- 26 Şubat 2021
- 1.247
- 1.222
- 34
Malesef yok sancım biraz sancı gelse hastaneye koşcam ağrım var aşağıda ama sa'ci gelmiyor kanlı akintida var ara ara ben ilk çocukta 4 cm de belimi kesiyilardi diri diri o derece ağrım vardı kendimi camdan atacak kadar sancı geliyodu4 cm açıklıkla sancılar ne durumda peki ?
Hadi cnm Allah'ım yardımcın olsun hiç korkma kuveze gerek kalmaz Allah'ın izniyle kucağına al bı sar sarmalaKızlar doğuma girilen birazdan galiba dua edin lütfen çocuğum sağlıklı olsun küvete girmesin
Evet doğurursun diyebilir bir hekim ve belki doğuradabilirim ya da gerçekten doktorumun dediği gibi travmatik bir deneyim yaşayabilirim bilemiyorum yıllar sonra tüp bebekle elde ettim bebeğimi, o travmayı göze alamıyorum. Doktorum doçent ve bir çok doktor denedim deneyimine onun kadar güvendiğim bir doktor olmadı,sırf normal olsun diye güvenmediğim biriyle zorlamayacağım koşulları, sabahtan beri bunun savaşını verdim ben de içimde böyle karar verdim.Bir de devlet hastanesine gidip oradaki bir doktordan görüş alsanız?
Burda okumuştum galiba ya papatya çayı buharı iyi demişlerdi benim evde yok papatyaOlmadi su kaynatip bi kaba koyup kafami yaklastirip icime cekeyim dur deniyim bunu
Canım bol bol ballı süt sıcak içecek iç yumşat. Muhtemelen balgam vardır o öksürtür kuru kuru. Bazı doğal şuruplar var onlardan bulabilirsen içAradim eczaneyi parol haric hicbir sey kullanamazsin dedi
Cnm zate tüp bebek olunca doktor direk sezeryan öneriyor seninkini sürece bırakmışlar anladığım kadarıyla hayirlisi neyse öyle olur biz ne kadar cabalasak boş istersen yüz doktor gez nasibinde sezaryan varsa son saniye bile işler değişebilir belki normal doğum olur aniden sancin gelir doğum işi nasip işi kendini strese sokma tek duamız sağlıkla kucağımıza almak ister sezaryen ister normal fark etmez benim arkadaşın bebeği vakumla çektiler kafası uzundu doğduğunda düzeldi ondan da korkma çabuk düzeliyor öyle olsa bileEvet doğurursun diyebilir bir hekim ve belki doğuradabilirim ya da gerçekten doktorumun dediği gibi travmatik bir deneyim yaşayabilirim bilemiyorum yıllar sonra tüp bebekle elde ettim bebeğimi, o travmayı göze alamıyorum. Doktorum doçent ve bir çok doktor denedim deneyimine onun kadar güvendiğim bir doktor olmadı,sırf normal olsun diye güvenmediğim biriyle zorlamayacağım koşulları, sabahtan beri bunun savaşını verdim ben de içimde böyle karar verdim.
Gözünüz aydın olsun canım, ne güzel doğumunda kolayca olmuşKızlar selam doktora gittim 2 dk bire düşmüştü sancılarım doktor 8 cmlik acılmam var dedi yatırdı hemen 90 a varan agrışarım cıkıyodu suyumu patlattı doktor ilk etapta sonra agrın geldikce ıkın dediler sacını göruyoruz dediler dogum masasına aldılar 2 ıkınmada 1 dikiş ile aldım kucagıma elhamdulillah cok guzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin ,bana cok destek oldunuz bebegimin hastane cıkısına pusetine kadar destek oldunuz hepinize dua ettim allah razı olsun tekrardan hepinizden iyiki varsınız
İki haftadr hergun merdiven inip çıkıyorum, yuruyus yapiyorum, eve gelip diger hareketleri yapıyorumCanım her bebek doğar hiç endişe etme vaktingelince bianda kucaginda buluverirsi' inşallah merdiven in çık dogurursun
Allah korktugunuza ugratmasin, saglikli sihhtali doğsun minnos insallah, sağlıkla kavusunKızlar doğuma girilen birazdan galiba dua edin lütfen çocuğum sağlıklı olsun küvete girmesin
Gelir gelir merak etme bir iki güne kalmazsın sende vakti gelmiş bebekte sıkılmıştır artık yerini sevmişte o da bı yere kadar:)İki haftadr hergun merdiven inip çıkıyorum, yuruyus yapiyorum, eve gelip diger hareketleri yapıyorumsimdi de belime ve karnima agrilar girdigi icin yuruyemiyorum iki gündür ama evde hareketleri yapiyorum. Dr haftaya persembeye kadar bekleyelim dedi. 40+6 oluyo o da. İnsallah o gune kadar durmaz
Gelir gelir merak etme bir iki güne kalmazsın sende vakti gelmiş bebekte sıkılmıştır artık yerini sevmişte o da bı yere kadar:)
Konuş ve anlat durumu artık dogabilirsin de yatağını falan göster uyku arkadaşı aldıysan karnına koy görünce dayanamaz:))Valla asiri hareketli zaten 3gundur falan. Yavrum o da dogmaya calisiyo da beceremiyo sanki
Sağlıkla al kucağına canım Allah yardımcın olsunKızlar doğuma girilen birazdan galiba dua edin lütfen çocuğum sağlıklı olsun küvete girmesin
Canim bana da kafa capi buyuk demislerdi ve sana.soylenen her seyin aynisi bana soylendi. 38+6 gunluklen. 39+1 gunlukken de sezeryanla.alindi ve devlet hastanesin de saglik ocaginda kime gotursem bu bebek.dogardi denidli. Ve bugun Ssvd icin gorustugum de devlet hastanesin de ki doktor bana sitem etti ah be neden gelip gorusumuzu almadin dedi. Ben.esime 2. doktor gorusu alalim esim bu saatten sonra baska.doktor bakmak istemez demisti. Ben cok pismanim gorus.alsaydim keske. Cunku.ultrason ölcumleri bire bir dogru cikmiyor. Bence bu kadar hazirlandi isen muhakkak baska doktorun gorusunu al.Ben de baya hazirlanmistim.Kızlar bugün kontrolümüz vardı, 37+1, bebek 3200 gr, kafa büyüklüğü 9.40 cm, çatı muayenesi yaptı doktorum, pubik kemik açımın çok basık olduğunu bebeğimin kafasının ise normalden büyük olduğunu bu şekilde normal doğumun çok risk olacağını söyledi. Beni ve bebeği riske atmak istemediğini söyledi, doğum ilerlemeyebilir kafa kemiğe takılabilir ve vakum uygulamak gibi yöntemleri kullanmayı asla istemem dedi sana travma yaşatmak da istemiyorum dedi ve sonuç olarak sezeryan önerdi. Kabullenmem biraz zor oldu çünkü normal doğuma çok hazırlamıştım kendimi biraz gözyaşı döktüm ama doktora ısrarcı olmadım tabii ki riske atabileceğim bir konu değil bu. Fizyoterapistle normal doğum üzerine çalışıyorduk aylardır, kilomu 10 kiloda tuttum hepsi kolay bir doğum olsun diyeydi çok şartlanmışım meğerse psikolojik olarak. Burada sezeryan doğum yapan ve kolay atlatabilen arkadaşlardan olurum umarım ben de. 39 hafta bitiminde alacağım dedi, ya sancım gelirse bebek kanala inerse sezeryan zor oluyormuş dedim deneyimsiz genç hekimler için zor olabilir benim için değil dedi. Yarına iyice kabullenmiş olurum durumu sanırım, eşim başka hekimden fikir alalım istersen dedi ama yok dedim güvenmeyi tercih ediyorum doktoruma şartları zorlamamak gerekiyor bazen öyle hissediyorum.
Haha. Aynı ekipteniz. Benim gerçi daha vakit var ama taşınacağım diye hiçbir şey almıyorum. Bebek bana söz verdi sanki gelmeyecek. Böyle de bir rahatlık.Son 9 gün kala yıkıyorum zahmet olmazsa
Valla maşallah.Bugün halı sildim, oğlanın odasını komple boşaltıp temizledim, üstüne o egzersizleri yaptım. Daha da doğmazsa ben ne yapayım
Ben doktorun tavrını beğendim. Senin de içine sindiyse, en önemlisi ilgili doktor. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.Kizlar ben de ssvd icin doktora geldim. Normal dogum yapabilirsin bebegin.durumu iyi kanala girmis. Bazi seyleri gosterdi bana ekranda o da iyimis. Ama devlet hastanesi ya gece olursa gelmezsem arkadaslari yonlendiririm korktum acikcasi. Fakat sezeryan da olursan direk 39 u beklerim dedi. Kendi doktorum ise 37 de gel 38 e gun vereyim dedi.Benim de kafalar karisti. Ama aklima yatan hemen sezeryana almamasi her turlu 39 u beklerim demesi aksi durum olmadikca. Doktoru da baya begendim keske onceden gelseydim dedim. Acaba bu doktora mi devam etsem diye dusunmeye basladim
Benim de eşim hiç yanaşmıyor 7,5 aylık olduktan sonra. Karnım çok büyüdü, garip geliyor. Benim de hiç hevesim yok ama taşınalım artık görev gibi mecbur. Bu bebişin rahat rahat doğması lazım.Biz hiç denemedik desem. Doktor 37 den sonra her gün demişti. Benim açımdan mümkünatı yoktu yani
Herkese yükleniyor bir şekilde bize de yüklenir. Ben de annelik hissiyatı nasıl bilmediğimden yüklendi mi emin olamıyorum. Her zaman anaç bebişlere çok düşkün bir yapım vardı zaten. Gelince alışırız.Selam kızlar, bizim de bugün kontrolümüz vardı bebiş 3,5 kilo. 2 hafta önden gidiyor haladoktor gelmezse diye hafta 9 mart için sezeryan tarihi verdi. Acayip panik ve korku içindeyim. Bebek iyi mi olacak, ben hemen toparlanabilir miyim, annelik hissiyatı hiç yüklenmedi hamilelikte. Kafam çok bulanık sürekli de uyuyasım var.
Çok sıkıntı çektin, deprem yaşadın ama işte bir yerden ferahlık geliyor insana. Çok şükür ne güzel doğumun geçmiş. Hepimize de böyle doğumlar olur inşallah. Öp kokla bebişini sıkıntılarını unutursun.Kızlar selam doktora gittim 2 dk bire düşmüştü sancılarım doktor 8 cmlik acılmam var dedi yatırdı hemen 90 a varan agrışarım cıkıyodu suyumu patlattı doktor ilk etapta sonra agrın geldikce ıkın dediler sacını göruyoruz dediler dogum masasına aldılar 2 ıkınmada 1 dikiş ile aldım kucagıma elhamdulillah cok guzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin ,bana cok destek oldunuz bebegimin hastane cıkısına pusetine kadar destek oldunuz hepinize dua ettim allah razı olsun tekrardan hepinizden iyiki varsınız
Evde bal varsa kaşıkla bal yemek bana iyi geliyor boğaz ağrısı olunca. Şeker sorunu yoksa.Kizlar bu kuru öksürük nasil geçecek allah askina 3 4 gündür hastayim, tam da zurnanin zirt dedigi yerde hasta oldum. Doktoruma sordum nane limon icmemi söyledi ama fayda etmiyor. Gecmezse dahiliye doktoruna görünmemi söyledi ama doktor bana ilac yazar mi ki? Gırtlagim sökülecek en sonunda o derece kötü bir öksürük
Yok aynı değil. Pozisyona benimki çok erken girdi ama kanala en son giriyorlar, hatta başı kanala girmeden doktorlar sezaryen yapmaya çalışıyor bazen.Kizlar bebegin dogum pozisyonuna gecmesiye, kanala girmis olmasi ayni seyi mi ifade ediyor
Olsun bütün o emekler, çabalar sağlıklı bir hamilelik geçirmene yaradı, sezaryen için de faydası olur. Tabii Türkiye’de sezaryen oranı çok yüksek olduğundan doktorların dediği ne kadar risk ne kadar değil bilemiyoruz ama bana da güvendiğim doktor böyle dese, ben de sakin bir sezaryeni tercih ederdim herhalde. Bebek büyümüş de olacak, erken de değil. Kucağına alınca doğum şeklini unutursun zaten.Kızlar bugün kontrolümüz vardı, 37+1, bebek 3200 gr, kafa büyüklüğü 9.40 cm, çatı muayenesi yaptı doktorum, pubik kemik açımın çok basık olduğunu bebeğimin kafasının ise normalden büyük olduğunu bu şekilde normal doğumun çok risk olacağını söyledi. Beni ve bebeği riske atmak istemediğini söyledi, doğum ilerlemeyebilir kafa kemiğe takılabilir ve vakum uygulamak gibi yöntemleri kullanmayı asla istemem dedi sana travma yaşatmak da istemiyorum dedi ve sonuç olarak sezeryan önerdi. Kabullenmem biraz zor oldu çünkü normal doğuma çok hazırlamıştım kendimi biraz gözyaşı döktüm ama doktora ısrarcı olmadım tabii ki riske atabileceğim bir konu değil bu. Fizyoterapistle normal doğum üzerine çalışıyorduk aylardır, kilomu 10 kiloda tuttum hepsi kolay bir doğum olsun diyeydi çok şartlanmışım meğerse psikolojik olarak. Burada sezeryan doğum yapan ve kolay atlatabilen arkadaşlardan olurum umarım ben de. 39 hafta bitiminde alacağım dedi, ya sancım gelirse bebek kanala inerse sezeryan zor oluyormuş dedim deneyimsiz genç hekimler için zor olabilir benim için değil dedi. Yarına iyice kabullenmiş olurum durumu sanırım, eşim başka hekimden fikir alalım istersen dedi ama yok dedim güvenmeyi tercih ediyorum doktoruma şartları zorlamamak gerekiyor bazen öyle hissediyorum.
Ben de çok zor takip ediyorum.kim doğurdu ne oldu acaba her şeyi kaçırdımgeliyorum arka sayfalardan az yazın çok hızlı gidiyorsunuz
Yatagi da hazır valla diyorum hadi çık ordan da artik burda yatKonuş ve anlat durumu artık dogabilirsin de yatağını falan göster uyku arkadaşı aldıysan karnına koy görünce dayanamaz:))
Elhamdülillah çok güzel bir doğum olmuş Allah sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütsünKızlar selam doktora gittim 2 dk bire düşmüştü sancılarım doktor 8 cmlik acılmam var dedi yatırdı hemen 90 a varan agrışarım cıkıyodu suyumu patlattı doktor ilk etapta sonra agrın geldikce ıkın dediler sacını göruyoruz dediler dogum masasına aldılar 2 ıkınmada 1 dikiş ile aldım kucagıma elhamdulillah cok guzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin ,bana cok destek oldunuz bebegimin hastane cıkısına pusetine kadar destek oldunuz hepinize dua ettim allah razı olsun tekrardan hepinizden iyiki varsınız
Hayırlı doğumlar inşallah kolaylıkla geçer sağlıkla kucağına alırsın yavrunuKızlar doğuma girilen birazdan galiba dua edin lütfen çocuğum sağlıklı olsun küvete girmesin
Ama ilk kez kızımdan ayrı kalıyorum, doğduğundan beri hep sarılıp uyuduk biz, 1 saat ayrı kalmadık şimdiye kadarHastanede olman iyi ama biraz dinlenirsin evde olsan daha çok yorulursun kontrolü olmak daha iyi