2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hayırlısı olsun canım, bebis nasılsın? Sende toparlamaya başlamışsın her geçen gün daha da düzelir inşallah 🙏 bebisin doğum tarihi ne ?
Çok teşekkür ederim 🙏💐 bebis sarılık degeri sınırda yarın tekrar bakilcak kanları da düşük biraz erken doğdu diye dedi dr.

Benim kızımın 20 kere yaptığını bile biliyorum. Doyduğu anlamına geliyor. Anne sütü çok içen daha çok yapıyor. Mama içen daha geç geç yapıyor kakayı. Yediği yarıyor annesi merak etme demişti doktor bana
Çok sevindim teşekkür ederim canım içim rahatladı 😇

Kızlar benim geçen hafta kahvemsi bazen hafif pembemsi ama az az peçeteye silince gelen akıntım vardı son 3/4 gündür hiç olmadı ama bu sabah karın ağrısıyla uyandım ve wcde böyle pembemsi bişey gördüm sonra çok çok az hafif sızıntı gibi su gelir gibi oldu ve ondan beri karnımın alt kısmında ağrı var ara ara gelip gidiyor sancılar.Bebek hareketleri var sorun yok ama bilemedim gitsem mi 🧐o kadar çok yanlış alarm verdim ki pazar günü doktorumu da rahatsız etmek istemiyorum açıkçası 🤦‍♀️
Son durumun ne canım senin göremedim mesajını bir daha.

Canım bende de nefes darlığı oluyor…geçen gece full havalandırma klima açtırdım boğuşacal gibi oldum odada..herkes soğuk diyor eşim falan dedim ya açacam ya beni burada tutamazsın dışarı çıkacağım resmen nefesim kesiliyor gibi oluyor..bu bir kaç gündür daha iyi ama hiç uyuyamıyorum az uyuyorum..iyice uykum gelmeden de yatmıyorum öyle olunca bir 2-3 saat kesintisiz uyuyorum sonrası bölük pörçük..çok üzülüyorum böyle olmasına bebek doğunca zaten uykusuz kalacağım ama ne yapayım uyuyamıyorum
Dün ilk defa 3 - 4 saat kesintisiz uyudum böyle bi mutluluk yok, bir iki aydır zombi gibi dolaşıyorum etrafta. Gece benim artık rutinim en az 2 kere uyanıp pencereyi açmak, kış boyu petekleri kapattım hep eşim üşüteceksin diye körüklüyor ben arkasından kapatıp pencereleri açıyorum. Çocuk olunca hiç açtırmaz pencere fl 😅

Gözün aydın çabuk geçti herhalde doğum, ne güzel. 🧿 Güzel ve mutlu bir ömür yaşar ailesiyle inşallah. 🥰 İlk bebek miydi bu?

Doğum öncesi hazırlık için olanı mı soruyorsun? Ben daha başlamadım, taşınma, vs. çok meşguldük hep ama eşime yaptırmaya başlayacağım. Biraz garip olur herhalde ama yırtıkların kötü boyutta olması riskini azaltıyormuş, normal doğumda sonradan sıkıntı yaratan en zor konulardan biri de kötü yırtık olması, o yüzden yaptırmak istiyorum.

Ne güzel ikisine de aynı imkanı sağlayabilmişsiniz. Bilince biraz daha kolay geçiyordur. Hazırlık için izlediğim çoğu youtuber amerikalı olduğundan oranın hastane sistemine çok hakimim. 😅 Sezaryen oranı da bize göre çok daha düşük.

Danimarkada da sürekli idrar testi yapılıyor. Bir de tansiyona bakıyorlar, bu ikisini kullanıyorlar bir sıkıntı var mı görmek için. Mesela şeker yüklemeyi Türkiye’de doktorlar mutlaka yaptırın diyorlar, burada idrar testinde ya da kilo alımında sıkıntı olursa yapıyorlarmış.
Evet doğumuma girecek hemşirem nasıl yapılacağını anlattı eşime.senin yapman zor olur dedi bana. Buğday özü yağı ya da Hindistan cevizi yağı istedi aldım ama başlayamadım bi türlü eşim tam bir görev adamı her gün masaj yapmamız lazım diyip yağı getirip duruyor😅 benim o bölgem de aşırı hassaslaştı hissediyorum dokundurmak istemiyorum:/ sadece yatmak istiyorum eşim zorla merdiven çıkmamız lazım yürümemiz lazım diye sürükleyerek evden çıkarıyor. Çocuk gibi oldum, aşırı nazlı ve duygusal bir şey oldum 🥹

Kızlar benim geçen hafta kahvemsi bazen hafif pembemsi ama az az peçeteye silince gelen akıntım vardı son 3/4 gündür hiç olmadı ama bu sabah karın ağrısıyla uyandım ve wcde böyle pembemsi bişey gördüm sonra çok çok az hafif sızıntı gibi su gelir gibi oldu ve ondan beri karnımın alt kısmında ağrı var ara ara gelip gidiyor sancılar.Bebek hareketleri var sorun yok ama bilemedim gitsem mi 🧐o kadar çok yanlış alarm verdim ki pazar günü doktorumu da rahatsız etmek istemiyorum açıkçası 🤦‍♀️
Akıntıdan doktorunu haberdar etmiş miydin? Bence etmelisin nezle geçirmiyorsun sonuçta bebeğinin ve senin sağlığın söz konusu.. Doğumun da yaklaştı. Doktorun uzak mı ?

Merhaba hanımlar doğuranlar doğuracak olanlar sağlıkla büyütün bebisleri. 36+5 TE doğurdum yükselmeyen sinirda olan tansiyon ameliyat gunu 170/10 oldu.yetmedi spinal anestezi sonrası geçmeyen bas boyun ağrısı çektim dünden daha iyiym ilaçlarla ancak. Tansiyonum 140/80 lerde geziniyor ama cok kötü hissetmiyorum kendimi .varis çorabı var bide hala bende bugün 7 gün olcak ne zaman cikarsam çok sıkıcı 😐
Kahve ictin mi ameliyat sonrasi. Bas agrisi bazilarinda oluyormus. Benim ilkinde hic bas agrisi olmadi. Şimdide bas agrisi korkusu sardi. En.iyisi ben tamamen bayilayim😂Artik kendimi şasirdim ne.yapsam diye

Sezeryan olan arkadaslarim hepiniz bir zorunluluktan dolayi mi sezeryan oldunuz? Kendi tercihiniz miydi? Yani sanki doktora normal dogum istemiyorum sezeryan olsun dersem bebegime saygisizlik haksizlik etmis gibi hissedecegim. Ama normal dogumdan cok korkuyorum. :KK43:

Sezeryan olan arkadaslarim hepiniz bir zorunluluktan dolayi mi sezeryan oldunuz? Kendi tercihiniz miydi? Yani sanki doktora normal dogum istemiyorum sezeryan olsun dersem bebegime saygisizlik haksizlik etmis gibi hissedecegim. Ama normal dogumdan cok korkuyorum. :KK43:
Benim zorunluydu canım acil girdim, bebekte kalp ritminde dengesizlik görünce artik daha fazla beklemeyelim dedi kontrolden çıkıp hastaneye geçtim direk. İsteğim kendi sancılarımla doğuma gitmekti ama böylesi nasipmis. Ben doğum sürecimi güzel geçirdim herkese öyle kolay bi doğum dilerim 🙏 Korkuyorsan neden kendini strese sokuyorsun ki ? Bu bir yarışma değil. Sen ne kadar rahat olursan bebeğin de o derece rahat dünyaya gelecek. Bu düşüncen tamamen psikolojik ve çevresel dayatmalardan kaynaklı 😌

Ah canım ya hayaller hayatlar resmen 😂😂 Ben de geçen yatarken eşime çocuğu kucağımdan alsana demişim ama çocuk zaten beşikteymiş😂 Kafalar pırıl pırıl oldu😂
Gerçekten de kucağımda gibi hissediyorum sürekli emzirmekten 😂 kızlar sürekli emzire emzire kucağa alışmaz mı bebek benimkisi emerken uyuyor şimdide emerken uyumaya alıştı öyle beşiğine koyuyorum valla

Gerçekten de kucağımda gibi hissediyorum sürekli emzirmekten 😂 kızlar sürekli emzire emzire kucağa alışmaz mı bebek benimkisi emerken uyuyor şimdide emerken uyumaya alıştı öyle beşiğine koyuyorum valla
Onların şuan güvenli kollara ihtiyacı var canım 🥲 Kızım yatağında huzursuz olup kucağımda sakinleyince ben çok duygulaniyorum. Zaten emerken uyuyor hep iyice dalana kadar bekleyip öyle koyuyorum yatağına 🥰

Benim zorunluydu canım acil girdim, bebekte kalp ritminde dengesizlik görünce artik daha fazla beklemeyelim dedi kontrolden çıkıp hastaneye geçtim direk. İsteğim kendi sancılarımla doğuma gitmekti ama böylesi nasipmis. Ben doğum sürecimi güzel geçirdim herkese öyle kolay bi doğum dilerim 🙏 Korkuyorsan neden kendini strese sokuyorsun ki ? Bu bir yarışma değil. Sen ne kadar rahat olursan bebeğin de o derece rahat dünyaya gelecek. Bu düşüncen tamamen psikolojik ve çevresel dayatmalardan kaynaklı 😌
Etrafimda kimse zorlamiyor Allah var simdi kayinvalidem bile nasil rahat hissedeceksen oyle yap diyor. Ki her seye karismayi cok sever :) dogal akisinda olsun istiyorum ama gercekten inanilmaz cok korkuyorum. Sanki doktor normal olmaz sezeryan olmali dese cok rahatlayacagim. Kafamda deli sorular. sabah ola hayrola doktor ne diyecek yarin bakalim.

Benim kızın bazen 6-7 yi buluyor kaka yapmasi ben de ona takıldım 🤔
Bizim doktor kakasını yapıyorsa güzel besleniyordur dedi.Kaka yapmıyordu benimkisi o yüzden beslenemedi. Seninkisi iyi besleniyor demek ki maşallah kuzuma.
Bir de valla uyumuyor benim kız biraz sallıyorum ben de napıyım. Uyusunda ben de dinleneyim biraz. 😒

Onların şuan güvenli kollara ihtiyacı var canım 🥲 Kızım yatağında huzursuz olup kucağımda sakinleyince ben çok duygulaniyorum. Zaten emerken uyuyor hep iyice dalana kadar bekleyip öyle koyuyorum yatağına 🥰
Benimkisi uyuyor memeyi atıyor beşiğine koyunca uyanıyor vallahi daral geldi o yüzden uykusuz kalıyorum ben. Bende sallıyorum biraz. Emziğini de arıyor iki cukcuk yapıyor sonra atıyor. Kimse de yok yanımda kızlar kaynanam evine gitti annem de öyle diğer yeğenlerime bakıyor mecbur. Ben de yorgun oluyorum idare edecek kimse yok. Ama böyle daha rahatım gerçektende. Birisi varken uyuyamıyorum. Annem olunca basen ama kaynanam varken uyuyamıyorum.

Selam arkadaslar ist avr yakasinda gebelik takibini riskli doktora(perinatoloji) yaptiran birileri vrmi burda drundan mennun olan tavsiye edebilecek

Tabi canim.ölumune de normal dogum yapacak degiliz😀Tip gelisti artik eskiden sezeryan olsaydi bir suru kadin sezeryan yapardi ölumune dogum yapmislar. Kiz benim annem tuvaletim var deyip disari cikmis koydeymis o sira meger dogum baslamis ablami aniden disarida doguruvermis an😂 bir annem olur muydum acaba sezeryanli olmasaydim😂

X