2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bebeğin kakasında kırmızı ve beyaz renkler tehlikeli diye biliyorum. Ben olsam doktoru arar ya da kontrole giderim. Kakasının da fotoğrafını çekin.

Etkisi olur yada olmaz ama insan manevi piskolojik olarak birşeyler de yapmak istiyor Teşekkür ederim, inşallah size de faydası olur

Ben de aynı tedirginliği yaşıyorum açıkçası. Kızımdan ayrı hiç kalmadık bu zamana kadar. Benden ayrı bir gece geçirirse nasıl etkilenir diye düşünüp duruyorum.
Kizlar siz bebeğin kiyafetleri yikamadan önce makineyi boş temizleme modunda makine temizleyiciyle çalıştırdınız mı? Bir de nevresimlerini battaniyelerini de bebek modunda da mı yıkamalıyım?
Ben bebek modunda yıkamadım. 1 saatlik program var 40 derecede o şekilde yıkadım. Öncesinde de boş temizlik yapmadım. Rutin şekilde temizliyorum zaten ekstradan gerek görmedim o yüzden

Yoğurt yemistim
Canım gönderdim

Ben de aynı tedirginliği yaşıyorum açıkçası. Kızımdan ayrı hiç kalmadık bu zamana kadar. Benden ayrı bir gece geçirirse nasıl etkilenir diye düşünüp duruyorum.
Bunun endişesini yaşıyorum. Doktorum da hastanede kalmasını önermedi küçük olduğu için. 2.5 yaşında. Bakalım nasıl olacak ya

Maşallah ne kadar rahatsın şu yazdıklarını yaşasam panik zirve olurdu bende galiba

Bunun endişesini yaşıyorum. Doktorum da hastanede kalmasını önermedi küçük olduğu için. 2.5 yaşında. Bakalım nasıl olacak ya
Benimki de 2 yaş. Doktora sormadım ama hastaneye yanıma mı gelse acaba diye düşünüyordum ama daha mı sıkıntı olur emin olamıyorum ben de. Psikolojik olarak da etkilensin istemiyorum . Bebek gelince annem beni yalnız bıraktı gitti gibi bir duyguya kapılmasını istemem. Sürece olabildiğince dahil etmek istiyorum ama bakalım daha planlayamadım net olarak ne yapacağımı

Aha haaa anlamissin zaten canim26 Haziran aynen

Canim.hemen alerjiye bağlama bebekeler bazen mukuslu yapabiliyorlar. Benim oglumda da mukuslu ve kanli kaka olmustu yeni.dogdugu aylardi neyse alerji testleri vs yapildi gastrolojide ama her seyi iyi cikti alerji yoktu yani. Sonra sik sik kakaya cikiyordu ve ymusak olmasina ragmen poposunda biraz catlak vardi doktorumuz ondan kaynakli kan olmus olabilecegini soyledi. Hemen telas yapma. Fotosunu cek ve bezi atma doktoruna gosterirsin

Annemle evde duracak, sezeryandan sonra toparlaninca yürüyüş sonrası annem getirir yanıma biraz birlikte vakit geçiririz sonra eve gider akşam yemeğinden sonra yeniden yarım.saat 1saat gelip geri donerler diye düşünüyorum. Hastanede yanımda olsa gene kaç kere kalkacağız hemşire kontrolü, emzirme vs cocugun uykusu bozulunca daha da hırçınlaşır benim kızım. Eve gidince de eşimi de gönderirim arada gidip bakıp gelir hemen.

Kızlar size birsey sormak istiyorum. Çocuk doğunca ne sıklıkla çocuk doktoruna götüreceğiz? Şimdiden bir çocuk doktoru seçip doğumdan sonrası için bir randevu oluşturmalı miyim? Mal bazı çocuk doktorları çok yoğun, doğum tarihide belli olunca, önceden randevu almak lazım mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Söylediklerinde de haklısın gece uykusunun bölünmesi çok muhtemel hastanede. Kayınvalidemle kalır benimki de eğer evde kalacaksa. Aksilik çıkmaz da normal doğum olursa bir gece yatışım olur zaten. Sabahına yanıma gelir eve birlikte geçeriz diye de düşünüyorum. İşte doğum ne zaman başlar hastaneye ne zaman gidilir bilemiyorsun ki. İnşallah bu süreci de kolaylıkla geçirebiliriz

Sizin de hala miadında bakarsın bugün yarın gelmiş
tabi bakma dr bize bir haftaya gelebilir dediği için aslında bu kadar beklentiye girdik
İnsallah suni sancisiz gelsin ondan korkuyorum ben sadece. Cuma son gun normalde. Dr um pazartesiye kadar beklerim en fazla hala sanci acilma fln olmazsa suni sanci veririz dedi hayırlısıyla saglikla kavusalim hepimiz insallah

Doğumdan sonraki ilk kontrolleri geçirdikten sonra rutin kontrolleri her ay oluyor. Aşıları var çünkü. 1 yaşa kadar her ay çocuk doktoruna gidiyorsun. Sonrasında süre açılıyor doktorun seni yönlendiriyor. Onun dışında yeni doğduğunda yanlış hatırlamıyorsam 5. Gün çağırıyorlardı. İşitme testleri falan oluyor . Zaten sizi yönlendirecektir merak etmeyin. Ama çocuk doktoru araştırın şimdiden. Ben mesela araştırdım gittim tanıştım bile

Kızımda devam ettiğim çocuk doktoruna devam edeceğiz. Kendisi doğumdan sonra 1 hafta içinde ilk kontrolü yapmak istiyor. Eğer o kontrolde bir olumsuz şeye rastlamadiysa ek ara kontrol istemiyor.
1 yaşına kadar her ay , 13 aylıktan sonra 2 ayda 1 ,24 aylıktan sonra da 3 ayda.1 kontrol yapıyor. Yine herhangi 1 sorunda muayeneye cagiriyor. En ufak bir durumda iletişim halindeyiz.

Kızlar ne alemdesiniz herkes sancı çekmeye başladı gibime geliyor ya da ben öyle olduğum için bi an öyle yordum kafamda bu kadar sancıya açılma olsun diye bugün squat,ördek yürüyüşü vs yapmaya başladım artık inşallah işe yarar 36 falan demiyorum sancı çekiyorsam madem işe yarasın diyorum erken falan ama belki gelmişken 03/03/2023te gelir benim minik bey

Ay inşallah canım inan kendimden çok onu düşünüyorum resmen.

Benim daha sancı namına tık yok şimdilik çok şükür ama 35+0ım ben daha. 36. haftadan sonra doğuma hazırlık egzersizlerini tavsiye ediyorlar zaten ama ben bu haftasonu taşınmayı bekliyorum, ondan sonra başlayacağım.

Canım iyi yapmışsın inşallah işe yarar hareketler Bizim aynı günlerimiz ama bende hiç yok sancı bebek desen göğüsümün altında nefes aldırmıyor Benimki son haftayı beklicek heralde doktor 20 mart diyor

Senin doğumun ne zaman canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…