- 16 Kasım 2021
- 411
- 519
- 31
Gözünüz aydın biran önce toparlarsınız umarımKızlar doğum yaptım çok sancım var. Oğlumda hiç böyle olmamıştım. Kızım 2275 gr 47 cm doğdu yoğum bakıma aldılar solunum sıkıntısından dolayı başka sorun yokmuş çok şükür. Dua edin bize. Çok çok canım acıyor
GöZün aydın canım inşallah en kısa zamanda toparlanırsın.Kızlar doğum yaptım çok sancım var. Oğlumda hiç böyle olmamıştım. Kızım 2275 gr 47 cm doğdu yoğum bakıma aldılar solunum sıkıntısından dolayı başka sorun yokmuş çok şükür. Dua edin bize. Çok çok canım acıyor
Gozunuz aydin,kilosuna hic takmayin benim kizimda 37+0 da 2020 gr dogmustu iki bucuk yasinda su an hamdolsun saglikli.Kızlar doğum yaptım çok sancım var. Oğlumda hiç böyle olmamıştım. Kızım 2275 gr 47 cm doğdu yoğum bakıma aldılar solunum sıkıntısından dolayı başka sorun yokmuş çok şükür. Dua edin bize. Çok çok canım acıyor
Hastanede bekliyorum canım, bu gün olacak işte. Ama benim geçen akşam düzenli kasilmam vardı ya doktor 1 gece önce yatış verdi tedbir amaçlı. O yüzden dün akşam üstü yatis yapıldı. Sancılar düzensiz olunca akşam alınmadıCanım neden hala doğuma almadılar seni? 39. U doldurmanı mı bekliyorlar?
Ben ilk gebeliğimde de almamıştım sonradan ihtiyacı olmayan biri verdi ama kullandım mı hayır çünkü sürekli sık sık emzirdiğini için biberon ve emzik ağzına dahi sürmeyen bi çocuk oldu. Şimdi var evde Rabbim inşallah bunda da kullanmak zorunda bırakmaz. Ama ille de alacaksan ilk etapta bence manuel al. Ben bi kaç kere çocuğu babaannesine bırakmak zorunda olduğumda falan sağdım ne olur ne olmaz geç kalırım çocuk aç kalmasın diye çok rahattı yani zorlanmadım. Naçizane fikrim bu yöndeKızlar ben göğüs pompası hala almadım, süreç nasıl ilerleyecek sütüm olurmu olmazmı nasıl olacak bilmiyorum, hemen elektrikli almak yerine sizce bu manuel ürün yeterli olur mu? Kullanan yada bu ürün hakkında bilgisi olan var mı?
36+1 de bıraktım. Progestan da kullanıyordum onu da aynı gün bıraktım.Ecopirin veya coraspirin kullananlar kacinci haftada biraktiniz?
Sağlıkla büyütün inşlllahKızlar doğum yaptım çok sancım var. Oğlumda hiç böyle olmamıştım. Kızım 2275 gr 47 cm doğdu yoğum bakıma aldılar solunum sıkıntısından dolayı başka sorun yokmuş çok şükür. Dua edin bize. Çok çok canım acıyor
Güzel haberler olsunParti yükleniyorsancılar 80 üstüne çıktı sözde sezeryan olacağız sancı çıkıyor diye gelen acilma var mı diye bakıyor giden bakıyor. Anlamadım ben bu işi ellemeyen doktor kalmadı resmen
Doktorun ölçümüyle alakalı bi durum bu. Benim ilk gebeliğimde 38+3 de kızımı devlet hastanesi 2700gr ölçmüştü hatta çocuk çok küçük falan dediler. Aynı gün özele gittim 3000gr dedi niye farklı diye sordum. Ölçen kişiyle de alakalı cihazla da alakalı dedi zaten biz ölçümleri söylerken son aylarda 300gr-500gr aşağı yukarı oynama olabilir diye söylüyoruz dedi. Neyse 39+0da doğum gerçekleştiğinde 3200gr doğmuştu kızım.Kızlar bu ultrasonda çıkan kilolarla doğumda ki kilo hemen hemen aynı mı? Benim bi arkadaşıma doktor 2800demiş akşamına doğum ypmış çocuk 2 kg bile değilmiş acaba bu kadar şaşar mı?
Büyük konuşma canım. Ben neredeyse 6 ay uyumadım öyle gece de toplasan 1-2 saat en fazla :) ama öldürmeyen Allah öldürmüyor bak ikinciyi yaptımDoyacağı kadar birikmiyorsa işime yaramazki zatennasıl uyumadan yaşarım kız sen doğumdan sonra 2 gün uyumamışsın ben 2 gün uyuyamasam kesin bayılırım
Yeni Anne olacak kendimi çok merak ediyorum doğrusu
Canim karar senin nasil istersen tabi ki. Senin daha farkli sanirim tup.bebekmis.Hayir zor gecmedi. Sadece dogal surec olsun istemistim bebegim kendi karar verip gelsin istemistim. ben de riske atmak istemedim sonra pismanligini yasadim keske sorsaydim diye. Ben bir doktora yuz de yuz guvenemiyorum ondan danissaydim demistim ve danismak.istemistim esim yanasmamistiCanım inan çok açıdan düşündüm doktoruma güvenmeyi seçtim, şu an risk almaktan çok korkuyorum yaşadıklarımdan sonra. Çok mu zor geçti sezeryan sonrası ilk çocuğunda neden çok pişman oldun?
Geceniz iyi geçmiştir umarım canımCanım bugün mesela, sabah geç kalktı. Bazı eksikliklerimiz vardı, dışarı çıkıp onları aldık, parkta baya oynadı. O sürede doktorumla konuştum ben hastaneye yatış verdi. Eve gittik besledim, sarılarak uyuttum evden çıktık. Baya uyumuş. Akşam 7 de uyanmış. Annem bakıyor şuan, baya oynamışlar, resimler oyunlar vs. Birde yeni birkac oyuncak aldım ben. Annem onları çıkartmış baya oynamış. Uykusu gelmeye başlayınca haber verdi Annem, eşim hemen gitti eve onla biraz vakit gecirdi şimdi de uyku rutinini yapıyor, uyutup yanıma gelecek eşim. Gece de yine uğrar bir sorun olduğunda uyanıp bizi ararsa felan . Suanlik iyi gidiyor ama ben kendim çok eksik hissediyorum doğrusu..
2 gün kaldım canım tansiyonum düşmedi düşseydi 1 gün kalıcaktımGözün aydın canım. Sağlıkla gelmiş, yoğun bakımdan da çıkar yakında, merak etme. Bu süreç çok zor stresli geçti senin doğal olarak, biraz farklı olması doğal. Bebişini alıp eve gidince hepsini unutursun inşallah.
Ben de almadım pompa çünkü gerekecek mi nasıl bir şey gerekecek bilmiyorum. Benim okuduğum kadarıyla özellikle başlarda hastane tipi pompalar işe yarıyor. Bu manuel olanlar duruma göre, kimisi memnun kimisi hiç kullanmıyor. O yüzden ben beklemeyi seçtim.
Ben çok büyük denilip de daha az çıkan bebekler duymuştum. 4ün üstünde denilip 3.5 altı çıkan gibi.
Gözün aydın.Maşallah kilosu da çok iyi. Ne kadar kaldınız hastanede?
Allah kolaylık versin üç bebekle gerçekten. Biz burda bir taneyi nasıl bakacağız diye kafa patlatıyoruz.
Kızın nazlı çıkmış, ona da mama bulursunuz merak etme alışır bir şekilde. Belki senin de sütün artar onlar bolca emdikçe ama biraz dinlenebilmen lazım tabii. Uyumak, dinlenmek sütü artırıyormuş.
Canım bebeğim 5 günlükUyuyamadım ki bir türlü, sanki kulağımda sürekli bir anne sesi. Gözümü kapatıp açmam arasi 10 dakka oldu hep. Ben uykusuzluğa alışığım canım, çocuğu ateşlenen anne durumu tekrarı gibi oldu bu gece.
Canım ultrasonda genelde +-500 kg diyorlar genelde. Benim kziimda 3.200 demislerdi 3.560 grm doğdu. Suyu fazla ise ölcumden kaynaklı bir hata olabilir.
Umarım misil misil uyuyordur çünkü hep aklım onda. Tabi doğumdan sonra toparlaninca haber vereceğim gelecek yanıma
Ya hayırlısı olsun canımşimdi nasılsın , ağrın sızın var mı? Bebek kav haftalık doğdu onu da sorayım hemen
3 tane küçük minnakla uğraşmak sizi yormuş olması çok normal canım. Ama bu gunler de geçecek annesi
Pilates e ne kadar erken başlarsan o kadar iyi benceAgustos anneleri topiğinde olmama rağmen sürekli burayı okuyorum . Rabbim hepinize bir çırpıda doğum yapmayı nasip etsin .gerçekten çok güzel heyecanlar .Bende şimdiden okuyorum normal doğum çok istiyorum nasip olursa .etraftan çok tuhaf yorumlar duyuyorum .Bende sizden ilham almaya geldim .dogumlariniz çok da güzel geçiyor okuduğum kadarıyla. Bende doktorumun tavsiyesiyle platese başlamayı düşünüyorum. Herkese bol şans güzel anneler
Kız yürüyüp ne yapacaksın , doktorları dinle senKız ben yürüyemiyorum ağrıdanŞuan bir minik fil olarak ben kankasıyım
Benim doktorumda egzersiz konusunda cok ısrarcı kesinlikle yap hatta artık ekstra fazla yap dediBenim doktorum çok emin ise yaricaginaama burda çoğu doktor aynı görüşte..merdiven falanda işe yarar ilk cocuklarda açılma daha geç oluyor ama bekleyince oluyor da :))
Benim ilk oğlum da 37+4 te gelmisti ağrı olmadı ama bi yoğunluk geldiğini hissetmiştimNişanı gelenlere soruyorum kızlar. Nişan gelmeden evvel bir ağrı sancı mı oluyor. Yoksa hiç hissetmeden de gelebilir mi ?
Sen ve bebişin sağ salim çıkın inşallah canımKizlar sabah sezeryana gireceğim gram uyku yok stresten sanirim
Allah şifa versin ikinizedeKızlar doğum yaptım çok sancım var. Oğlumda hiç böyle olmamıştım. Kızım 2275 gr 47 cm doğdu yoğum bakıma aldılar solunum sıkıntısından dolayı başka sorun yokmuş çok şükür. Dua edin bize. Çok çok canım acıyor
Ya öyle bir anlatıyorlar ki, ondan dolayı inanılmaz korkuyordum bende.Bana yapıldı odaya gelince ama öyle bastırmak derken ebe eliyle hafif bastırıyor vajenden kanamayı kontrol ediyor canım ama zaten uyuşuk oluyorsun hiç bişey hissetmiyorsun
Kıyamam yaCanım bugün mesela, sabah geç kalktı. Bazı eksikliklerimiz vardı, dışarı çıkıp onları aldık, parkta baya oynadı. O sürede doktorumla konuştum ben hastaneye yatış verdi. Eve gittik besledim, sarılarak uyuttum evden çıktık. Baya uyumuş. Akşam 7 de uyanmış. Annem bakıyor şuan, baya oynamışlar, resimler oyunlar vs. Birde yeni birkac oyuncak aldım ben. Annem onları çıkartmış baya oynamış. Uykusu gelmeye başlayınca haber verdi Annem, eşim hemen gitti eve onla biraz vakit gecirdi şimdi de uyku rutinini yapıyor, uyutup yanıma gelecek eşim. Gece de yine uğrar bir sorun olduğunda uyanıp bizi ararsa felan . Suanlik iyi gidiyor ama ben kendim çok eksik hissediyorum doğrusu..
Biberon kolaylarina geliyor genelde canım, sütün nasıl şuan. Buradaki kızlar önce emzirip sonra biberon veriyorKızlar benim oğlum memeyi tutamadı silikon uçla emziriyorum. Dünden beri emerken kafasını geri ittirip ağlamaya başladı. Sinirleniyor emerken kızarıyor hemen. Acaba çekemiyor mu çenesi yorulduğu için. Biberonla vermeye başladım biraz ama böyle de sütüm azalır diye korkuyorum. Ne yapsam bilemedim sizin bebekleriniz de emerken ağlıyor mu yorulunca?
Ben elektrikli almadım senin gösterdiğin model de Chicco aldımKızlar ben göğüs pompası hala almadım, süreç nasıl ilerleyecek sütüm olurmu olmazmı nasıl olacak bilmiyorum, hemen elektrikli almak yerine sizce bu manuel ürün yeterli olur mu? Kullanan yada bu ürün hakkında bilgisi olan var mı?
Canım uykun ne kadar ağır olursa olsun emin ol gak dese uyanıyorsun. Bak kızım 2 yaşında hala bile yatağında dönse uyanıyorum ki benim de uykum ağırdır ve çok severim uykuyu .Teşekkür ederim canım izlerim videoyu.
Benim asıl maksadım sütüm gelirse 2 saate bir emzirme eylemi olması gerekiyormuş ya, uykuda önemliymiş, en azından 1 kere emziririm diğer 2 . Saati sağdığımı verir eşim o arada 4 saat uyumuş olurumneyin hasabının peşine düştüm ama benim uykum çok ağırdır nasıl olacak bilmiyorum. Zombi gibi gezerim artık.
Benim ilk oğlumda doğumda bir kaç gün önce 2900 çıkmıştı, 3580 doğdu her zaman + - pay oluyorKızlar bu ultrasonda çıkan kilolarla doğumda ki kilo hemen hemen aynı mı? Benim bi arkadaşıma doktor 2800demiş akşamına doğum ypmış çocuk 2 kg bile değilmiş acaba bu kadar şaşar mı?
Benim de gece idrara sıkışınca aşırı ağrı oluyor, sağa sola dönerken karnımı elimle tutuyorum resmenBenimde son 1 haftadır bu sertleşme çok arttı otururken de oluyor ama çok değil, benim özellikle gece yatağa geçtiğimde sağ tarafıma döndüğümde hiçbir şikayetim yokken dakikalar içinde aşırı idrara sıkışmış ve kasılmış bir halde oluyorum, öyle kasılıyorum ki o an ne soluma dönebiliyorum ne de kalkabiliyorum, ayaklarımı oynatarak nefes dengesini kurarak düzelip kalkıyorum.
Acaba benim idrar torbası sağa doğru gitmiş olabilir mi?
Gece kötü geçti, hiç uyuyamadım ben. Eşim 11.30 da gitti kzin yanına oyun oynamışlar biraz sonra uyutmayi denemiş. Bende eşimi aramadım annemi aradım ne yapıyorlar diye anne annee diye hüngür hüngür ağladığını duyunca baya kötü oldum. Saat 4 te 10 dakka felan dalmışım işte sonra ufak kestirmeler saat 6 da tamamen uyandımGeceniz iyi geçmiştir umarım canımilk saatler güzel idare etmişsiniz gerçekten ah annelik böyle bir şey
Hadi bakalım hayırlısı sağlıkla gelsin artık minnoş ablası da onu bekliyorParti yükleniyorsancılar 80 üstüne çıktı sözde sezeryan olacağız sancı çıkıyor diye gelen acilma var mı diye bakıyor giden bakıyor. Anlamadım ben bu işi ellemeyen doktor kalmadı resmen
Yaaaaa kıyamam amaGece kötü geçti, hiç uyuyamadım ben. Eşim 11.30 da gitti kzin yanına oyun oynamışlar biraz sonra uyutmayi denemiş. Bende eşimi aramadım annemi aradım ne yapıyorlar diye anne annee diye hüngür hüngür ağladığını duyunca baya kötü oldum. Saat 4 te 10 dakka felan dalmışım işte sonra ufak kestirmeler saat 6 da tamamen uyandım