıyorum, cidden dediği dediktir. Balik baba koç anne de cok tatli bir birleşim olmus:) benim babam aslandi nispeten daha uyumlulardi.
Evlat olarak da güzel olur merak etme, evladın her burcu tatlıdır ❤️

X