2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar selam, benimde bugün doktor kontrolüm vardı. Çatı muayenesi oldum, aynı zamanda rahim acikligina da baktı. Çatı muayenesi kolaydı, rahim açıklığı kontrolü birazcık zordu ama çok zordu diyemem. Su an hiç bir açıklık yok, haftaya tekrar kontrol var. Nasipse 13 marta kontrollü normal doğum planlıyoruz 😊🥰 Kan sulandirici kullandığım için normal doğum tarihi belirledik. Sabahtan yatıs yapıp rahim açan fitil verecek, sürece göre şunu sancı alabilirim. Ancak en güzel tarafı her an normal doğumdan vazgeçebilirim, beni zorlamayacak 😊

Kızlar kontrolden geldim bende. Pazartesi doğuracağım Allahın izniyle. Doktorum Salı günü yurt dışına gidecekmiş başka bi doktora yönlendirmek istemedi. Alttan fitil vericem dedi açılmanı kolaylaştıracak dedi. Suni sancıyı basacak da korkutmak istemedi heralde 🤣 herşeyinde yanında olucam korkma dedi. 37+4 de doğurmuş olacağım anlayacağınız. Bebek şuan 50cm 3200gr. Pazartesiye kadar da biraz daha büyümüş olur. Zaten ciğer geliştiricileri falan da yapılmıştı. Doğuma hazırız anlayacağınız :)

Canım bende senden 1 hafta sonra fitille rahim açılması yapılarak doğuma giricem, dogum sürecini anlatır mısın 😊 neler yaşanıyor çok merak ediyorum, inşallah kolay sağlıklı hızlı bebeklerimizi kucağımıza alırız 🤲🥰

İyiyim biraz daha çok şükür. Stresten oluyor galiba. Panik atak oldum galiba. Doğumdan sonra iyi bir terapi sürecine gireceğim.
Ben hiç uyuyamıyorum mesela nefes darlığından. Ama senin daha dikkatli olman gerekiyor bence en kısa sürede doktora gözük. Hastane ortamı insanı ayrı bir stres yapıyor nst ye bile tahammül edemiyorum ama önemli olan bebeğin sağlığı bir şekilde katlanacağız.

Aycoregi1 Aycoregi1 canım doğuma giderken Meryem Ana otu hakkında bir mesajın vardı sanırım sendin yazan, geçmiş sayfalarda bulamadım şimdi. Evde suya koyup duamı ediliyor doğumdan gelince de içiliyor mu, bana bunu müsait olduğun zaman detaylı yazabilirmisin lütfen 🌷
Ben de okuduğum kadarıyla biliyorum. Şöyle yapacağım ben canım; sancı ya da suyum geldi diyelim, derin bir kaba su koyacağım, soğuk olmasın diyenlerde var ben ılık tercih edeceğim. Bildiğim tüm duaları okuyup kolay güzel ve sağlıklı bir doğum için niyet edeceğim. Doğumdan sonra sudan çıkması lazımmış, eşim gelince çıkarır bir de dua okunduğu için bir çiçek ya da ağaç dibine dökün deniyor ben öyle yapacağım

Kızlar dün akşam hem süt sıtması oldum hem memeler yara oldu 🙁 üşüme terleme hepsi bir arada.. eşim sabah göğüs kalkanı aldı lansinoh’un. Sizler nasıl kullanıyorsunuz yazar mısınız? Krem sürmek gerekiyor mu altına, ya da hiç çıkarmadan mı takmak lazım?

Sabah bi de ishal olmuşum, kombo oldu resmen. Rabbim sağlık afiyet versin inşallah
Sıtma ne kadar zor 😢 geçmiş olsun Allah yardımcın olsun canım. Ben oğlumda her emzirme sonrası krem sürüyordum lansinoh'un hiç göğüs kalkanı kullanmadım.
Kızlar kontrolden geldim bende. Pazartesi doğuracağım Allahın izniyle. Doktorum Salı günü yurt dışına gidecekmiş başka bi doktora yönlendirmek istemedi. Alttan fitil vericem dedi açılmanı kolaylaştıracak dedi. Suni sancıyı basacak da korkutmak istemedi heralde 🤣 herşeyinde yanında olucam korkma dedi. 37+4 de doğurmuş olacağım anlayacağınız. Bebek şuan 50cm 3200gr. Pazartesiye kadar da biraz daha büyümüş olur. Zaten ciğer geliştiricileri falan da yapılmıştı. Doğuma hazırız anlayacağınız :)
Sağlıkla gelsin inşallah 🤲🧿
Kizlar ben de ssvd ne zamandir.dusunuyordum ama bir turlu yapan doktor var mi vs ogrenememistim. Bugun şehir hastanesinde yapan bir.doktor buldum arkadasim orada calisiyor doktor demis gelsin bakayim durumuna gore yaparim. Oyle olursa doktor degisikliğine gitmis olacagim. Kendi doktorum da ozelden sehir hastanesine gecmisti. Bana da oraya gel demsiti. Şuan oyle yogun ki pat kut bakip yolluyor beni bilgili ama cok sezeryanci. Eli de.oyle hizli pat kut ayni gun bir suru kisiyi sezeryan ediyor biraz sogudum da bakalim. Ayin 10 una randevu bulabildim ama arkadasim dedi istersen bu gunlere ayarlarim dedi. 10 da 36 haftaligim acaba daha mi erken gidip gorussum. Şuan grip falanda oldum ondan biraz toparlansam mi diye dusundum.
Bence ne kadar erken o kadar iyi gitmen

Ben de 35+0ım bugün, benim de kontrolüm 35+6da. Benim de şimdiye kadar hep normal doğum gibi gitti. Ne güzel kontrol güzel geçmiş. Benim karnım çok büyüdü son 2-3 haftadır, inşallah bebek aşırı büyümemiştir. Çok merak ediyorum, inşallah ben de iyi haberler alırım.

Mart grubundayız Nisana sarkma ihtimalimiz var, grubun çoğu da Şubat annesi oldu. 🤭
29 Haziran mı bat ? tam aynı gün sanıyorum 😁

Sıtma ne kadar zor 😢 geçmiş olsun Allah yardımcın olsun canım. Ben oğlumda her emzirme sonrası krem sürüyordum lansinoh'un hiç göğüs kalkanı kullanmadım.

Sağlıkla gelsin inşallah 🤲🧿

Bence ne kadar erken o kadar iyi gitmen
Yarin gidecegim canim. Aynen cokta gec kalmayayim.

29 Haziran mı bat ? tam aynı gün sanıyorum 😁
Aslında 26 hazirandı, o yüzden mart annesi olurum diye düşünmüştüm ama burda (danimarkadayım) 12 haftalık ultrasonda tarihi değiştiriyorlar. Biraz ileri attılar şimdi 5.4 beklenen doğum tarihi. Bir de burda böyle açıklık, vs. kontrol edip başlatmak yok, bebek kendisi gelsin diye bekliyorlar. Bana söylenen ilk gebeliklerin genelde beklenen tarihi geçtiği. Ama maşallah bizim grup döküldü. 🤭

Benim içime de sanki biraz daha erken gelecekmiş gibi doğuyor ama bilmiyorum. Bu haftasonu taşınıyoruz, haftaya da annem geliyor. Bebişim şöyle bir 15 Mart’a kadar beklesin, 37. haftasını doldursun, evi yerleştirip eksikleri kapatalım. Sonra sağlıklı ne zaman ve ne şekilde gelirse kabulüm. Gerçi kabulüm olmasa ne olacak bana soran var sanki. 😅

Kısacası hedef en erken 15 Mart.

Happymom da takip ediyorum orda cikmiyor ,Canım bahsettiğin uygulamanın adı nedir? Bir de nedenini anlamadim ayakta hissetmiyorum otururken sancı girip çıktığını anlıyorum.

Amin, inşallah Bekliyoruz🤷‍♀️

Inşallah canım, inşallah iyi haberler vereceğim 🥰🙏

Ederim canım, ama sanki göbeğim hala yukarda duruyor. Inip baskı yapmadı henüz sıpa
Ne durumdasın canım

Aslında 26 hazirandı, o yüzden mart annesi olurum diye düşünmüştüm ama burda (danimarkadayım) 12 haftalık ultrasonda tarihi değiştiriyorlar. Biraz ileri attılar şimdi 5.4 beklenen doğum tarihi. Bir de burda böyle açıklık, vs. kontrol edip başlatmak yok, bebek kendisi gelsin diye bekliyorlar. Bana söylenen ilk gebeliklerin genelde beklenen tarihi geçtiği. Ama maşallah bizim grup döküldü. 🤭

Benim içime de sanki biraz daha erken gelecekmiş gibi doğuyor ama bilmiyorum. Bu haftasonu taşınıyoruz, haftaya da annem geliyor. Bebişim şöyle bir 15 Mart’a kadar beklesin, 37. haftasını doldursun, evi yerleştirip eksikleri kapatalım. Sonra sağlıklı ne zaman ve ne şekilde gelirse kabulüm. Gerçi kabulüm olmasa ne olacak bana soran var sanki. 😅

Kısacası hedef en erken 15 Mart.
Benim de son adet tarihim 26 Martti ama keseye gore 3 Temmuz olarak ayarlandi.

Benim de son adet tarihim 26 Martti ama keseye gore 3 Temmuz olarak ayarlandi.
Bir an bütün tarihler birbirine girdi ama sat 26 hazirandı yazacaktın herhalde? Marttan temmuza nasıl geçti diye şok oldum. 🤣

Neyse bol bol deneyim topluyoruz. Doğum hikayeleri her yerde var ama burada hamileliklerini takip ettiğimiz kişilerin hikayeleri, deneyimleri farklı oluyor.

Benim kızım martı bekliyoruz teysesi ondan gelmedi bi haftadır bu açıklıkla😂

Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün 🌸 Nasılsınız şimdi?
İyiyiz şükür kızlar tecrübeli olanlar varsa şimdi bebeğimin kakasında mukuslu kan gibi birşey gördüm normal mi ? Metsil vermiştim oda kırmızı o olabilir mi. Yada alerjik bir şey mi internette öyle okudum süt ve süt ürünü yiyince oluyormuş. Bende yoğurt yemistim

Aycoregi1 Aycoregi1 canım doğuma giderken Meryem Ana otu hakkında bir mesajın vardı sanırım sendin yazan, geçmiş sayfalarda bulamadım şimdi. Evde suya koyup duamı ediliyor doğumdan gelince de içiliyor mu, bana bunu müsait olduğun zaman detaylı yazabilirmisin lütfen 🌷
Ben de aldım canım. Kuzenimin eşi de yapmış o bana şu şekilde tarif etti.

Tahmini doğumun yaklaşmadan 1 hafta önce her gün otu hiç bişeye koymadan sadece yanında tutup meryem suresi oku, sancın başladığında da bi kap da suya koy, doğumun kolay geçmesi niyetiyle meryem suresini oku ve dua et dedi.
Ben annemden rica ettim o 1 haftadır okuyo eğer sancım gelirse de arıcam hastaneye gelmeden önce evde suya koyup okucak hastaneye gelicek ya da hepsini hastanede uygulayacak.
Eğer içebilirsen bi yudumda olsa suyundan iç dedi.
Doğumdan sonrada rahmin çabucak iyileşmesi niyetiyle dua edip hemen sudan alınacakmış.

Zaten bunları doğum esnasında bizim yapmamız çok zor o yüzden yanında olacak birinin yapması daha uygun olur o yüzden ben topu anneme attım.
Ayrıca bunun illa yanında yapılması gerekmiyomuş, uzakta olan biri de senin adına niyet ederek yapabiliyomuş.

Ben de okuduğum kadarıyla biliyorum. Şöyle yapacağım ben canım; sancı ya da suyum geldi diyelim, derin bir kaba su koyacağım, soğuk olmasın diyenlerde var ben ılık tercih edeceğim. Bildiğim tüm duaları okuyup kolay güzel ve sağlıklı bir doğum için niyet edeceğim. Doğumdan sonra sudan çıkması lazımmış, eşim gelince çıkarır bir de dua okunduğu için bir çiçek ya da ağaç dibine dökün deniyor ben öyle yapacağım
Çok teşekkür ederim canım, vaktim olursa bende yapmak istiyorum 😊

İyiyiz şükür kızlar tecrübeli olanlar varsa şimdi bebeğimin kakasında mukuslu kan gibi birşey gördüm normal mi ? Metsil vermiştim oda kırmızı o olabilir mi. Yada alerjik bir şey mi internette öyle okudum süt ve süt ürünü yiyince oluyormuş. Bende yoğurt yemistim
Canım alerjik çocuk annesi olarak artık konu üzerine master yapacak hale geldim malesef 😒 istersen özel mesajla gönderebilirsin, malesef görmeden bir şey söylemek pek doğru olmuyor 😶 eger alerji ise bir çok şeyden alerji olabilir ama ilk akla gelen süt yumurta kuruyemis oluyor...

X