Kizlar kontrolden ciktim,15 martta sezeryan tarihi aldik ,38+4 olacak o gun.Bugun tansiyonum bir tik yuksek cikti 13/9 takip edelim dedi doktor,yukselmeye devam ederse daha erkende alinabilir.
Yalniz grubun cogu dogurdu,benim gibi dogurmayan uc dort kisi kaldi sanki
Kızlar sağlıkla gelsin minikleriniz,sayımız az değildir ya benim de muhtemelen o günler arası olacak doğumumSelam kızlar
Doğum yapanlar inşallah sağlıkla büyütürler bebeleriniBiz de inşallah sağlıkla kucaklarız.. Kolaylıkla dünyaya getiririz
Çarşamba kontrolüm vardı. Eğer kızımız bir sürpriz yapmazsa inşallah :) 17 Mart Cuma için sezaryen günü aldık38+4 olacak inşallah Şu anda 3 kilo. Geçen hafta 200 gr almış. Sanki az almış gibi ama.. Bakalım 2 haftada sanırım 3500'e yaklaşır. 3'ü geçse baya iyi oalcak. Boyu 50 cm civarı Boy hesabında femur uzunluğu x 7 olmuyormuş direk. 6,... bir şeyle çarpıp bilmem kaç ekleniyormuş. Öyle dedi doktor.
Ben hala çalışıyorum. Bugün son çalışma günüm inşallah. Pazartesi 37+0 ile raporumu alacağım. Uykular zzoorr, taşımak zoorr.. Ağrılaar.. Kalp çarpıntılarım oluyor. Bazen aniden 120 140 atıyor. Hemen tutunmam oturmam falan gerekiyor öyle olunca. Doktor normal diyor. Ona kalsa her şey normal zaten.. Neyse şükür diyelim.. Günü aldık diye de iyice strese girdim ben. Doktora diyorum biraz daha dursaKalbim pıtpıt.. Derin derin nefes alma ihtiyacım oluyor düşününce.. Rahatlamam lazım.. Hem doğum nasıl olacak, hem 2 çocuk nasıl olacak.. Hala eşimin ameliyata girme işini de netleştiremedik. Haftaya gittiğimizde yetkili birileriyle görüşmek isteyeceğim. Umarım girebilir Allah'ım
Huzurla sağlıkla kavuşalım hepimizAamiinn
Ssvd mi düşünüyor acaba doktorlarParti yükleniyorsancılar 80 üstüne çıktı sözde sezeryan olacağız sancı çıkıyor diye gelen acilma var mı diye bakıyor giden bakıyor. Anlamadım ben bu işi ellemeyen doktor kalmadı resmen
Bende tam sana yazıyordum canım 0 lanmış gebelik takvimin doğurdun sandımBen de yildim artık hem bel agrisi cekiyorum günlerdir hem de hicbir gelisme yokpilates topu uzerindeyim surekli bir hareket, dr bi de persembeye kadr bekleyelem dedi iyice stres oldum o güne kadar durursa diye dua ediuorm surekli sağlıkla gelsin artık diye. İnsallah bi an önce saglikla gelir bebislerimiz
Hahaha ya çok komik uykusundan falan uyandırdınız herhalde sinirlenmiş çocukKızlar kızımın hayata karşı duruşu36+2 3085 gram olmuş 50 cm su an. 17 marta gün verdi doktorum kızımla kavuşuyoruz insallah
Onu ben de merak ediyorum. Hatta öncesinde adet sancısının başlangıcı gibi mi oluyor omunda merak ediyorum. Dün gazla yürüyüş yaptım o yüzden mi böyle hafifi kaşık ağrım var bilemedim i:/Günün aklıma takılan sorusu doğum sancıları başlarken ilk kaç saat/dakika da bir gelmeye başlıyordur acababilen/tahmini olan ?
İnsallah canım çok teşekkür ederimHahaha ya çok komik uykusundan falan uyandırdınız herhalde sinirlenmiş çocukHaydi hayırlı olsun mis gibi bir doğum olsun
Genel anestezi oldum cnm. İlk sezeryanı hiç hissetmedim bile ama bu çok zorladı beniCanim cok.sevindim baska.sikintisi olmayisina. Hangi yontemle oldun spinal mi.Her doktorun eli farkli oluyor bence.insallah solunum.sikintisi da gececektir
Ah nerdee, takvim bile sıfırlandı ama bizim bebisten tık yokBende tam sana yazıyordum canım 0 lanmış gebelik takvimin doğurdun sandımAyy nolcak böyle bende sürekli herşeyi yapıyorum canım. Haftaya salı kontrol var, acaba gününün dolmasınımı bekliyor bu bebişler İnşallah canım inşallah bende duayla yatıp duayla kalkıyorum valla
Ben de 17 martta sezeryan olcam sağlıkla alalım kucağımıza çok heyecanliyimKizlar kontrolden ciktim,15 martta sezeryan tarihi aldik ,38+4 olacak o gun.Bugun tansiyonum bir tik yuksek cikti 13/9 takip edelim dedi doktor,yukselmeye devam ederse daha erkende alinabilir.
Yalniz grubun cogu dogurdu,benim gibi dogurmayan uc dort kisi kaldi sanki
Canımmm aynı gün doğuruyoruz 38+2 oluyorum ben de o gün şimdi 3085 grammış bizimki de. Çok heyecanliyim ya umarım çok güzel geçer süreçlerimizSelam kızlar
Doğum yapanlar inşallah sağlıkla büyütürler bebeleriniBiz de inşallah sağlıkla kucaklarız.. Kolaylıkla dünyaya getiririz
Çarşamba kontrolüm vardı. Eğer kızımız bir sürpriz yapmazsa inşallah :) 17 Mart Cuma için sezaryen günü aldık38+4 olacak inşallah Şu anda 3 kilo. Geçen hafta 200 gr almış. Sanki az almış gibi ama.. Bakalım 2 haftada sanırım 3500'e yaklaşır. 3'ü geçse baya iyi oalcak. Boyu 50 cm civarı Boy hesabında femur uzunluğu x 7 olmuyormuş direk. 6,... bir şeyle çarpıp bilmem kaç ekleniyormuş. Öyle dedi doktor.
Ben hala çalışıyorum. Bugün son çalışma günüm inşallah. Pazartesi 37+0 ile raporumu alacağım. Uykular zzoorr, taşımak zoorr.. Ağrılaar.. Kalp çarpıntılarım oluyor. Bazen aniden 120 140 atıyor. Hemen tutunmam oturmam falan gerekiyor öyle olunca. Doktor normal diyor. Ona kalsa her şey normal zaten.. Neyse şükür diyelim.. Günü aldık diye de iyice strese girdim ben. Doktora diyorum biraz daha dursaKalbim pıtpıt.. Derin derin nefes alma ihtiyacım oluyor düşününce.. Rahatlamam lazım.. Hem doğum nasıl olacak, hem 2 çocuk nasıl olacak.. Hala eşimin ameliyata girme işini de netleştiremedik. Haftaya gittiğimizde yetkili birileriyle görüşmek isteyeceğim. Umarım girebilir Allah'ım
Huzurla sağlıkla kavuşalım hepimizAamiinn
Peki gaz çıkarıyor mu canım duyuyor musun ağızdan alttan gaz çıkardığını? Böyle kendini sıkıp kızarıp ayaklarını çekip çığlık atarak ağlıyorlar gaz sancısı olduğunda. Benim kız doğduğunda 3 gün sabaha kadar ağladı gazdanmis. Damlaya başlayınca sakinledi gazini rahat çıkarıyor şimdi. Meme ucun nasıl bu arada tutmada o yüzden mi zorluk yaşıyor ki biberondan sonra hemen meme ver bakalım ne yapacak tutacak mi. Sütü içtikten sonra uyuduysa karnı açtır demek ki sütün ne durumda geliyor mu ? İstersen mama takviyesi yap sütün iyice inene kadar belki karnı o kadar aç olmazsa memeyi daha kolay tutar eğer açlıktansa ağlamaları
Benim sütüm inmişti hatta ağrı yapıyordu doluluktan ama oğlum 14 günlük bir küvez süreci geçirince geri çekildi galiba 2 gündür emmeyle ilgili sorun yaşıyoruz. Ben de o hastanedeyken sağıp buzluğa attıklarımı veriyorum biberonla. Ama onlar da bitmek üzere. Anne sütünü çok az emmiş olması üzdü beni. Gaz damlasını biz de kullanıyoruz ama hala gaz çıkarma konusunda zorlanıyoruz. Onu da doymamasına bağlıyorum açıkçası. Ayaklarını çeke çeke özellikle geceleri çok ağlıyor masaj yapıyorum biraz karnına zeytinyağı sürüyorum geçiriyor. Gazını çıkarınca da 2 3 dakika anca emiyor sonra yine sinirlenip kafasını çekiyor ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık mama öneriniz var mı kızlar mecburen mamaya başlayacağız.Bence gazi vsr canim gaz olunca o hareketleri yapiyorlar. Sutun de var artik zsten demi
Bende öyle duymuştum erkekler ve ilk doğum geç olur diye ama hiç aldırış etmezdim. 28 de kanamam olunca erken gelir diye korkarken günü doluyor hala gelmedi oğluş şimdide gelmedi diye dertleniyorum analık zor yaAh nerdee, takvim bile sıfırlandı ama bizim bebisten tık yokneyi bekliyolar anlamadm valla erkek bebekler gec dogar derlerdi hep ama takmazdim, istisnalar var diye. Hurafelere bakış açım değişti
Bende senin gibi düşündüğüm için almadım bu güme kadar, ama sütün olmazsa sütünün gelmesi için, sütün olsa göğüs ağrısı olma ihtimaline karşı sağım gerekli diye yorumlar var, sonunda alacaz gibi duruyor.Gözün aydın canım. Sağlıkla gelmiş, yoğun bakımdan da çıkar yakında, merak etme. Bu süreç çok zor stresli geçti senin doğal olarak, biraz farklı olması doğal. Bebişini alıp eve gidince hepsini unutursun inşallah.
Ben de almadım pompa çünkü gerekecek mi nasıl bir şey gerekecek bilmiyorum. Benim okuduğum kadarıyla özellikle başlarda hastane tipi pompalar işe yarıyor. Bu manuel olanlar duruma göre, kimisi memnun kimisi hiç kullanmıyor. O yüzden ben beklemeyi seçtim.
Ben çok büyük denilip de daha az çıkan bebekler duymuştum. 4ün üstünde denilip 3.5 altı çıkan gibi.
Gözün aydın.Maşallah kilosu da çok iyi. Ne kadar kaldınız hastanede?
Allah kolaylık versin üç bebekle gerçekten. Biz burda bir taneyi nasıl bakacağız diye kafa patlatıyoruz.
Kızın nazlı çıkmış, ona da mama bulursunuz merak etme alışır bir şekilde. Belki senin de sütün artar onlar bolca emdikçe ama biraz dinlenebilmen lazım tabii. Uyumak, dinlenmek sütü artırıyormuş.
Alsakta aynen senin gibi ihtiyaç kalmasa keşke emse sütümle dosya ne güzel olur.Ben ilk gebeliğimde de almamıştım sonradan ihtiyacı olmayan biri verdi ama kullandım mı hayır çünkü sürekli sık sık emzirdiğini için biberon ve emzik ağzına dahi sürmeyen bi çocuk oldu. Şimdi var evde Rabbim inşallah bunda da kullanmak zorunda bırakmaz. Ama ille de alacaksan ilk etapta bence manuel al. Ben bi kaç kere çocuğu babaannesine bırakmak zorunda olduğumda falan sağdım ne olur ne olmaz geç kalırım çocuk aç kalmasın diye çok rahattı yani zorlanmadım. Naçizane fikrim bu yönde
Bende bugün Lansinoh manuel yorumlarını okudum, kullananlar çok memnun, güzel yorumlar olunca işe yarar diye düşünüyorum. Alayım bende ya gerek kalmazsa da dursun bir köşede. Gün gelip gerekirse elimin altında olsun.Pilates e ne kadar erken başlarsan o kadar iyi bencesağ salim dünyaya gelir inşallah bebişin
Kız yürüyüp ne yapacaksın , doktorları dinle sen
Benim doktorumda egzersiz konusunda cok ısrarcı kesinlikle yap hatta artık ekstra fazla yap dedi
Benim ilk oğlum da 37+4 te gelmisti ağrı olmadı ama bi yoğunluk geldiğini hissetmiştim
Sen ve bebişin sağ salim çıkın inşallah canım
Allah şifa versin ikinizede
Ya öyle bir anlatıyorlar ki, ondan dolayı inanılmaz korkuyordum bende.
Kıyamam yahiç ayrı kalmayınca böyle bir eksiklik oluyor insanda. Ben bile kocaman 9 yaşındaki oğlumu düşünüyorum doğumda ne olacak diye. Ama annen var yanında o da bir iç rahatlığı sebebi
Biberon kolaylarina geliyor genelde canım, sütün nasıl şuan. Buradaki kızlar önce emzirip sonra biberon veriyor
Ben elektrikli almadım senin gösterdiğin model de Chicco aldım
Bende yataktan o halde kalkmayı başardıkdan sonra wc ye karnımı tutarak gidiyorum ve akşamları daha çok su içme ihtiyacı hissediyorum ben belkide o yüzden bunu çok yaşıyorumdur.Benim ilk oğlumda doğumda bir kaç gün önce 2900 çıkmıştı, 3580 doğdu her zaman + - pay oluyor
Benim de gece idrara sıkışınca aşırı ağrı oluyor, sağa sola dönerken karnımı elimle tutuyorum resmen
Bende merak ediyorum ya sancım sık olmadığı için sancı ne zaman geliyor gidiyor pek anlamıyorum çünküGünün aklıma takılan sorusu doğum sancıları başlarken ilk kaç saat/dakika da bir gelmeye başlıyordur acababilen/tahmini olan ?
Benim belirtiler yok olduKızlar gelmiyor bu sıpa yerini çok sevdi galiba.Sancılarım var ama düzensiz daha dakikalara düşmedi Böyle hepten stres oluyorum vakti geldi kendi gelmiyor yapmadığım şey kalmadı. Lekeli akıntıda geliyor ama sancı yok. Gecede gayet güzel uyudum. Sadece karnım çok sertleşiyor ve düzelmiyor çok kasılıyor. Nolcak böyle daha kaç gün beklerim acaba artık kavuşsak mı diyorum
Ay baya yanlış düşünmüşüm, gecelik gerekiyormuş yeni öğrendimKızlar sezaryen doğum olunca hastane çantasına gecelik koymama gerek kalmıyor değil mi? 3 pijama takımı yeterlidır herhalde.
Benimde dün gece yok oldu gayet güzel uyku çektim duş alıp yatmıştım hepten rahatladı galiba oğluşumBenim belirtiler yok oldugene sizinkiler devam ediyor bu da güzel bence
İlk defa deliksiz uyudum bugünBenimde dün gece yok oldu gayet güzel uyku çektim duş alıp yatmıştım hepten rahatladı galiba oğluşumAnlamadım valla ben bu işten bişey
Yaa bende gece sancı çekerim sanıyordum ama uyudum şaka gibi gerçektenİlk defa deliksiz uyudum bugüno kadar güzeldi ki ... Belirtiler olmayınca herhalde ... Bilemedim ama çok iyi geldi