- 15 Ağustos 2022
- 312
- 606
Evet doğurursun diyebilir bir hekim ve belki doğuradabilirim ya da gerçekten doktorumun dediği gibi travmatik bir deneyim yaşayabilirim bilemiyorum yıllar sonra tüp bebekle elde ettim bebeğimi, o travmayı göze alamıyorum. Doktorum doçent ve bir çok doktor denedim deneyimine onun kadar güvendiğim bir doktor olmadı,sırf normal olsun diye güvenmediğim biriyle zorlamayacağım koşulları, sabahtan beri bunun savaşını verdim ben de içimde böyle karar verdim.
Doğum şekline takılma o sadece bebeğine kavuşman için aracı olacak bir yöntem. Ayrıca kendini de suçlama. İster istemez çevresel baskılardan sezeryan yaparsak suclanacakmisiz ya da süreci başarısız bitirecekmisiz gibi hissettiriliyoruz. Ben son ana kadar hep akışına bıraktım ve sezeryanla kızıma kavuştum. Vajinal doğum yapsaydim şuan hissettiklerimden daha farklı şeyler hissetmeyecektim. İnsanin doğum aninda tek düşüncesi bebeğinin sağlığı oluyor o an sezeryan mi vajinal mi aklına bile gelmiyor. Ben en ufak bir risk varsa almamayı seçenlerdenim çünkü ben de kızıma zor kavuştum onun için hangisi iyi olacaksa o olsun dedim hep. Ve korkma inan bi zorluğu yok 2 gün dikiş yerinde yanma gibi bir his oluyor onun için de ağrı kesici ve antibiyotik kullaniyorsun zaten. Ve evet bazı şeyler için diretmemek lazım diye düşünüyorum özellikle işin ucunda sağlık varsa. Sen şuan başka dr a gitsen seni normal dogurturuz diyen bir sürü dr mutlaka cikacaktir ama bence sürecini ve seni bilen dr un önerileri benim için daha önemli. Sen bebişine odaklan bol bol emzir kokla diğer şeylerin hiç bir önemi yokKızlar bugün kontrolümüz vardı, 37+1, bebek 3200 gr, kafa büyüklüğü 9.40 cm, çatı muayenesi yaptı doktorum, pubik kemik açımın çok basık olduğunu bebeğimin kafasının ise normalden büyük olduğunu bu şekilde normal doğumun çok risk olacağını söyledi. Beni ve bebeği riske atmak istemediğini söyledi, doğum ilerlemeyebilir kafa kemiğe takılabilir ve vakum uygulamak gibi yöntemleri kullanmayı asla istemem dedi sana travma yaşatmak da istemiyorum dedi ve sonuç olarak sezeryan önerdi. Kabullenmem biraz zor oldu çünkü normal doğuma çok hazırlamıştım kendimi biraz gözyaşı döktüm ama doktora ısrarcı olmadım tabii ki riske atabileceğim bir konu değil bu. Fizyoterapistle normal doğum üzerine çalışıyorduk aylardır, kilomu 10 kiloda tuttum hepsi kolay bir doğum olsun diyeydi çok şartlanmışım meğerse psikolojik olarak. Burada sezeryan doğum yapan ve kolay atlatabilen arkadaşlardan olurum umarım ben de. 39 hafta bitiminde alacağım dedi, ya sancım gelirse bebek kanala inerse sezeryan zor oluyormuş dedim deneyimsiz genç hekimler için zor olabilir benim için değil dedi. Yarına iyice kabullenmiş olurum durumu sanırım, eşim başka hekimden fikir alalım istersen dedi ama yok dedim güvenmeyi tercih ediyorum doktoruma şartları zorlamamak gerekiyor bazen öyle hissediyorum.
Valla evde küçük çocuğu varken hamilelik sürecini geçirenlere saygım sonsuz. Hem denge kurmak, hem bu yorgunlukla küçük çocuk bakmam hem doğuma giderken bile aklı evde kalmak. Ayrı kalıyorsunuz ama küçük kardeşi gelecek eve.Ama ilk kez kızımdan ayrı kalıyorum, doğduğundan beri hep sarılıp uyuduk biz, 1 saat ayrı kalmadık şimdiye kadar
Çok sevindim canim hanenize mutluluk, sağlık, huzur, umut getirsin minik kelebekKızlar selam doktora gittim 2 dk bire düşmüştü sancılarım doktor 8 cmlik acılmam var dedi yatırdı hemen 90 a varan agrışarım cıkıyodu suyumu patlattı doktor ilk etapta sonra agrın geldikce ıkın dediler sacını göruyoruz dediler dogum masasına aldılar 2 ıkınmada 1 dikiş ile aldım kucagıma elhamdulillah cok guzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin ,bana cok destek oldunuz bebegimin hastane cıkısına pusetine kadar destek oldunuz hepinize dua ettim allah razı olsun tekrardan hepinizden iyiki varsınız
Pembemavi in doğum ücretini sormuş muydunuz hiçJimer’de doğum oldu
Pembemavi in doğum ücretini sormuş muydunuz hiç
Ekstra bir ödeme almıyorlar mı? Hepatit b aşısı topuk kanı işitme testi falan.. 2 gece mi kaldınız?Pempemavi de olursa yine 22 bin demişti doktorum. Jimer’e de 22 bin ödedik
Kuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz.Vmd_rubby canım sn naptın yazmamışsin hiç
Canım senle haftamız aynı, ben Nisan annelerinden ama doktor bir hafta erken döllenme dedi, ultrason doğumu 30 Mart gösteriyor benim de, ara ara kasık ağrılarım oluyor sende de oluyor mu normal midir acaba?Gözünüz aydın olsun canım, ne güzel doğumunda kolayca olmuşbahtı açık olsun yavrunun, darısı bizlere inşallah
Kuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz.Ne durumdasın canım
Tebrik ederim ne mutlu sanaKızlar selam doktora gittim 2 dk bire düşmüştü sancılarım doktor 8 cmlik acılmam var dedi yatırdı hemen 90 a varan agrışarım cıkıyodu suyumu patlattı doktor ilk etapta sonra agrın geldikce ıkın dediler sacını göruyoruz dediler dogum masasına aldılar 2 ıkınmada 1 dikiş ile aldım kucagıma elhamdulillah cok guzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin ,bana cok destek oldunuz bebegimin hastane cıkısına pusetine kadar destek oldunuz hepinize dua ettim allah razı olsun tekrardan hepinizden iyiki varsınız
Kuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz.
TebriklerKuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz.
Nsr de çıkıyormu peki yani açıklık çok iyi sancıyı hissetmiyor olabilirmisin diye düşündüm biMalesef yok sancım biraz sancı gelse hastaneye koşcam ağrım var aşağıda ama sa'ci gelmiyor kanlı akintida var ara ara ben ilk çocukta 4 cm de belimi kesiyilardi diri diri o derece ağrım vardı kendimi camdan atacak kadar sancı geliyodu
Tebrikler sağlıkla büyütün inş darısı başımızaKuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz.
Hayırlı uğurlu olsunKuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz.
Yaa maşallah doğum yağmuru başladı resmen peşpeşe güzel haberler geliyorKuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz.
Dogum yapan arkadaslara masallah, saglikla buyusun minnoslar inşallahsizler doğum yaptikca özeniyorum, hic doguramayacakmisim gibi geliyor 39+6 hala hic sanci ve acilma yok. Aciklik bakildiktan sonra cogu kiside nisan gelmis bende o da yok. İki gündür ishal durumum var sadece. Bi de kilo vermisim ama 3 gündür adet olacakmışm gibi bel agrisi var. Surekli hareket yapiyorum, hurma yiyorum ama bi gelisme yok, moralim bozulmaya basladi artik beklemek cok stresliymis
Canım hiç başka dr arayıp kendini strese sokma geçenlerde yine yazmıştım önemli olan doğumu nasıl yaptığımız değil bence şu an benimde normal gidiyor bende vajinal doğum olsun istiyorum ama olmazsa da üzülmem önemli olan evlatlarımıza kavuşmak değil mi? At bunları kafandan düşünme hiiiiiçç bizi de haberdar ett mutlaka gelişmelerdenEvet doğurursun diyebilir bir hekim ve belki doğuradabilirim ya da gerçekten doktorumun dediği gibi travmatik bir deneyim yaşayabilirim bilemiyorum yıllar sonra tüp bebekle elde ettim bebeğimi, o travmayı göze alamıyorum. Doktorum doçent ve bir çok doktor denedim deneyimine onun kadar güvendiğim bir doktor olmadı,sırf normal olsun diye güvenmediğim biriyle zorlamayacağım koşulları, sabahtan beri bunun savaşını verdim ben de içimde böyle karar verdim.
Bende aynıyım cnm ama sen dinlenip dinç olursan kızın için dahabiyiAma ilk kez kızımdan ayrı kalıyorum, doğduğundan beri hep sarılıp uyuduk biz, 1 saat ayrı kalmadık şimdiye kadar
Yok canım çıkmıyor 20 de sancım düşün yaniNsr de çıkıyormu peki yani açıklık çok iyi sancıyı hissetmiyor olabilirmisin diye düşündüm bi