2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bnde şimdi Dr dan geldim. Dr en fazla 9 gün bekleriz dedi. Sat a göre 39+5 im. Bebek kilosu 3.150 Gr. Nst de sancı yok bebek iyi kalp atımı suyu güzel dedi.
41 e kadar sancı gelmez doğumu baslatmazsak sonrasına ben doğum almıyorum dedi. Kaka yapma kordon dolanma durumundan falan bahsetti.
Yine suni sancı mi sezeryan mi seçeneklerine kaldım. Ailemde birileri direkt sezeryan ol birileri suni al diyo.
Dr zaten hiç risk almaksızın sezeryan taraftarı.
Bende sırf doğum sonrası ben daha çabuk toparlayacagim diye belli riskleri göze alıp suni almak istemiyorum.
Bı yanım da belki suni ile kısa sürede kolayca olacak diyo.
Bebek henüz doğum pozisyonunu almamış yani yan durması gerekiyormus ama o arkaya bakıyor. Sanırım sancı yok diye açılmaya bakmadı . Suni ile doğum başlar mi bebek pozisyon alıp kanala girer mi açılma olur mu kafamda deli sorular.

Kızlar bnde şimdi Dr dan geldim. Dr en fazla 9 gün bekleriz dedi. Sat a göre 39+5 im. Bebek kilosu 3.150 Gr. Nst de sancı yok bebek iyi kalp atımı suyu güzel dedi.
41 e kadar sancı gelmez doğumu baslatmazsak sonrasına ben doğum almıyorum dedi. Kaka yapma kordon dolanma durumundan falan bahsetti.
Yine suni sancı mi sezeryan mi seçeneklerine kaldım. Ailemde birileri direkt sezeryan ol birileri suni al diyo.
Bende sırf doğum sonrası ben daha çabuk toparlayacagim diye belli riskleri göze alıp suni almak istemiyorum.
Bebek henüz doğum pozisyonunu almamış yani yan durması gerekiyormus ama o arkaya bakıyor. Sanırım sancı yok diye açılmaya bakmadı . Suni ile doğum başlar mi bebek pozisyon alıp kanala girer mi açılma olur mu kafamda deli sorular.
Canim 9 gune kadar cok sey degisir. Bekle bakalim o sira bol yuruyus hareket falan yap .

O zaman Erkek annelerine bir soru daha (inanın bilmiyorum) bez bağlarken pipini ucu yukarı doğru mu olmalı, aşağı doğru mu?
Ben erkek yeğen büyüttüm benimki hala içerde🤤 aşağı doğru durması lazım canım çiş yaptiginda beze gelir eğer yukarı yaparsan cisi göbeğine gider he bide zaten yer çekimine uygun bı şekli var 😂

Bı haftan var cnm gelir o vakte kadar muhtemelen ama en kötü gelmezse de doktorun ne derse o doğrultuda gitmek daha makul olur bebek pozisyon sancin gelince

Canim 9 gune kadar cok sey degisir. Bekle bakalim o sira bol yuruyus hareket falan yap .
Evet bı umudum da bu ve doğal bı sekilde gelişsin çok istiyorum bı seçim yaparsam sanki yanlış olacakmış gibi hissediyorum. Son güne değil de Perşembe yada cuma ya doğum olsun diyorum kaka yapma kordon dolanma ihtimali korkuttu açıkçası. Dr tüm kötü senaryolari söyledi.

Dogumda da o son donusu yapabiliyorlarmis. En iyi cevap doktor, esiniz ve sizin kombine karariniz bence ...

Son düzenleme:
Gerçekten de kucağımda gibi hissediyorum sürekli emzirmekten 😂 kızlar sürekli emzire emzire kucağa alışmaz mı bebek benimkisi emerken uyuyor şimdide emerken uyumaya alıştı öyle beşiğine koyuyorum valla
Aman çevremdeki herkes kucağa alıştırma bilmem ne diyor hiiiçç kulak asmıyorum. Şuan ihtiyacı olan en önemli şey benim kokum, kucağım, göğsüm. Güvenli bağlanma için de çok önemli temas halinde olmak. Kucağa alışmasından hiç korkma bence canım. Büyüyünce de kucakta durmayacaklar :)

Valla bizimkinin pipisi kıymetli. Bezi açınca ve pipiye değince ortalık inliyor. Nasıl bir ağlama anlatamam....
Bende yenidogan sünnet taraftarıyım hatta doktoruyla da görüştüm, göbek bağı düşünce gelin dedi 😁
Yalnız değilmişim bizim oğlan da bezi değiştirirken kıyameti koparıyor böyle ağlama yok nefesi kesiliyor ağlamaktan o kadar yani😥
Bu arada Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin gözünüz aydın🥰

Lohusaci kizlar ailelerinizi evlerinize yolladiniz mi yoksa yaninizdalar mi. Ben bu yil ailelere baya doydum doğum da bile istemiyorum artik kimseyi de mecbur ilk hafta birileri olmali😂😂 Oğlum da herkesten hevesini almis durumda sabah anne ben artik babaannem ve dedemden biktim evlerine gitsinler diyor 3.5 yasindaki bebe de duzenini.ozlemis demek😁
Valla annem 1 hafta kaldı sadece sonra yolladım. Bu süreçte ne kadar az insan o kadar huzur gerçekten. İşi bilen, sana tam anlamıyla yardımcı ve destek olabilecek birileri olmalı yanında. Ben normal hayatımda da her işini kendi yapmayı, yalnızlığı, evde kendi düzenimi ve bireyselliği seven biriyim. O yüzden karşımdaki canımdan çok sevdiğim annem bile olsa 1 hafta kafi geldi 😂 Alınma darılma da olmadı çünkü annemle aynı karakterdeyiz o da kendi düzenine evine babama vs çok düşkündür yani ona da 1 hafta yeterli geldi bence 😅

Bizimkiler küvet almış ben şu katalananlardan alacaktım yer kaplamasın diye alınınca artık neyse dedim, başka nerde yıkanır ki hiç biliyorum 😌 ben de 2 tane bebek nevresim takımı aldım. Yeter mi sizce 2 tane daha almalı mıyım ?
Yeter canım zaten ilk pek nevresim kirletmiyorlar☺️ Bende normal alıcam eşimle birlikte falan yıkarsak o kullanamaz katlananlardan 😅😅

O zaman Erkek annelerine bir soru daha (inanın bilmiyorum) bez bağlarken pipini ucu yukarı doğru mu olmalı, aşağı doğru mu?
Aşağı indiriyordum canım, yoksa bezin üstünden karnına kadar işemiş oluyor 😃
Çevre… Evet çünkü etraftan bir kere bile doğumun iyi geçtiğini söyleyen olmadı. İyi de geçse kötü de geçse hep en kötüsü anlatılıyor. Anneleri suçlamıyorum bu konuda çevreden dolayı böyle. Sezeryan olmuş birine o da doğum mı dediklerine şahit oldum. Bi kaç ay önce doktor randevuma gittim benden önce muayene olan gebenin eşi epiduralsiz normal doğum yapacak eşim dedi yani kadının nasıl doğum yapacağına o karar veriyor. Doktorum da neden diye sordu, diğer türlü annelik duygusunu daha az yaşanıyormuş diye bir şeyler saçmaladı. Sen dişini çektirirken, kanal tedavisi yaptırırken neden lokal anestezi alıyorsun dedi doktorum da. Herkesin senin üzerinde söz hakkı ya da gereksiz bir yorum yapma hakkı görüyor kendinde. Benim bedenim benim kararım. Çocuk da benim çocuğum babası olsa da ben karnımda taşıyorum ben emek veriyorum en iyisini herkesten iyi ben bilirim.
Üff çok gereksiz konuşmuş adamda, en sinir olduğum şey. Bir bayanın doğumu hakkında söz sahibi gibi sanmalari kendilerini. Hakkımızda ne hayırlısı ise o olsun inşallah, artık ille de o diye ısrar etmiyorum, tam teslimiyet modundayım şuan

Bizimkiler küvet almış ben şu katalananlardan alacaktım yer kaplamasın diye alınınca artık neyse dedim, başka nerde yıkanır ki hiç biliyorum 😌 ben de 2 tane bebek nevresim takımı aldım. Yeter mi sizce 2 tane daha almalı mıyım ?
Ben de katlanır model almadım, benim oğlan var abisi, kesin bi şey çıkarır bebeği yıkarken katlar falan küveti 😃

Benimde korkulu rüyam mastit yine tepemde. Perşembe 20:30 da doğdu dün sütüm gelmeye başladı elle sağdım 20-30 cc çıktı. Ama göğüsüm dolu taş gibi. 2-3 saate bir 30-40cc sağıyordum Bugünde yine elle sağdım 2-3 defa hemşire göğsünü boşalt mastit olursun dedi hastane pompası getirdi saat 4 gibi sağdım göğsüm biraz yumuşadı 200 cc çıktı. Şimdi yine taş gibi koltuk altım ağrıyor yine sütten. Kabus gibi ya. Ne yapsam bilmiyorum hiç ☹️ Yatıyorum ya yatakta dönerken göğüs ağrısından helak oluyorum. Hemşire bebek emerse düzelir dedi tek tesellim o.

Maşallah 🧿 yerim seni ben 😍
Benim doktorum ne suni sancı ne sezeryan istiyor, suni normal doğum taklidi gibi dedi o istiyor ki her şey doğal gelişsin , inşallah her şey doğal bir şekilde gelişir senin de gönlüne göre
Ayni seyler hep benim de aklima geliyor. Fark var mi diye ondan sormustum iste :KK70: :KK70:
Oluyor canım fark, zamanla anliyorsun. Aşağı indirmeyince hep karın kısmı ıslak oluyor

Benimde korkulu rüyam mastit yine tepemde. Perşembe 20:30 da doğdu dün sütüm gelmeye başladı elle sağdım 20-30 cc çıktı. Ama göğüsüm dolu taş gibi. 2-3 saate bir 30-40cc sağıyordum Bugünde yine elle sağdım 2-3 defa hemşire göğsünü boşalt mastit olursun dedi hastane pompası getirdi saat 4 gibi sağdım göğsüm biraz yumuşadı 200 cc çıktı. Şimdi yine taş gibi koltuk altım ağrıyor yine sütten. Kabus gibi ya. Ne yapsam bilmiyorum hiç ☹️ Yatıyorum ya yatakta dönerken göğüs ağrısından helak oluyorum. Hemşire bebek emerse düzelir dedi tek tesellim o.
Çok cok geçmiş olsun, o acıyı iyi bilirim. Her taş gibi olduğunda sürekli sağ canım. İnşallah bir an evvel iyilesirsin

X